Įkraunama...
Įkraunama...

Margučių marginimas

QUOTE(kunigunda78 @ 2008 03 19, 17:25)
Man tai su  arbatine nieko gero neiseina  verysad.gif, bet bandysiu, jei spesiu ir siais metais

Reikia, kad žvakė būtų pinai ištirpusi
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2008 03 19, 19:29)
Reikia, kad žvakė būtų pinai ištirpusi

jei atsiras laiko -bandysiu 4u.gif
Atsakyti

! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
Atsakyti
Mano pernykščiai
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pmociute: 25 vasario 2009 - 22:31
Paaiskinkit man, apdedi kiausini zolytem, lukstais ir t.t...apvinioji siulu ir dedi, i vandeni paprasta virtii ar dar dazu deti reikia, as niekaip nesuprantu g.gif , na visada mama pas mane dazo, bet siemet jau noreciau pati su vaikuciais ka nors pasidaryti, todel nelabai ir suprantu, kaip? doh.gif
Atsakyti
kaip dazyti margucius : http://www.failai.lt...as.2003.pdf.htm thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
Daug marguciu marginimo budu : http://www.failai.lt...as.2003.pdf.htm
Atsakyti
QUOTE(Gitanana @ 2009 03 06, 19:41)
kaip dazyti margucius : http://www.failai.lt...as.2003.pdf.htm thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Papildyta:
Daug marguciu marginimo budu : http://www.failai.lt...as.2003.pdf.htm

Dekui uz nuorodas,, einu skaityt, bandysiu papuost stala per velykas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristiniuke @ 2009 02 26, 22:05)
Paaiskinkit man, apdedi kiausini zolytem, lukstais ir t.t...apvinioji siulu ir dedi, i vandeni paprasta virtii ar dar dazu deti reikia, as niekaip nesuprantu g.gif , na visada mama pas mane dazo, bet siemet jau noreciau pati su vaikuciais ka nors pasidaryti, todel nelabai ir suprantu, kaip? doh.gif

Apdedi lukštų atplaišėlėm, neapmūturiuoji, ir nededi kelių sluoksnių, o po vieną atplaišėlę, palikdama tarp atplaišėlių tarpus fonui- aptarauki nailonine kojine (vynioti siūlais ir naudoti kitokias medžiagas- netinka, nes kitokios medžiagos dažniausiai neaptempia pakankamai stipriai o siūlai palieka baltas drūžes, antspaudus, kurie ne visada atrodo gerai ). Aptraukti reikia labai stipriai- kitaip nieko nesigaus, nebus raštų- stpriai aptraukus kiaušinį, kai pabraukai nykščiu per jį, kojinė nei kiek neturi slankioti- tada jis aptrauktas deramai ir raštai garantuoti. Suimtą nailono galiuką apsuki daug kartų mezgimo siūlu prie pat kiaušinio, ir suriši siūlą. Siūlo vynioti per visą kiaušinį -negalima- tik suimtą nailonų galiuką juo aprišti, o ne patį kiaušinį.

Dedi kiaušinį į šaltus dažus ir verdi- tik ne per ilgai, nes tada nuvirs lukštai ir po jais pateks dažų- neliks raštų. jei per trumpai virsi- po lukštais bus taip gana balta.

Dažymui svogūnų lukštais nelabai tinka tradiciniai margučių dažai iš popierinių pakelių eiliniuose prekybcentriuose pirkti- svogūnų lukštai turi riebalų, dėl kurių tokie silpni dažai neima kiaušinio, arba nudažo labai neryškiai, tik labai ilgai verdant, ir blankiai taip. Čia tinka tik celofaniniuose pakeliuose po vieną spalvą parduodami dažai, arba vilnai/medvilnei skirti anilininiai dažai- tų po vieną spalvą celof pakeliuose būna prekybcentrių foje prie spec. prekystalių, kurie apie velykas išdygsta norfų, kai kurių IKI foje, taip pat tinka turginiai dažai iš celof. pekelių po vieną spalvą. Anilininius perka senukuose- bet jie kenkia sveikatai- nenusinuodysite iškart, bet kaupiasi organizme ir žaloja jį- tačiau margučių marginimo kursai ir seni margučių meistrai naudoja tik juos.

