QUOTE(sokoladas5 @ 2012 01 01, 23:27)
Ačiū už pastebėjimus. Pasinaudojant jūsų patarimu, langus matyt išties reikės sumažinti; nors klausimas dėl pasyvumo, ar tuose pietvakariuose esantis nedidelis langas cokolyje nebūt naudingas šilumos prispinduliavimui, t.y tas teisingas orientavimas - ar visgi šilumos emisija per langus vienareikšmiškai ženklesnė nei natūralus šilumos pritekėjimas?
Svarbus reikalas ir katilinė, jos apšiltinimas. Sklypo pašonėje dujos - tai planuojame šildymą dujomis, toks katilas turbūt šilumos neskleis, bet kita vertus, svarstome ar kaip alternatyvą įdėti ir KK katilą (nežinai, kokios bus dujų kainos, gal Gazprom visai nustos tiekti dujas). tik vėlgi, kaip tenka girdėt iš architektų ir panašiai, kad besistatantys taip paprastai darosi, tačiau realybėje jiems neteko matyt, kad tą alternatyvą naudotų
kažin kaip čia iš tikrųjų, gal kas turit patirties, nes su PN koncepcija jau ir man ne specui tikrai aišku prasilenks papildomas šilumos išgaravimo kanalas, o dargi ir nenaudojamas..
rekuperacinė - po dideliu klaustuku pakolkas... iš pradžių buvau labai už, dabar pradedam truputi dvejoti dėl tokio reikalo: pabuvus rekuperuojamose patalpose, man kažkaip trūksta tyro oro, nesidomėjau dar detalėmis, bet atrodo gal ten to CO
2 kažkaip perdaug, o jei dar kaimynai užpleškins savo katilus (KKK aplink apstu) nežinia kuo, kokiomis plastmasėmis - tai kuo vaikams kvėpuoti teks su rekuperacinėm? štai tokios baimės... kaip be rekuperacijos vėdinimą sutvarkyt, dar neaišku; teko girdėt kiti daro tipo natūralų vėdinimą - ale po grindimis išklotas 10cm vamzdis, per kurį ateina oras iš lauko į namus, ką apie tai PN šalininkai mano -čia gal absurdas???
Papildyta:
pjūvių dar neturiu; kai bus, būtinai įmesiu.
klausimas, tų konstrukcinių sprendimų - gal galėtumėt įvardint kokį variantą? (nes kuo domies, tuo miške daugiau grybų
)
1. Apie šilumos šaltinį galvokite kai turėsite šilumos galią
2. Langus reikia mažinti protingai - rėmas parastai turi prastesnes savybes ir nepraleidžia saulės pritiekių. Verčiau atsisakyti lango, nei įsidėti tokį kurio 60% ploto sudaro rėmas
3. Teoriškai PH standartą galimą pasiekti ir su U=1W/K langais, esme slyi mano minetame santikyje tarp stiklo ir rėmo kiekio.
4. Rekuperacija tikrai nėra kalta dėl tvankumo - trūksta oro, duokite daugiau
Problema gali būto oro kiekio parinkime, o ne rekuperatoriuje. Jei norite taupyti šilumą - be rekuperacijos neišdegs
5. Jei kaimynai pleškins katiliukus oras patalpose vis tiek bus užterštas ( juk namas ne stiklainis, oras iš aplinkos į jį patenka) - teisingas oro emimo/šalinimo vietos parinkimas gali išgelbėti nuo daugumos bėdų.
6. Jūsų įvardyti vamzdukai (sąlyginai - naturalus vėdinimas) bus šilumos švaistymas, nes patenkantį į patalpas orą reikia pašildyti, o šalinamas oras to padaryti nebegali jei naudojtės ne rekuperacine sistema.
P.s. Fasadų planai turbūt būtų vertingi ieškant kabliukų