Įkraunama...
Įkraunama...

Tiems, kurie nori daugiau žinoti apie skiepus

QUOTE(AndrejaZ @ 2012 03 30, 17:14)
ot
O jus isvis neskiepyjot ar atidejot skiepus?

mano vidurinėlė ir mažėlė nėra gavusios nei vieno skiepo,ir tikriausiai negaus mirksiukas.gif bent jau kolkas apie jų skiepijimą negalvoju ax.gif na aš turiu savus įsitikinimus skiepų atžvilgiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 30 kovo 2012 - 19:36
QUOTE(žydrynė @ 2012 03 30, 21:31)
mano vidurinėlė ir mažėlė nėra gavusios nei vieno skiepo,ir tikriausiai negaus  mirksiukas.gif  bent jau kolkas apie jų skiepijimą  negalvoju  ax.gif na aš turiu savus įsitikinimus skiepų atžvilgiu  smile.gif

Ir niekaip papildomai nesisaugot, visur einat vaziuojat, atostogaujat ramiai sau? As tai va paranojike ir skiepyt bijau ir neskiepyt bijau schmoll.gif

O dar toks klausimas, cia biski ne i tema, bet gal kas susidure esat ar siaip zinot. Jei pvz po vejaraupiu prasirgimo praejus savaitei vaikas buvo tarkim bute, ir kartu buvo kitas vaikas dar jais nesirges ar yra galimybe po savaites uzsikresti?
Atsakyti
Sveikos.
Nežinau ar šitoj temoj rašyti,nes kas liečia skiepus čia jų be galo daug,bet,manau ,kad pataikiau blush2.gif
Mano sūnus mažas gavo visus skiepus.Anksčiau šiuo klausimu dar nesidomėjau,todėl buvau pasidavusi klasikiniam srovės tekėjimui ir dariau viską,"kas priklauso".Dabar jam septyneri ir skiepų esu atsisakiusi .Tik va galvoju gal vis tik reikėtų paskiepinti nuo stabligės ir parotito.
Yra mamų tikrai išmanančių visą tą skiepų mechanizmą,tai gal atsakys:
1.Ar yra Lietuvoje vienvalentė gryna(ar gyva,atsiprašau,jei nusikalbėjau) stabligės vakcina?Ir jei nėra,ar įmanoma jos gauti?
2.Nuo parotito berniuką tikslinga skiepinti 6 metų ar palaukti paauglystės?

P.S .Anksčiau nepaprastai daug sirgdavom.Nepadėjo net gydytojos rekomenduota pneumovakcina.Ja skiepinau 3 metų.Todėl norėtųsi tų skiepų kuo mažiau.Juolab,kad turim alerginį rinitą,norėtųsi vaiko imuninę sistemą kaip įmanoma daugiau ir ilgiau pasaugoti.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2012 03 31, 09:23)
Sveikos.
Nežinau ar šitoj temoj rašyti,nes kas liečia skiepus čia jų be galo daug,bet,manau ,kad pataikiau blush2.gif
Mano sūnus mažas gavo visus skiepus.Anksčiau šiuo klausimu dar nesidomėjau,todėl buvau pasidavusi klasikiniam srovės tekėjimui ir dariau viską,"kas priklauso".Dabar jam septyneri ir skiepų esu atsisakiusi .Tik va galvoju gal vis tik reikėtų paskiepinti nuo stabligės ir parotito.
Yra mamų tikrai išmanančių visą tą skiepų mechanizmą,tai gal atsakys:
1.Ar yra Lietuvoje vienvalentė gryna(ar gyva,atsiprašau,jei nusikalbėjau) stabligės vakcina?Ir jei nėra,ar įmanoma jos gauti?

P.S .Anksčiau nepaprastai daug sirgdavom.Nepadėjo net gydytojos rekomenduota pneumovakcina.Ja skiepinau 3 metų.Todėl norėtųsi tų skiepų kuo mažiau.Juolab,kad turim alerginį rinitą,norėtųsi vaiko imuninę sistemą kaip įmanoma daugiau ir ilgiau pasaugoti.

Kreipkitės į ULAC, ten yra skiepų kabinetas.
www.ulac.lt
Atsakyti
QUOTE(AndrejaZ @ 2012 03 30, 23:44)
Ir niekaip papildomai nesisaugot, visur einat vaziuojat, atostogaujat ramiai sau? As tai va paranojike ir skiepyt bijau ir neskiepyt bijau  schmoll.gif

O dar toks klausimas, cia biski ne i tema, bet gal kas susidure esat ar siaip zinot. Jei pvz po vejaraupiu prasirgimo praejus savaitei vaikas buvo tarkim bute, ir kartu buvo kitas vaikas dar jais nesirges ar yra galimybe po savaites uzsikresti?

antra vaika as irgi mazai skiepijau, sustojau kai perskaiciau apie galimas gresmes. anksciau nieko nezinojau, maniau, jei yra taigi reikia, kaip gi kitaip...
o jus pati einate visur ramiai, juk skiepu galiojimas baigesi, kaip nebijote uzsikresti stablige, beto galima netycia vsara ant kokio svirksto uzlipti? Difterija nebijote uzsikresti? Man baisiau neigiamas skiepu poveikis, kuris yra didesnis nei galimybe ar uzsikresite ta liga. Pakenktos smegenu lasteles neatsistato. Net jei ir susidursite neaisku ar uzsikresite. O jei atsiras skiepai nuo Aids, dabar ju nera, bet ar bijote ja uzsikresti, einate visur ramiai, o jei bus skiepai, save grausite, kol nepasiskiepysite...smile.gif O dar tie tyrimai del autizmo ir skiepu rysio, jie atseit dabar paneigti, mol suklastoti, o jeigu ta neva klastote paneige patys farmacininkai...Juk ten sukasi patys didziausi Pasaulio pinigai uz kuriuos galima nupirkti ir tyrimus ir ju paneigimus...

