Nu ir graziu kiausiniu pridaret ,o man ne kas siemet gavosi su dazymais tikekimes kitais metais labiau pasiseks
Iki atvelykio Mokytojų namuose II aukšte vyksta margučių paroda. Kas turit galimybę, nuvykit, pasisemsit idėjų kitų metų Velykoms.
Sveikutės,
artėja Velykos, esu girdėjusi, kad labai gražiai nusidažo kiaušiniai su beržo lapeliais. Gal žinote kokia spalva nusidažo ir ar užtenka apvynioti tais lapeliais ir pavirti? Na kažkaip panašiai kaip su svogūno lukštais ar dar reikia ko nors įdėti dėl spalvos?
artėja Velykos, esu girdėjusi, kad labai gražiai nusidažo kiaušiniai su beržo lapeliais. Gal žinote kokia spalva nusidažo ir ar užtenka apvynioti tais lapeliais ir pavirti? Na kažkaip panašiai kaip su svogūno lukštais ar dar reikia ko nors įdėti dėl spalvos?
Reik nepatingėti paskaitinėt visą temą ir rasi tikrai gerų idėjų ir patarimų.......... 8 psl šios temos radau :
AUGALINIAI DAZAI:
rusva (svogūnų lukštais)
gelsvai žalia (skroblo žieve, beržo vantos lapais)
geltona (ramunėlėmis, alksnio žirginiais, vaščynu" iš avilių; Gervėčiai)
pilkai žalia (šieno pakratomis, ąžuolo bei juodalksnio žievėmis, eglių viršūnių spurgomis, kerpėmis ir samanomis (įvairi, priklauso nuo rūšies)
melsva (rugiagėlėmis)
žalsva (bruknių lapais, rugių želmenimis)
dažykit ir džiaukitės
AUGALINIAI DAZAI:
rusva (svogūnų lukštais)
gelsvai žalia (skroblo žieve, beržo vantos lapais)
geltona (ramunėlėmis, alksnio žirginiais, vaščynu" iš avilių; Gervėčiai)
pilkai žalia (šieno pakratomis, ąžuolo bei juodalksnio žievėmis, eglių viršūnių spurgomis, kerpėmis ir samanomis (įvairi, priklauso nuo rūšies)
melsva (rugiagėlėmis)
žalsva (bruknių lapais, rugių želmenimis)
dažykit ir džiaukitės
QUOTE(Raideles @ 2006 04 09, 14:12)
Cia ir naturaliu dazu gamyba. Medziagas uzmerkti ir mirkyti 3 dienas, po to uzvirti ir merkti dazymui kiausinius. Kad spalva butu geresne, ideti truputi druskos.
O gal kas jau bandėt taip dažyti? Įdomu, kiek laiko kiaušinius reikia mirkyti? Ar užtektų per naktį? Ir dar, gal vietoj druskos mažumėlę acto įpilti, kad geriau įsigertų? Va kiek klausimų
mes taip dažydavom kiaušinius, tai juos palikdavome nakčiai pilnai įsigerdavo ir be druskos ar acto
QUOTE(irmulia @ 2007 04 05, 14:09)
mes taip dažydavom kiaušinius, tai juos palikdavome nakčiai pilnai įsigerdavo ir be druskos ar acto
O kuo dažydavot? Aš dabar kopūstus užmerkiau ir reiks burokėlius pamėginti. Bet galvoju vis dėlto su actu daryti, kad užtikrinčiau gautųsi
Dazniausiai naudodavome svogunu lukstus, azuolo zieve ir ivairias zolytes gelytes
! | Forume draudžiama: Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ). rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu). rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis. Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos. Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos. |
Čia mano 2007 metų margučiai. Pirmą kartą išbandžiau skutinėjimą Labai patiko, tik vienas (asmeniškai man) minusas, šis procesas trunka ganėtinai ilgai. Tačiau pažiūrėjus į rezultatą, bandyti verta.
Čia visi mano šeimynos marginti margučiai
Čia visi mano šeimynos marginti margučiai
O įrankius skutinėjimui pirkau senukuose pačius pigiausius, atrodo šitaip: