Įkraunama...
Įkraunama...

Margučių marginimas

Oi, kokių gražuolių prisimarginau..O ką toliau daryt - neišmanau. Kokius dažus pilt..,kiaušinių ar medvilnės..Bet gi žmonėms išeina. Vadinasi, kažko mes čia nežinom.. verysad.gif
Atsakyti
su vasku zinoma grazu, bet man graziausi drozineti, ir vargo marginant ne tiek daug. Nudazot kokios norit spalvos, o po to skutinejat thumbup.gif

user posted image

daugiau foto: http://public.fotki....le/marguciai-1/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liule: 31 kovo 2010 - 17:52
QUOTE(Liule @ 2010 03 31, 17:31)
su vasku zinoma grazu, bet man graziausi drozineti, ir vargo marginant ne tiek daug. Nudazot kokios norit spalvos, o po to skutinejat  thumbup.gif

Sutinku, kad gražu.. thumbup.gif Bet aš labai dažnai lukštą praduriu ar suskaldau bedrožinėdama.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingelikei @ 2010 03 30, 23:00)
ankstesniuose lapuose parasyta tongue.gif merki i sviesesne spalva - kaip i  fona. Numargini vasku, tada i tamsesne. Tos spalvos tirpalas turi buti siltas, bet ne karstas. O kiausas irgi siltas turi buti, kai margini smile.gif
paskaitinekit, paskaitinekit smile.gif
Beje, daugiau informacijos sios savaites "JI" zurnale. Labai apsidziaugiau. Cia mano megstamiausias zurnalas, jame tiek daug visko. Raso kaip margucius lyg marmurinius padaryti, kaip papuosti apvaliais burbuleliais. Isigykit smile.gif
Jei ka, galiu ir as detalius aprasymus perrasyti ir perfotografuoti vaizdelius smile.gif

Dekui, dekui ;]]
bet kaip jau sake lapute - butu gerai, jei idetumet info lotuliukas.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(deltadu @ 2010 03 31, 15:52)
Oi, kokių gražuolių prisimarginau..O ką toliau daryt - neišmanau. Kokius dažus pilt..,kiaušinių ar medvilnės..Bet gi žmonėms išeina. Vadinasi, kažko mes čia nežinom.. verysad.gif

Aš tai dedu į kiaušinių dažus.
Šiltą kieuša numargini vašku, o tada į šiltus, bet ne per karštus dažus merkiu kiaušinį. biggrin.gif
Paprasta drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(karosimi @ 2010 03 28, 20:37)
Jo,  tikrai taip nespesi ikisti vaskas issilydis ir tos vietos uzsidazis . ir su zvakes vasku nemargina jis tiesiog nelimpa, reikia biciu vasko mirksiukas.gif

margina, ir dar kaip!!
mes jau kokius 12-us metus su vasku marginam - su zvakiu vasku ax.gif biggrin.gif
Papildyta:
Jei as supratau teisingai jusu klausyma tai atsakysiu. kad vaskas ne spalvotas  .truputi papaisot su vasku ,panardinat kiausini i sviesiause spalva, tada papaisot su vasku daleiskim jau ant geltonos spalvos , tada nudazot oranzine spalva...ir taip toliau vis tamseja spalva ,po truputi sluoksniais. finale vaska nutirpinat ir gaunat spalvota ,rastuota kiausini 

gal galetumet nuotrauka ideti, kaip cia gaunas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilyteaaa: 31 kovo 2010 - 21:03
QUOTE(lapute32 @ 2010 03 31, 13:03)
Labai butu gerai drinks_cheers.gif ,jei cia info perkeltumet ax.gif

