Labas vakaras,skaitau apie skiepus,ju zala ir negaliu uzmigti. Tiesa sakant,noriu verkt,nes as nezinau net ka daryti!!! Prasau jusu patarimo..Mano situacija tokia: Dabar mano suneliui 6 menesiai.Jis yra skipytas skiepu nuo tbc ir pirmo men skiepu nuo hepatito,ir as bijau eiti pas gydytoja,nes nezinau,skiepyti ji,ar ne. Bet apie viska nuo pradziu. Taigi,po tbc skiepo praejus dviems men,pazastyje aptikome guzeli,paaiskejo,kad padidejo limfmazgis. Menesi gerem antibiotikus.BEt po to visvien teko operuoti,po to seke dar du menesiai antibiotiku kurso. Diagnoze :tbc limfadenitas. KItas pastebejimas: nuo pat gimimo eme berti skruostukus,galvojom kudikiskos bedeles,gydytoja itikinejo-praeis,isaugs. Bet deja,siai dienai,ant skruostuku,nuo tu spuogu like randeliai,nauji spuogai nekyla.bet randeliai nenyksta. Skruostukai kaip ir buvo patape grazus,pamenu kaip su mama,pries vaziuojant pas gydytoja pirmo menesio skiepui mes dziaugemes-veidukas jau grazesnis,beveik baltas. O poto prasidejo linksmybes-iskildavo spuogas(toks kaip guzas)ir jis pats nunykdavo,bet likdavo randelis
Ir taip iki dabar...dermatologe apziurejo veiduka prietemoj,ir greit nustate,kad cia ""berimas del harmonu"". Israse tepalu,kurie nieko nepadejo. Taigi,dabar tik pradejau atsekti ivykius,praejus visam tam kosmarui,po ligoniniu,operacijos,vaistu...Sakykit,patarkit man,ka daryti? As manau,kad tikrai negaliu skiepyti savo vaikucio!!! Pulmonologe israse parase,kad skiepyti mes galim,kai praeis 2 savaites po musu gydymo nuo limfadenito pabaigos,t.y dabar. Bet,kai pagalvoju,kad as galiu skiepydama samoningai sugriauti savo vaikui gyvenima,tai man plaukai siausiasi. As dabar paskaiciau,kad negalima skiepyti isberto vaiko(sunelis buvo isbertas,kai gavo hepatito skiepa). Ir siaip,juk vaikas pravartojes 3 men antibiotikus,imunitetas nusilpes,o mus jau ragina skiepytis? Kiek suprantu,skiepas susilpnina imuniteta? Po skiepo apturejom gyvenima ligoninej.operacija,bet niekam tai nesvarbu,kaip as galiu buti tikra,kad po kito skiepo,mes vel negrysim i ligonine,o gal net blogiau??? Jei kas,susidures,ismanantis paskaitys,kokia tirada as cia parasiau,atsakykit man,jei as teisi,padrasinkit neskiepyti,jei ne-skiepyti. Nes visos tos laidos apie skiepus,straipsniai,kitu zmoniu ir musu asmenine patirtis rodo,kad skiepai nera nekaltas dalykas...