Įkraunama...
Įkraunama...

Tiems, kurie nori daugiau žinoti apie skiepus

QUOTE(gaudyk @ 2013 06 12, 17:10)
Ne apie zmones bet i tema - as pvz. savo 2 sunis kas metus neskiepiju o padarau reikalingu skiepu titra, rezultatai irasomi i skiepu knygele ir ramiau keliaujam.
Susidaro ispudis kad mano sunu veterinarai atidesni nei kai kurie medikai  g.gif  smile.gif
Tikiuosi kad tokiu mazuma.

O kur čia galima padaryti titrus šunims,Lietuvoje jūs darot ar ne?
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2013 06 12, 20:21)
O kur čia galima padaryti titrus šunims,Lietuvoje jūs darot ar ne?

Ne, mes gyvenam Belgijoj. Bet esu tikra kad Vln pas koki nors Jakova irgi padarytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 06 11, 14:29)
O jei ne? Irgi pirminė trijų dozių vakcinacija?

As dariau difterijso stabliges revakcinacija. 3 dozes is naujo. Dabar pasake po 10 m. ateiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2013 06 11, 08:35)
Gal šiek tiek ne į temą, bet visgi, gal kas žinote kaip laikosi tie vaikiukai Kauno klinikose su meningokokine infekcija. Vieno būklė penktadienį buvo sunki. Tikiuosi, išgyveno, tik įdomu ar liekamųjų reiškinių nebus jam?

http://www.delfi.lt/...s.d?id=61571722

Pati paklausiau, pati atsakau smile.gif Gal kam įdomu.
Meningokokine infekcija sirgusiam trejų metų berniukui teks amputuoti galūnes sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
http://www.delfi.lt/...a.d?id=61652483
Atsakyti
Penktadienį ketinu skiepyti mažiuką nuo vėjaraupių, tuo pačiu skiepų kabinete paklausiu, kada bus pas mus vakcina nuo meningokoko B.
Šiaip planuoju nuo vėjaraupių skiepyti abu vaikus, tačiau penktadienį dukra pakviesta į gimtadienį doh.gif Po skiepo nenoriu vaiko leisti į gamtą... Kas skiepijote vaikus nuo vėjaraupių, kaip jautėsi vaikai? Bet turbūt pirmą vakarą dukrai (9 metai) geriau būtų susilaikyti nuo švenčių? Su mažyliu po skiepo sėdėsim namie, aišku biggrin.gif
Atsakyti
Pati klausiau, pati atsakau biggrin.gif
Paskiepijau savo vaikus nuo vėjaraupių.
Didžioji sakė, kad visai neskaudus skiepas irnesakyk.gif o mažius verkė siaubingai unsure.gif blink.gif Na, bet matyt iš baimės daugiau. Po skiepo iš tiesų, kaip sakė gydytojai, jokios reakcijos nebuvo. Matysim, gali po poros savaičių būti koks bėrimas, ar kažkas panašaus, na o kol kas - nieko.
Dar norėčiau užduoti klausimą, bet vargu, ar sulauksiu atsakymo, nes net medikai patys matyt nežino, kaip yra iš tiesų blink.gif g.gif Taigi, skiepijomės skiepų kabinete, tai ta moteriškaitė sakė, kad dabar būtinai kartoti po 6 savaičių. O mūsų šeimos gydytoja savo ruožtu štai ką pasakė: didžiajai merginai - viskas, kartoti nebereikia, jai skiepas galios "visam gyvenimui", mažyliui kartoti 6 metų. Tai ką daryt? g.gif Net neįsivaizduoju, kur kreiptis, kad pasakyti TIKRĄ atsakymą, kaip daryti??
Atsakyti
QUOTE(String @ 2013 08 05, 09:29)
Pati klausiau, pati atsakau  biggrin.gif
Didžioji sakė, kad visai neskaudus skiepas  irnesakyk.gif  o mažius verkė siaubingai  unsure.gif  blink.gif  Na, bet matyt iš baimės daugiau. Po skiepo iš tiesų, kaip sakė gydytojai, jokios reakcijos nebuvo. Matysim, gali po poros savaičių būti koks bėrimas, ar kažkas panašaus, na o kol kas - nieko.
Dar norėčiau užduoti klausimą, bet vargu, ar sulauksiu atsakymo, nes net medikai patys matyt nežino, kaip yra iš tiesų  blink.gif  g.gif  Taigi, skiepijomės skiepų kabinete, tai ta moteriškaitė sakė, kad dabar būtinai kartoti po 6 savaičių. O mūsų šeimos gydytoja savo ruožtu štai ką pasakė: didžiajai merginai - viskas, kartoti nebereikia, jai skiepas galios "visam gyvenimui", mažyliui kartoti 6 metų. Tai ką daryt?  g.gif  Net neįsivaizduoju, kur kreiptis, kad pasakyti TIKRĄ atsakymą, kaip daryti??

