Įkraunama...
Įkraunama...

Tiems, kurie nori daugiau žinoti apie skiepus

QUOTE(dange @ 2012 03 27, 14:55)
Tikėtina, kad iki šešerių dukra neturės imuniteto prieš kokliušą- stabligę-difteriją ir HiB bei tymus- parotitą- raudonukę. jei nesusidurs su šių infekcijų sukėlėjais, nieko neatsitiks. Jei susidurs- susirgs.

hm, o mano vyresnelio vaiko pvz, butent del sio skiepo. Artejo 18men skiepas, o vaikas tuo metu labai sirgo (slogos, gerkles ir t.t..). Skiepas buvo vis atidedamas, atidedamas ir finale gydytoja pasake - nebeskiepinsim (jau buvo virs 2 metu), paskiepinsim 6 metu ir uzteks. Imunitetas jau yra. Visai neperseniai to pacio uzklausiau pas gydytoja dirbancia Kauno infekcinej, specializuojasi ji butent vakcinose (gal ir neaiskiai as cia issireiskiau, bet kazkas tokio). Viska papasakojau, sakau ar nieko tokio kad mes ta skiepa praleide, jos atsakymas - viskas ok, nieko tokio. Na va, o dange raso, kad imuniteto pries sias ligas nebus g.gif

QUOTE(Garbaliukas @ 2012 03 27, 18:16)
Sveikos ,mamos. Nelabai daug laiko turiu skaitinėtis, nes mažius dėmesio noriu, taigi klausiu: skiepas 1.3m.amžiaus nuo tymų, raudonukės ir epideminio parotito. Ar labai reikalingas, ar skiepijot saviškius? Aš jau ir bijau, prisiklausius, kokios buna reakcijos nuo ju ir susirgimai. Ypač, kad po paskutinio skiepo buvo labai bloga reakcija,išbėrimai, temperatūra ir t.t

Ačiū.

apie sia vakcina bent jau cia SM labai daug prirasyta teigiamo ir neigiamo. Visi cia neturi laiko kartotis ta pati per ta pati...
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 03 27, 22:06)
hm, o mano vyresnelio vaiko pvz, butent del sio skiepo. Artejo 18men skiepas, o vaikas tuo metu labai sirgo (slogos, gerkles ir t.t..). Skiepas buvo vis atidedamas, atidedamas ir finale gydytoja pasake - nebeskiepinsim (jau buvo virs 2 metu), paskiepinsim 6 metu ir uzteks. Imunitetas jau yra. Visai neperseniai to pacio uzklausiau pas gydytoja dirbancia Kauno infekcinej, specializuojasi ji butent vakcinose (gal ir neaiskiai as cia issireiskiau, bet kazkas tokio). Viska papasakojau, sakau ar nieko tokio kad mes ta skiepa praleide, jos atsakymas - viskas ok, nieko tokio. Na va, o dange raso, kad imuniteto pries sias ligas nebus  g.gif
apie sia vakcina bent jau cia SM labai daug prirasyta teigiamo ir neigiamo. Visi cia neturi laiko kartotis ta pati per ta pati...

Forgete, žiūrim detaliai mirksiukas.gif 2-4-6 DTap pirminė vakcinacija imunitetui prieš anksčiau išvardintas ligas suformuoti. Po trijų dozių organizmas pasigamina apsauginį antikūnių kiekį, reikalingą apsaugoti nuo susirgimo. Tačiau iki 6 metų antikūnių kiekis laipsniškai mažėja, o konataktų, su kuriais susiduria vaikas- daugėja. Jei vaikas nesusidurs su sukėlėju, būdamas 6 jis gaus "boosterį" ir nelabai kuo skirsis nuo tų, kuriuos suvakcinavo 18 mėn. Jei susidurs, variantai keli:stabligės rizikos atveji jis gaus pastiprinamąją dozę po sužeidimo, kokliušo ir difterijos- gali patekti į nepakankamai imunizuotų langą. 18 mėn vakcinacija yra vadinamas "boosteris"-"pastiprintojas", kurio paskirtis "pašokdinti" antikūnių koncentraciją iki reikiamo apsauginio lygio. Jei jau norima modifikuoti schemas pagal savo norus ir poreikius, gal vertėtų paskirti laiko ir pasiaiškiti, kaip gi veikia vienas ar kitas skiepas.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 27, 21:25)
Forgete, žiūrim detaliai  mirksiukas.gif 2-4-6 DTap pirminė vakcinacija imunitetui prieš anksčiau išvardintas ligas suformuoti. Po trijų dozių organizmas pasigamina apsauginį antikūnių kiekį, reikalingą apsaugoti nuo susirgimo. Tačiau iki 6 metų antikūnių kiekis laipsniškai mažėja, o konataktų, su kuriais susiduria vaikas- daugėja. Jei vaikas nesusidurs su sukėlėju, būdamas 6 jis gaus "boosterį" ir nelabai kuo skirsis nuo tų, kuriuos suvakcinavo 18 mėn. Jei susidurs, variantai keli:stabligės rizikos atveji jis gaus pastiprinamąją dozę po sužeidimo, kokliušo ir difterijos- gali patekti į nepakankamai imunizuotų langą. 18 mėn vakcinacija yra vadinamas "boosteris"-"pastiprintojas", kurio paskirtis "pašokdinti" antikūnių koncentraciją iki reikiamo apsauginio lygio. Jei jau norima modifikuoti schemas pagal savo norus ir poreikius, gal vertėtų paskirti laiko ir pasiaiškiti, kaip gi veikia vienas ar kitas skiepas.

siuo atveju mano noro visiskai nebuvo, tiesiog vaikas sirgo ir vakcinos negavo. Na ziuresim, 6 metai ne uz kalnu.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2012 03 27, 22:46)
siuo atveju mano noro visiskai nebuvo, tiesiog vaikas sirgo ir vakcinos negavo. Na ziuresim, 6 metai ne uz kalnu.

