QUOTE(lialiusia @ 2011 12 14, 16:37)
O man dabar rado (kaip paaiskino privacioji gine) didele cista ir sienele nuo jos eina. Ir reikia LP, bet pamate kad issigandau ir pradejau zliumbti, tai pasake ateik po mm. Bet uztikrino kad LP butinas. O gine is poliklinikos kolkas apie LP neminejo, iskart pasake reikia laukti mm ir pasirodyti po ju.
oij , lialiusia, tikrai nėr ko žliumbt , žinok tas LP visai nebaisus dalykas... Aš nuvažiavau ten 7 ryto, pasidėjau daiktus palatoj, "šukuoseną" buvau namie pasidarius, tai sesutė nusivedus į procedūrinį tik pažiūrėjo ir liepė eit ilsėtis...aišku koks ten ilsėjimasis, atsiguliau į lovą, nusirengiau, įsivyniojau į palatą ir gulėjau..9:30 atvažiavo sesutės, liepė bėgt pasisioti, nusirengt nuogai ir lįst į lovą po kaldra... Jos mane išsivežė..nusivežė į operacinę..ten veidų daug, peršokau ant tokio pusiau lėktuvo, pusiau stalo...visi mane ten ėmė "doroti", kas kojytes tvarkė, kas pilvuką su tirpalu tepliojo, kas kateterį statė, kas galvytę taisė, kad patogiai būtų..tada anesteziologas tik pažiūrėjo į mane - paklausė mano vardo ir pasakė "tai tada taip mes tave ir žadinsim"...toliau nebepamenu nieko... prabudau palatoj kur daug žmonių, bet sesutė iškart pamatė, kad aš atsimerkusi, pakvietė skyriaus seseles ir mane išsivežė atgal... palatoj pastatė man lašelinę, suleido nuskausminamųjų ir man norėjosi tik gulėti ir miegoti...tai pirmoji ta diena taip greit praėjo...kitą dieną jau šliurinėjau kolidoriais..pastoviai gaudavo 3 kartus į dieną nuskausminamų į savo kateterį ir didelių jokių skausmų tikrai nejutau..labiausiai man skaudėjo kaip po laparoskopijos iš organizmo išsivaikšto tos dujos , kurių operacijos metu man į pilvuką net 6 litrus pripildė, kad pilvaplėvė pasikeltų ir jiems ten būtų patogu daryt operaciją...tai kokias 3 dienas daugiau pajudėjus (o būtinai reik judėt) toks jausmas buvo kaip kai pilvą būna kad žiauriai raižo tik kad krūtinės ląstos srity, kakle.... o pačios tos trys skylutės tai buvo : kairiam šone 1,5cm, dešiniam šone 1 cm, o bambytėj man rodos irgi kažkas 1-2cm... tai jos beveik išvis normaliai nieko.. po 4 dienų grįžau namo, po savaitės išėjau į darbą... tiesa pirmą savaitę nešiojau tik visokias timpes ir kad pilvo niekas nespaustų... ir viskas. Tikrai nieko ten baisaus, juk žymiai geriau nei kažkokiai cistai leisti slopinti tavo kiaušidžių darbą ir šiaip jas slopinti... tikrai nebijok, o ryžkis gydytis. p.s. man paskyrė laparoskopiją 17d. o man turėjo būti mmm 15d..tai sakė - ką darysi operuosim ir tokią, bet man iš streso jų nebuvo ir prasidėjo tik kai grįžau iš ligoninės namo... va. tikrai nebijok...jau aš esu zuikis, bet didvyriškai nusiteikiau ir nesigailiu... kaip matai - ne tu pirma, ne tu paskutinė.. (bent jau man šita mintis labai labai padėjo )