
as turiu uzsisaldzius,bet dar nebuvau issitraukusi ir nezinau kas gausis.



QUOTE(birucaite @ 2008 07 30, 19:13)
Tai vat ir idomu, ar po to nebus kose


QUOTE(klaida @ 2008 07 31, 11:27)
Tai vat ir idomu, ar po to nebus kose
Ir kaip jas po to paruosti, ar atsildyti pries tai ar kaip 


Kiek girdejau pirma apverda paskui uzsaldo....siaip neturetu kose gautis

Sveikutes ,jo istikruju geriau jas pirmiausia apvirti ir tada tik saldyti,kose tikrai nebus
isbandyta


tikrai taip - pirma butina apvirti - nes neapvirus voveraites apkars ir bus tarsi gumines. bet siaip kiek esu skaiciusi voveraites vieninteliai grybai kuriu is viso nerekomenduojama saldyti. taigi dabar visada taip ir darau - visus grybus saldau arba konservuoju savose sultyse, o voveraites suvartojam sviezias.

ui, kaip noriu voverusku

Aš voveraites iš pradžiu mirkau vandeny, apie 1-2 val, kad gerai atmirktų visi šapai, tada kruopščiai perplaunu ir dedu į sausą ( be aliejaus !!!) keptuvę. Kepu dažnai maišydama kad nepridegtų. Jos išleidžia daug vandens, tam vandenyje troškinu kol jis visas išgaruoja. Tada jau kaip kas megsta. Aš dedu smulkiai pjaustytų lašinukų, svogūno, prieskonių, gale grietinės arba grietinėlės. Skanaus

QUOTE(angliste @ 2008 08 19, 13:07)
tikrai taip - pirma butina apvirti - nes neapvirus voveraites apkars ir bus tarsi gumines. bet siaip kiek esu skaiciusi voveraites vieninteliai grybai kuriu is viso nerekomenduojama saldyti. taigi dabar visada taip ir darau - visus grybus saldau arba konservuoju savose sultyse, o voveraites suvartojam sviezias. 

angliste,o kaip konservuojami grybai savose sultyse? Nepilti jokio marinato?

Voveraitės su šonine
Karšto rūkymo šoninė
Svogūnai
Sviestas
grietinė
Druska, pipirai.
Voveraites gerai nuvalau ir nuplaunu, dideles pasmulkinu.
Karšto rūkymo šoninę supjaustau šiaudeliai (man patinka kai jinai būna liesesnė), dedu į keptuvę, pilu truputį aliejaus ir pakepinu, tada dedu susmulkintus svogūnus ir pakepu kartu su šonine. Sudedu voveraites ir troškinu uždengtoje keptuvėje. Pagal skonį dedu druskos ir pipirų. Voveraitėms pasitroškinus, nudengiu keptuvę, kad truputį nusigaruotų, dedu sviesto ir pabaigoje grietinės. Gar truputi pasitroškina ir gaunasi nuostabus patiekalas. Labai skanu su virtomis bulvėmis arba batonu.

Karšto rūkymo šoninė
Svogūnai
Sviestas
grietinė
Druska, pipirai.
Voveraites gerai nuvalau ir nuplaunu, dideles pasmulkinu.
Karšto rūkymo šoninę supjaustau šiaudeliai (man patinka kai jinai būna liesesnė), dedu į keptuvę, pilu truputį aliejaus ir pakepinu, tada dedu susmulkintus svogūnus ir pakepu kartu su šonine. Sudedu voveraites ir troškinu uždengtoje keptuvėje. Pagal skonį dedu druskos ir pipirų. Voveraitėms pasitroškinus, nudengiu keptuvę, kad truputį nusigaruotų, dedu sviesto ir pabaigoje grietinės. Gar truputi pasitroškina ir gaunasi nuostabus patiekalas. Labai skanu su virtomis bulvėmis arba batonu.

O AS SALDAU VOVERAITES ZIEMAI TAIP :SIEK RIEK APVERDU IR SUSKIRSTAU PORCIJOM KAD MAZDAUG VIENAM KARTUI BUTU PAVALGYT SEIMYNAI.PASKUI KAI UZSIMANAU ISTRAUKIU IDEDU I KEPTUVE JAU SU SPIRGIUKAIS IR SVOGUNIUKAIS PAKEPINTAIS JOS TEN ATSYLA,VISKA PATROSKINU,O PASKUI JAU KAIP KAM GRIETINE....