Nera "teisingo" atsakymo - yra skirtingos praktikos kurias taiko skirtingi gydytojai. Kiekvienas organizmas i skiepus reaguoja kazkiek kitaip ir jei vienam gali uztekti vieno vienintelio skiepo visam gyvenimui, kitam gali prireikti skiepo kas 10-20 metu. Esme tame, kad nera tokio "lakmuso popierelio" kuris parodytu po skiepo kokia reakcija skiepas sukele organizmui ir kiek ir kuriam laikui prisigamino antikuniu.
Taip kad savotiskai teisios abi gydytojos, jos siulo tai kas joms atrodo teisinga o jusu, kaip mamos, reikalas nusprest kas labiau tinka jusu vaikui.

Ka del skiepo nuo MenB sake? Zinau kad pas mus Belgijoje jau greitai bus. Skiepysiu.
Atsakyti
QUOTE(String @ 2013 08 05, 09:29)
Pati klausiau, pati atsakau  biggrin.gif
Didžioji sakė, kad visai neskaudus skiepas  irnesakyk.gif  o mažius verkė siaubingai  unsure.gif  blink.gif  Na, bet matyt iš baimės daugiau. Po skiepo iš tiesų, kaip sakė gydytojai, jokios reakcijos nebuvo. Matysim, gali po poros savaičių būti koks bėrimas, ar kažkas panašaus, na o kol kas - nieko.
Dar norėčiau užduoti klausimą, bet vargu, ar sulauksiu atsakymo, nes net medikai patys matyt nežino, kaip yra iš tiesų  blink.gif  g.gif  Taigi, skiepijomės skiepų kabinete, tai ta moteriškaitė sakė, kad dabar būtinai kartoti po 6 savaičių. O mūsų šeimos gydytoja savo ruožtu štai ką pasakė: didžiajai merginai - viskas, kartoti nebereikia, jai skiepas galios "visam gyvenimui", mažyliui kartoti 6 metų. Tai ką daryt?  g.gif  Net neįsivaizduoju, kur kreiptis, kad pasakyti TIKRĄ atsakymą, kaip daryti??
Tik tiek galiu pasakyti,kad medikai dabar kalba kas ka nori,net nesusitare vieningai ka kalbeti,per TV viena kalba,per radija kita,straipsniai kita raso.Todel jau senai neklausau ka sako medikai,nes ju medicina kartais jiems pakisa tokiu naujienu ,kad nelabai patys zino kaip tai paaiskinti,nes visko numatyti ir istirti neimanoma.Mano vaikai persirgo vejaraupiais naturaliai vienas 5metu kitas 14metu.Va jie tai visam gyvenimui igijo imuniteta.O dirbtinai imuniteto niekas neapgaus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2013 08 05, 09:47)
Nera "teisingo" atsakymo - yra skirtingos praktikos kurias taiko skirtingi gydytojai. Kiekvienas organizmas i skiepus reaguoja kazkiek kitaip ir jei vienam gali uztekti vieno vienintelio skiepo visam gyvenimui, kitam gali prireikti skiepo kas 10-20 metu. Esme tame, kad nera tokio "lakmuso popierelio" kuris parodytu po skiepo kokia reakcija skiepas sukele organizmui ir kiek ir kuriam laikui prisigamino antikuniu.
Taip kad savotiskai teisios abi gydytojos, jos siulo tai kas joms atrodo teisinga o jusu, kaip mamos, reikalas nusprest kas labiau tinka jusu vaikui.

