O dar man mintis, juk pvz, man jau skiepai nuo hepatito b, kokliuso, difterijos jau irgi nebegalioja, ar cia imunitetas visam gyvenimui? nu lygtais ne, nu ir gyvenu sau be baimes, tai kam tada ta vaika skiepyti? ar cia esme kad suaugusiems tos ligos ne tokios pavojingos? Nu zodziu, narplioju as vis dilemas
QUOTE(AndrejaZ @ 2012 03 30, 22:44)
Ir niekaip papildomai nesisaugot, visur einat vaziuojat, atostogaujat ramiai sau? As tai va paranojike ir skiepyt bijau ir neskiepyt bijau
O dar toks klausimas, cia biski ne i tema, bet gal kas susidure esat ar siaip zinot. Jei pvz po vejaraupiu prasirgimo praejus savaitei vaikas buvo tarkim bute, ir kartu buvo kitas vaikas dar jais nesirges ar yra galimybe po savaites uzsikresti?
O dar toks klausimas, cia biski ne i tema, bet gal kas susidure esat ar siaip zinot. Jei pvz po vejaraupiu prasirgimo praejus savaitei vaikas buvo tarkim bute, ir kartu buvo kitas vaikas dar jais nesirges ar yra galimybe po savaites uzsikresti?
Jeigu labiau bijote, kad neskiepysite ir vaikas susirgs, tai skiepykite, bet skiepai nuo ligos neapsaugo 100proc, tik nuo sunkių komplikacijų. Jeigu labiau bijote skiepų pasekmių, tada neskiepykite. Rizika yra visur, nuo jos nepabėgsite.
Jeigu nesirgusio vaiko imunitetas atsilaikys prieš vėjaraupius, tai ir nesusirgs. Jeigu ne - gal ir susirgs.
Internete pilna info apie skiepus, priešininkų ir šalininkų nuomonių, straipsnių ir pan. Paieškokite, panaršykite ir paskaitykite.
QUOTE(AndrejaZ @ 2012 03 31, 17:59)
O dar man mintis, juk pvz, man jau skiepai nuo hepatito b, kokliuso, difterijos jau irgi nebegalioja, ar cia imunitetas visam gyvenimui? nu lygtais ne, nu ir gyvenu sau be baimes, tai kam tada ta vaika skiepyti? ar cia esme kad suaugusiems tos ligos ne tokios pavojingos? Nu zodziu, narplioju as vis dilemas
Nu taip,jums jau jokie skiepai nebegalioja,o nuo hep B jūs turbūt ir nebuvot skiepyta,nes nuo jo pradėta skiepyti nuo 1998m.O dėl ligų taip,kai kurios tik mažiems vaikams pavojingos,kokliušas pvz.
QUOTE(žydrynė @ 2012 03 31, 21:47)
Nu taip,jums jau jokie skiepai nebegalioja,o nuo hep B jūs turbūt ir nebuvot skiepyta,nes nuo jo pradėta skiepyti nuo 1998m.O dėl ligų taip,kai kurios tik mažiems vaikams pavojingos,kokliušas pvz.
O gal zinote kiek metu galioja nuo stabliges, difterijos, hepatito ir TBC ? Kiek paskaitau zydrynes tai toks jausmas, kad visas tas dalykas paremtas gazdinimu...
QUOTE(Aronia @ 2012 03 29, 11:57)
Ar ne per grieztai cia, dange? Juk ne kiekvienas susidures su ligos sukelejais suserga. Yra ir igimtas imunitetas kai kurioms ligoms. Nebutinai susirgs.
Ką turite omeny, kalbėdama apie įgimtą imunitetą? Naujagimis/kūdikis gali turėti įgimtą apsaugą, kurią gauna su motinos antikūniais, tačiau ji nėra ilgalaikė. Įgimtas rūšinis imunitetas sąlygoja mus nuo ligų, kurios pvz būdingos gyvūnams, tačiau žmonės jomis neserga, tačiau, jei teisingai suprantu, kalba ne apie tai. Nei kokliušui, nei difterijai, nei stabligei įgimto imuniteto nėra.
QUOTE(mėnulis @ 2012 04 01, 09:57)
O gal zinote kiek metu galioja nuo stabliges, difterijos, hepatito ir TBC ? Kiek paskaitau zydrynes tai toks jausmas, kad visas tas dalykas paremtas gazdinimu...
Nuo stabliges ir difterijos suaugusiems nuo 25m. reikia skiepytis kas 10 metų. Skiepas valstybės finansuojamas.
Hepatito B skiepas lygtai 5 metus galioja.
TBC skiepijami naujagimiai, o paskui neberevakcinuojama.
QUOTE(Minėja @ 2012 04 01, 10:41)
Nuo stabliges ir difterijos suaugusiems nuo 25m. reikia skiepytis kas 10 metų. Skiepas valstybės finansuojamas.
o nuo tbc galioja suaugus?
QUOTE(žydrynė @ 2012 03 31, 14:47)
Nei nuo stabligės,nei nuo parotito vienvalenčių vakcinų Lietuvoje nėra
O tai jei aš užsimanysiu,tai niekaip neįmanoma gauti,užsisakyti ar pan.?
QUOTE(adrija @ 2012 04 01, 12:01)
O tai jei aš užsimanysiu,tai niekaip neįmanoma gauti,užsisakyti ar pan.?
jau Eureka parašė,reikia kreiptis į www.ulac.lt ir ten pasakys galima gaut ar ne
QUOTE(dange @ 2012 04 01, 09:37)
Ką turite omeny, kalbėdama apie įgimtą imunitetą? Naujagimis/kūdikis gali turėti įgimtą apsaugą, kurią gauna su motinos antikūniais, tačiau ji nėra ilgalaikė. Įgimtas rūšinis imunitetas sąlygoja mus nuo ligų, kurios pvz būdingos gyvūnams, tačiau žmonės jomis neserga, tačiau, jei teisingai suprantu, kalba ne apie tai. Nei kokliušui, nei difterijai, nei stabligei įgimto imuniteto nėra.
Viduramžių epidemijų metu susirgdavo ne visi. Ir dabar gripo epidemijų metu suserga toli gražu ne visi. Tai kaip galima tvirtinti, kad jei susidurs su ligos sukelėjais, būtinai susirgs?
QUOTE(Aronia @ 2012 04 01, 14:07)
Viduramžių epidemijų metu susirgdavo ne visi. Ir dabar gripo epidemijų metu suserga toli gražu ne visi. Tai kaip galima tvirtinti, kad jei susidurs su ligos sukelėjais, būtinai susirgs?
Ar tai, kad aš arba jūs nesusirgom gripo epidemijos X metu reiškia, kad turime įgimtą atsparumą gripui? Ar vaikas nesusirgęs vėjaraupiais vaikystėje(atmetam tuos, kurie persirgo su 2-3 nepastebėtais spuogeliais) turi įgimtą imunitetą vėjaraupiams?