QUOTE(Ingel @ 2011 12 08, 18:44)
Koks puikus fotoreportažas
Matau, kad Gruzija nuostabi Kaukazo šalis, esu buvus tik Armėnijoj.
aciu
O Armenijoj keliavote ar su reikalais buvot? vienas taksistas buvo armenas,tai gyresi,kad armenai yra geriausi zmones visam Kaukaze
azerbaidzanai,sake,tai apskritai ne zmones (sako,niekada vaikinas neves merginos azerbaidzanietes,tai yra vos ne draudziama ),o gruzinai taip vidutiniskai.
o tipo jie - patys svietingiausi,nuosirdziausi,geriausi,protingiausi ir taip toliau
O del gruzinu vaišingumo, svietingumo tai taip..Sumoki uz vakariene ir pusrycius,o gauni ir pietus arba maisa su maistu su savim..Kutaisi nakvojom guesthouse,turejom tik kambari be maisto. Kartu tam paciam name kambarius nuomavosi daug turistu is ivairiausiu saliu. Bet kaip malonu buvo,kai seimininkai rado laiko ateit pasneket,vaisino vynu,inžiru,iki nakties nardais zaide su mano vyru
Svanetijoj padovanojo savo prieskoniu (сванская соль), batumi - dideli buteli themali padazo.
tam paciam Batumi pinigu nenorejo imti uz nakvyne,sako,geda -jus gi mano sveciai
O kokie jie draugiski!
Akhalcihe marshrutkes vairuotojas paklause,kur po to keliausim. Suzinojes,paskambino kitos marshrutkes vairuotojui (vaziuojancios ten, kur mums reikejo),susitare,kad mums uzims vietas ir palauks musu (mes velavome). Kai atvaziavome, isleido keleivius,o mus nuveze i kita stoti,kur musu jau lauke kita marshrutke
Arba Tbilisi paklausem vieno vyruko ,kur metro stotis. Sako,einam.Na galvojam,zmogui pakeliui. Atvede, stovejo lauke su mumis (nelabai galejom bendraut,labai blogai kalbejo rusiskai),o po to ,girdim,atsipraso,kad jau neturi laiko su mumis stovet. Tai zmogus atidejo savo reikalus ,kad mums padet
Kito zmogaus paklausem kazko,ji nezinojo,tai apskambino visus savo pazistamus,kad mums padet
Ir tokiu atveju buvo ne vienas ir ne du
Gyvena taip vargingai,o visada geros nuotaikos, optimistai, visiskai nemoka pykti vienas ant kito,tolerantiski
Pirmas pora dienu as negalejau asaru sulaikyt,vyras niekaip negalejo suprast,ko as visa laika verkiu
O as tokiam šoke buvau nuo visko-nuo grozio, nuo gerumo,nuo gruzinu religingumo..ten tokia labai teigiama energetika nuo visko
visi atsipalaidave,niekas niekur neskuba...ehhh...pasakot ir pasakot galeciau
Pora zmoniu manes klause,kam toks itemptas marshrutas.geriau visa laika paskirt vienam regionui ir geriau ji pazint. O kita karta atvykus susipazint su kitu .o as sakiau,kad tai nesamone i ta pacia sali vaziuot du kartus,kai yra dar tiek daug neaplankytu vietu. O man sake - "grisi,visi i Gruzija grizta"..ir ka..taip ir yra.kaip magnetas traukia
esu tikra,kad kai tik bus galimybe,butinai ten grisiu
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 08, 23:05)
Tame urve, kuris įspūdžio nepaliko yra nerealiai pukius stalagmitas- tiesiog kaskadinis, ir dar vienas gamtos šedeveras- tikros širdies formos - su kišenėle (į kurią žmonės meta pinigus).
Pagarba Jūsų drąsai kad lipate į urvus, turint klaustrofobiją
- gal todėl ir nepalieka įspūdžio.
Dabar galvoju kad reikia ir man surengti ekspediciją į Gruziją ( kuklučio reportažo atvežimui ir nostalgijos atgaivinimui - beje, vienas buvęs klasiokas žadėjo šturmuoti Kazbėką - norėčiau ir aš prie jo jungtis).
Bet jeigu pačios vyro vardas prasideda T raide - tai perduokite jam linkėjimą nuo nichababo - jis supras (kaip man pasirodė - tai vienoj nuotraukoj bokšte jį mačiau).
kaimuose taip,vaisina. bet dideliu miestu turgai
viena mintis tada- kuo skubiau pabegt
O del Sataplios ,jei tai butu pirmas urvas,kuri pamaciau,galbut ir nustebintu. Bet po Krymo urvu,po Prometos - na ..nelabai
Ta sirdis tai tik nuotaika sugadino -prie jos tikras turgus buvo,zmones stumdesi ,kad mest pinigus.is pradziu norejau,po to kantrybes netekau laukt savo eiles
Del klaustrofobijos. man nebaisu,jei as zinau,kad jeigu kas -mane isgelbes.
tai va i urvus viena nedrisciau list,bet su grupe ner problemu. kas kazkiek tai metru yra spec mygtukai,jei butu kazkam bloga,pagalba atbegtu
Oj vyras supyks
dar klause manes,ar neidejau jo nuotrauku,as ji itikinau,kad niekas jo neatpazins
Svanetijoj mes nakvojom pas viena alpinista.Tai po jo pasakojimu,nuotrauku, T irgi uzsidege lipt i Kazbeka. Manes jo noras tiesa pasakius nelabai zavi. Tikiuosi,tokios progos jis netures