Įkraunama...
Įkraunama...

Tiems, kurie nori daugiau žinoti apie skiepus

QUOTE(bevardė @ 2013 06 11, 09:49)
Ką vadinate vyresniais vaikais?

6-7 metai. Kiek kartų reiktų skiepyti MMR ir DS vakcinomis ir koks laiko intervalas tarp jų turėtų būti?
Atsakyti
Jei vaikas kudikystėje neskiepytas MMR, tai jį ir skiepija kai jam sueina 6 m ir po to kai sueina 12 m.

DS vakcina tinkama tik nuo 15-16 m.
Bet kaip esu kažkur radus info, kad jei paauglys kudikystej neskiepytas nuo DS turi but skiepijamas pirma 3 skiepais kas menesi, tada ketvirta kart po metu, o tik tada kas 10 m revakcinacija). Žodžiu kad ir kiek metų būtų paaugliui vistiek turi praeiti pirmine vakcinacija t.y. būti 4 kartus suskiepytas.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 11, 10:40)
Jei vaikas kudikystėje neskiepytas MMR, tai jį ir skiepija kai jam sueina  6 m ir po to kai sueina 12 m.

Aš supratau, kad 6-7m būna revakcinacija. Ir dabar žiniasklaidoje rašoma, kad tie, kurie skiepyti MMR pagal kalendorių 15mėn amžiaus, turi būti revakcinuojami 6-7 metų amžiaus.

1.DS vakcina tinkama tik nuo 15-16 m.
2.Bet kaip esu kažkur radus info, kad jei paauglys kudikystej neskiepytas nuo DS turi but skiepijamas pirma 3 skiepais kas menesi, tada ketvirta kart po metu, o tik tada kas 10 m revakcinacija). Žodžiu kad ir kiek metų būtų paaugliui vistiek turi praeiti pirmine vakcinacija t.y. būti 4 kartus suskiepytas.

1. Kažkaip man vaidenasi, kad yra jaunesniems tinkama DS vakcina g.gif
2. Tai, tarkim, aš esu praleidusi 16m ir 25m skiepus, kaip man dabar reiktų skiepytis?
Atsakyti
jei vaiaks skiepytas 15 mėn MMR tai revakcinacija t.y. antras skiepas atliekamas nuo 6metų iki 12 metų, čia kaip kam patogiau wink.gif jei vaikas 15 mėn neskiepytas MMR tai jis vakcinuojamas tada kada jau nori tėveliai- du skiepai su 4-6 metų perrauka.

DS, t.y. difterija ir stabligė tik nuo 16 m. IMOVAX d.T. adult. Pirminei vakcinacijai (jei nebuvo pilnai atlikta vaikystėje) skiriamos trys vakcinos dozės (po 0,5 ml.), išlaikant vieno mėnesio tarpą kiekvienai. Kartą per 10 metų (vyresniems nei 26 m. ir neturėjusiems traumų) rekomenduojama viena pakartotinė injekcija (revakcinacija).

jei jau turėjot kažkada pirminę trijų skiepų vakcinacija tai tiesiog eikite ir pasiskiepykite dabar, po to po 10 metų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 11 birželio 2013 - 12:58
QUOTE(bevardė @ 2013 06 11, 13:49)
jei jau turėjot kažkada pirminę trijų skiepų vakcinacija tai tiesiog eikite ir pasiskiepykite dabar, po to po 10 metų

O jei ne? Irgi pirminė trijų dozių vakcinacija?
Atsakyti
DS vakcina tinkama tik nuo 15-16 m.

Jei vaikas mažesnis, tai reikia skiepyt stabligės-difterijos-poliomielito-kokliušo vakcina?
Atsakyti
gal kas zinot :
Pries 5 metus vaikas paskietytas nuo vejaraupiu. Tuo metu sake,kad revakcinacija reikalinga po 20m. Paskui teko girdeti,kad po 10 m .
Kaip is tikruju?
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2013 06 10, 21:44)
Netiesa - vakcina uzregistruota ir patvirtinta EU 2013 sausio menesi smile.gif
Tiesiogiai susiduriu darbe todel zinau  biggrin.gif

bexsero vaccine meningoccocus neisseria

prasom netgi lietuviskas aprasas  mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 06 11, 13:29)
O jei ne? Irgi pirminė trijų dozių vakcinacija?

Taip, reikalinga pirmine triju doziu vakcinacija (bet realiai pati nelabai suprantu kam? gal iškarto suleista pirlna dozė be pasiruošimo sukelia komplikacijas). Įdomu ar tai tiesa, bet kažkada gydytoja yra minėjus, kad kuo didesnis vaikas vakcinuojamas (jei skiepai yra atidedami), tuo sunkiau perneša stabligės komponentą esantį vakcinoje, t.y. tada bėdų kelia nebe kokliušo komponentas o stabligės.

QUOTE(GiedrėM @ 2013 06 11, 13:58)
Jei vaikas mažesnis, tai reikia skiepyt stabligės-difterijos-poliomielito-kokliušo vakcina?

Paskutiniu metu visus vaikus skiepija Pentaxim, t.y. penkiavalente o ne keturvalente TETRAXIM vakcina. Tiesiog kažkodėl nenoriai tos keturvalentės atsiveža, ima Pentaxima ir tiek bėdų. Buvo anksčiau dar Boostrix trivalentė vakcina, bet naujausiai duomenimis, neseniai nustojo ją vežti į Lietuvą.
Atsakyti
O jei vaikas skiepytas viskuo iki 6mėn, kaip tada su DS vakcina?
Atsakyti
Nepykit, be čia renkasi ne infektologai ar imunologai. Kokrečiu atveju bųtina tartis sugydytoju. Nors tiesa pasakius dažnai jie ir patys rankom skėsčioja, nes visi turi būti skiepijami taip kaip nurodo grafikas, o jei grafiko kas nesilaiko tai ir jie nebežino ką patart, dažniausiai nesiterlioja ir liepia pakartoti visą vakcinaciją iš naujo, tipo jau ana seniai neveikia. Va tada vėl suabejoji kiek mūsų medikai žino apie vakcinavimą.

Atsakyti
Bevarde - ne visai taip. Matote, tyrimai del vakcinos poveikio ir antikuniu susidarymo yra atliktos su tam tikrom amziaus grupem skiepijant tam tikrais intervalais pagal t.t. grafikus , nera atlikta tyrimu su absoliuciai visomis amziaus grupems skirtingu intervalu, todel isejus is tos zonos, teoriskai arba "is knygos" gydytojai ir negali pasakyti kaip ir ka daryti.
Ta pats ir su vakcinos galiojimu - tai labai priklauso nuo kiekvieno skirtingo organizmo, vienam imunitetas susidarys 10 metu o kitam gal ir visam gyvenimui, taciau kol ner daroma titras kiekviena karta pries vakcinuojant, yra laikomasi arciausios teorines tikimybes.

Ne apie zmones bet i tema - as pvz. savo 2 sunis kas metus neskiepiju o padarau reikalingu skiepu titra, rezultatai irasomi i skiepu knygele ir ramiau keliaujam.
Susidaro ispudis kad mano sunu veterinarai atidesni nei kai kurie medikai g.gif smile.gif
Tikiuosi kad tokiu mazuma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaudyk: 12 birželio 2013 - 16:14