QUOTE(daivusia2010 @ 2012 07 17, 20:50)
nesu isbandziusi visu imanomu alieju tai ir negaliu kategoriskai taip tvirtinti
taciau esu bandziusi argano alieju is prancuzijos tai galiu pasakyti skirtumas palyginti su marokietisku tikrai jauciamas kaip ir kvapas
pats aliejus kazkaip ir lengviau susigeria i oda
QUOTE(indica @ 2012 07 17, 20:40)
Ne manęs prašot, bet labai patiko vienos pažįstamos argano aliejaus kvapo aprašymas: kaip ožkos sūris su šokolado priemaišom
Mane pradžioj jo kvapas nelabai žavėjo, bet kuo daugiau naudoju, tuo labiau kaifuoju
O va viena draugė pabandė ir iškart lėkė rankų plaut - jai be galo smirda
Tai kad ponia man rodos pati naudojat blogos kokybes argano alieju...
(nepykit, kad ironizuoju...
)
Kokios firmos perkat prancuzijoje? As perku Aroma Zone stai si:
http://www.aroma-zon...icheHVargan.asp ir galiu truputi pavertejaut ka raso...
Ogi raso, kad butent argano vaisiai ar riesutai, nezinau kaip pavadinti, yra valgomi ozku, kurios po 24 val atsiraugeja ir juos isspjauna
va jum ir ozkos surio kvapas... Taip pat raso, kad butent sitie vaisiai, paveikti ozku, kurie daznai daug kur naudojami (cia panasiai kaip tos labai vertingos kavos pupeles kurios yra issik*** kazkokio ten gyvunelio ir duoda nepaprasta kokybe...), alieju gamybai netinka, nes ozka modifikuoja ju kokybe ir kvapa! Aliejams naudojami tik originalus ir nesmulkinti vaisiai uztikrinant, kad ju ozka neliete!
Sie vaisiai yra isdziovinami sauleje, tada atskiriami nuo minkstimo kauliukai ir jie yra suskaldami tam tikru greitu budu ir spaudimas vyksta mechaniskai, saltojo spaudimo budu, kad aliejus neturetu kontakto su vandeniu.
Sis aliejus kuri perku, butent yra spaudziamas, is specialiai atrinktu vaisiu, 72 moteru komandos, kurios gyvena maroke ir kurioms prancuzai moka daugiau nei maroke
(su marokiska alga neapsimoka prasidet). Taip pat rasoma, kad si imone toms moterims moka 1 proc nuo perpardavimo pelno ir taip uztikrina, ne kaip kitos dideles imones, kurios siuos kauliuku perka maroko turguose uz labai zema kaina, nezinodami nei ju augimo nei rinkimo salygu, aliejaus kokybe. Taip pat pabrezia, kad taip padeda marokietems moterims, ir t.t. Sorry uz klaiku vertima