Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų 2 sav kelionė į Gruziją

QUOTE(Natelė @ 2011 12 07, 17:18)
Pagaliau debesys siek tiek prasisklaide ir mes pamatem Kazbego virsune wub.gif

Kadangi vyrui teko daugiau nei pusmeti gyventi Gruzijoje - tai labai uzpyko del Kazbego virsunes - Chocho kalnagubryje ne Kazbegas - Kazbekas. Ir tai yra vienas auksciausiu kalnu visame Kaukaze.
O Kazbegi yra puikus kurortas, zinomas savo graziais aplinkiniais tarpekliais, miskais, upemis, kalnais. Vos ne gamtos draustinis. Vyras labai nori pakeliauti po Gruzija - prisiminti buvusias pries tai keliones ir puikiai praleistus menesius. Juk ten puikios nuotraukos gautusi bet kurioje Gruzijos vietoje. Salis yra tokio pat neapsakomo grozio kaip Lietuva - tik dar ir kalnus turi biggrin.gif.
Papildyta:
QUOTE(jsgute @ 2011 12 07, 21:23)
Kooooks grozis  wub.gif
Buvau Gruzijoj dar visai vaikas, pro miglą pamenu urvus kalnuose, bet kuriam iš tų vienuolynų buvom, nei už ką nepasakyčiau  g.gif Pamenu vienišą bažnytėlę ir ten kažkokiai šventei aukotus gaidžius.....  unsure.gif
Dar Stalino gimtasis miestas retkarčiais išnyra, funikulierius į aukštą kalną ir karalienės Tamaros skulptūra Tbilisyje.... (arba aš jau kažką maišau  biggrin.gif ) .... bei turgus, kur visi pardavėjai vaišino mus šviežiom braškėmis  thumbup.gif

Komplimentas nuo vyro uz sita komentara - sake kad daug daugiau prisiminimu gavo nei reportaza paziurejes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 08 gruodžio 2011 - 10:08
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 08, 10:51)
Kadangi vyrui teko daugiau nei pusmeti gyventi Gruzijoje - tai labai uzpyko del Kazbego virsunes - Chocho kalnagubryje ne Kazbegas - Kazbekas. Ir tai yra vienas auksciausiu kalnu  visame Kaukaze.
O Kazbegi yra puikus kurortas, zinomas savo graziais aplinkiniais tarpekliais, miskais, upemis, kalnais.

tegul nepyksta vyras 4u.gif per skubejima raide ne ta paspaudziau blush2.gif Kazbegas- gi tokio pavadinima apskritai nera. Arba Kazbek -kalnas, arba Kazbegi - miestas smile.gif Dar karta atleiskit uz sia gramatine klaida 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 08, 10:51)
Dar Stalino gimtasis miestas retkarčiais išnyra, funikulierius į aukštą kalną ir karalienės Tamaros skulptūra Tbilisyje.... (arba aš jau kažką maišau   ) .... bei turgus, kur visi pardavėjai vaišino mus šviežiom braškėmis 

Papildyta:
Komplimentas nuo vyro uz sita komentara - sake kad daug daugiau prisiminimu gavo nei reportaza paziurejes.

Na galbut jusu vyrui tas gimtasis Stalino miestas kazkuo tai artimas,kad vien sis komentaras daugiau prisiminimu dave,nei reportazas wub.gif braskem ir kt turguose jau niekas nevaisina, ten ramiai praeit neduoda,siulo pirkti,tempia uz rankos ir tašes,pilna valkataujanciu vaiku ir senuku verysad.gif o iki Tbilisio as dar nedaejau wub.gif
aciu uz komentara 4u.gif o tai jusu vyrui 4u.gif 4u.gif 4u.gif tegul nepyksta del menkniekiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natelė: 08 gruodžio 2011 - 12:03
8 diena

Kutaisi pagaliau turejome relaxa smile.gif iki pietu pasivazinejom,o po to daug miegojom,kavynese sedejom. zodziu,kojos pailsejo smile.gif Kutaisi turguje buvom. Vos šoko negavau - mesos skyriuje mesa kaba ant geleziniu kabliu, karštis nerealus,musiu pilna,kvapas nekoks,jokiu saldytuvu - o buvom jau gerokai po pietu doh.gif o zmonems nieko -perka sau patenkinti doh.gif
Kutaisi yra antras pagal didumą Gruzijos miestas.

user posted image

user posted image

XI a. Bagrati šventykla

user posted image

Is pradziu planavome i visas norimas vietas vaziuoti viesuoju transportu. Bet sumaiseme autobusus - isedome ne i ta,kuris tuoj isvyksta,o i kita,kuris isvyksta tik po keliu valandu.Pralaukeme jame apie valanda,tada tik sove paklaust kaip ir kas doh.gif taigi,teko tartis su taksistu smile.gif

Gelati vienuolynas
user posted image

Motsameta vienuolynas, įsikūres ant įspūdingos uolos atbrailos.Deja vienuolyno neimanoma visa nufotgrafuoti- vartai ir medziai trukdo smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Po vienuolynu nuvaziavome i Prometejo urva . Laikoma,kad Prometejas "kazkur situose kalnuose" buvo prikaltas.Bendras urvo ilgis 11km. Si pavasari jis buvo atidarytas turistams. Delto iejimas siemet dar buvo nemokamas smile.gif Urvas tikrai idomus , grazus apsvietimas, yra garso efektai. Nuotraukos tik visiskai nesigavo verysad.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Toliau vaziavome i Setaplijos urvą, matem prieš tūkstančius metų uolose įspaustus dinozaurų pėdsakus. smile.gif Pats urvas didelio ispudzio nepadare schmoll.gif

user posted image

Dinozauru parkas biggrin.gif
user posted image

user posted image

Na ir dar Kutaisi wub.gif
user posted image

Atsakyti
Skaitau skaitau ir kuo toliau tuo labiau žaviuosi Gruzija. rolleyes.gif O kai apie tai pasakiau vyrui, tai jis net apsidžiaugė-seniai man sakė, kad verta dėmesio ...o aš vis dar abejojau, ar verta kada į ją išsiruošti. blush2.gif
P.S. pastebėjau, kad Gruzija savo architektūra, gamta šiek tiek primena matytas Balkanų šalis-Makedoniją, Serbiją biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 08 gruodžio 2011 - 15:48
9 diena

Tikslas -Svanetija.Svanetijos regionas uzima labai kalnuotas sritis Kaukazo kalnu grandineje. Tai - auksciausia gyvenama zmoniu teritorija Europoje.
Mestios miestelyje buvome apie 15val.Mieste dideliu tempu vyksta remonto darbai,statybos, renovuojami namai,ruosiamos slidinejimo trasos.

user posted image

user posted image

Palikom kuprines ir isejom pasivaikscioti. Uzlipom i viena is bokstu
user posted image

Ir isejom ieskotis alpinisto Michailo Chergiani muziejaus smile.gif
user posted image

user posted image

Muziejus
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

10diena

6val ryto wub.gif nesimiegojo smile.gif

user posted image

Anksti ryte isejom prie ledyno smile.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Slepiames nuo lietaus smile.gif
user posted image

Pagaliau atejome thumbup.gif
user posted image

Papildyta:
user posted image

11 diena

5ryto isvaziavome i Zugdidi,o is ten i Batumi. 11val jau buvom Batumi stotyje smile.gif Turejome 2.5 dienos poilsio prie juros thumbup.gif
Atsakyti
Koks puikus fotoreportažas wub.gif Matau, kad Gruzija nuostabi Kaukazo šalis, esu buvus tik Armėnijoj. Labiausiai aišku sužavėjo kalnai, Prometėjo urvas, o Alazanijos slėnio pavadinimas man iš vis maloniai nuteikia, dievinu gruzinų vyną Alazani biggrin.gif
Ne veltui gruzinų vaišingumas aprašomas, matau, kad ir jūs patyrėt thumbup.gif
Laukiu tęsinio 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, parašysiu ir aš -JM vyras - nepykite kad pykstu lotuliukas.gif - tiesiog visai neseniai važiavo kolegos (ir ne viena grupelė), ir kaip seniai , taip ir dabar - vaišina ir turguje ir kaimuose, apie nakvynes už pinigus jie ir pamiršo (bet vis tiek ryte palikdavo atsidėkojimui paslapčia kur nors prie pagalvės - kadangi gruzinai yra labai kilni tauta, ir jei neima pinigų - tai nebandyk įkalbinėti, lotuliukas.gif )
nebent kalbate tik rusiškai - tada taip - nesulauksite tokio svetingumo, kurio sulauki kalbėdamas lietuviškai.
Tame urve, kuris įspūdžio nepaliko yra nerealiai pukius stalagmitas- tiesiog kaskadinis, ir dar vienas gamtos šedeveras- tikros širdies formos - su kišenėle (į kurią žmonės meta pinigus), apie Gorį (gruzinai iki šiol gerbia Staliną), galima pasakoti labai daug , kaip ir apie bet kurį didesnį Gruzijos miestą.
Pagarba Jūsų drąsai kad lipate į urvus, turint klaustrofobiją thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif - gal todėl ir nepalieka įspūdžio. mirksiukas.gif
Gaila kad Kutaisio tik viena nuotrauka - nerealiai gražus miestas.
Dabar galvoju kad reikia ir man surengti ekspediciją į Gruziją ( kuklučio reportažo atvežimui ir nostalgijos atgaivinimui - beje, vienas buvęs klasiokas žadėjo šturmuoti Kazbėką - norėčiau ir aš prie jo jungtis).

