Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų 2 sav kelionė į Gruziją

Penkta diena

Anksti ryte traukiniu isvykom link senovinio miesto Upliscihe. Islipe kuprines palikom vienoj maisto parduotuvej ,kad netrukdytu smile.gif

Gan daznai toki vaizda galima pamatyt Gruzijoj verysad.gif

user posted image

user posted image

Na ir pats miestas wub.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natelė: 07 gruodžio 2011 - 19:38
user posted image

user posted image

user posted image

Dalinames pietumi biggrin.gif

user posted image

ir isvaziuojam autobusu i Gori.
Gori tvirtove pamatem tik is toli verysad.gif buvo jau gan velu, o mes skubejom i Vardzia

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natelė: 07 gruodžio 2011 - 20:12
Laimei spejom i paskutine marshrutke Ahalcihe-Vardzia. smile.gif Grazus sis kelias wub.gif

user posted image

ir pats urvinio vienuolyno kompleksas

user posted image

6 diena

Po pusryciu pajudejom link kito urvinio vienuolyno Vanis Kvabebi. Nuostabi vieta wub.gif

URL=http://www.radikal.ru]user posted image[/URL]

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
user posted image

Na ir cia Vardzios kompleksas

user posted image

user posted image

user posted image

Pavalge isvaziavom. Islipom Khertvisi pasiziuret tvirtove. smile.gif

Atsakyti
Khertvisi
user posted image

user posted image

user posted image

Pasigavom marshrutke ir greitai jau buvom Akhalcihe. Uzlipom paziuret pili. Ir cia vyko rekonstrukcijos. Po keliu metu turetu but super vaizdas smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Laiko iki vakaro dar buvo,tai nusprendem su taxu nuvaziuot i Sapara vienuolyna.Ir gerai padarem- vieta labai patiko ir kelias vaizdingas wub.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natelė: 07 gruodžio 2011 - 22:24
Kooooks grozis wub.gif
Buvau Gruzijoj dar visai vaikas, pro miglą pamenu urvus kalnuose, bet kuriam iš tų vienuolynų buvom, nei už ką nepasakyčiau g.gif Pamenu vienišą bažnytėlę ir ten kažkokiai šventei aukotus gaidžius..... unsure.gif
Dar Stalino gimtasis miestas retkarčiais išnyra, funikulierius į aukštą kalną ir karalienės Tamaros skulptūra Tbilisyje.... (arba aš jau kažką maišau biggrin.gif ) .... bei turgus, kur visi pardavėjai vaišino mus šviežiom braškėmis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jsgute @ 2011 12 07, 23:23)
Kooooks grozis  wub.gif
Buvau Gruzijoj dar visai vaikas, pro miglą pamenu urvus kalnuose, bet kuriam iš tų vienuolynų buvom, nei už ką nepasakyčiau  g.gif Pamenu vienišą bažnytėlę ir ten kažkokiai šventei aukotus gaidžius.....  unsure.gif
Dar Stalino gimtasis miestas retkarčiais išnyra, funikulierius į aukštą kalną ir karalienės Tamaros skulptūra Tbilisyje.... (arba aš jau kažką maišau  biggrin.gif ) .... bei turgus, kur visi pardavėjai vaišino mus šviežiom braškėmis  thumbup.gif

wub.gif

Atsakyti
Taigi,Sapara vienuolynas

user posted image

user posted image

user posted image

Grizom i Akhalcihe vakarienei. Kaip ir iki siol - daug labai skanaus maisto ir vyno,o taip pat siltu pokalbiu iki nakties wub.gif

7 diena

6ryto jau buvom stotyj. Musu tikslas buvo Chiatura - šachtininku miestas. Idomus tuo,kad pagrindinis viesasis transportas cia - lynu keliais judamos vagoneliai.
Su persodinimais,bet labai greitai,pasiekeme Chiatura.
Islipome prie urvinio vienuolyno Mgvimevis Mtavarangelozi.

user posted image

user posted image

Kulturos namai biggrin.gif
user posted image

user posted image

Atsakyti
O sitam vagonelyje mes uzstrigom doh.gif dar vejas buvo nemazas,judino ji. pro maza langeli matem,kaip aukstai esame. unsure.gif o dar sergu klaustrofobija doh.gif zodziu, 10min siaubo turejau doh.gif

user posted image

va tokiais vaizdais grozejomes,kol kabejome smile.gif

user posted image

user posted image

vagoneliu stotele doh.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Kapines doh.gif

user posted image

user posted image

Net nezinau kodel,bet miestas man patiko rolleyes.gif labai idomu buvo ji aplankyt wub.gif Chiatura dar ypatinga tuo,kad tai buvo vienintele vieta,kur negalejom susisneket nei rusiskai, nei angliskai smile.gif na ir turistu cia kol kas nebuna smile.gif

Papildyta:
Is Chiaturos patraukem link Kacchi (rus. Кацхи). 10km nuo Chiaturos. Ten ant 40m akmens stulpo yra dvi mazos baznycios. Vyras uzkylo,o man neleido. verysad.gif ten dar niekad nebuvo moters kojos smile.gif
user posted image

user posted image

Is Kacchi autostopu nuvaziavome i Zestafoni,o is ten i Kutaisi,kur ir turejome nakvot. smile.gif

Viskas,einu miegoti.Rytoj pratesiu smile.gif Dar bus Kutaisi ir jo apylinkes,Svanetija ,Batumi ir Tbilisi rolleyes.gif

Atsakyti
Nerealu viskas, butent tai, ko as noreciau wub.gif bigsmile.gif Dar, dar... ech, ne be reikalo apsidziaugiau pamaciusi fotoreportazo pavadinima, negaliu atsitraukti dabar thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 12 08, 00:33)
Nerealu viskas, butent tai, ko as noreciau  wub.gif  bigsmile.gif  Dar, dar... ech, ne be reikalo apsidziaugiau pamaciusi fotoreportazo pavadinima, negaliu atsitraukti dabar  thumbup.gif

aciu !!!!! wub.gif 4u.gif Jei kada susiruosit,parasykit man.atsiusiu faila su visa info - aprasymai,marshrutkiu ir traukiniu tvarkarasciai,kontaktai ir t.t. Isimylejau Gruzija ir svajoju dar karta grizt. Liko dar kelios vietos,kurias butiani turiu pamatyt - Tushetija,Chevsuretija , Vashlovani parkas..Ir liko zmones,su kuriais iki siol susirasinejam wub.gif Vis paziuriu ,ar ner akciju bilietams blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Natelė @ 2011 12 07, 19:09)
Vaizdas i Mcheta is virsaus

user posted image

Vat šitą vaizdą aš visą gyvenimą atsimenu iš kelionės į Tbilisį 1989 metų pavasarį - iš vienos pusės teka upė Kūra, iš kitos - Aragnis, o ties Mscheta yra jų santaka. Kūra teka per miestą, todėl visa purvina, ruda, drumzlina, o Aragnis atiteka iš kalnų, jo vanduo toks žydras žydras. Iki šiol tas kontrastas stovi akyse. Ačiū, kad atgaivinot smagius prisiminimus wub.gif 4u.gif
Atsakyti