wink.gif butinai ryt perkelsiu, nes siandien biskuti tingiu blush2.gif
Atsakyti
Pradedam!!!! lotuliukas.gif
Marmuriniai raštai
Priemonės - įprasti dažomieji kiaušinių dažai (prekybos centruose pardavinėjami. Aš Cento parduotuvėj uz 69ct įsigijau blush2.gif )
Iš tų dažų atskiruose indeliuose paruošti skirtingų spalvų KONCENTRUOTUS tirpalus (kaip košelę, kiek skysčiau). Paimti tokio dydžio popierinio rankšluosčio (manau, galima ir keliasluoksnio wc popieriaus) atraižą, kad į sulenktą perpus galėtumėte įvynioti kiaušinį. kyštelti ją po vandens srove, atsargiai nuspausti ir ištiesti ant polietilno plėvele dengto stalo. Pipete ties viduriu prilašinti įvairių spalvų dažų, ant viršaus užlašinti acto. ties viduriu dėti virtą kiaušinį ir kruopščiai suvynioti. Apraizgyti gumyte ir palikti valandai pastovėti.
Gaunasi isšties fantastiški kiaušinukai. mokėčiau, perkelčiau foto sad.gif

Tada kitas dar, pavadinimu "Atgijusi balta"

Reikalingi įvairiaspalviai akriliniai dažai ir plėvelės atraižos, skirtos dūžtantiems daiktams pakuoti. (ta, kur su oro burbulėliais, aš labai mėgdavau ją išsprogdinti, tad neturiu jos, bet laimei, pavyko susišaudyti šioms Velykoms thumbup.gif )
tai va, ant jos pasirinktos spalvos akriliniais dažais nudažyti maždaug pusantro cm pločio juostą. Imti virtą kiaušinį (manau, jei bus dar šiltas, džius greičiau tongue.gif ) ir, švelniai spausdama pirštais ridenti jį per dažų juostą, kol vienas rašto galas susilies su kitu. palikti išdžiūti. Paveikslėlyje pavaizduotas dar vienas kiaušinukas, kuris pirmiausia buvo paridentas žalios spalvos dažuose, o kai išdžiuvo, jau geltonos. Ir labai dailiai išėjo.. Manau, dar derėtų mėlyna su raudona, geltona su raudona spalvos, juoda su raudona irgi gal nieko būtų.
Gal kam kils klausimas, kodėl būtent akriliniai dažai? Kai užsiiminėju dekupažu, tai kiek žinau, juos galima skiesti vandeniui, tačiau kai jie išdžiūsta, tampa atsparūs vandeniui, tad lukštendami neištepsit valgomosios dalies wink.gif
Dar žurnale yra kiaušinukai, visokiais raštais išmarginti tais pačiais akriliniais dažais. burbuliukai, juostelės ir t.t. Straipsnio rengėja siūlo taip margintu kiaušinius papuošti taškuota dekoratyvia juostele, smulkiais dirbtinių gėlių žiedeliais. Taip pat pabrėžia, kad įvairius įdomius ornamentus galima piešti ir spec.vitražiniais klijais "Glass deco".
Dar yra dekupažuoti kiaušiniai, bet kažkodėl manau, kad dekupažuoti kiaušiniai nelabai jau valgomi... tad juos siūlyčiau pirmiausia išpūsti (kad vidus būtų tuščias), o tada dekupažuoti kaip dekoraciją ant Velykų medžio (šakos... Beje, man šiemet Velykoms pražys slyvaitė drinks_cheers.gif )
Na va, tai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2010 03 24, 10:55)

Cia tai isvis aukstasis pilotazas bigsmile.gif bet ne mano nosei schmoll.gif
Pabandymui su akriliniais dazais pamarginau, o zali tai paciu elementariausiu budu, su aprista zolyte ax.gif
user posted image
Atsakyti
Kokie jusu marguciai grazus! thumbup.gif
As siais metais dazysiu isbandytu budu-lukstais.Ir dar meskauoges lapais-zalia spalva turi gautis. smile.gif MARGU VELYKU!!!
Atsakyti
QUOTE(ingelikei @ 2010 04 01, 11:38)
Pradedam!!!!  lotuliukas.gif
Marmuriniai raštai
Priemonės - įprasti dažomieji kiaušinių dažai (prekybos centruose pardavinėjami. Aš Cento parduotuvėj uz 69ct įsigijau  blush2.gif )
Iš tų dažų atskiruose indeliuose paruošti skirtingų spalvų KONCENTRUOTUS tirpalus (kaip košelę, kiek skysčiau). Paimti tokio dydžio popierinio rankšluosčio (manau, galima ir keliasluoksnio wc popieriaus) atraižą, kad į sulenktą perpus galėtumėte įvynioti kiaušinį. kyštelti ją po vandens srove, atsargiai nuspausti ir ištiesti ant polietilno plėvele dengto stalo. Pipete ties viduriu prilašinti įvairių spalvų dažų, ant viršaus užlašinti acto. ties viduriu dėti virtą kiaušinį ir kruopščiai suvynioti. Apraizgyti gumyte ir palikti valandai pastovėti.
Gaunasi isšties fantastiški kiaušinukai.  mokėčiau, perkelčiau foto sad.gif