Bet jeigu pačios vyro vardas prasideda T raide - tai perduokite jam linkėjimą nuo nichababo - jis supras (kaip man pasirodė - tai vienoj nuotraukoj bokšte jį mačiau).
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2011 12 08, 18:44)
Koks puikus fotoreportažas wub.gif Matau, kad Gruzija nuostabi Kaukazo šalis, esu buvus tik Armėnijoj.

aciu 4u.gif
O Armenijoj keliavote ar su reikalais buvot? vienas taksistas buvo armenas,tai gyresi,kad armenai yra geriausi zmones visam Kaukaze biggrin.gif azerbaidzanai,sake,tai apskritai ne zmones (sako,niekada vaikinas neves merginos azerbaidzanietes,tai yra vos ne draudziama ),o gruzinai taip vidutiniskai. doh.gif o tipo jie - patys svietingiausi,nuosirdziausi,geriausi,protingiausi ir taip toliau biggrin.gif

O del gruzinu vaišingumo, svietingumo tai taip..Sumoki uz vakariene ir pusrycius,o gauni ir pietus arba maisa su maistu su savim..Kutaisi nakvojom guesthouse,turejom tik kambari be maisto. Kartu tam paciam name kambarius nuomavosi daug turistu is ivairiausiu saliu. Bet kaip malonu buvo,kai seimininkai rado laiko ateit pasneket,vaisino vynu,inžiru,iki nakties nardais zaide su mano vyru wub.gif Svanetijoj padovanojo savo prieskoniu (сванская соль), batumi - dideli buteli themali padazo. wub.gif tam paciam Batumi pinigu nenorejo imti uz nakvyne,sako,geda -jus gi mano sveciai wub.gif
O kokie jie draugiski! wub.gif Akhalcihe marshrutkes vairuotojas paklause,kur po to keliausim. Suzinojes,paskambino kitos marshrutkes vairuotojui (vaziuojancios ten, kur mums reikejo),susitare,kad mums uzims vietas ir palauks musu (mes velavome). Kai atvaziavome, isleido keleivius,o mus nuveze i kita stoti,kur musu jau lauke kita marshrutke wub.gif
Arba Tbilisi paklausem vieno vyruko ,kur metro stotis. Sako,einam.Na galvojam,zmogui pakeliui. Atvede, stovejo lauke su mumis (nelabai galejom bendraut,labai blogai kalbejo rusiskai),o po to ,girdim,atsipraso,kad jau neturi laiko su mumis stovet. Tai zmogus atidejo savo reikalus ,kad mums padet wub.gif
Kito zmogaus paklausem kazko,ji nezinojo,tai apskambino visus savo pazistamus,kad mums padet wub.gif Ir tokiu atveju buvo ne vienas ir ne du wub.gif
Gyvena taip vargingai,o visada geros nuotaikos, optimistai, visiskai nemoka pykti vienas ant kito,tolerantiski wub.gif Pirmas pora dienu as negalejau asaru sulaikyt,vyras niekaip negalejo suprast,ko as visa laika verkiu biggrin.gif O as tokiam šoke buvau nuo visko-nuo grozio, nuo gerumo,nuo gruzinu religingumo..ten tokia labai teigiama energetika nuo visko wub.gif visi atsipalaidave,niekas niekur neskuba...ehhh...pasakot ir pasakot galeciau wub.gif Pora zmoniu manes klause,kam toks itemptas marshrutas.geriau visa laika paskirt vienam regionui ir geriau ji pazint. O kita karta atvykus susipazint su kitu .o as sakiau,kad tai nesamone i ta pacia sali vaziuot du kartus,kai yra dar tiek daug neaplankytu vietu. O man sake - "grisi,visi i Gruzija grizta"..ir ka..taip ir yra.kaip magnetas traukia doh.gif esu tikra,kad kai tik bus galimybe,butinai ten grisiu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 08, 23:05)

