
Nusipirkau litriuka voveraichiu ir nesugalvoju,kaip jas skaniai paruoshti???Shiaip esu retas svechias virtuveje,todel net ishsikepti grybus man sunku...padekit

Siek tiek apvirus apkepk su svoguniuku, krapais, kepimo pabaigoje idek grietines ir valgyk su svieziom bulvem

Pirmiausiai gerai nuvalyk, kad patiekalas gautusi be girgzdanciu zemiu priemaisu. tada gerai nuplauk ir pasudzius pavirk kokias 10 min. bet nepervirk, ziurek. pakepink rukytu lasinuku smulkiai supjaustytu, svogunu, suversk i juos nuvirtas voveraites, pakepk kokia 5 min ir ikratyk kelis saukstus grietines. dar krapu gali ibert, siaip koki prieskoni. pakepk neilgai, kad nesukeptu grietine. man taip skaniausia

Gerai nuplovus ir stambesnes susmulkinus, galima neapvirineti.Tiesiog tiesiai i keptuve su nedideliu kiekiu sviesto ar aliejaus uzdengus dangciu patroskinti.Issikiria sultys, kuriose jos ir isitroskina.Gali veliau ideti svoguniuko, krapu( kaip jau buvo rasyta).O vietoj grietines skaniau greitinele- ji skoni susvelnins.Isivaizduoju, kaip kvapniai tau gausis....
Ech, noriu ir as voveraiciu!Reikes nusipirkti.


QUOTE (Springlet @ 2004 06 29, 14:39) |
Siek tiek apvirus apkepk su svoguniuku, krapais, kepimo pabaigoje idek grietines ir valgyk su svieziom bulvem ![]() |
Net seile nutyso

Aš tai vovieruškas darau paprastai:
apverdu pasudytame vandenyje;
po to metu ant keptuves, dedu sviesto ir apkepinu;
tada grietines ar grietineles ipylu, ir pabarstau žalumynais, pipiru ir ttt
Viskas + šviežios bulbos..niam..niam kaip skanu;
Galima aišku dar į orkaite idet.. toki tipo žuljeno pagamint..
Reikia:
grybų,
2 svogūnų galvutės,
1 arbat. šaukšt. miltų,
2-3 valg. šaukšt. sviesto,
50 ml grietinėlės (20% riebumo),
50 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų.
Paruoštus grybus sudėkite į žiuljenams skirtus indelius ir užpilkite grietinėle.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir užbarstykite ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 150° ir kepkite, kol užsidės graži rusva plutelė. Žiuljenai patiekiami karšti.
apverdu pasudytame vandenyje;
po to metu ant keptuves, dedu sviesto ir apkepinu;
tada grietines ar grietineles ipylu, ir pabarstau žalumynais, pipiru ir ttt
Viskas + šviežios bulbos..niam..niam kaip skanu;
Galima aišku dar į orkaite idet.. toki tipo žuljeno pagamint..
Reikia:
grybų,
2 svogūnų galvutės,
1 arbat. šaukšt. miltų,
2-3 valg. šaukšt. sviesto,
50 ml grietinėlės (20% riebumo),
50 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų.
Paruoštus grybus sudėkite į žiuljenams skirtus indelius ir užpilkite grietinėle.
Fermentinį sūrį sutarkuokite ir užbarstykite ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 150° ir kepkite, kol užsidės graži rusva plutelė. Žiuljenai patiekiami karšti.
QUOTE (Rucelie @ 2004 06 29, 11:41) |
![]() ![]() ![]() |

Elena, o taviskis zuljenas idomus

Labai achiu,skaniai jus chia prirashet...begu gaminti,tikiuosi,kad viska padarysiu kaip liepet

QUOTE (Elena @ 2004 06 29, 14:49) |
Galima aišku dar į orkaite idet.. toki tipo žuljeno pagamint.. Reikia: grybų, 2 svogūnų galvutės, 1 arbat. šaukšt. miltų, 2-3 valg. šaukšt. sviesto, 50 ml grietinėlės (20% riebumo), 50 g fermentinio sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį. Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite, pabarstykite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste 5-7 min. Baigiant kepinti užbarstykite arbatinį šaukštelį miltų. Paruoštus grybus sudėkite į žiuljenams skirtus indelius ir užpilkite grietinėle. Fermentinį sūrį sutarkuokite ir užbarstykite ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 150° ir kepkite, kol užsidės graži rusva plutelė. Žiuljenai patiekiami karšti.[/color] |
O kaip tie zuljeno indeliai atrodo?


QUOTE (Fea @ 2004 06 29, 14:25) | ||
O kaip tie zuljeno indeliai atrodo? ![]() ![]() |
Fea, aš tu indelių irgi neturiu


na šviežias voveraites kepant aš niekad jų neapverdu pirma
nuplaunu ir tiesei į keptuvę pjaustau. O jeigu žiemai noriu užsišaldyt tada geriau apvirt jas ir sušaldyt. Na bet čia matyt skonio reikalas skanu ir apvirtos keptos ir neapvirtos skonis šiek tiek skiriasi

