Įkraunama...
Įkraunama...

Tiems, kurie nori daugiau žinoti apie skiepus

QUOTE(Vintazh @ 2013 08 05, 10:02)
Ir jus pilnai pasitikite sia vakcina ,kuri tik nesenai sukurta??

Pilnai nepasitikiu niekuo, bet stengiuosi tikėti medicinos naujovėmis. Pvz., dabar apendicitą operuoja laparoskopijos būdu, t.j., nebepjauna pilvo, o per kelias skylutes ištraukia ataugą. Ar manot, kad taip blogai? Nes tai naujovė? Tai yra kur kas progresyvesnis dalykas, nei pjaustymas, turint omenyje komplikacijų tikimybę, pooperacinį periodą (kuris yra žymiai lengvesnis), ir t.t. Juk reikia priimti medicinos naujoves ir progresą kaip teigiamą dalyką, o ne gyventi kaip natūralios atrankos laikais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(String @ 2013 08 05, 10:06)
Pilnai nepasitikiu niekuo, bet stengiuosi tikėti medicinos naujovėmis. Pvz., dabar apendicitą operuoja laparoskopijos būdu, t.j., nebepjauna pilvo, o per kelias skylutes ištraukia ataugą. Ar manot, kad taip blogai? Nes tai naujovė? Tai yra kur kas progresyvesnis dalykas, nei pjaustymas, turint omenyje komplikacijų tikimybę, pooperacinį periodą (kuris yra žymiai lengvesnis), ir t.t. Juk reikia priimti medicinos naujoves ir progresą kaip teigiamą dalyką, o ne gyventi kaip natūralios atrankos laikais  smile.gif
Na tokie dalykai ir man patinka,tokios naujoves i gera.Bet daug dalyku stovi vietoj,daug ligu neisgydoma,o tik atsiranda vis nauju sunkesniu ligu.O kodel?Ir kazkaip greit sukuriamos vakcinos ,kai tik atsiranda naujas virusas ar liga???
Atsakyti
QUOTE(String @ 2013 08 05, 10:02)
Kodėl nepapasakos?  biggrin.gif  Taip ir sako, kad 100 proc. skiepas neapsaugo nuo ligos, tačiau apsauga yra tikrai didelė, o ligos atveju - ligos eiga lengvesnė  mirksiukas.gif 
O be to, aš esu iš tų mamų, kurios nenori, kad vaikai sirgtų, ir jei būtų būdas, stengčiausi apsaugoti nuo visų visų ligų, net nuo slogos  biggrin.gif 

Po vėjaraupių skiepo labai tikėtina, kad vaikas nesusirgs. Bet taip pat tikėtina, kad susirgs jau būdamas suaugęs, t.y., tada, jei pamirš/nespės/nežinos, kad gal reikėtų revakcinuotis. O vėjaraupiai pavojingiausi ne vaikams - jie šia liga perserga palyginus nesunkiai, plius, po natūralios eigos įgyja imunitetą visam gyvenimui. Sunkiausi, reanimaciniai atvejai su pasekmėmis - būtent suaugusiųjų.

Jūs tiesiog nustumiat realią ligos galimybę į tą laiką, kai ji jjūsų jau suaugusiam vaikui bus pati pavojingiausia.
Tas pats ir su raudonuke 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 08 05, 10:57)
Po  vėjaraupių skiepo labai tikėtina, kad vaikas nesusirgs. Bet taip pat  tikėtina, kad susirgs jau būdamas suaugęs, t.y., tada, jei pamirš/nespės/nežinos, kad gal reikėtų revakcinuotis. O vėjaraupiai pavojingiausi ne vaikams - jie šia liga perserga palyginus nesunkiai, plius, po natūralios eigos įgyja imunitetą visam gyvenimui. Sunkiausi, reanimaciniai atvejai  su pasekmėmis -  būtent suaugusiųjų.

Jūs tiesiog nustumiat realią ligos galimybę į tą laiką, kai ji jjūsų jau suaugusiam vaikui bus pati pavojingiausia.
Tas pats ir su raudonuke  4u.gif

