QUOTE(sokoladas5 @ 2012 01 01, 22:18)
ar tuose pietvakariuose esantis nedidelis langas cokolyje nebūt naudingas šilumos prispinduliavimui, t.y tas teisingas orientavimas - ar visgi šilumos emisija per langus vienareikšmiškai ženklesnė nei natūralus šilumos pritekėjimas?
Yra teigiama, kad pro U=0.8 (spėju, Jūsų pasirinkti langai bus prastesnės šiluminės varžos) langus esančius pietinėje pusėje šilumos priteka panašiai kiek ir per juos netenkama, bet omeny reikia turėti vieną niuansą, kad panašus balansas bus tik metų gale. Iš tikrųjų, vieną dieną tai bus didžiulė šilumos netekimo skylė, kitą dieną per langą pritekės šilumos daugiau, nei jos reikia, taip kad teisingiau, ten kur langų nereikia, jų iš vis nedėti.
...planuojame šildymą dujomis, toks katilas turbūt šilumos neskleis...
Skleidžia visi katilai, vieni daugiau kiti mažiau.
nes su PN koncepcija jau ir man ne specui tikrai aišku prasilenks papildomas šilumos išgaravimo kanalas, o dargi ir nenaudojamas..
Kadangi pas Jus katilas nešildomose patalpose, kaminas nebus didelė problema, be to, jei prie jo bus pajungtas katilas, oras degimui paduodamas taip pat iš lauko, tai ir visai sandari sistema gausis. Tiesa pasakius, kai mečiau žvilgsnį į pateiktą projektą, pirma mintis, kad šildoma bus KKK. Nors dujos tai irgi visai į temą, jei namas labiau apšiltintas.
rekuperacinė - po dideliu klaustuku pakolkas... iš pradžių buvau labai už, dabar pradedam truputi dvejoti dėl tokio reikalo: pabuvus rekuperuojamose patalpose, man kažkaip trūksta tyro oro, nesidomėjau dar detalėmis, bet atrodo gal ten to CO
2 kažkaip perdaug, o jei dar kaimynai užpleškins savo katilus (KKK aplink apstu) nežinia kuo, kokiomis plastmasėmis - tai kuo vaikams kvėpuoti teks su rekuperacinėm? štai tokios baimės... kaip be rekuperacijos vėdinimą sutvarkyt, dar neaišku; teko girdėt kiti daro tipo natūralų vėdinimą - ale po grindimis išklotas 10cm vamzdis, per kurį ateina oras iš lauko į namus, ką apie tai PN šalininkai mano -čia gal absurdas???
Šilumokaitis po žeme skirtas į rekuperatorių tiekiamam orui pašildyti.
Dėl kvapų, tai ar su rekuperatorium, ar per plyšius jie vis tiek pateks į namus, tik su rekuperatoriuje sumontuotais filtrais galima dar šį tą ir pakoreguoti, be to ir orą galima paiiminėti iš vienos švariausios vietos.
Šviežio oro trūkumas gali jaustis tik tuo atveju jei oro kiekis paduodamas per mažas.
Jums reikėtų labiau pasidomėti rekuperacinėmis sistemomis, prieš priimant sprendimą. Iš principo rekuperatorius turėtų būti sandariame name. Jei namo neplanuojate statytis sandaraus, rekuperatorius tikrai ne pats geriausias sprendimas, nes per namo plyšius oro kaita vyks taipogi. Kad namas būtų sandarus, į sandarumo problemą reikia pažiūrėti atsakingai.
Beje, šiame forume dalyvaujantis DEU naudoja rekuperatorių "standarte", gal jis ką nors pasakys iš savo patirties šiuo klausimu.