Įkraunama...
Įkraunama...

***Endometriozė***

QUOTE(Čilytė @ 2011 12 14, 15:22)
Agha, malonu man čia prisijungti... tik tema aišku baisoka... atrodo, kad visada būsi sveika, kad tokios ar anokios problemos ne tau, kol nesusiduri akis į akį ir nesupranti, kad visi mes mirtingi ir gležnučiai prieš ligas... ai bet aš pakolkas dar labai optimistiškai nusiteikus... bigsmile.gif
Galbūt tik perskaičius vienos iš pokalbių dalyvės sakinį (cituoju: " būtų man kas įkrėtęs proto po pirmosios LP...") tai net sudrėkau...pažastyse aišku  blink.gif  ax.gif ir iškart prisijungiau...  drinks_cheers.gif

sveika prisijungus 4u.gif nesakau, kad dziaugiames tave cia matydamos tongue.gif kadangi tema ne is linksmuju..bet mergaites cia optimistes..aisku visko buna..tai viena kitai ir vilties ikreciam ir palaikom 4u.gif as turiu didele st, bet bandau gandrus pagauti naturaliai..but pinigeliu, tai nekankinciau saves...ir pereiciau prie rimtesniu veiksmu..kolkas yra kaip yra..kas cia zino kaip viskas susiklostys.. mirksiukas.gif gerai, kad prisijungei, nes vienas lauke ne karys.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Čilytė @ 2011 12 14, 16:22)
Agha, malonu man čia prisijungti... tik tema aišku baisoka... atrodo, kad visada būsi sveika, kad tokios ar anokios problemos ne tau, kol nesusiduri akis į akį ir nesupranti, kad visi mes mirtingi ir gležnučiai prieš ligas... ai bet aš pakolkas dar labai optimistiškai nusiteikus... bigsmile.gif
Galbūt tik perskaičius vienos iš pokalbių dalyvės sakinį (cituoju: " būtų man kas įkrėtęs proto po pirmosios LP...") tai net sudrėkau...pažastyse aišku  blink.gif  ax.gif ir iškart prisijungiau...  drinks_cheers.gif

mano, mano cia sakinys!!! lotuliukas.gif
matai, mano situacija tokia, kad jau po pirmos LP draugavau su savo vyru ir musu santykiai buvo pakankamai rimti, o vaikus ilgai atideliojom, nes norejom pasidziaugti gyvenimu, pakeliauti ir pan. tai mastau, kad gal nereikejo taip labai tempti (o pratempiau 5 metus po pirmos LP, kuri man buvo daryta labai panasaus amziaus kaip tu esi, tik man regis tada nebuvo saaugu ir zidinuku:mirksiukas: )
tiesiog turek minty, kad kai tik bus seimynines ir socialines aplinkybes palankios, neverta gaisti ne minutes!
o kol kas gerk KT, saugok save, nepersitempk, gerk Balvociutes arbarytes ir pan 4u.gif
niekas nepatars tau kaip geriausia daryti, tik tu pati zinai geriausiai, kas tavo gyvenime vyksta 4u.gif
Atsakyti
Agha užsibendrasiu čia su jumis, tai gal įkrėsit man moteriškų hormonų ir aš leliukų užsinorėsiu..Nes dabar atrodo vajeeei koks vargelis, kiek atsakomybės...aš dar pati kaip vaikas... smile.gif O dabar geriausia prevencija kai užsinoriu vaikų tai nuvažiuot pas pusbrolio šeimyną kur turi 3 vnt. vaičičiakų kuriuos visus skiria 2 m skirtumas... tai po kokių 4 val buvimo svečiuose, kai atsisėdu į mašiniuką visad išriečiu kietą šypseną ir pagalvoju - vajėėj kaip gerai, kad grįšiu namo, pagaudysiu dulkes, surinksiu kelis trupiniukus ir ramiai sau prigulsiu ant sofkutės tongue.gif ... O jei rimtai, tai prisiskaičiau internete visokių vėjų ir pagalvojau, gal reiktų pas endokrinologą nupūst... Mokykloj seselė kai čiupinėdavo gerklas, kažkada yra sakius kad skydliaukė mano padidėjusi... Paskui kažkada po tėvelio laidotuvių buvom su mama pas tokią burtininkę iš Varnių, tai ta ale kaip su skaneriu tave visą mato..ta irgi sakė man - ateity turėsi striumą... tai dabar išmąsčiau, gal rimtai pas mane su hormonais kaip nors ne taip yra... gal yra koks ryšys tarp visokių mot. ligų ir skydliaukės... nors ūsai tai neauga... ooooo KT nesu vartojusi, tai kaip dabar suprantu tai teks sėst rimtai ant tų tablietkų... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(malvina @ 2011 12 14, 16:00)
mano, mano cia sakinys!!! lotuliukas.gif 
matai, mano situacija tokia, kad jau po pirmos LP draugavau su savo vyru ir musu santykiai buvo pakankamai rimti, o vaikus ilgai atideliojom, nes norejom pasidziaugti gyvenimu, pakeliauti ir pan. tai mastau, kad gal nereikejo taip labai tempti (o pratempiau 5 metus po pirmos LP, kuri man buvo daryta  labai panasaus amziaus kaip tu esi, tik man regis tada nebuvo saaugu ir zidinuku:mirksiukas: )
tiesiog turek minty, kad kai tik bus seimynines ir socialines aplinkybes palankios, neverta gaisti ne minutes!
o kol kas gerk KT, saugok save, nepersitempk, gerk Balvociutes arbarytes ir pan 4u.gif
niekas nepatars tau kaip geriausia daryti, tik tu pati zinai geriausiai, kas tavo gyvenime vyksta 4u.gif

