Cia perkeliu vienos forume pasisakiusios mamytes komentarus:
Visu pirma, didesnis darzelio mokestis, kaune nezinau ar dar yra tokiu darzeliu nes 4 maitinimai kur dabar yra, visur trys, tas ketvirtas maitinimas tai ar surelis ar jogurtas ar sausainis, nu zodziu, be ko galim ir apseiti, nes namuose viska gaunam vistiek, grizes po darzelio vaikas valgo namuose tai yra normalu tai ar yra tam prasme, menesio suma gaunasi apie 60lt didesne negu kituose darzeliuose, jai vienas vaikas nieko o kai du tai jau ir suma gaunasi apvalesne, darbo laikas iki 18,30 na jai dirbi iki 18 val ir kitam miesto gale tai kaip parskrist reikia

daugelyje darzeliu yra prailginta grupe iki 19 val.na ir va sitie pokstai su priemimu man taip buvo ir su pirmu vaiku trankiausi po svietimo skyriu ir su antru dabar vel tau te kad, nori
Papildyta:
O cia mano asmenine nuomone

P.S. kazkaip nepavyko pacituoti anos mamytes zodziu, tai gavosi, kad pati sau atsakau

)))
Sveikos mamytes,
laikas nuo laiko paskaitineju si foruma, nes mano vaikas irgi lanko si darzeli, todel negaliu neatsakyt i tokius pasisakymus.
Esu LABAI PATENKINTA siuo darzeli, aukletojoms (bent jau musu grupes), ir direktore, ir maistu ir viskuo. Neturiu jokiu priekaistu. Darzelio direktores poziuris i viska labai atsakingas, tikrai puikus darzelis. Ir cia ne reklama darzeliui, o tokia yra realybe.
Kai uzrasiau savo pirma vaika i si darzeli, buvau girdejus, kad jis labai geras, todel klausiau pas viena pazistama mama, ka reik nunesti, kad pakliutum. Ji tiesiai pasake - direktore neima kysiu, geriau net nesiulyk. Lauk savo eiles, tik netempk vaiko uzrasyt. Ir tikrai. NIEKO NEDAVIAU nei direktorei nei kitam kokiam asmeniui., tiesiog atejo eile. Todel man labai keista ir nemalonu girdeti, kai mamos kalba, kad reikejo duoti pinigu ar ko nors. Pati zinau, kad taip nera.
Keista, kad mamos stebisi, kodel nera vietu darzelyje. Tai normalu - juk jis ne ,,guminis", o i ji pakliuti norinciu tikria labai daug. Kai mano pirmas vaikas baiginejo sio darzelio lankyma, susilaukem kito vaiko. Ir kai tik gime, turbut ta pati menesi uzrasem ir kita vaika cia. Man taip pat pasake, kad eiles dideles, kad reikia stebeti eile. Kadangi musu pirmasis vaikas isejo i mokykla, prioriteto netekome, ir naturalu, kad eile buvo visiems vienoda. Perspejo, kad yra daug antru vaiku sarase, i lopseli nepatekome, bet ir neplanavome jo lankyti, prasyma raseme is karto tik i darzeli. Labai dziaugiames, kad patekome. Vel BE KYSIU IR BE PAZINCIU. Naturalu, kad yra eiles ir nereikia kaltinti direktores ar kitu, jei pats tevas ar motina nepasidomi, kurioje vietoje ju vaikas, o dirketore nekalta, jei atsiranda tokiu tevu, kurie uzraso antrus vaikus (kurie turi prioriteta) vos ne is vakaro ir tada eile stipriai pasikeicia. O laukti puse metu ir neuzregistruoti vaiko i darzeli, kuris yra tikrai vienas geriauiu, tai jau paciu tevu apsisprendimas delsti. Tada nieko keisto, jei nelieka vietu.
Dabar del mokescio. Kiek domejausi, darzelio mokestis yra labai panasus visur mieste, gali skirtis keletu litu. Susipraskit, gi valstybinis jis, o ne privatus, tai kaip gali skirtis 60lt suma?

O prailginta grupe zinau, kad tikrai yra.
Del MAITINIMO. Ketvirta maitinima duoti ar ne nusprendzia ne pati direktore, o visas tevu komitetas, kuris pritaria arba ne tokiam pasiulymui. Taigi, kaip tevai nusprendzia, tiap ir vyksta. Taigi nereikia cia ieskoti kaltu, kad brangu ar pan. visada galima eiti i kita darzeli, jei tau cia nepatogu, nesmagu, brangu ar pan. Visus klausimus galima aptarti ir isspresti su pacia direktore, ji labai kulturinga, diplomatiska ir supratinga.
IR dar. Uz sita darzeli pasisakau ne todel, kad ji pareklamuoti,bet todel kad turiu su kuo palyginti t.y. su kitu darzeliu, ir su mokykla. Kai iseisit, suprasit ko netekot. Taigi dziaukites, kol turit gerai. Kai iseisit i mokykla tikrai niekas jumsi taip nesirupins ir neklaus, ar jums viskas gerai, gal pasitariam ko labiau reikia ugdymo istaigai ir t.t.
Sekmes visoms mamytems ir vaikuciams Girinuke. O aukletojoms ir direktorei - sveikatos
[/quote]