Ka del skiepo nuo MenB sake? Zinau kad pas mus Belgijoje jau greitai bus. Skiepysiu.

Kiek žinau, yra kažkoks kaip Jūsų išsireiškėte, "lakmuso popierėlis", ir juo tikrai galima nustatyti, ar yra organizme antikūniai mirksiukas.gif Tai gal reikės vėliau pasidaryti tą testą g.gif

O dėl B meningokoko - kai tik atsiras LT - skiepysiu vaikus, ir pati skiepysiuos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vintazh @ 2013 08 05, 09:51)
O dirbtinai imuniteto niekas neapgaus. smile.gif

Na, nesakyk smile.gif Visaip gali būti, gali būti, kad anktrą kartą susirgs ir nuo natūraliai persirgtų vėjaraupių mirksiukas.gif O šiaip aš manau, kad vakcinos yra veiksmingos. Jų dėka mes nebesergam ir nebemirštam nuo visų baisių ligų - pvz., pasiutligės, difterijos, stabligės, ir t.t., ir aš nė kiek nenorėjau, kad mano vaikai sirgtų vėjaraupiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(String @ 2013 08 05, 09:54)
Kiek žinau, yra kažkoks kaip Jūsų išsireiškėte, "lakmuso popierėlis", ir juo tikrai galima nustatyti, ar yra organizme antikūniai  mirksiukas.gif  Tai gal reikės vėliau pasidaryti tą testą  g.gif

O dėl B meningokoko - kai tik atsiras LT - skiepysiu vaikus, ir pati skiepysiuos  4u.gif
Papildyta:

Na, nesakyk  smile.gif  Visaip gali būti, gali būti, kad anktrą kartą susirgs ir nuo natūraliai persirgtų vėjaraupių  mirksiukas.gif  O šiaip aš manau, kad vakcinos yra veiksmingos. Jų dėka mes nebesergam ir nebemirštam nuo visų baisių ligų - pvz., pasiutligės, difterijos, stabligės, ir t.t., ir aš nė kiek nenorėjau, kad mano vaikai sirgtų vėjaraupiais  biggrin.gif
Deja serga vaikai ir skiepyti,bet medikai to tikrai jums nepapasakos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2013 08 05, 09:57)
Deja serga vaikai ir skiepyti,bet medikai to tikrai jums nepapasakos smile.gif

Kodėl nepapasakos? biggrin.gif Taip ir sako, kad 100 proc. skiepas neapsaugo nuo ligos, tačiau apsauga yra tikrai didelė, o ligos atveju - ligos eiga lengvesnė mirksiukas.gif
O be to, aš esu iš tų mamų, kurios nenori, kad vaikai sirgtų, ir jei būtų būdas, stengčiausi apsaugoti nuo visų visų ligų, net nuo slogos biggrin.gif Aš visai nenoriu, kad mano vaikas vaikščiotų šašuotas dvi savaites, su temperatūra, kentėdamas niežulį, o paskui dar visą gyvenimą nešiotų nervų šaknelėse juostinės pūslėlinės "dovanėlę". Kas nesirgę ja, nežino, koks tai malonumas. Patikėkit, išbandyta ant savęs bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(String @ 2013 08 05, 09:54)
Kiek žinau, yra kažkoks kaip Jūsų išsireiškėte, "lakmuso popierėlis", ir juo tikrai galima nustatyti, ar yra organizme antikūniai  mirksiukas.gif  Tai gal reikės vėliau pasidaryti tą testą  g.gif

O dėl B meningokoko - kai tik atsiras LT - skiepysiu vaikus, ir pati skiepysiuos  4u.gif
Papildyta:
Ir jus pilnai pasitikite sia vakcina ,kuri tik nesenai sukurta??
Atsakyti