Įkraunama...
Įkraunama...

***Endometriozė***

Sveikos smile.gif
Ziurkyte dabar vel roto virusas keliauja doh.gif Sveikateles jums abiem 4u.gif

QUOTE(Siguliukas @ 2011 12 20, 15:25)
o kokio bieso aiškint kam tau biuletenis, jame juk nerašo kas ir kaip. blogai jaučiuos ir psio

drinks_cheers.gif kaip visada teisi
Turiu klausimuka ax.gif Vakar isigijau "Barovaja matka" ir "Ginekol" Anotaciniam lape parasyta gerti pastoviai, be jokiu pertrauku, bet kiek anksciau skaiciau SM forume merginos geria kitaip g.gif
Atsakyti
*ziurkyte*, džiaugiuosi, kad tau jau geriau smile.gif
Aš sutinku su kimberley7, tau tikrai rotas. Vakar tą patį tau rašiau, tik kažkodėl žinutė neišsisaugojo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2011 12 20, 10:35)
Visoms laukiančioms siunčiu virusiuką. Kad tik liptų ir prikibtų  2.gif  2.gif  2.gif

oi gaudau ir as ta virusiuka 4u.gif

o tu meskute, daugiau ilsekis ir gulek kantrybes ir ramybes tau 4u.gif o asvis noriu paklausti ar tu su IUI ar naturaliai nestuke.gif kazkaip praziopsojau blush2.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif sakykit, ar galiu įlysti į Jūsų jau susibendravusį burelį? blush2.gif man gydytoja taip pat įtaria endo, bet kolkas tik įtaria, tai tikiuosi, kad nepasitvirtins ši diagnozė 4u.gif kažkaip labai neramu pasidarė, kai pasakė tokius įtarimus, nes žinau kas per baubas ši liga yra biggrin.gif nuo 16 metų kankinausi su visokiom ginekologinėm problemom, tai jei dabar ant galo dar ir endo diagnozuos, tai nusišaut galima bus biggrin.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif pradėjau jau gydymą su KT, tik va nežinau ar laiku, nes kada ta pirmoji mmm diena buvo, taip ir nesusekiau.. g.gif pasirodė kraujas heart.gif po to ir jau paskui kaip ir tepinėjo vis, na ėmiau ir išgėriau tablėtytę.. o tai jei neužtaikiau ant pirmos dienos, ten poveikis bus?
Atsakyti
Turiu ir as klausimeli.
Kada atsiranda menesines vartojant Duphaston? Ir ar sis vaistas gali pakeisti ciklo ilgi?
Man niekad neveluoja, visada kaip laikrodis budavo, dazniausiai net diena ar dvi aksciau pradedavo tepti. Siandien turi kaip ir prasidedi, o pozymiu jokiu nera, tik truputi pilva vakar paskaudeno ir viskas. NT rodo riebu I sad.gif

smile.gif+2011 12 21, 10:20-->
QUOTE(Linutee smile.gif @ 2011 12 21, 10:20)
Laba diena 4u.gif sakykit, ar galiu įlysti į Jūsų jau susibendravusį burelį? blush2.gif man gydytoja taip pat įtaria endo, bet kolkas tik įtaria, tai tikiuosi, kad nepasitvirtins ši diagnozė 4u.gif kažkaip labai neramu pasidarė, kai pasakė tokius įtarimus, nes žinau kas per baubas ši liga yra biggrin.gif nuo 16 metų kankinausi su visokiom ginekologinėm problemom, tai jei dabar ant galo dar ir endo diagnozuos, tai nusišaut galima bus biggrin.gif

Pasakei taip, kad visos kitos cia tiesiog dabar gali imt ir nusisaut vietoj.
Atsakyti
QUOTE(urkis @ 2011 12 21, 12:43)
Turiu ir as klausimeli.
Kada atsiranda menesines vartojant Duphaston? Ir ar sis vaistas gali pakeisti ciklo ilgi?
Man niekad neveluoja, visada kaip laikrodis budavo, dazniausiai net diena ar dvi aksciau pradedavo tepti. Siandien turi kaip ir prasidedi, o pozymiu jokiu nera, tik truputi pilva vakar paskaudeno ir viskas. NT rodo riebu I sad.gif
Pasakei taip, kad visos kitos cia tiesiog dabar gali imt ir nusisaut vietoj.

