Įkraunama...
Įkraunama...

Tiems, kurie nori daugiau žinoti apie skiepus

QUOTE(alisiukas @ 2012 03 14, 10:43)
vakar per LNK girdėjau reklamą, kad bus kažkokia skiepų diena ar kažkas panašaus. bet indus plaudama daugiau nenugirdau ir neužmačiau  blush2.gif gal žinot, kas čia per akcija ar kas?

dėl skiepų dienos, tai nemačiau tos reklamos, bet facebook`e pastebėjau lyg ir naują dalyką, bent jau anksčiau negirdėjusi - Nacionalinį sveikatos egzaminą. dabar galima atlikti testus žinių patikrinimui - http://www.saugoksave.lt/. klausimai neatrodo sunkūs, bet nesinaudojant internetu, pasirodo, atsakyti nėra lengva. pasibandykit, gal jums geriau seksis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 03 26, 09:01)
Dange, gal galite daugiau papasakoti apie mokslininkų užmojus pažaboti TBC? Kokius skiepus kuria, kokioje stadijoje, kokios gydymo priemonės bus taikomos?

Dvi pagrindinės kryptys:modifikuoti ir patobulinti esamą BCG taip, kad ji užtikrintų apsaugą prieš TBC plaučių formas arba sukurti kokybiškai naują vakciną prieš TBC(vienas iš variantų, kaip nešėją panaudojant adenovirusą).Dar vienas kryptis- vakcina, kuria būtų galima skiepyti turinčius latentinę infekciją. Šios vakcinos koncepcija- apsaugoti nuo reaktyvacijos ir susirgimo. Tyrimai maždaug I-II stadijoje( ty iki teikimo registracijai, jei toks bus, laaaaaaaabai toli)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 26 kovo 2012 - 09:06
Tai jų užmojai, iki 2050 m. 3 TBC atvejai 1 mln., neįgyvendinami?
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 03 26, 10:42)
Tai jų užmojai, iki 2050 m. 3 TBC  atvejai 1 mln., neįgyvendinami?

Šiai dienai atrodo, kad nerealūs.
Atsakyti
Dange, o per švirkštą hepatitu B užsikrėsti įmanoma?
Neseniai buvau šoko būsenoje, kai pamačiau prie mūsų namų primėtytų švirkštų, matyt, po nakties "linksmybių" kažkas taip...
Maži vaikai lakstė toje vietoje, gal ir lietė...wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 03 27, 08:26)
Dange, o per švirkštą hepatitu  B užsikrėsti įmanoma?
Neseniai buvau šoko būsenoje, kai pamačiau prie mūsų namų primėtytų švirkštų, matyt, po nakties "linksmybių" kažkas taip...
Maži  vaikai lakstė toje vietoje, gal ir lietė...wacko.gif

Per švirkštą- įmanoma. Tik ne palietus, o įsibrėžus, įsidūrus.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 26, 10:02)
Dvi pagrindinės kryptys:modifikuoti ir patobulinti esamą BCG taip, kad ji užtikrintų apsaugą prieš TBC plaučių formas  arba sukurti kokybiškai naują vakciną prieš TBC(vienas iš variantų, kaip nešėją panaudojant adenovirusą).Dar vienas kryptis- vakcina, kuria būtų galima skiepyti turinčius latentinę infekciją. Šios vakcinos koncepcija- apsaugoti nuo reaktyvacijos ir susirgimo. Tyrimai maždaug I-II stadijoje( ty iki teikimo registracijai, jei toks bus, laaaaaaaabai toli)

