Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 11 tema

QUOTE(KarolisLT @ 2012 01 26, 13:17)

Dėl plokštės skaičiavimo būčiau linkęs pasikliauti kokiu  pažangesniu 2D metodu. Nes vien supaprastinti 1D skaičiavimai negali tinkamai atpindėti to kas vyksta poliuose.

Karoli, o jūs bent žinote, kas yra pamatų plokštė ar švediškai pamatai? Nes iš to, ką čia rašote, man atrodo, kad nelabai, nes jūs manote, kad pamatų plokštė arba plokštieji pamatai turi plolius. Plokštieji pamatai polių neturi. Tai tiesiog putplasčio ir gelžbetonio plokštuma. Štai kas yra pamatų plokštė ar plokštieji pamatai.
Atsakyti
Sveiki, gal ne visai pasyvu bet noretusi kuo siltesni nama pastatyt. Esu stadijoje kai baiginejami poliai (6x0.35) tuoj (kai leis oras) bus rostverkas (55x30) darbai. Kiek suprantu tradiciskai rostverko vidus yra uzpilamas zvyru? Todel noreciau kad kas pakomentuotu veikmes statyba

http://www.veikme.lt...p...2&archive=0

Ten kaip matau skalda apacioi ir geras storis vatos. Pagal mano projekta vatos po grindim zymiai kukliau. Kokie butu patarimai kad butu silta is apacios (auksti gruntiniai vandenys).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 26 sausio 2012 - 21:14
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 26, 19:36)
drinks_cheers.gif Labai teisingai aiškino, nieko tie poliai šonais nelaiko, trintis/šlytis yra mizelis lyginant su apkrovom į poliaus dugną. Jierunda.

oi klysti, tikrai poliai gali nesiremti į kietą gruntą, o visą apkrovą laikyti šonine polių trintimi. Viskas priklauso nuo gruntų.
Atsakyti
įšalo zonoje plolių šoninė trintis tikrai neskaičiuojama. Iš kelių konstruktorių info.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 01 26, 23:39)
oi klysti, tikrai poliai gali nesiremti į kietą gruntą, o visą apkrovą laikyti šonine polių trintimi. Viskas priklauso nuo gruntų.

Tik pasakų nameliai stovi ant vištų kojelių, poliai tam ir kalami/gręžiami kad pasiektų tvirtą gruntą ir ant jo atsiremtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 01 26, 18:16)
Paprasčiau sakant, jei polius turi būti 3 m gylio, tai dėl 1,2 m įšalo, kurį jūs siūlote apdėti XPS dėžute, poliaus ilgis siektų  4,2 m. Nes viršutinis 1,2 m žemės sluoksnis aplink polių bus judintas, todėl nebus laikančios, šoninės trinties.

Polius laiko tik nejudantis gruntas, tas gruntas kurį pasiekia įšalas yra judinamas įšalo, todėl poliai ir turi būti gilesni nei įšalas, kad turėtų kontaktą su nejudančiu gruntu, tad jei polius įšalo zonoje apjuosi EPS, polių laikančiajai galiai tai neturės absoliučiai jokios įtakos, gal kaip tik greičiau turės teigiamos įtakos, nes polių neveiks įšalo deformacija, kurią sugers EPS deformuodamasis. O vat apšiltinimui, tai tikrai turi didelę įtaką. Žemė turi nemažą šiluminę varžą, todėl šiluma iš polių per daug neišeina, bet kai polius pasiekia įšalas, tai ne tik kad iš polių per mažesnės šiluminės varžos medžiaga greičiau išeina šiluma iš pamatų, bet ir polius pasiekia didesnis lauko šaltis, tuomet per pamatus patiriami labai dideli šilumos nuostoliai, net standartui tokie nuostoliai juntami, ką jau kalbėti apie PN.
Tad polius nuo įšalo privalu saugoti. Kokiais būdais Jūs tai atliksit, kitas klausimas, bet saugoti būtina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 sausio 2012 - 23:17
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 26, 22:46)
Tik pasakų nameliai stovi ant vištų kojelių, poliai tam ir kalami/gręžiami kad pasiektų tvirtą gruntą ir ant jo atsiremtų 4u.gif

Viliene, taip ir matosi kad domėjotės poliniais pamatais wink.gif, pasidomėkite kabančiaisiais poliais, eilinėje pamatų teorijos knygutėje apie juos rašo wink.gif. Truputį užtrukau, kol suradau trumpą videopamokėlę apie gręžtinius pamatus žvilgtelkit į 5:5 minutę, kad toliau nereikėtų tuščiai ginčytis 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 sausio 2012 - 23:30
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 26, 22:46)

Nebutinai. Pas kaimyna vieno auksto su gal 2m poliais, pas mane pora zingsniu toliau 6 metru spraustiniai.. Kaimynas dares is akies as pagal projekta + grunto tyrimus.

