QUOTE(madwifi @ 2011 12 07, 15:16)
sitas uzdavinys ne sito forumo jegoms. Reiketu vgtu moksliniu bendradarbiu forumo.
Teoriniam tokio lygio uždaviniui tikrai reikia ir priemonių (modeliavimo programų, duomenų), ir žinių taikomuose modeliuose. Bet man proc. tikslumu ir nereikia - nei aš pavyzdinį namą už ES pinigus statysiu, nei spaudai reikės deklaruoti pasiekimus. Todėl šiuo metu savo StN'e stebiu terminės masės + pernešimas tarp patalpų eksperimentinius parametrus šildymo sezonu (šį rudenį 200 m2 ploto priestate šildymo dar neįjungėme, pradžioje kūrenom krosnelę retkarčiais, dabar - kas vakarą po 3-5 val. kaip laiko turime). Kol kas prie pakankamai švelnių oro sąlygų vidais oro temperatūra svyruoja 3 laipsniais. Kadangi nepaisant visų smulkių detalių, šilumos laidumas yra tiesiškai priklausomas nuo temperatūrų skirtumo, galima daryti prielaidą kad mano StN'as šiuo metu atitinka PN'ą, kurio silumos nuostoliai būtų kažkur 3 kartus mažesni, prie tris kartus žemesnių išorės temperatūrų. Vasarą vyras žada pajungti vėsinimą per grindis - pažiūrėsim kaip praktiškai veikia terminės masės + pernešimas į gruntą nuimant saulės šilumą. O jei kada užsiimsiu šilto namo statyba - turėsiu užtektinai praktinės patirties kokie sprendimai rkaip veikia, tam, kad galėčiau į juos investuoti, arba atmesti.
Kauno temperatūrų grafikas šį rudenį