QUOTE(flight @ 2013 08 05, 10:57)
Po vėjaraupių skiepo labai tikėtina, kad vaikas nesusirgs. Bet taip pat tikėtina, kad susirgs jau būdamas suaugęs, t.y., tada, jei pamirš/nespės/nežinos, kad gal reikėtų revakcinuotis. O vėjaraupiai pavojingiausi ne vaikams - jie šia liga perserga palyginus nesunkiai, plius, po natūralios eigos įgyja imunitetą visam gyvenimui. Sunkiausi, reanimaciniai atvejai su pasekmėmis - būtent suaugusiųjų.
Jūs tiesiog nustumiat realią ligos galimybę į tą laiką, kai ji jjūsų jau suaugusiam vaikui bus pati pavojingiausia.
Tas pats ir su raudonuke
Na, palaukit, palaukit. Aš su savo vaikais ketinu bendrauti ilgiau, nei jiems sueis 18 metų. Ir taip pat, tiek aš, tiek jie žinos, kad vaikystėje buvo skiepyti nuo vėjaraupių. Esant reikalui, pakartosime vakciną, ir tada veiksmingumas bus 100 proc. (neskaitant nukrypimų, kad vis tiek galima susirgti, ir t.t., ir pan., nes tas pats gali nutikti ir natūraliai persirgus). O šiaip jau, mūsų visų vaikystėje gautas skiepas nuo stabligės irgi negalioja visą gyvenimą. Ar žinote? Todėl būtų gerai, kad pasiskiepytumėte pakartotinai, nes kitaip pasikbaisiojus darže, galima numirt
Ir čia ne juokais
Papildyta:
QUOTE(Vintazh @ 2013 08 05, 10:12)
Na tokie dalykai ir man patinka,tokios naujoves i gera.Bet daug dalyku stovi vietoj,daug ligu neisgydoma,o tik atsiranda vis nauju sunkesniu ligu.O kodel?Ir kazkaip greit sukuriamos vakcinos ,kai tik atsiranda naujas virusas ar liga???
Aš manau, kad visos technologijos tobulėja, todėl ir vakcinos sukuriamos greitai, tam jau nebereikia 100 metų
Šimtai, tūkstančiai mokslininkų dirba tam, kad sukurtų vakcinas nuo įvairiausių infekcinių ligų. Na, o jei nenorit ar bijot skiepytis - nežinau, aš pati negaliu šimtu proc. teigti, kad farmacija neapgaudinėja, čia yra daug niuansų, bet iš esmės, moterys, juk vakcinacija saugo nuo pačių baisiausių ligų ir jų komplikacijų.