Tada kitas dar, pavadinimu "Atgijusi balta"

Reikalingi įvairiaspalviai akriliniai dažai ir plėvelės atraižos, skirtos dūžtantiems daiktams pakuoti. (ta, kur su oro burbulėliais, aš labai mėgdavau ją išsprogdinti, tad neturiu jos, bet laimei, pavyko susišaudyti šioms Velykoms  thumbup.gif )
tai va, ant jos pasirinktos spalvos akriliniais dažais nudažyti maždaug pusantro cm pločio juostą. Imti virtą kiaušinį (manau, jei bus dar šiltas, džius greičiau tongue.gif ) ir, švelniai spausdama pirštais ridenti jį per dažų juostą, kol vienas rašto galas susilies su kitu. palikti išdžiūti. Paveikslėlyje pavaizduotas dar vienas kiaušinukas, kuris pirmiausia buvo paridentas žalios spalvos dažuose, o kai išdžiuvo, jau geltonos. Ir labai dailiai išėjo.. Manau, dar derėtų mėlyna su raudona, geltona su raudona spalvos, juoda su raudona irgi gal nieko būtų. 
Gal kam kils klausimas, kodėl būtent akriliniai dažai? Kai užsiiminėju dekupažu, tai kiek žinau, juos galima skiesti vandeniui, tačiau kai jie išdžiūsta, tampa atsparūs vandeniui, tad lukštendami neištepsit valgomosios dalies wink.gif
Dar žurnale yra kiaušinukai, visokiais raštais išmarginti tais pačiais akriliniais dažais.  burbuliukai, juostelės ir t.t. Straipsnio rengėja siūlo taip margintu kiaušinius papuošti taškuota dekoratyvia juostele, smulkiais dirbtinių gėlių žiedeliais. Taip pat pabrėžia, kad įvairius įdomius ornamentus galima piešti ir spec.vitražiniais klijais "Glass deco".
Dar yra dekupažuoti kiaušiniai, bet kažkodėl manau, kad dekupažuoti kiaušiniai nelabai jau valgomi... tad juos siūlyčiau pirmiausia išpūsti (kad vidus būtų tuščias), o tada dekupažuoti kaip dekoraciją ant Velykų medžio (šakos... Beje, man šiemet Velykoms pražys slyvaitė  drinks_cheers.gif )
Na va, tai tiek smile.gif

Dekui, dekui thumbup.gif
Atsakyti
Prisimarginau ir aš..Prisikeikiau iki soties.. lotuliukas.gif Absoliučiai "nekando" dažai, pūslėti išėjo, žodžiu - pravalas.., bet įkeliu savo keturių dienų vargą.. verysad.gif

user posted image

Atsiprašau, čia kažkaip kreivai įkėlė foto.. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deltadu: 01 balandžio 2010 - 20:36
QUOTE(Liule @ 2010 03 31, 17:31)
su vasku zinoma grazu, bet man graziausi drozineti, ir vargo marginant ne tiek daug. Nudazot kokios norit spalvos, o po to skutinejat  thumbup.gif

daugiau foto: http://public.fotki....le/marguciai-1/

Kaip gražu wub.gif
Paklausiu labai kvailo klausimo.. blush2.gif O su kuo jūs drožinėjate?
Atsakyti
QUOTE(flame @ 2006 04 14, 12:22)
kaip gerai kad as savo klecku cia nedejau  doh.gif palyginti su sitais .... pas mane ne kas  lotuliukas.gif

nerealu !!!! blush2.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti