[quote=***,2012 01 27, 08:48]Kaimynas dares is akies as pagal projekta + grunto tyrimus.
PS ar kas pakomentuos mano posta auksciau kaip pasidaryt siltus pamatus?
[/quote]
Kai daroma "iš akies" - ką tu čia prikomentuosi...nors 2m poliai gali būti daugiau nei pakankama, priklausomai nuo grunto. Pvz mano sklype 50-60cm gylyje molis, per kurį 7t ekskavatorius pravažiuoja kaip per parketą, nelieka žymės, tai ir 1,5m užtektų.
Norite šiltų pamatų? Tik lietuviškai šiltų ar
iš tikrųjų labai šiltų?
Papildyta:
[quote=cibulis,2012 01 27, 09:55]Klausimas Vilienei. Artėja šalčiai. Gal matuosit pastato sandarumą ir termovizinę nuotrauką darysite? Beje, gal pasakysite, kaip per tokius šalčius didėja energijos ir šilumos poreikis jūsų name?
[/quote]
Energijos suvartojimą pamatuoti yra labai sudėtinga, nes dabar ten tik vienas tepalinis radiatorius pastatytas ant "gazas-dugnas" ir trys halogenai po 500W - vyksta glaistymas, reikia šilumos trupučio. Nueisiu, pažiūrėsiu galias, reikia termometrą įmest vidaus temperatūrai. Deja, tik tiek dabar galiu padėt.
Išgrioviau durų angą ir įnešiau boilerį. Testą darant norėčiau įrenginį statyti būtent į duris tarp šildomo tūrio ir techninės patalpo - taip matysime ar kokybiškos lauko įėjimo durys. Kol neatstatys angos nėr kaip sumontuoti bloverį. Į prognozes pažiūrėjus lyg turim apsčiai laiko, visa sekanti savaitė panaši į arktinę.
Įdomu, kaip suksis tėvų dujų skaitiklis, kai už borto -20C
Papildyta:
[quote=Robertinas 125,2012 01 27, 10:13]
[/quote]
Aha Ir man idomu butu......
Beje ,o nama statant i kokias vietas daigiausia demesi nukreipti, del silmos nuostoliu sumazinimo?
ar visur vienodai ziureti?
[/quote]
Visos, absoliučiai visos atitvaros yra svarbios. Pamatai nėra sudėtingiausia vieta, nebet koją kiša "kvailai madinga" apdaila. Didžiausias iššūkis yra langai, čia mažinti energijos nuostolius yra sudėtingiausia.