na aš nieko blogo neturėjau omeny, ir nieko pikto nenorėjau, gal neteisingai išsireiškiau..tiesiog norėjau pasakyt, kad atrodo tiek metų darai viską, kad ten problemos visos susitvarkytų, o čia prašom dar "geresnė" įtariama diagnozė. Atsiprašau.. doh.gif gal geriau nebetrugdysiu Jūsų. Gražių švenčių 4u.gif

o dėl duphastono, kiek man teko gert ir kiek žinau (jeigu gerai žinau), tai mm bent jau man prasidėdavo 4 dieną po nutraukimo, o rašo, kad po 3-5 dienų.
Atsakyti
smile.gif+2011 12 21, 11:58-->
QUOTE(Linutee smile.gif @ 2011 12 21, 11:58)
na aš nieko blogo neturėjau omeny, ir nieko pikto nenorėjau, gal neteisingai išsireiškiau..tiesiog norėjau pasakyt, kad atrodo tiek metų darai viską, kad ten problemos visos susitvarkytų, o čia prašom dar "geresnė" įtariama diagnozė. Atsiprašau.. doh.gif gal geriau nebetrugdysiu Jūsų. Gražių švenčių 4u.gif

o dėl duphastono, kiek man teko gert ir kiek žinau (jeigu gerai žinau), tai mm bent jau man prasidėdavo 4 dieną po nutraukimo, o rašo, kad po 3-5 dienų.

Sorry, turbut blogai perskaiciau, neturiu blogu intensiju.
Dekoju uz info.
Atsakyti
smile.gif+2011 12 21, 12:20-->
QUOTE(Linutee smile.gif @ 2011 12 21, 12:20)

Junkis, Linute, tik nekelk panikos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kokių dar bėdelių turėjai?
Deja, endo dažnai viena nevaikšto, kartais vedasi už rankos skydliaukės bėdas, padidėjusį prolaktiną, migreną ar dar kokį biesą blush2.gif
Bet kapanojamės visos po truputi ir stengiamės keisti požiūrį ir nuotaiką, jei negalim pakeisti situacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2011 12 21, 13:38)
Junkis, Linute, tik nekelk panikos lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Deja, endo dažnai viena nevaikšto, kartais vedasi už rankos skydliaukės bėdas, padidėjusį prolaktiną, migreną ar dar kokį biesą blush2.gif
Bet kapanojamės visos po truputi ir stengiamės keisti požiūrį ir nuotaiką, jei negalim pakeisti situacijos 4u.gif

drinks_cheers.gif
Linute pas mane irgi visokios ginekologines bedos nuo 17 metu buvo..visokie uzdegimai ir pan..pas ginekologa budavau daznas svecias... doh.gif Kaip malvina ir raso, tai pas mane endo uz rankos vedasi migrena...pfu pfu pfu su skydliauke ir prolaktinu viskas normoj thumbup.gif bent tokia paguoda mirksiukas.gif junkis drasiai:) is pradziu ir man buvo tokios nuotaikos-kodel..juk pas gine eidavau po kelis kart per metus...bet tas neapsaugo nuo endo..blogiausia kad sita liga niekaip kitaip nediagnozuojama tik LP metu..o pjaustyti tik del patikrinimo niekas neskuba..juk visgi tai intervencija i kuna..
Papildyta:
QUOTE(<LaPeLis> @ 2011 12 21, 11:22)
sveikutės  4u.gif pradėjau jau gydymą su KT, tik va nežinau ar laiku, nes kada ta pirmoji mmm diena buvo, taip ir nesusekiau..  g.gif pasirodė kraujas  heart.gif  po to ir jau paskui kaip ir tepinėjo vis, na ėmiau ir išgėriau tablėtytę.. o tai jei neužtaikiau ant pirmos dienos, ten poveikis bus?