del vejaraupiu tai kas nustatys kada tiksliai tas vaikas baige sirgti? galimybe yra tada, kai dar yra like ant kuno vandens pilnu pusleliu.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 03 31, 09:53)
Kreipkitės  į ULAC, ten yra skiepų kabinetas.
www.ulac.lt

Ačiū smile.gif
Atsakyti
Pinigai ir biznis visur sukasi. smile.gif Jei to nebūtų, neturėtume nei automobilių, nei buitinės technikos ir t.t., kurie nuolat tobulinami. Biznis skatina dirbti toliau ir tobulinti tai, kas jau išrasta. Arba biznis skatina kurti. Lt prieš kelis metus padarė reformas, skatindami bendradarbiauti mokslą ir verslą, kaip ir daugelyje pasaulio šalių.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 03 31, 10:42)
Pinigai ir biznis visur sukasi. smile.gif   Jei to nebūtų, neturėtume nei automobilių, nei buitinės technikos ir t.t., kurie nuolat tobulinami. Biznis skatina dirbti toliau ir tobulinti tai, kas jau išrasta. Arba biznis skatina kurti. Lt prieš kelis metus padarė reformas, skatindami bendradarbiauti mokslą ir verslą, kaip ir daugelyje pasaulio šalių.

Na cia yra truputi kitoks biznis, kuriam svarbiau, kad daugiau zmoniu sirgtu, daugiau gertu vaistus, daugiau manytu, kad serga. Sitas biznis yra bendrazmogiskai visa apimantis. Apimantis VISUS zmones. Manau, kad skiriasi nuo Jusu paminetu. Beto dabartine buitine technika specialiai gaminama netokia patvari smile.gif kad isliktu pirkimas smile.gif tai va...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 31 kovo 2012 - 09:59
QUOTE(mėnulis @ 2012 03 31, 10:52)
Na cia yra truputi kitoks biznis, kuriam svarbiau, kad daugiau zmoniu sirgtu, daugiau gertu vaistus, daugiau manytu, kad serga. Sitas biznis yra bendrazmogiskai visa apimantis. Apimantis VISUS zmones. Manau, kad skiriasi nuo Jusu paminetu. Beto dabartine buitine technika specialiai gaminama netokia patvari smile.gif kad isliktu pirkimas smile.gif tai va...

Kuri čia nepatvari buitinė technika? smile.gif Aš perku tik patvarią, t.y. gero gamintojo. Tai ir kaina atitinkama. Bet po kurio laiko vistiek keičiu, nes norisi naujesnio, modernesnio, patobulinto daikto. ax.gif Kas pigu, tas tikrai retai kada kokybiška.
O buitinė technika, automobiliai neapima visų žmonių? smile.gif Tai kad visi stengiasi įsigyti pagal galimybes, bet ne visada kokybišką, nes kainos daug ką lemia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 31 kovo 2012 - 10:12
QUOTE(AndrejaZ @ 2012 03 30, 23:44)
Ir niekaip papildomai nesisaugot, visur einat vaziuojat, atostogaujat ramiai sau? As tai va paranojike ir skiepyt bijau ir neskiepyt bijau  schmoll.gif

Ne,taip,visur einam,važiuojam biggrin.gif Bet šiaip po labai didelius prekybcentrius,tokius kaip Akropolis,Ozas pvz.aš kūdikių nesitampau,tiesiog nenoriu vaiko varginti,bet į maisto parduotuves einame,o vidurinėlę tai visur vežuosi.Nors aplamai mūsų šeima nesam labai mėgėjai visur bastytis,į sodybą mieliau važiuojam,po egzotiškus kraštus,Indiją pvz. nekeliaujam,Afrikoj neatostogaujam.Jeigu bijot,tai gal geriau skiepykitės biggrin.gif
Vėjaraupiais jeigu praėjo savaitė kaip jau nebeberia tai neužsikrėsit.
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 03 31, 12:46)
Ne,taip,visur einam,važiuojam biggrin.gif Bet šiaip po labai didelius prekybcentrius,tokius kaip Akropolis,Ozas pvz.aš kūdikių nesitampau,tiesiog nenoriu vaiko varginti,bet į maisto parduotuves einame,o vidurinėlę tai visur vežuosi.Nors aplamai mūsų šeima nesam labai mėgėjai visur bastytis,į sodybą mieliau važiuojam,po egzotiškus kraštus,Indiją pvz. nekeliaujam,Afrikoj neatostogaujam.Jeigu bijot,tai gal geriau skiepykitės biggrin.gif
Vėjaraupiais jeigu praėjo savaitė kaip jau nebeberia tai neužsikrėsit.

Nu beabejo nuo likimo nepabegsi ir neuzsidarysi tarp keturiu sienu, o, bet, taciau, kaip rase menulis, del saves ar nebijau? Del saves nustojau bijoti gimus vaikui, dabar tik apie ja galvoju. O dar gal zinot kokia gera imunologe vilniuje, gal man patartu del to atidejimo skiepu, visgi noreciau uzbaigti ta testini skiepa bet 6 metuku, o 18 men. neskiepinciau, jeigu cia yra prasme tame?
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2012 03 31, 09:23)

Nei nuo stabligės,nei nuo parotito vienvalenčių vakcinų Lietuvoje nėra smile.gif
Atsakyti