Įkraunama...
Įkraunama...

Margučių marginimas

QUOTE(spaNguolė @ 2006 03 29, 12:32)
Mano pusseserė gražiai margina su vašku, aš, deja, neturiu meninės gyslelės, gaunasi tik kažkokie kreivi nevykę motyvai  doh.gif . O įrankis mūsų paprastas: į pieštuko nepadrožtą galą, arba į trintuką įsmeigiam adadėtę. Na tokia, kur vienas galas bukas, kitas smailas. Tai tuo buku galu mirkom į vašką ir piešiam ant kiaušių. Tiesa, mes visada darom ant "pilnų" kiaušinių, t.y. jau virtų, šiltų, bet nekarštų.
Gal kiek pagelbėjau, tikiuosi  4u.gif  .

as taippat pamestesiu minti,manau kad su plauku saktuku kur i kuoda badom galima pataskuoti su galiuku(ten ant galiuko mazas bumbuliukas buna)tikiuos supatot ka turiu omeny blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Katuze @ 2009 04 07, 21:28)
Sveikos mergaitės,
Mano šeimoje laukiamas margučių marginimas, nes mes kiaušinius marginame vašku. Kažkada mano mama sudalyvavo marginimo vašku kursuose, taip mūsų šeimoje prasidejo vaškavimo manija  happy.gif 
Na tai štai.. kiekvienais metais norisi išmarginti kaip nors kuo įdomiau ir naujoviškiau. Gal yra norinčių pasidalinti vašku marginimo raštų idėjomis?  4u.gif  Deja, mano sukauptos raštų idėjos yra ant popieriaus, todėl neturiu galimybių įkelti juos čia.. sad.gif

Čia įdedu nuorodą, yra daug raštų kiaušinukų marginimui vašku:

user posted image

http://picasaweb.goo...iKraslicVoskem#
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 09 balandžio 2009 - 20:28
QUOTE(pmociute @ 2009 02 25, 23:29)
Mano pernykščiai
user posted image

sveikutes nu va cia kaip grazu super butu idomu suzinoti kaip cia pasidaryti butu galima
Papildyta:
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 03 26, 06:32)
Apdedi lukštų atplaišėlėm, neapmūturiuoji, ir nededi kelių sluoksnių, o po vieną atplaišėlę, palikdama tarp atplaišėlių tarpus fonui- aptarauki nailonine kojine (vynioti siūlais ir naudoti kitokias medžiagas- netinka, nes kitokios medžiagos dažniausiai neaptempia pakankamai stipriai o siūlai palieka baltas drūžes, antspaudus, kurie ne visada atrodo gerai ).  Aptraukti reikia labai stipriai- kitaip nieko nesigaus, nebus raštų- stpriai aptraukus kiaušinį, kai pabraukai nykščiu per jį, kojinė nei kiek neturi slankioti- tada jis aptrauktas deramai ir raštai garantuoti. Suimtą nailono galiuką apsuki daug kartų mezgimo siūlu prie pat kiaušinio, ir suriši siūlą. Siūlo vynioti per visą kiaušinį -negalima- tik suimtą nailonų galiuką juo aprišti, o ne patį kiaušinį.

Dedi kiaušinį į šaltus dažus ir verdi- tik ne per ilgai, nes tada nuvirs lukštai ir po jais pateks dažų- neliks raštų. jei per trumpai virsi- po lukštais bus taip gana balta.

Dažymui svogūnų lukštais nelabai tinka tradiciniai margučių dažai iš popierinių pakelių eiliniuose prekybcentriuose pirkti- svogūnų lukštai turi riebalų, dėl kurių tokie silpni dažai neima kiaušinio, arba nudažo labai neryškiai, tik labai ilgai verdant, ir blankiai taip. Čia tinka tik celofaniniuose pakeliuose po vieną spalvą parduodami dažai, arba vilnai/medvilnei skirti anilininiai dažai- tų po vieną spalvą celof pakeliuose būna prekybcentrių foje prie spec. prekystalių, kurie apie velykas išdygsta norfų, kai kurių IKI foje, taip pat tinka turginiai dažai iš celof. pekelių po vieną spalvą. Anilininius perka senukuose- bet jie kenkia sveikatai- nenusinuodysite iškart, bet kaupiasi organizme ir žaloja jį- tačiau margučių marginimo kursai ir seni margučių meistrai naudoja tik juos.