Paskutinė mano replika buvo skirta Andrejai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 27, 22:22)
Paskutinė mano replika buvo skirta Andrejai  4u.gif

4u.gif aciu labai uz toki issamu atsakyma
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 27, 15:55)
Turit omeny hepatitą B  g.gif Žinoma galima. Kaip ir vaikščioti gatvėmis, apsipirkti parduotuvėse ir gauti gydymą gydymo įstaigose. O nutikti gali visko ir visur.

Negi darželyje neperspėjami pedagogai, kad vaikas serga pvz.? Juk reikia žinoti kartais? Na, pvz. vaikas, prasiskėlė lūpą, reikia imtis ypatingų saugumo priemonių. Juk būna, tikriausiai, kad ir nežino, kad serga?

Kitas klausimas. O kaip su TBC? Diagnozuoja, kad vaikas serga. Kas tada? Kaip jis ir kur jis gydomas ir kada gali lankyti kolektyvą?
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 03 28, 10:21)
Negi darželyje neperspėjami pedagogai, kad vaikas serga pvz.? Juk reikia žinoti kartais? Na, pvz. vaikas, prasiskėlė lūpą, reikia imtis ypatingų saugumo priemonių. Juk būna, tikriausiai, kad ir nežino, kad serga?

Kitas klausimas. O kaip su TBC? Diagnozuoja, kad vaikas serga. Kas tada? Kaip jis ir kur jis gydomas ir kada gali lankyti kolektyvą?

I darželį kasmet pristatoma pažyma apie sveikatos būklę. mirksiukas.gif
Vaikas, kuriam daignozuojama TBC gali būti gydomas arba stacionare arba namuose, priklausomai nuo ligos formos, sunkumo ir reakcijos į gydymą. Gydymo kuras ilgalaikis. Paprastai vaikai retai serga atviromis plaučių formomis, kurios keltų riziką aplinkiniams užsikrėsti.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 28, 10:28)
I darželį kasmet pristatoma pažyma apie sveikatos būklę.  mirksiukas.gif

Tai kaip sumažinti riziką kolektyve apkrėsti kitus vaikus, kaip apsaugoti juos nuo užkrato? Na, aš turėjau ten tuos ekstra atvejus, kai susižeidžia sergantis hepatitu B.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 03 28, 10:35)
Tai kaip sumažinti riziką kolektyve apkrėsti kitus vaikus, kaip apsaugoti juos nuo užkrato? Na, aš turėjau ten tuos ekstra atvejus, kai susižeidžia sergantis hepatitu B.

Susižeidus, teikiantis pagalbą turi pats pasirūpinti savo saugumu(pirštinės). Atsitiktinio užsikrėtimo atvejams- vakcinacija.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 28, 10:28)

Vaikas, kuriam daignozuojama TBC gali būti gydomas arba stacionare arba namuose, priklausomai nuo ligos formos, sunkumo ir reakcijos į gydymą. Gydymo kuras ilgalaikis. Paprastai vaikai retai serga atviromis plaučių formomis, kurios keltų riziką aplinkiniams užsikrėsti.

Su kuo tai susiję? Ar yra duomenų, kurie vaikai dažniau suserga atvira forma (skiepyti, neskiepyti, gyvenantys tam tikromis sąlygomis ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 28, 00:22)
Paskutinė mano replika buvo skirta Andrejai  4u.gif

Aciu labai Dange kad konsultuojate mane, o tada gal galite patarti kiek ilgiausiai galima nukelti ta 18 men skiepa kad visgi tas imunitetas butu pastiprintas?

Vistiek nezinau ka daryti, taip bijau kad tu reakciju nebutu po to skiepo, kaip apsispresti, ka jus darytumet mano vietoj Dange?

O tas vaiko klyksmas po 6 men, skiepo cia galejo buti su juo susijes ar tik atsitiktinumas, verke apie 40 minnenuraminamai, po to aprimo be nuskausminamuju, jau norejau deti paracetamoli, bet kazkaip nurimo, daugiau nieko nebuvo schmoll.gif

tai galvoju gal jai ka labai skaudejo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 27, 14:55)
Tikėtina, kad iki šešerių dukra neturės imuniteto prieš kokliušą- stabligę-difteriją ir HiB bei tymus- parotitą- raudonukę. jei nesusidurs su šių infekcijų sukėlėjais, nieko neatsitiks. Jei susidurs- susirgs.

Ar ne per grieztai cia, dange? Juk ne kiekvienas susidures su ligos sukelejais suserga. Yra ir igimtas imunitetas kai kurioms ligoms. Nebutinai susirgs.
Papildyta:
QUOTE(Eureka @ 2012 03 28, 09:21)

Vilniuje, Žvėryne yra spec.darželis vaikams sergantiems TBC. Gal ir daugiau yra, aš žinau tik šį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aronia: 29 kovo 2012 - 10:58