Įkraunama...
Įkraunama...

<Voveraites>

QUOTE (Elena @ 2004 06 30, 11:09)
Čia radau piešinuką, bet aš vaigiau ne iš tokio, tas indėlis buvo auštesnis ir siauresnis..
--Resize_Images_Alt_Text--[/color]

Nu as kazkaip panasiai ir isivaizdavau ...tik parduotuvej lyg niekad neuzkliuvo akis uz ju - butinai nusipirkciau rolleyes.gif O jei moliniai nebuna kartais? Nes daba atsiminiau, kad kazkada kabake kazkokiam valgiau is tokiu indeliu pailgu, siauru ir ausktu....jie moliniai buvo. Tai cia ne tos pacios paskirties kazin indukai?
Atsakyti
Labai skanu blyneliai su voveruskom.
Issikepi lietiniu, i ju tesla idek truputi druskos, pipiriuko.
Voveraites su svogunais pakepink svieste, idek pagal skoni druskos, juoduju pipiru, truputi kvapiuju pipiru, krapu. Kai truputi praves, susuk lietinius ir ant keptuves pakepink is abieju pusiu.Skanu su grietine, o galima padaryti sviesto ir grietines padaza.Skanaus.
Atsakyti
As voveraiciu neapverdu, bet nuplovus perlieju verdanciu vandeniu.

Tada pjaustau i keptuve dedu smulkiai pjaustyto neriebaus kumpio ir voveraites. Apkepu su slakeliu alyvu aliejaus, nors apkepimu nepavadinsi- grybai paleidzia sultis, tai pasitroskina viskas kokias 7-9 min. Viskas, jokiu grietiniu.

Valgom su svieziom bulvem ir BUTINAI svieziu darzoviu salotos (salotos, agurkai, pomidorai, paprika, prieskonines zoles) su naturaliu jogurtu, druska, prieskoniais.


Atsakyti
QUOTE (Elena @ 2004 06 30, 10:09)

[color=purple]Fea, aš tu indelių irgi neturiu sad.gif Gaminu šį patiekalą paprastuose čenakinese, aišku skonis gal skiriasi kažkiek, bet irgi skanu, arba galima paimti tokias mažas kepimo formeles...

O kai čenakinėse darai tai iki viršaus užpili grietinėle ar nepilnus darai?Gal vandens kokio reik šiek tiek užpilti?Tie indeliai tai mažučiai, o čenakinės tai didelės g.gif
Atsakyti
QUOTE (molli @ 2004 07 04, 10:47)
QUOTE (Elena @ 2004 06 30, 10:09)

[color=purple]Fea, aš tu indelių irgi neturiu sad.gif  Gaminu šį patiekalą paprastuose čenakinese, aišku skonis gal skiriasi kažkiek, bet irgi skanu, arba galima paimti tokias mažas kepimo formeles...

O kai čenakinėse darai tai iki viršaus užpili grietinėle ar nepilnus darai?Gal vandens kokio reik šiek tiek užpilti?Tie indeliai tai mažučiai, o čenakinės tai didelės g.gif

Čenakinės aš darau ne pilnas...arba vieną čenakinę ant dviejų... O šiaip esu dariusi ir dideleje stiklineje formoje, kai svečiu turėjau, tipo kad visiems užtektų tongue.gif Vandens nepylu, tik grietinele...
Atsakyti
Jei daryti čenakinėse, tai gal galima kartu ir virtas bulves gabalėliais supjaustytas sudėti. tada apdėti sūriu ir pakepti orkaitėje kokias 10 min.
Atsakyti
Ir dar klausimėlis. Seniai dariau voveraites, todėl neatsimenu ar jos labai susitraukia, nežinau kiek reiktų pirkti trims žmonėms, kad normaliai pavalgyti.
Atsakyti
o gal kuri galite patarti, kaip pasidaryti voveruškų faršą?smile.gif
Atsakyti
Ech, tai ar jau niekas nedaro voveraičių faršo??? cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
Na turbūt reiktų permalti arba su mikseriu sutrynti. Turbūt žalias. Bet toks patiekalas turėtų labai brangiai išeiti. Nes kai susimals, tai jų ten nelabi kas ir liks.
Atsakyti
gal kas nors zino, ar voverytes galima marinuoti?... o gal receptuka turetumete? ax.gif
Atsakyti
MARINUOTOS VOVERAITES

1kg voveraiciu
1.5 stiklines vandens
1 stikline 9% acto
2 arb. sauksteliai druskos
2arb. sauksteliai cukraus
5 kvapieji pipirai
2 gvazdikeliai
2 lauro lapai

voveraites isvirti pasudytame vandenyje ( 15min) , nukosti ir sudeti i paruostus stiklainius. Is nurodytu produktu isvirti marinata, uzpilti voveraites ir pridengus dangteliais kaitinti 100laipsniu temperaturoje, 0.5l stiklainius 15min, o 1l stiklainius 20min. sandariai uzdaryti smile.gif skanaus!
Atsakyti