Nenorint naudoti jokių dažų- reikia prikarpyti smulkiai smulkiai sv. lukštų, kitą dalį lukštų suglamžyti stipriai rankose, dar pakarpyti stambesniais lakštais kažkiek- ir visu tuo storai apmūturiuoti kiaušinį, ir aptraukti kojine- virti paprastame vandenyje- be dažų- jei dėsi dažų- bus negražu, nes spalva bus murzina, o raštų nesimatys- o nenaudojant dažų gausis jie kaip marmuriniai- geslvai rusvų atspalvių- jei darai tokius, geriausiai pamaišyti raudonų ir rudų sv. lukštų, taip pat šviežiai nuluptų ir senų- jie visi duos skirtingus atspalvius, bus margiau.

Su žolelių atspaudais- tas pats principas- svarbiausiai labai stipriai aptraukti kojine ir nevirti perilgai, kad nenuvirtų raštai.

o tai jeigu mes megstam kietus kiausinius , tai turbut nelabai jau tinka sis budas g.gif
Atsakyti
musyte015, mes verdame pakankmai, kad būtų kieti kiaušiniai, nes minkštų nemėgstame, ir taip pat gaunasi gražiai ax.gif
Atsakyti
Pradejau ir as siandies kiausinuku marginima. Bet as tik su vasku moku doh.gif Niekada man su tais pirktiniais dazais nesigauna. Dar skutineti labai patinka, bet tik kad ilgai trunka.
Atsakyti
QUOTE(s&ra @ 2009 04 10, 11:02)
musyte015, mes verdame pakankmai, kad būtų kieti kiaušiniai, nes minkštų nemėgstame, ir taip pat gaunasi gražiai ax.gif

nu tiesiog as pagalvojau kad butu gerai pabandyt si buda , bet tik ten minima kad tik ilgai nevirti ju reikia tai tiesiog idomu pasidare , tai tada tikrai reikes pabandyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal sudomins... ax.gif

http://www.ve.lt/?da...=...900&gem=hot
Atsakyti
Oh.. skaičiau skaičiau, grožėjaus o taip ir nebežinau, kaip pasidaryt dažus, kad mūsų vaškinukus nuimtų... doh.gif Kol tėtis darydavo ąžuolo žievės ir rūdžių mirkalą - visad mamos vaškinukai puikūs ir patys nuostabiausi būdavo, o dabar jau keletas metų iš eilės - nebesusitvarkom. Dažniausiai darom iš močiučių turgelį pirktų pakelių, pernai darėm iš dvigubos normos bet vistiek plėmais gavos unsure.gif Gal sakau kiaušinius nuvalyt prieš tai kažkuom ypatingu reik? arba nereik? biggrin.gif (pvz. indų plovikliu?) Kiek supratau dažai turėtų būt šiltoki ar drungni, kad geriau imtų, acto pilt (o druskos?) unsure.gif
Et, gal padės kas, nes man kuo toliau tuo labiau tie vaškinukai juodai nudažyti kaip kosmosas atrodo lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš marginu kiek kitaip, pasitelkusi savo lakią vaizduotę ir dekupažo pagrindus smile.gif
Štai mano pirmas margutis - siuvenyras.
Reikia jį išpūsti, dekupažuoti, paskui priklijuoti virvelę, įdėti į jaukią pakuotę ir laukti vėlykų smile.gif
Vakar vakare pradeėau, per nakti džiuvo, šiandien ryte pabaigiau smile.gif
user posted image
Veliau priklijavau šiaudinę virvutę. DAbar kažkas panašaus į tai smile.gif
user posted image
Kita margučio puselė
user posted image
Atsakyti
Vaje kokių grožybių prisižiūrėjau wub.gif , o gal kas žino kokiais augaliniais dažais galima būtų margučius dažyti? Jau taip ta vis chemija nusibodo unsure.gif Žinau, kad rudi gaunasi su svogūnų lukštais, o juodi su juodalksnio žieve ir rūdimis, bet norėtusi daugiau spalvycių ax.gif
Atsakyti
Manieji tokie bususer posted image[/URL][/IMG]
Atsakyti
QUOTE(vilma.j @ 2009 04 11, 14:00)
Manieji tokie bususer posted image[/URL][/IMG]

labai graziai atrodo 4u.gif
Atsakyti