Nenorint naudoti jokių dažų- reikia prikarpyti smulkiai smulkiai sv. lukštų, kitą dalį lukštų suglamžyti stipriai rankose, dar pakarpyti stambesniais lakštais kažkiek- ir visu tuo storai apmūturiuoti kiaušinį, ir aptraukti kojine- virti paprastame vandenyje- be dažų- jei dėsi dažų- bus negražu, nes spalva bus murzina, o raštų nesimatys- o nenaudojant dažų gausis jie kaip marmuriniai- geslvai rusvų atspalvių- jei darai tokius, geriausiai pamaišyti raudonų ir rudų sv. lukštų, taip pat šviežiai nuluptų ir senų- jie visi duos skirtingus atspalvius, bus margiau.

Su žolelių atspaudais- tas pats principas- svarbiausiai labai stipriai aptraukti kojine ir nevirti perilgai, kad nenuvirtų raštai.
Atsakyti
Sėkmės 4u.gif Bus labai smagus rezultatas

mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 26 kovo 2009 - 05:50
Spalvų receptai

Ochra tonai4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos.
AuksinėĮdėkite 2-3 šaukštelį ciberžolės (kurkumos) į karštą vandenį arba pavirkite (jei norite intensyvesnės spalvos).
Rožinė Pamirkykite kietai virtus kiaušinius spanguolių arba burokėlių sultyse.
Violetinė Į karštą vandenį sudėkite žibučių žiedus ir mirkykite per naktį. Jei norite šviesiai violetinės spalvos, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių.
Mėlyna Dvi susmulkintos galvos (16 puodelių) raudonojo kopūsto, 2 litrai vandens ir 6 šaukštai balto acto. Mirkykite per naktį, jei norite ryškiai mėlynos spalvos.
Žalia Į violetinės spalvos mišinį įdėkite šaukštelį sodos arba virkite kiaušinius su špinatais.
Šviesiai violetinėMirkykite kieti virtus kiaušinius vynuogių sultyse.
Pastelinės spalvos
Jei norite šviesiai rožinių ir melsvų spalvų, patrinkite kiaušinių lukštus mėlynėmis ir spanguolėmis.
Smėlio (rusvai-gelsva)4 suslėgti puodeliai geltonų svogūnų lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Spalvos intensyvumas priklauso nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko.
Ruda Virkite kiaušinius 1 litre kavos.
Atsakyti
As marginu vasku jau kokius 3 metus ir neblogai gaunas.... 4u.gif ... siaip isbandziau daug budu taciau irangi dazymui siulyciau naudoti ne piestuka su vinuku o adatele su galvute. Norint smulkesniu rasteliu tinka ir paprasta. Vaskas turetu buti biciu.
Vaska as nuo zakes nupjaunu ir idedu i lekstele nuo zvakides eteriniams aliejams. Apacioje padedu zvake kuria kaitinu adatele o virsuje kaista vaskas. Labai patogu!
Svarbu: tai rasyti gali nepavykti mat nebusite tinkamai ikaitine adateles! Ji neturi ikaisti iki raudonumo taciau 2-3 s palikyti po ugnim nepakenks wink.gif
Rasta megstu pasipaisyt su piestuku, tuomet mazesne tikimybe suklysti.
Yra keli spalvinimo budai nenaturaliais dazais: jei norima spalvoto fono ir balto rasto dazykite ant kiausinio israsykite vasku ir virkite dazuose, spalvoto rasto - nudazykite kaiusini israsykite vasku ir vel nudazykite, vaska nuskuskite. Taip galima zaisti keliomis spalvomis. Taciau idomiausias mano manymu isviras kiausinis ir ant virsaus israsytas. Taip patartina rasyti adatele be galvutes ir i vaska reikia ideti ko nors kas ji tamsintu. Vasko nuskusti nereikia, jis lieka maloniai iskiles...
Atsakyti
Sveikos mergaitės,
Mano šeimoje laukiamas margučių marginimas, nes mes kiaušinius marginame vašku. Kažkada mano mama sudalyvavo marginimo vašku kursuose, taip mūsų šeimoje prasidejo vaškavimo manija happy.gif
Na tai štai.. kiekvienais metais norisi išmarginti kaip nors kuo įdomiau ir naujoviškiau. Gal yra norinčių pasidalinti vašku marginimo raštų idėjomis? 4u.gif Deja, mano sukauptos raštų idėjos yra ant popieriaus, todėl neturiu galimybių įkelti juos čia.. sad.gif
Atsakyti