QUOTE (Elena @ 2004 06 30, 11:09) |
Čia radau piešinuką, bet aš vaigiau ne iš tokio, tas indėlis buvo auštesnis ir siauresnis..![]() |
Nu as kazkaip panasiai ir isivaizdavau ...tik parduotuvej lyg niekad neuzkliuvo akis uz ju - butinai nusipirkciau

Labai skanu blyneliai su voveruskom.
Issikepi lietiniu, i ju tesla idek truputi druskos, pipiriuko.
Voveraites su svogunais pakepink svieste, idek pagal skoni druskos, juoduju pipiru, truputi kvapiuju pipiru, krapu. Kai truputi praves, susuk lietinius ir ant keptuves pakepink is abieju pusiu.Skanu su grietine, o galima padaryti sviesto ir grietines padaza.Skanaus.
Issikepi lietiniu, i ju tesla idek truputi druskos, pipiriuko.
Voveraites su svogunais pakepink svieste, idek pagal skoni druskos, juoduju pipiru, truputi kvapiuju pipiru, krapu. Kai truputi praves, susuk lietinius ir ant keptuves pakepink is abieju pusiu.Skanu su grietine, o galima padaryti sviesto ir grietines padaza.Skanaus.
As voveraiciu neapverdu, bet nuplovus perlieju verdanciu vandeniu.
Tada pjaustau i keptuve dedu smulkiai pjaustyto neriebaus kumpio ir voveraites. Apkepu su slakeliu alyvu aliejaus, nors apkepimu nepavadinsi- grybai paleidzia sultis, tai pasitroskina viskas kokias 7-9 min. Viskas, jokiu grietiniu.
Valgom su svieziom bulvem ir BUTINAI svieziu darzoviu salotos (salotos, agurkai, pomidorai, paprika, prieskonines zoles) su naturaliu jogurtu, druska, prieskoniais.
Tada pjaustau i keptuve dedu smulkiai pjaustyto neriebaus kumpio ir voveraites. Apkepu su slakeliu alyvu aliejaus, nors apkepimu nepavadinsi- grybai paleidzia sultis, tai pasitroskina viskas kokias 7-9 min. Viskas, jokiu grietiniu.
Valgom su svieziom bulvem ir BUTINAI svieziu darzoviu salotos (salotos, agurkai, pomidorai, paprika, prieskonines zoles) su naturaliu jogurtu, druska, prieskoniais.
QUOTE (Elena @ 2004 06 30, 10:09) |
[color=purple]Fea, aš tu indelių irgi neturiu ![]() |
O kai čenakinėse darai tai iki viršaus užpili grietinėle ar nepilnus darai?Gal vandens kokio reik šiek tiek užpilti?Tie indeliai tai mažučiai, o čenakinės tai didelės

QUOTE (molli @ 2004 07 04, 10:47) | ||
O kai čenakinėse darai tai iki viršaus užpili grietinėle ar nepilnus darai?Gal vandens kokio reik šiek tiek užpilti?Tie indeliai tai mažučiai, o čenakinės tai didelės ![]() |
Čenakinės aš darau ne pilnas...arba vieną čenakinę ant dviejų... O šiaip esu dariusi ir dideleje stiklineje formoje, kai svečiu turėjau, tipo kad visiems užtektų

Jei daryti čenakinėse, tai gal galima kartu ir virtas bulves gabalėliais supjaustytas sudėti. tada apdėti sūriu ir pakepti orkaitėje kokias 10 min.
Ir dar klausimėlis. Seniai dariau voveraites, todėl neatsimenu ar jos labai susitraukia, nežinau kiek reiktų pirkti trims žmonėms, kad normaliai pavalgyti.
o gal kuri galite patarti, kaip pasidaryti voveruškų faršą?

Ech, tai ar jau niekas nedaro voveraičių faršo???



Na turbūt reiktų permalti arba su mikseriu sutrynti. Turbūt žalias. Bet toks patiekalas turėtų labai brangiai išeiti. Nes kai susimals, tai jų ten nelabi kas ir liks.
MARINUOTOS VOVERAITES
1kg voveraiciu
1.5 stiklines vandens
1 stikline 9% acto
2 arb. sauksteliai druskos
2arb. sauksteliai cukraus
5 kvapieji pipirai
2 gvazdikeliai
2 lauro lapai
voveraites isvirti pasudytame vandenyje ( 15min) , nukosti ir sudeti i paruostus stiklainius. Is nurodytu produktu isvirti marinata, uzpilti voveraites ir pridengus dangteliais kaitinti 100laipsniu temperaturoje, 0.5l stiklainius 15min, o 1l stiklainius 20min. sandariai uzdaryti
skanaus!
1kg voveraiciu
1.5 stiklines vandens
1 stikline 9% acto
2 arb. sauksteliai druskos
2arb. sauksteliai cukraus
5 kvapieji pipirai
2 gvazdikeliai
2 lauro lapai
voveraites isvirti pasudytame vandenyje ( 15min) , nukosti ir sudeti i paruostus stiklainius. Is nurodytu produktu isvirti marinata, uzpilti voveraites ir pridengus dangteliais kaitinti 100laipsniu temperaturoje, 0.5l stiklainius 15min, o 1l stiklainius 20min. sandariai uzdaryti
