Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai

O aš nusipirkau aliejaus gaminto Ukrainoje. Ir dabar suabejojau: koks jis rafinuotas, ar ne... Neparašyta nei ant pakuotės, nei jų puslapyje radau. Kaina ne iš brangiųjų, bet ir ne centai...
O kas blogo nutiks jei tepsiu veidą rafinuotu? Gal bloga nieko, bet ir gero nelabai ? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaivaiva @ 2012 02 27, 16:49)
O aš nusipirkau aliejaus gaminto Ukrainoje. Ir dabar suabejojau: koks jis rafinuotas, ar ne... Neparašyta nei ant pakuotės, nei jų puslapyje radau. Kaina ne iš brangiųjų, bet ir ne centai...
O kas blogo nutiks jei tepsiu veidą rafinuotu? Gal bloga nieko, bet ir gero nelabai ?  biggrin.gif

Nuo rafinuotų aliejų kemšasi poros ir odai jie kenkia...geriau sunaudokite durų vyriams sutept, kai girgždės ax.gif Arba sukepkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 27, 17:59)
Nuo rafinuotų aliejų kemšasi poros ir odai jie kenkia...

Uuu, kaip negerai...
Bet aš vis dar nesuprantu, rafinuoti jie ar ne. Gal Jūs geresnės specialistės šioje srityje ir iššifruosit? - va tokį nusipirkau
Atsakyti
QUOTE(Vaivaivaiva @ 2012 02 27, 17:05)
Uuu, kaip negerai...
Bet aš vis dar nesuprantu, rafinuoti jie ar ne. Gal Jūs geresnės specialistės šioje srityje ir iššifruosit? - va tokį nusipirkau

Mielai paskaityčiau, bet mano rusų kalba doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 27, 18:26)
Mielai paskaityčiau, bet mano rusų kalba  doh.gif

Prašau biggrin.gif - angliškai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaivaiva @ 2012 02 27, 18:01)
Prašau  biggrin.gif  - angliškai   biggrin.gif

smile.gif Jau pradžioje rašoma, kad jie išgauti mechaniniu būdu, nenaudojant aukštos temperatūros "Fatty oils are extracted from kernels, seeds and fruits of the plants by way of cold pressing with the further high quality fi ltration without using of the high temperature. This helps to preserve their valuable properties and prolongs their shelf life."
Manau, kad galite drąsiai naudoti 4u.gif Tik nepamirškite aliejų naudoti ant drėgnos odos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 27, 19:39)
Manau, kad galite drąsiai naudoti  4u.gif  Tik nepamirškite aliejų naudoti ant drėgnos odos  4u.gif

Didelis didelis AČIŪ 4u.gif
Aš mat tiksliai nežinau, kas ir kaip, tai tokie gudrūs žodžiai, kaip ten parašyta, man nedaug ką pasakė smile.gif .
Kaip gerai, kaip gerai. Tuo pačiu (kad jau žinau, jog aliejai geri) galiu pasakyti, kad pirkau juos parduotuvėje "martina" ir jie tikrai nedaug kainavo ax.gif
Atsakyti
Paaiskinkite prasau, kodel kai merginos suzino, kad turi nerafinuota alieju, dauguma ji siulo sunaudoti kepimui. As buvau isitikinus, kad jie netinka ir maisto ruosimui, gi nelike jokiu geruju medziagu, ir netgi pilna blogio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2012 03 01, 15:55)
Paaiskinkite prasau, kodel kai merginos suzino, kad turi nerafinuota alieju, dauguma ji siulo sunaudoti kepimui. As buvau isitikinus, kad jie netinka ir maisto ruosimui, gi nelike jokiu geruju medziagu, ir netgi pilna blogio  biggrin.gif

gal turėjote galvoje "jei turi RAFINUOTĄ" smile.gif
Rafinuoti pakelia aukštesnę temperatūrą, jų dūmingumo taškas aukštesnis (ar didesnis smile.gif ) - galbūt todėl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2012 03 01, 16:25)
gal turėjote galvoje "jei turi RAFINUOTĄ" smile.gif
Rafinuoti pakelia aukštesnę temperatūrą, jų dūmingumo taškas aukštesnis (ar didesnis smile.gif ) - galbūt todėl smile.gif

Taip taip RAFINUOTA 4u.gif Suprantu, kad kaitinant kai kurie aliejai greitai oksiduojasi, tai maniau kepimui reikia naudoti tuos, kurie taip greit nesioksiduoja, na pvz kokosu, o ne imti rafinuota.... nu zodziu susiveliau, atpainiokite biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2012 03 01, 16:41)
Taip taip RAFINUOTA  4u.gif Suprantu, kad kaitinant kai kurie aliejai greitai oksiduojasi, tai maniau kepimui reikia naudoti tuos, kurie taip greit nesioksiduoja, na pvz kokosu, o ne imti rafinuota.... nu zodziu susiveliau, atpainiokite  biggrin.gif

skirtingų rūšių aliejai pradeda irti, skilti ir dūmyti prie skirtingos temperatūros. Tos pačios rūšies nerafinuotas aliejus tą daro žymiai anksčiau nei rafinuotas, t.y. išvalytas nuo visokių kad ir vertingų, bet aukštoj temperatūroje virstančių į kancerogenus dalelių, kurios užnuodija ir maistą, gaminamą tokiame aliejuje. Nerafinuoti aliejai yra geresni, vertingesni, skanesni ir kvapnesni, jei vartojami nekaitinti: padažams, salotoms, kosmetinėms reikmėms ir pan. O jei norime nerafinuotus aliejus naudoti kepimui, o ypač skrudinimui, tai reikia rintis tuos, kurių dūmingumo taškas (smoke point) yra bent jau ne žemiau kaip 200 C laipsnių temp. Bet tokių nedaug yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2012 03 01, 19:12)
skirtingų rūšių aliejai pradeda irti, skilti ir dūmyti prie skirtingos temperatūros. Tos pačios rūšies nerafinuotas aliejus tą daro žymiai anksčiau nei rafinuotas, t.y. išvalytas nuo visokių kad ir vertingų, bet aukštoj temperatūroje virstančių į kancerogenus dalelių, kurios užnuodija ir maistą, gaminamą tokiame aliejuje. Nerafinuoti aliejai yra geresni, vertingesni, skanesni ir kvapnesni, jei vartojami nekaitinti: padažams, salotoms, kosmetinėms reikmėms ir pan. O jei norime nerafinuotus aliejus naudoti kepimui, o ypač skrudinimui, tai reikia rintis tuos, kurių dūmingumo taškas (smoke point) yra bent jau ne žemiau kaip 200 C laipsnių temp. Bet tokių nedaug yra smile.gif

tai kurie tinkami kepti?
Atsakyti