O aš nusipirkau aliejaus gaminto Ukrainoje. Ir dabar suabejojau: koks jis rafinuotas, ar ne... Neparašyta nei ant pakuotės, nei jų puslapyje radau. Kaina ne iš brangiųjų, bet ir ne centai...
O kas blogo nutiks jei tepsiu veidą rafinuotu? Gal bloga nieko, bet ir gero nelabai ?
QUOTE(Vaivaivaiva @ 2012 02 27, 16:49)
O aš nusipirkau aliejaus gaminto Ukrainoje. Ir dabar suabejojau: koks jis rafinuotas, ar ne... Neparašyta nei ant pakuotės, nei jų puslapyje radau. Kaina ne iš brangiųjų, bet ir ne centai...
O kas blogo nutiks jei tepsiu veidą rafinuotu? Gal bloga nieko, bet ir gero nelabai ?
O kas blogo nutiks jei tepsiu veidą rafinuotu? Gal bloga nieko, bet ir gero nelabai ?
Nuo rafinuotų aliejų kemšasi poros ir odai jie kenkia...geriau sunaudokite durų vyriams sutept, kai girgždės Arba sukepkite
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 27, 17:59)
Nuo rafinuotų aliejų kemšasi poros ir odai jie kenkia...
Uuu, kaip negerai...
Bet aš vis dar nesuprantu, rafinuoti jie ar ne. Gal Jūs geresnės specialistės šioje srityje ir iššifruosit? - va tokį nusipirkau
QUOTE(Vaivaivaiva @ 2012 02 27, 17:05)
Uuu, kaip negerai...
Bet aš vis dar nesuprantu, rafinuoti jie ar ne. Gal Jūs geresnės specialistės šioje srityje ir iššifruosit? - va tokį nusipirkau
Bet aš vis dar nesuprantu, rafinuoti jie ar ne. Gal Jūs geresnės specialistės šioje srityje ir iššifruosit? - va tokį nusipirkau
Mielai paskaityčiau, bet mano rusų kalba
QUOTE(Vaivaivaiva @ 2012 02 27, 18:01)
Jau pradžioje rašoma, kad jie išgauti mechaniniu būdu, nenaudojant aukštos temperatūros "Fatty oils are extracted from kernels, seeds and fruits of the plants by way of cold pressing with the further high quality fi ltration without using of the high temperature. This helps to preserve their valuable properties and prolongs their shelf life."
Manau, kad galite drąsiai naudoti Tik nepamirškite aliejų naudoti ant drėgnos odos
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 27, 19:39)
Manau, kad galite drąsiai naudoti Tik nepamirškite aliejų naudoti ant drėgnos odos
Didelis didelis AČIŪ
Aš mat tiksliai nežinau, kas ir kaip, tai tokie gudrūs žodžiai, kaip ten parašyta, man nedaug ką pasakė .
Kaip gerai, kaip gerai. Tuo pačiu (kad jau žinau, jog aliejai geri) galiu pasakyti, kad pirkau juos parduotuvėje "martina" ir jie tikrai nedaug kainavo
Paaiskinkite prasau, kodel kai merginos suzino, kad turi nerafinuota alieju, dauguma ji siulo sunaudoti kepimui. As buvau isitikinus, kad jie netinka ir maisto ruosimui, gi nelike jokiu geruju medziagu, ir netgi pilna blogio
QUOTE(witulee @ 2012 03 01, 15:55)
Paaiskinkite prasau, kodel kai merginos suzino, kad turi nerafinuota alieju, dauguma ji siulo sunaudoti kepimui. As buvau isitikinus, kad jie netinka ir maisto ruosimui, gi nelike jokiu geruju medziagu, ir netgi pilna blogio
gal turėjote galvoje "jei turi RAFINUOTĄ"
Rafinuoti pakelia aukštesnę temperatūrą, jų dūmingumo taškas aukštesnis (ar didesnis ) - galbūt todėl
QUOTE(kavasucitrina @ 2012 03 01, 16:25)
gal turėjote galvoje "jei turi RAFINUOTĄ"
Rafinuoti pakelia aukštesnę temperatūrą, jų dūmingumo taškas aukštesnis (ar didesnis ) - galbūt todėl
Rafinuoti pakelia aukštesnę temperatūrą, jų dūmingumo taškas aukštesnis (ar didesnis ) - galbūt todėl
Taip taip RAFINUOTA Suprantu, kad kaitinant kai kurie aliejai greitai oksiduojasi, tai maniau kepimui reikia naudoti tuos, kurie taip greit nesioksiduoja, na pvz kokosu, o ne imti rafinuota.... nu zodziu susiveliau, atpainiokite
QUOTE(witulee @ 2012 03 01, 16:41)
Taip taip RAFINUOTA Suprantu, kad kaitinant kai kurie aliejai greitai oksiduojasi, tai maniau kepimui reikia naudoti tuos, kurie taip greit nesioksiduoja, na pvz kokosu, o ne imti rafinuota.... nu zodziu susiveliau, atpainiokite
skirtingų rūšių aliejai pradeda irti, skilti ir dūmyti prie skirtingos temperatūros. Tos pačios rūšies nerafinuotas aliejus tą daro žymiai anksčiau nei rafinuotas, t.y. išvalytas nuo visokių kad ir vertingų, bet aukštoj temperatūroje virstančių į kancerogenus dalelių, kurios užnuodija ir maistą, gaminamą tokiame aliejuje. Nerafinuoti aliejai yra geresni, vertingesni, skanesni ir kvapnesni, jei vartojami nekaitinti: padažams, salotoms, kosmetinėms reikmėms ir pan. O jei norime nerafinuotus aliejus naudoti kepimui, o ypač skrudinimui, tai reikia rintis tuos, kurių dūmingumo taškas (smoke point) yra bent jau ne žemiau kaip 200 C laipsnių temp. Bet tokių nedaug yra
QUOTE(kavasucitrina @ 2012 03 01, 19:12)
skirtingų rūšių aliejai pradeda irti, skilti ir dūmyti prie skirtingos temperatūros. Tos pačios rūšies nerafinuotas aliejus tą daro žymiai anksčiau nei rafinuotas, t.y. išvalytas nuo visokių kad ir vertingų, bet aukštoj temperatūroje virstančių į kancerogenus dalelių, kurios užnuodija ir maistą, gaminamą tokiame aliejuje. Nerafinuoti aliejai yra geresni, vertingesni, skanesni ir kvapnesni, jei vartojami nekaitinti: padažams, salotoms, kosmetinėms reikmėms ir pan. O jei norime nerafinuotus aliejus naudoti kepimui, o ypač skrudinimui, tai reikia rintis tuos, kurių dūmingumo taškas (smoke point) yra bent jau ne žemiau kaip 200 C laipsnių temp. Bet tokių nedaug yra
tai kurie tinkami kepti?