Na, palaukit, palaukit. Aš su savo vaikais ketinu bendrauti ilgiau, nei jiems sueis 18 metų. Ir taip pat, tiek aš, tiek jie žinos, kad vaikystėje buvo skiepyti nuo vėjaraupių. Esant reikalui, pakartosime vakciną, ir tada veiksmingumas bus 100 proc. (neskaitant nukrypimų, kad vis tiek galima susirgti, ir t.t., ir pan., nes tas pats gali nutikti ir natūraliai persirgus). O šiaip jau, mūsų visų vaikystėje gautas skiepas nuo stabligės irgi negalioja visą gyvenimą. Ar žinote? Todėl būtų gerai, kad pasiskiepytumėte pakartotinai, nes kitaip pasikbaisiojus darže, galima numirt mirksiukas.gif Ir čia ne juokais 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vintazh @ 2013 08 05, 10:12)
Na tokie dalykai ir man patinka,tokios naujoves i gera.Bet daug dalyku stovi vietoj,daug ligu neisgydoma,o tik atsiranda vis nauju sunkesniu ligu.O kodel?Ir kazkaip greit sukuriamos vakcinos ,kai tik atsiranda naujas virusas ar liga???

Aš manau, kad visos technologijos tobulėja, todėl ir vakcinos sukuriamos greitai, tam jau nebereikia 100 metų smile.gif Šimtai, tūkstančiai mokslininkų dirba tam, kad sukurtų vakcinas nuo įvairiausių infekcinių ligų. Na, o jei nenorit ar bijot skiepytis - nežinau, aš pati negaliu šimtu proc. teigti, kad farmacija neapgaudinėja, čia yra daug niuansų, bet iš esmės, moterys, juk vakcinacija saugo nuo pačių baisiausių ligų ir jų komplikacijų.
Atsakyti
QUOTE(String @ 2013 08 05, 11:11)
Na, palaukit, palaukit. Aš su savo vaikais ketinu bendrauti ilgiau, nei jiems sueis 18 metų. Ir taip pat, tiek aš, tiek jie žinos, kad vaikystėje buvo skiepyti nuo vėjaraupių. Esant reikalui, pakartosime vakciną, ir tada veiksmingumas bus 100 proc. (neskaitant nukrypimų, kad vis tiek galima susirgti, ir t.t., ir pan., nes tas pats gali nutikti ir natūraliai persirgus). O šiaip jau, mūsų visų vaikystėje gautas skiepas nuo stabligės irgi negalioja visą gyvenimą. Ar žinote?

Puikiai žinau, kad dauguma vaikystėje gautų skiepų nebegalioja be revakcinacijos 4u.gif Ir stabligė, ir tymai, ir kt.
O dėl savo suaugusio vaiko nebūkite tokia tikra. Pirma, niekas nežino, kiek tiksliai konkrečiam žmogui galios imunitetas. Vienam dešimt metų, kitam penkiolika, trečiam - šešis. Pastoviai, kasmet tikrinsitės antikūnius? Jūsų suaugęs, dirbantis, intensyvų gyvenimą (matomai) gyvenantis vaikas tuo tikrai užsiims? bigsmile.gif
O su raudonuke tai dar geriau. Visos nuo jos dabar skiepijamos mergaitės turi spėt savo visus vaikus pagimdyti iki maždaug 24 metų (jei nori jaustis saugios).

Nuo tokių "vaikiškų" ligų matau prasmę skiepyti vaikus tada, kai jie artėja link paauglystės (t.y., kada komplikacijų rizika didėja), o natūraliai nepersirgo. Arba, kai vaikas kenčia nuo įvairių lėtinių ligų, yra labai nusilpęs ir pan. - t.y.., kada vėlgi, komplikacijų rizika susirgus natūraliai gerokai persveria galimą žalą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 05 rugpjūčio 2013 - 10:22
Na, palaukit, palaukit. Aš su savo vaikais ketinu bendrauti ilgiau, nei jiems sueis 18 metų. Ir taip pat, tiek aš, tiek jie žinos, kad vaikystėje buvo skiepyti nuo vėjaraupių. Esant reikalui, pakartosime vakciną, ir tada veiksmingumas bus 100 proc. (neskaitant nukrypimų, kad vis tiek galima susirgti, ir t.t., ir pan., nes tas pats gali nutikti ir natūraliai persirgus). O šiaip jau, mūsų visų vaikystėje gautas skiepas nuo stabligės irgi negalioja visą gyvenimą. Ar žinote? Todėl būtų gerai, kad pasiskiepytumėte pakartotinai, nes kitaip pasikbaisiojus darže, galima numirt  mirksiukas.gif  Ir čia ne juokais  4u.gif
Papildyta:

Aš manau, kad visos technologijos tobulėja, todėl ir vakcinos sukuriamos greitai, tam jau nebereikia 100 metų  smile.gif  Šimtai, tūkstančiai mokslininkų dirba tam, kad sukurtų vakcinas nuo įvairiausių infekcinių ligų. Na, o jei nenorit ar bijot skiepytis - nežinau, aš pati negaliu šimtu proc. teigti, kad farmacija neapgaudinėja, čia yra daug niuansų, bet iš esmės, moterys, juk vakcinacija saugo nuo pačių baisiausių ligų ir jų komplikacijų.
sukurt jie sukuria,o kaip manote ant ko isbando?? ax.gif
Atsakyti
Aš manau, kad visos technologijos tobulėja, todėl ir vakcinos sukuriamos greitai, tam jau nebereikia 100 metų  smile.gif 

taip taip, nebereikia, čia kaip po kiaulių gripo vakcinos buvo...

http://www.manosveik...-pradejo-sirgti
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 08 05, 11:19)
Pastoviai, kasmet tikrinsitės antikūnius? Jūsų suaugęs, dirbantis, intensyvų gyvenimą (matomai) gyvenantis vaikas tuo tikrai užsiims?  bigsmile.gif

O su raudonuke tai  dar geriau. Visos nuo jos dabar skiepijamos mergaitės turi spėt savo visus vaikus pagimdyti iki maždaug 24 metų (jei nori jaustis saugios).

*Nuo tokių "vaikiškų"  ligų matau prasmę skiepyti vaikus tada, kai jie artėja link paauglystės (t.y., kada komplikacijų rizika didėja), o natūraliai nepersirgo. Arba, kai vaikas kenčia nuo įvairių lėtinių  ligų, yra labai nusilpęs ir pan. - t.y.., kada vėlgi, komplikacijų rizika susirgus natūraliai gerokai persveria galimą žalą.

Mūsų kaip mamų misija auginat vaiką įskiepyti jiems tvirtą poreikį patiems pasirūpinti savimi , savo sveikata. Tada nereikės niekam galvos sukti, ateis laikas ir revakcinuosi, ir prisimins. Kur matote problemą? Kiek reikia savimi nesirūpinti, kad sunku būtų rasti kartą per 10 metų 5 minutes skiepui, kad ir kokį intensyvų gyvenimą begyventų. Tik kai nenori, tada milijonai priežaščių, laiko nebuvimas tik priedanga ir kvaili plepalai.

Dėl raudoniukės - nepergyvenkite. Visada esant reikalui galima revakcinuotis, o jei visuotinis imunitetas bus pakankamas- nieko nereikės daryti, tiesiog gyventi. Na nebent asmenys, su keistu potraukiu išderinti suderintą sistemą neatliks savo juodo darbo, ir per maža populiacijos dalis bus paskiepyta. Tada taip, reikės į savo gyvenimo planą įtraukti papildomą vizitą pas gydytoją. Beje, yra labai tvirtų įrodymų, kad persirgus raudoniuke, šios virusas sukelia lėtinių neišgydomų ligų.

*Labai sau prieštaraujate. Labai keistas argumentas neskiepyti, kai vaikas jautriausias sukėlėjui, be va paaugliui, kuris nusilpęs jau tinka skiepai. Labai keistai mąstote.
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2013 08 05, 14:38)
sukurt jie sukuria,o kaip manote ant ko isbando?? ax.gif

visada išbando prieš paleisdami į rinką. Visi preparatai išbandomi. Ką turite omenyje?
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2013 08 08, 14:59)
visada išbando prieš paleisdami į rinką. Visi preparatai išbandomi. Ką turite omenyje?
aisku,kad ant zmoniu isbando,ant ko dar kito?atsirado meningikokine infekcija B,va prasom yra skiepai,bet kazkaip mazokai laiko bandymai vyko ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2013 08 09, 14:00)
aisku,kad ant zmoniu isbando,ant ko dar kito?atsirado meningikokine infekcija B,va prasom yra skiepai,bet kazkaip mazokai laiko bandymai vyko ar ne?

O tu tiksliai žinai, kiek laiko vyko bandymai? g.gif Įdomu, iš kur? bigsmile.gif Ar manai, kad jei pirmą kartą užvakar išgirdai, kad bus skiepai, o vakar - kad jie kažkur yra, tai manai, kad bandymai truko vieną dieną? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2013 08 09, 14:00)
aisku,kad ant zmoniu isbando,ant ko dar kito?
*atsirado meningikokine infekcija B,va prasom yra skiepai,bet kazkaip mazokai laiko bandymai vyko ar ne?

nesuprantu pasipiktinimo tongue.gif
*atsirado... ir štai prašom skiepai.... Labai toli esate nuo šios virtuvės, labai toli. Sunku net diskutuoti..
Atsakyti