kazkada informaciniam lapely skaiciau, kad jei tabletyte isgerta ne pirma diena mm, tai savaite ar dvi reik naudoti papildoma apsauga...o jei klausi apie gydimo poveiki, tai tada jau nezinau... g.gif kazkoks poveikis juk turetu buti g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rute @ 2011 12 20, 10:35)

Visoms laukiančioms siunčiu virusiuką. Kad tik liptų ir prikibtų  2.gif  2.gif  2.gif

gaudau gaudau visu pajegumu virusiukus 4u.gif gal uzkibs kazkas:)
Atsakyti
smile.gif+2011 12 21, 10:20-->
QUOTE(Linutee smile.gif @ 2011 12 21, 10:20)

Žinoma junkis drinks_cheers.gif

pas mane tas pats, vią gyvenimą nesibaigiantys uždegimai, skausmai. kai pasakė, kad įtaria dar ir endo, ir aš nusišauti norėjau. deja, pasitvirtino doh.gif Tikėkimės tau ši liga nepasitvirtins.

Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2011 12 21, 13:38)
Junkis, Linute, tik nekelk panikos lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

na mano istorija, gal jum pasirodys nieko baisaus, bet žinai, kiekvienam žmogui jo problemos atrodo pačios baisiausios, tokie jau mes tie žmonės.. biggrin.gif o viskas prasidėjo nuo 16 metų, apsilankiau profilaktiškai pirmą kartą pas ginekologę, rado 9 cm cistą, nors jokių požymių, kad ji yra nejaučiau. išrašė KT pagert 3 mėn. sugėriau- cista dingo thumbup.gif bet po nepilno mėn pradėjo kankinti nežmoniški skausmai..tada jau sesė nusivedė mane privačiai pas savo gyd. ir ji pažiūrėjus per echo, pamatė, kad vėl cista susidarinėja, tada jau buvo 6cm unsure.gif na nuo tada prasidėjo mano KT gėrimai...gėriau ilgai gal 3-4 metus, su pertraukom, bet per pertaukas vėl cistos susidarinėdavo blink.gif po to, jau kai galutinai su gyd pasitarusios nusprendėm nebegert kt, laukėm kas bus, o gi cistos nebeatsinaujino bigsmile.gif thumbup.gif taip kokius metus buvo viskas gerai. na o nuo anų metų vasario mėn. prasidėjo nesamonės po tariamos ovuliacijos, 17-18 c.d. prasidėdavo tepliojimai tamsiai rudom išskyrom ir taip tęsdavosi iki mmm doh.gif gyd. diagnozavo, kad čia bus pas mane geltonkūnio nepakankamumas ir išrašė duphaston'ą, jį gerdavau nuo 18 c.d., bet va nuo rugsėjo vėl pradėjo kartotis tepliojimai nors vis dar gėriau dufą, pasirodžiau gyd. ji sako "su tavo tokiom problemom, taip ir bus, nieko čia nepadarysi, gerk toliau dufą" doh.gif doh.gif bet jau šį mėn nebeiškenčiau ir užsirašiau pas kitą gyd. nes tie tepliojimai ir juos lydintis pilvo skausmas ir maudimas varė į neviltį unsure.gif tai va prieš 2 dienas buvau pas naująją gyd. tai ji labai išsamiai mane apžiūrėjus, rado gimdos kaklelyje kažkokias "puslytes" parudavusias ir su kažkokiom kraujagyslėm ir echo metu rado padidėjusią kiaušidę ir šalia kiaušidės dar 3 cm "dėmę", kaip gyd įvardino židinuką, ir po to atidžiau pažiūrėjus dar, rado mažesnius 3 židinukus kaip įvardino, lyg kažkuo pritvinkusius unsure.gif tai dabar sakė pasidaryt TTH tyrimą, sulaukti mmm, pradėt gerti KT ir savaitę sugėrus tabletikes pasirodyt pakartotinei echo ax.gif tikiuosi aiškiai parašiau, bet jau kai prirašiau, tai beveik visą romaną blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti