QUOTE(cibulis @ 2011 12 21, 14:12)
O koks jūsų manymu tinkamiausias šildymo būdas PN? Be dujų, nes jų mano sklype nėra.
Šildymo būdas žinoma orinis
Spėju klausėte dėl šilumos šaltinio - bet kuris
Konkretų pasirinkimą lemia simpatijos ir galimybės.
KK arba granulinis katiliokas ( su akumuliacine arba be) manau yra puikus variantas mūsų kraštui kuriame nestinga biomasės - tik va bėda, kad tokių galių katiliukų nelabai rinkoje šiuo metu matosi arba jų efektyvumas toks sąlyginis ( jei žinote kažką - būsių dėkingas jei informuosite )
Šilumos siurblys ( gruntinis arba šalinamo oro) būtų neblogas variantas turint galvoje lankstumą galios kitimo atžvilgiu - juolab neproblema rasti modelius su integruotomis akumuliacinėmis talpomis - tada jis "nebirbena" vis truputi įsijungdamas ir po 5min sustodamas.
Tačiau su šilumos siurbliu yra niuansų dėl efektyvumo kitimo ir dar neramina el.energijos kainos kilimo tendencijos ...
Šeip esu kombinuotų sistemų (apjungiančių keletą ŠŠ) taikymo PH'e fanas, bet ekonominiai skaičiavimai gesina mano entuziazmą
Renkantis šilumos šaltinį reiktų savęs paklausti - kiek JUMS kainuos tos valandos pečkurio darbo? Kiek kainuos kuro transportavimas, o ne tik "nuoga" savikaina.
Dar aišku ir saulės kolektoriai yra šilumos šaltinis, sakykim už biomasę pigesnio kuro Lietuvoje nėra, bet vasarą visi tai užmiršta ir jungia elektrinį boilerį - tada jau galima svarstyti apie saulės kolektorių ekonominį patrauklumą