Tame urve, kuris įspūdžio nepaliko yra nerealiai pukius stalagmitas- tiesiog kaskadinis, ir dar vienas gamtos šedeveras- tikros širdies formos - su kišenėle (į kurią žmonės meta pinigus).
  Pagarba Jūsų drąsai kad lipate į urvus, turint klaustrofobiją  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  - gal todėl ir nepalieka įspūdžio. mirksiukas.gif

Dabar galvoju kad reikia ir man surengti ekspediciją į Gruziją ( kuklučio reportažo atvežimui ir nostalgijos atgaivinimui - beje, vienas buvęs klasiokas žadėjo šturmuoti Kazbėką - norėčiau ir aš prie jo jungtis).

Bet jeigu pačios vyro vardas prasideda T raide - tai perduokite jam linkėjimą nuo nichababo - jis supras (kaip man pasirodė - tai vienoj nuotraukoj bokšte jį mačiau).

kaimuose taip,vaisina. bet dideliu miestu turgai doh.gif viena mintis tada- kuo skubiau pabegt doh.gif

O del Sataplios ,jei tai butu pirmas urvas,kuri pamaciau,galbut ir nustebintu. Bet po Krymo urvu,po Prometos - na ..nelabai smile.gif Ta sirdis tai tik nuotaika sugadino -prie jos tikras turgus buvo,zmones stumdesi ,kad mest pinigus.is pradziu norejau,po to kantrybes netekau laukt savo eiles doh.gif biggrin.gif

Del klaustrofobijos. man nebaisu,jei as zinau,kad jeigu kas -mane isgelbes. blush2.gif tai va i urvus viena nedrisciau list,bet su grupe ner problemu. kas kazkiek tai metru yra spec mygtukai,jei butu kazkam bloga,pagalba atbegtu biggrin.gif

Oj vyras supyks lotuliukas.gif dar klause manes,ar neidejau jo nuotrauku,as ji itikinau,kad niekas jo neatpazins biggrin.gif Svanetijoj mes nakvojom pas viena alpinista.Tai po jo pasakojimu,nuotrauku, T irgi uzsidege lipt i Kazbeka. Manes jo noras tiesa pasakius nelabai zavi. Tikiuosi,tokios progos jis netures blush2.gif
Atsakyti
Batumi ir Tbilisi paliksiu rytojui smile.gif
Atsakyti
MAn tai keista, kai zmogus galvoja, kad tai ka jis patyre ir pamate, butinai ir kitas pamatys ir pajaus ta pati. Tai neimanoma, juk viskas priklauso nuo daugelio aplinkybiu. O del gramatiniu ar nelabi gramatiniu klaidu, tai nieko cia baisaus, pati JM painioja kartais ka pamaciusi, ar siaip pavadinimus, tai manau, jog tai normalu mirksiukas.gif biggrin.gif Dalinkimes SAVO patyrimais ir nereikalaukime, kad visiems patiktu ar darytu ispudi tie patys dalykai 4u.gif
Man labai patinka ir jusu keliavimo budas ir tai ka pamatete wub.gif Kai jau prireiks, tai prasysiu konsultacijos ax.gif Kartas nuo karto ir as pasitikrinu bilietukus. Vyras siemet butu vykes i konferencija Tbilisyje, tuo paciu ir programa buvo numatyta, nagus grauze, nes jau buvo nupirkti bilietai i Katalonija ax.gif

Lauksiu tesinio... tik taip greit tos jusu dienos bega, taip ir norisi jus sugrazinti ir prasyti, kad pasakotumete daugiau, smulkiau, nes as tiesiog ryju viska ka rasote ir rodote biggrin.gif
Atsakyti