PS ar kas pakomentuos mano posta auksciau kaip pasidaryt siltus pamatus?
Atsakyti
Klausimas Vilienei. Artėja šalčiai. Gal matuosit pastato sandarumą ir termovizinę nuotrauką darysite? Beje, gal pasakysite, kaip per tokius šalčius didėja energijos ir šilumos poreikis jūsų name?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 01 27, 00:12)
Viliene, taip ir matosi kad domėjotės poliniais pamatais wink.gif, pasidomėkite kabančiaisiais poliais, eilinėje pamatų teorijos knygutėje apie juos rašo wink.gif. Truputį užtrukau, kol suradau trumpą videopamokėlę apie gręžtinius pamatus žvilgtelkit į 5:5 minutę, kad toliau nereikėtų tuščiai ginčytis  4u.gif .

Neabejoju, kad pats irgi atydžiai klausėte ir girdėjote apie sekliuosius pamatus, ir ką ant tokių pamatų galima pastatyti. 5:50 paminėti "kabantieji" yra sekliųjų atitikmuo(su visom išplaukiančiom pasekmėm - mažiau betono, mažiau žemės darbų), ir tinkami tik lengvo ir tampraus namo statybai - greičiausiai tai yra karkasas/skydas. Jei jau kalbame apie blokelius, kur mažiausios pamato deformacijos yra pražūtingos sienų konstrukcijai, pamirškite, ką girdėjote iš g.Briedžio lūpų, jūsų namai turi tvirtai remtis į atitinkamo stiprio gruntą, net nesvajokite, kad trintis/šlytis jums duos reikiamą laikančiąją galią. Kaip gyvą pvz galite pasižiūrėti Kaban pirtelės pamatus - tai apie ką kalbėjo Briedis.
Žiūrint iš psichologinės reikalo pusės, tokius pamatus greičiausiai niekas nesirinks savo namui, tai dar didesnis ekstrymas nei PP biggrin.gif
Atsakyti
[/quote]

Aha Ir man idomu butu...... 2.gif
Beje ,o nama statant i kokias vietas daigiausia demesi nukreipti, del silmos nuostoliu sumazinimo?
ar visur vienodai ziureti?

4u.gif
Atsakyti
[quote=***,2012 01 27, 08:48]Kaimynas dares is akies as pagal projekta + grunto tyrimus.

[/quote]
Kai daroma "iš akies" - ką tu čia prikomentuosi...nors 2m poliai gali būti daugiau nei pakankama, priklausomai nuo grunto. Pvz mano sklype 50-60cm gylyje molis, per kurį 7t ekskavatorius pravažiuoja kaip per parketą, nelieka žymės, tai ir 1,5m užtektų.

Norite šiltų pamatų? Tik lietuviškai šiltų ar iš tikrųjų labai šiltų?
Papildyta:
[quote=cibulis,2012 01 27, 09:55]Klausimas Vilienei. Artėja šalčiai. Gal matuosit pastato sandarumą ir termovizinę nuotrauką darysite? Beje, gal pasakysite, kaip per tokius šalčius didėja energijos ir šilumos poreikis jūsų name?
[/quote]
Energijos suvartojimą pamatuoti yra labai sudėtinga, nes dabar ten tik vienas tepalinis radiatorius pastatytas ant "gazas-dugnas" ir trys halogenai po 500W - vyksta glaistymas, reikia šilumos trupučio. Nueisiu, pažiūrėsiu galias, reikia termometrą įmest vidaus temperatūrai. Deja, tik tiek dabar galiu padėt.
Išgrioviau durų angą ir įnešiau boilerį. Testą darant norėčiau įrenginį statyti būtent į duris tarp šildomo tūrio ir techninės patalpo - taip matysime ar kokybiškos lauko įėjimo durys. Kol neatstatys angos nėr kaip sumontuoti bloverį. Į prognozes pažiūrėjus lyg turim apsčiai laiko, visa sekanti savaitė panaši į arktinę.
Įdomu, kaip suksis tėvų dujų skaitiklis, kai už borto -20C mirksiukas.gif
Papildyta:
[quote=Robertinas 125,2012 01 27, 10:13]
[/quote]

Aha Ir man idomu butu...... 2.gif
Beje ,o nama statant i kokias vietas daigiausia demesi nukreipti, del silmos nuostoliu sumazinimo?
ar visur vienodai ziureti?
[/quote]
Visos, absoliučiai visos atitvaros yra svarbios. Pamatai nėra sudėtingiausia vieta, nebet koją kiša "kvailai madinga" apdaila. Didžiausias iššūkis yra langai, čia mažinti energijos nuostolius yra sudėtingiausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 27 sausio 2012 - 09:28