na, bent džiugu, kad mokslininkai ir toliau dirba, kai toks skepticizmas dėl tų vakcinų kilęs - esą daugiau žalos, negu naudos. aš asmeniškai tikiu skiepų nauda, mergaitė visais skiepais paskiepyta (kaip vadinama privalomais) ir papildomais - nuo roto, vėjaraupių, encifalito. auga sveika ir nė viena iš ligų nesirgo, nuo kurių buvo skiepyta ir šiaip mažiau serga, negu jos bendraamžiai.
o visoms diskusijoms užėjus, ne gailėtis puoliau, o kaip tik daugiau domėtis. privertė susimąstyti, kad vaikystėje gauti skiepai jau nesaugo, todėl žiūriu, kaip čia ir savo sveikata reikėtų pasirūpinti
Atsakyti
O sergantiems hepatitu galima lankyti darželį? Juk visko gali nutikti...
Atsakyti
Sveikos, noreciau kad Dange patartumete, ir visos kitos, kurios nusimanote. Savo dukryte skiepijau testiniais skiepais,paskutinis buvo 6 men, cia tas nuo hepatito, difterijos ir t.t. ir praejus porai val. po skiepo ji man labai klyke, ilgai,po to nurimo, lyg niekur nieko, nezinau cia sutapimas ar ne, bet strioko buvo.. MMR nebeskiepysiu, taciau arteja 18 men. testinio skiepo kartojimas... nezinau ka daryt, kaip ir nenoriu skiepyt, bet jau pradeta, o jei paskiepyciau 6 metu, o 18 praleisciau? o kas bus jei nebeskiepysiu, nesusidarys imunitetas? esu ziauriai pasimetus, patarkite kas nors, a? labiausiai noreciau pratesti si skiepa 6 metu kai bus nes jau pradeta, bet ar beapsimokes, ar bus tas imunitetas. Bukit geros, tik nerasykit, kad cia mano apsisprendimas, ka daryt ax.gif nes, nu negaliu pati apsisprest niekaip, reikia nuomoniu. aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 03 27, 08:57)
O sergantiems hepatitu galima lankyti darželį? Juk visko gali nutikti...

Turit omeny hepatitą B g.gif Žinoma galima. Kaip ir vaikščioti gatvėmis, apsipirkti parduotuvėse ir gauti gydymą gydymo įstaigose. O nutikti gali visko ir visur.
Papildyta:
QUOTE(AndrejaZ @ 2012 03 27, 15:02)
Sveikos, noreciau kad Dange patartumete, ir visos kitos, kurios nusimanote. Savo dukryte skiepijau testiniais skiepais,paskutinis buvo 6 men, cia tas nuo hepatito, difterijos ir t.t. ir praejus porai val. po skiepo ji man labai klyke, ilgai,po to nurimo, lyg niekur nieko, nezinau cia sutapimas ar ne, bet strioko buvo.. MMR nebeskiepysiu, taciau arteja 18 men. testinio skiepo kartojimas... nezinau ka daryt, kaip ir nenoriu skiepyt, bet jau pradeta, o jei paskiepyciau 6 metu, o 18 praleisciau? o kas bus jei nebeskiepysiu, nesusidarys imunitetas? esu ziauriai pasimetus, patarkite kas nors, a? labiausiai noreciau pratesti si skiepa 6 metu kai bus nes jau pradeta, bet ar beapsimokes, ar bus tas imunitetas. Bukit geros, tik nerasykit, kad cia mano apsisprendimas, ka daryt  ax.gif nes, nu negaliu pati apsisprest niekaip, reikia nuomoniu. aciukas 4u.gif

Tikėtina, kad iki šešerių dukra neturės imuniteto prieš kokliušą- stabligę-difteriją ir HiB bei tymus- parotitą- raudonukę. jei nesusidurs su šių infekcijų sukėlėjais, nieko neatsitiks. Jei susidurs- susirgs.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 27, 16:55)
Turit omeny hepatitą B  g.gif Žinoma galima. Kaip ir vaikščioti gatvėmis, apsipirkti parduotuvėse ir gauti gydymą gydymo įstaigose. O nutikti gali visko ir visur.
Papildyta:

Tikėtina, kad iki šešerių dukra neturės imuniteto prieš kokliušą- stabligę-difteriją ir HiB bei tymus- parotitą- raudonukę. jei nesusidurs su šių infekcijų sukėlėjais, nieko neatsitiks. Jei susidurs- susirgs.

Del MMR as apsisprendus, bet del testinio nezinau. O jei paskiepysiu tai tuomet tures imuniteta? O gal galiu veliau ne 18 men ar irgi nesusidarys imunitetas?
Atsakyti
Sveikos ,mamos. Nelabai daug laiko turiu skaitinėtis, nes mažius dėmesio noriu, taigi klausiu: skiepas 1.3m.amžiaus nuo tymų, raudonukės ir epideminio parotito. Ar labai reikalingas, ar skiepijot saviškius? Aš jau ir bijau, prisiklausius, kokios buna reakcijos nuo ju ir susirgimai. Ypač, kad po paskutinio skiepo buvo labai bloga reakcija,išbėrimai, temperatūra ir t.t

Ačiū.
Atsakyti