Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 13, 16:21)
Vieni aliejai tikrai neapsaugos, būtini fiziniai filtrai (cinko oksidas, titano dioksidas, augalinės pudros), proporcijų niekas nenustatė, tas aliejų SPF  nustatytas laboratorijoje, o ne ant odos, kur veikia ir daugybė kitų faktorių.
O aliejai maišosi paprastai - reikiamas kiekius  sumaišai viename buteliuke ir tiek  biggrin.gif
Gal kas parašys, kas maišė vien aliejus, aš pati gaminuosi kremus, o tai jau kita tema  smile.gif

Ačiū už rūpestį. Skaitydama temą jau supratau, kad reikės ir papildomos apsaugos, tad ją jau nusižiūrėjau, ruošiuosi užsisakyti ir naudoti būnant pajūryje. Na, o šiaip apsaugai naudoti aliejus. 4u.gif

Visgi, būčiau dėkinga, jei kas pakomentuotų apie aliejų maišimą. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irjuda @ 2012 05 13, 17:42)
Ačiū už rūpestį. Skaitydama temą jau supratau, kad reikės ir papildomos apsaugos, tad ją jau nusižiūrėjau, ruošiuosi užsisakyti ir naudoti būnant pajūryje. Na, o šiaip apsaugai naudoti aliejus.  4u.gif

Visgi, būčiau dėkinga, jei kas pakomentuotų apie aliejų maišimą.  bigsmile.gif

Na galite pabandyti taip: 1 dalis aviečių, 2 arba 3 dalys tamanų ( 10ml + 20-30 ml) ; bus maždaug susibalansavę polinesočiosios, mononesočiosios ir sočiosios riebiosios rūgštys; dar gerai įlašinti aliejinio vit. E ( į šitą kiekį 10-15 lašų) ir suplakti purtant buteliuką, ir viskas. Geriau laikyti vėsiai, bet jei greitam naudojimui - nesuges, manau 4u.gif

Bet tokią apsaugą galima naudoti tik trumpai, nebūnant tiesioginėje saulėje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 13 gegužės 2012 - 18:43
Sveikos. Buvau šiandien Martinoj, ir pamačiau daaug įvairiausių aliejų (kokosų,sviestmedžio,vynuogių kauliukų ir pan). Gal kuri esat naudojus,kokie ten kokybė? Rašo,kad nerafinuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sheilamissy @ 2012 05 15, 21:01)
Sveikos. Buvau šiandien Martinoj, ir pamačiau daaug įvairiausių aliejų (kokosų,sviestmedžio,vynuogių kauliukų ir pan). Gal kuri esat naudojus,kokie ten kokybė? Rašo,kad nerafinuoti g.gif

Kažkada turėjau Elpis firmos (berods latviškas) migdolų aliejų, tai buvo visiškai bekvapis ir skystokas. Tuo tarpu dabar turimas iš Aromanatural yra malonaus riešutų kvapo, tirštesnis. Tai manau, kad ir kitų aliejų kokybė abejotina
Atsakyti
Turiu klausimeli 4u.gif Tos kurios aliejumi tepate plaukus nakciai, ant sausu tepate? Kiek mazdaug aliejaus sunaudojat? Ir kaip po to miegat? blink.gif As pagalvojau, jei apsivyniosiu ranksluosciu galva, tai baisiai bus nepatogu miegot... O ir ranksluosti aliejuota po to kaip isplaut? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bellty @ 2012 05 17, 22:45)
Turiu klausimeli 4u.gif Tos kurios aliejumi tepate plaukus nakciai, ant sausu tepate? Kiek mazdaug aliejaus sunaudojat? Ir kaip po to miegat? blink.gif As pagalvojau, jei apsivyniosiu ranksluosciu galva, tai baisiai bus nepatogu miegot... O ir ranksluosti aliejuota po to kaip isplaut? g.gif

tepu ant sausų, nors gal reikėtų pabandyt ant drėgnų... g.gif
Išsitepu, užsidedu polietileninę maudymosi kepurėlę, apvynioju rankšluosčiu, palaikau kokias 2-3 val., tada nuimu viską ir galvą išplaunu. Tą kepurėlę plaunu su muilu taip pat, nors ji gerai neišsiplauna. Todėl po kelių kartų ją pakeičiu nauja smile.gif
Atsakyti

kadangi mano plaukai poilgiai tai as tepu tik saknis, praktiskai priekyje. bet aliejaus naudoju tikrai nelabai daug, kad neistepciau pagalves ir pan. todel nesidedu net ranksluoscio nakciai wink.gif
Atsakyti
Ar tikrai reikia aliejus tepti ant slapios odos? Naudoju veidui lazdynu riesutu alieju, man daug smagiau isigeria kai tepu ant lengvai nusluostytos, neslapios odos.
Jeigu lazdynu riesutu aliejus tinka riebiai odai,o man tikrai tinka, kaip galli buti tinkamas sausiems paakiams? Raso, kad tinka, bet neitiketina.
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2012 05 18, 08:20)
Ar tikrai reikia aliejus tepti ant slapios odos? Naudoju veidui lazdynu riesutu alieju, man daug smagiau isigeria kai tepu ant lengvai nusluostytos, neslapios odos.
Jeigu lazdynu riesutu aliejus tinka riebiai odai,o man tikrai tinka, kaip galli buti tinkamas sausiems paakiams? Raso, kad tinka,  bet neitiketina.

Nereikia tepti ant odos, nuo kurios dar varva vanduo. Lengvai nušluostyta ir yra tokia, apie kokią šnekama - ką tik nuprausta ir lengvai nušluostyta arba apipurkšta vandeniu ar hidrolatu 4u.gif
Atsakyti

Aš tepu ant sausų. Mano plaukai ilgi, stori, sunaudoju maždaug 3 valgomuosius šaukštus (šaknų netepu, nes ir taip plaukai gan greit riebaluojasi). Nakčiai netepu, nes man nepatogu miegot su kepuraitėm ar rankšluosčiais biggrin.gif
Atsakyti
Dekui visoms uz atsakymus 4u.gif Man rodos paaukosiu koki ranksluosti, arba kepureles iesiu ieskot, jei nieko neiseis, netepsiu ir as nakciai smile.gif

Klausykit, buvau cia anksciau uzdavus toki klausima, bet niekas nesuregavo g.gif Gal del to, kad kvailas gan buvo bigsmile.gif Kaip manot, ar aliejus tepamas ant kuno, neuzsilieka poodiniuose sluoksniuose celiulito forma???? g.gif Jei ne tai kur jis pasideda, vis vien gi riebalas...

Beje, ricinu aliejus man isaugino net blakstienas kur anskciau ju nebuvo, arba bent jau nepastebejau, vidiniuose akiu kampuciuose unsure.gif Aisku daug silpnesnes, bet kutena kaip plunksneles biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 05 18, 14:44)
Nereikia tepti ant odos, nuo kurios dar varva vanduo. Lengvai nušluostyta ir yra tokia, apie kokią šnekama - ką tik nuprausta ir lengvai nušluostyta arba apipurkšta vandeniu ar hidrolatu  4u.gif

Aciu uz atsakyma,tikrai maniau ,kad ant visai neslustytos slapios smile.gif
Atsakyti