QUOTE(Fedes @ 2011 12 11, 12:46)
biasu skaityt... aš nesu visų vakcinų priešininkė, ir manau, akd jos turi savo vietą ir tarnauja žmonijai, bet vat būtent tokie atvejai mane gąsdina - kodėl mes kišam vakcinas tokiem mažiem kūdikiams, kai net nežinom apie jų sveikatą dar nieko, su prezumcija, kad jie visiškai veiki, ir vakcina nieko blogo jiems nepadarys. nes net jei ta vakina ir 'niko blogo', bet sutapus tam tikrom aplinkybėm, galbūt su kažkiais imuniteto ar kt sutrikimais ji gali baigtis būtent taip.... ir vistiek esam tikinami kad skiepykit, viskas bus gerai, iap būna labai retai
aš jau ne kartą rašiau, kaip man buvo su antrąja mergyte, vėl pasikartosiu, atsisakiau skiepų dėl to, kad mano vyresnėlis buvo alergiškas, ir būtent vienai iš sudedamųjų dalių Hep B vakcinos, o kaip gimė antroji, med personalas ne šiaip sau N kartų mane tikimo paskiepyti, bet ir bandė motyvuoti "juk jei pirmas vaikas alergiškas, nereiškia, kad ir antras". bet tai jei jau yra didelė tikimybė, kad ji alergiška, ir bus pašalinis poveikis, kaip taip galima sakyti , kad "skiepyk, nebus"....
Situ atzvilgiu as palaikau UK politika tuo klausimu. Jie vaikucius pradeda skiepyti tik nuo 6 savaiciu. Na tuberkuliozes skiepa gali darytis ir anksciau, jei esi is rizikos salies ir jei nori, aisku.
O realiai mastant, juk cia apie 60 virs milijonu zmoniu, kone kasdien gali susidurti su zmogum/em, kurie dar vakar vaiksciojo Afrikos zeme. Ka noriu pasakyti, kad rizikos faktorius uzsikresti kokiom baisybem yra be galo didelis (dar turint omeny, kad visi shopingai pritaikyti mamom su vaikais, tad cia pilna mamyciu su keliu dienu kudikeliais)... Bet kazkokdel skiepyti vos gimusiu nepradeda.
As manau, kad vien tas faktas, jog skirtingoj valstybej, skirtingi laikai, skiepai vercia abejoti skiepu tiek nauda, tiek apsauga, nes jei jie butu tokie nepriekaistingi, visas pasaulis turetu vieninga skiepijimosi sistema, ar ne?