Ačiū už tokį nuoširdų atrašymą... truputį geriau kažkaip pasidarė... Na mano vaikinaitis gal ant rudens ir man labai rimtas atrodys.. o gal bus atvirkščiai ... kas čia žino, bet mano gydytojos veidas atrodė labai rimtas, kai sakė : "na po deferelino kurso kai ateisi vėl - bus rimta šnekta" ... tai ir keliai susilpnėjo kažkaip... Dabar belieka laikytis gyd. instrukcijų ir dar tikrai paieškoti tų Balvočiūtės arbatyčių... Ačiū dar kartelį.... Taip baisu, kai mergaitėms motina gamta pagaili to mažo stebukliuko, kurio manau čia visos vertos...o kitoms duoda jų per daug, kai gyvybė nieko verta ten būna.. Ech mergaitės, linkiu jums visoms kalėdinio stebuklo...darykit iš labai labai didelės meilės ir lėtai : už rankytes, už kojytes, už galvytę, už širdutę..už gražius plaukučius...ir t.t. ir pan... smile.gif)) nepamirškit - ir už anūkus dar sykį durt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Čilytė @ 2011 12 14, 16:10)
darykit iš labai labai didelės meilės ir lėtai : už rankytes, už kojytes, už galvytę, už širdutę..už gražius plaukučius...ir t.t. ir pan... smile.gif)) nepamirškit - ir už anūkus dar sykį durt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif oi prajuokinai biggrin.gif dar dadurt ir uz proanukius nepakenks lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Čilytė @ 2011 12 14, 14:48)
Sveikos mergaičiukės, aš čia naujokė, nors jūsų forumus dažnai pasiskaitinėdavau, kaip vyrukai juokias - jei ko nors nežinai - paieškok "supermamų" forumuose... smile.gif
Galvoju ir aš pasipasakosiu - gal truputį mane praktiškiau apšviesit... Žodžiu taip... man 24 metai ir nebuvau buvusi pas ginekologą  blush2.gif  ... Turėjau pirmą meilę mokykloj... po to univere nieko neturėjau... Tai galvojau "ai kam reik, jei normaliai jaučiuos ir vistiek nieko nedarau...na skauda per mėnesines, bet gi visoms skauda, na teplioja..."  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  ... Dabar va jau pusmetį turiu draugą  4u.gif , tai kadangi žinojau, kad mama turi rimtų problemų su ginekol. reikalais, per pažįstamus užrašiau ją pas gyd. Gražienę (KLP), nu ir tuo pačiu save užsirašiau, galvojau bus dviese linksmiau  smile.gif  ... Nu nukeliavom, mamai pasakė, kad guldys į ligoninę, sekanti ėjau aš... pirmas kartas, juokas ima, kojos dreba..galvojau "ai ką, pasakys, kad viskas gerai, gražu ir paleis"... bet rado 4x5 cistą ant dešinės kiaušidės ir užrašė laparoskopijai... Žodžiu 11.17 mane pripjovė... rado , kad cista endometriozinė, dar rado voratinklines endo sąaugas ant abiejų kiaušidžių... ale III endo stadija... Kaip tik vakar buvau pas ginekologę dėl atsakymų ir konsultacijos, tai va viską ir sužinojau... Išrašė man dabar leistis 3 ampules deferalino... Paskui teks gert 3 mėn kontraceptines tabletes... Ir tada gydytoja rekomenduoja pastoti... doh.gif  ... Bet aš dar...aš net neplanavau tokių dalykų....dar net nežinau ar tuoktis noriu... g.gif  cool.gif  ... bet pasiskaičiau jūsų pašnekesius ir šiurpai suėmė...nes matau, kad po to būna didesnių problemų, o tikimybė vis mažėja... Žodžiu pasidalinau ir aš savo vargeliais... baisu man trupučiuką...skaitinėju dabar apie tą deferaliną...bandau susigyvent su artėjančiais menopauziniais pojūčiais  drinks_cheers.gif

Skaitau ir galvoju, tau rado cista ir iskart nusiunte LP daryti... Merginos!!! O jums irgi iskart radus cista LP skyre? blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(lialiusia @ 2011 12 14, 16:22)
Skaitau ir galvoju, tau rado cista ir iskart nusiunte LP daryti... Merginos!!! O jums irgi iskart radus cista LP skyre? blink.gif  g.gif

ne is karto..2 men liepe vartoti vaistus. Po dvieju men atlikus echoskopija buvo matyti, kad cista nemazeja, tada ir paskyte LP.
Atsakyti
O sitai mergaitei kaip suprantu rado ir iskart LP. Tai as nustebau. Nes man cista randa jau 3 karta. Pirma karta cista buvo 4-5 cm (isgidziau KT) , antra karta 4-8 ( duphastonu panaikinau) o dabar virs 5 cm (o kita gine pasake kazkur 7cm) . g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialiusia: 14 gruodžio 2011 - 15:30
QUOTE(lialiusia @ 2011 12 14, 16:22)
Skaitau ir galvoju, tau rado cista ir iskart nusiunte LP daryti... Merginos!!! O jums irgi iskart radus cista LP skyre? blink.gif  g.gif

Man gydytoja iškart pasakė, kad mano cista jau per didelė ir per sena, kad ją gydyti vaistais.. ją tik šalint ir ieškot endometriozės... va... ir vakar kai skaičiau tą lapą kur ji davė, kur viskas aprašyta tai ir buvo parašyta 4x5, rudo turinio kakalas...paskui dar šarlotės voratinkliai apie 1 cm ant abiejų kiaušidžių...
Atsakyti
QUOTE(Čilytė @ 2011 12 14, 16:28)
Man gydytoja iškart pasakė, kad mano cista jau per didelė ir per sena, kad ją gydyti vaistais.. ją tik šalint ir ieškot endometriozės... va... ir vakar kai skaičiau tą lapą kur ji davė, kur viskas aprašyta tai ir buvo parašyta 4x5, rudo turinio kakalas...paskui dar šarlotės voratinkliai apie 1 cm ant abiejų kiaušidžių...

O man dabar rado (kaip paaiskino privacioji gine) didele cista ir sienele nuo jos eina. Ir reikia LP, bet pamate kad issigandau ir pradejau zliumbti, tai pasake ateik po mm. Bet uztikrino kad LP butinas. O gine is poliklinikos kolkas apie LP neminejo, iskart pasake reikia laukti mm ir pasirodyti po ju.
Atsakyti
lialiusia, na nebūk, kaip mažas vaikas.

gydytojai mato, kada jau reikia operacijos, o kada galima dar vaistais pabandyti įveikti cistą.
ir tos laparaskopijos visai nereikia bijoti. taigi užmigdys, padarys ką reikia, o paskui...
paskui jau bus po visko. kitą dieną jei gerai jausies ir namo galėsi keliauti.
taip, kad drąsiau mirksiukas.gif

Čilyte, to dirbtinio klimakso nebijok. ne visoms vienodai pasireiškia mirksiukas.gif

prisiminiau kaip kažkada Siguliukas siautėjo, tai man dabar norisi.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2011 12 14, 16:50)

gydytojai mato, kada jau reikia operacijos, o kada galima dar vaistais pabandyti įveikti cistą.
ir tos laparaskopijos visai nereikia bijoti. taigi užmigdys, padarys ką reikia, o paskui...
paskui jau bus po visko. kitą dieną jei gerai jausies ir namo galėsi keliauti.
taip, kad drąsiau  mirksiukas.gif

Čilyte, to dirbtinio klimakso nebijok. ne visoms vienodai pasireiškia  mirksiukas.gif

prisiminiau kaip kažkada Siguliukas siautėjo, tai man dabar norisi....  lotuliukas.gif

teisingai sakai drinks_cheers.gif
pirmiausia pagalvoju apie koki siautejima kalbi...o poto prisiminiau lotuliukas.gif gi visa archyva endo perskaiciau lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=pasislepusi,2011 12 14, 16:50]

Bet matai kaip skiresi giniu nuomones. Ir kuo pasitiketi?
Atsakyti