Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukiam su baidarėm

QUOTE(lotaa @ 2006 07 24, 20:27)
sveikutės, mes ruošiamės šį savaitgalį jūros upe plaukti, tai oro prognozė dabar pats įdomiausias dalykas. šiandien pažįstamas vyrą nugazdino, kad baisi upe, labai srauni, daug slenksčių, tai MB jau nuo šiandien pradėjo pergyventi doh.gif kaip jums jūra?

man Jūra upė nepatiko schmoll.gif o gal aš tikėjausi daugiau mirksiukas.gif plaukiant aš pasnausti spėdavau., nuobodu doh.gif O paskui mes su vyru patys ieškojom įdomybių, bandėm plaukti vis kitaip nei kiti (mūsų buvo 5 baidarės) lotuliukas.gif
Ir tikai ji nebaisi.
Bet išbandykit ir parašysi savo įspūdžius. mirksiukas.gif
Lietaus nėra ko bijoti, tik turėkit lietpalčius nuo lietaus. Mes plaukėm ir per lietų, buvo labai smagu thumbup.gif

QUOTE(Grytė @ 2006 07 25, 15:01)
savaitgalį plauksim baidarėm Merkiu. Man tai pirmas kartas. Be to, plauks kartu mano dukrytė 4 metų. Tai noriu paklaust, ką reikia turėti vaikui, ką žinoti?
Mums sakė kad dvivietėj baidarėj mes puikiai tilpsim" mama tėtis ir vaikas. Bet man klausimas iškilo, kur tas vaikas tada sėdės?  g.gif

g.gif nesu ,,kieta" baidarininkė, bet aš neimčiau tokio amžiaus vaiko plaukiant Merkiu. schmoll.gif Man ši upė jau gili, plati, srovė stipri.
Ir jums reikia kanojos, jos kaip geldos ( nėra perskirimų) tongue.gif Ir manau ,kad būtinai turėti vaikui gelbėjimo liemenę smile.gif sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pakalnutė: 25 liepos 2006 - 21:05
o mes vėl Ūla plauksim 12, 13dienom. Bus net 8 baidarės lotuliukas.gif tik maršrutą daysim dviejom dienom, kad vėl galėtume pajusti dzūkiškos pirtelės malonumus ir atsigaivinti upės vandenyje mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Li ute @ 2006 07 27, 12:41)
Na, keliautojos 4u.gif Mes vėl išsiruošėm į žygį. Šį kartą plauksim Žeimena nuo Kaltanėnų. Labai tikiuosi, kad išvyka bus vykusi tongue.gif

o čia ar ti ne Jūros upe plauksit? ax.gif
Atsakyti
[quote=Grytė,2006 07 25, 15:01

Mums sakė kad dvivietėj baidarėj mes puikiai tilpsim" mama tėtis ir vaikas. Bet man klausimas iškilo, kur tas vaikas tada sėdės? g.gif

[/quote]

[quote=pakalnutė,2006 07 25, 21:03]

g.gif nesu ,,kieta" baidarininkė, bet aš neimčiau tokio amžiaus vaiko plaukiant Merkiu. schmoll.gif Man ši upė jau gili, plati, srovė stipri.
Ir jums reikia kanojos, jos kaip geldos ( nėra perskirimų) tongue.gif
[/quote]
Sveikos 4u.gif
Na,mes šiemet jau nebeplauksim,bet vis įlendu paskaityt kaip jums sekasi bigsmile.gif
Ką aš galiu pasakyt apie baidares g.gif Mūsų buvo tokios naujesnės,plastikinės,su uždaroma bagažine gale,bet be jokių pertvarų,vidury vaikas ir dar begalė daiktų tilpo.O sesuo vėliau plaukė su kanoja,tai ji kažkokia nestabili jiems pasirodė,lingavo į visas puses biggrin.gif
O Merkiu tai labai seniai plaukiau,tai tikrai gili upė,dar man nepatiko po tais tiltais plaukt,ten visokie nematomi rąstai ir armatūros buvo doh.gif
Atsakyti
Žeimena nuo Kaltanenų plukėm pernai. Labai gražus upės dugnas-žiūri kaip į akvariumą. Ir žalčių matėm ant išvirtusių medžių. Vienas pro pat baidarę praplaukė: gaila, fotiko nespėjau išstraukt. Mes iš pradžių plaukėm apie 1 km aukštyn upe prieš srovę į Žeimenio ežerą. Ten radom gražią poilsiavietę ir pernakvojom. O tada jau žemyn Žeimena iki Švenčionėlių tilto. Įspūdžiai geri, bet Ignalinos maršrutas didžioju ratu įdomesnis:ten upę keičia ežeras, ir vėl upė. Daugiau netikėtumų.
Atsakyti
plaukėm savaitgalį Merkiu nuo Valkininkų iki Varėnos. Na, nuobodu tikrai nebuvo. Užteko ir slenksčių ir akmenų ir rąstų. Plaukėm dvivietėj baidarėm su 4 m dukryte. Puikiai tilpom. Iš miegmaišių ir kilimėlių sukonstravom "guolį" ir ji ten patogiai sėdėjo. Tik baisu jai buvo. Atsipalaidavo tik antrą dieną. Bet patiko thumbup.gif
Atsakyti
sveikutės, na va plaukėm šeštadienį jūros upe, na tai įspūdžių pilna mirksiukas.gif ka galiu pasakyti apie upę, kai plaukėm ūla, buvo pilna rastų, posūkių, srovė, o jūros upėj akmenys, ir žolės, žolės, vos eidavo pairkluoti su irklu tiek žolių užkabindavai, kad vos pakeldavai irklą. per vieną dieną nuvarėm apie 17-20km, net vietiniai dorai nežinojo, pavargom nerealiai doh.gif bet fainiai, kiekviena išvyka palieka įspūdžių, o kaip tokia, tai išvis. slenksčių daug, bet neteko nešti baidarės, nes mūsų kompanijoj buvo toks vienas kuris akmenis nuridendaro, ir padarydavo praplaukimą, sakau, visą jūros upės ekosistemą išardysi doh.gif tą dieną kai plaukėm užsisakėm pirtelę pajūrio miestelyje, na ką aš žinau, vieta graži, bet jau organizuotumas, schmoll.gif užsisakėm pirtį, kai atplaukėm pasirodo jau išnomavo, tai vėliau kai pradėjom pykti, tai leido pasinaudoti porą val., palapines laido jų teritorijoje pastatyti, na aplamai tai fainiai, kai plaukėm visi keikėsi, bet jau man galvoj kirba kur sekančiais metais plaukti, tik jau protingai drinks_cheers.gif jūros upė labai negili, taigi su vaikais plaukti manau, kad saugi
Atsakyti
na pasigirsiu as !!!

ka tik grizau is 6d. zygio baidaremis. Pradejom nuo baltarusijos pasienio ir plaukeme iki pat Kauno Nemuno. Net nesupratome kaip i Nemuna is Neries iplaukeme biggrin.gif

Visus ~250km. iveikeme per 5d.

Dabar jauciuosi pavargusi nerealiai. Visa kuna skauda, nes pakliuvau i patyrusiu baidarininku buri, o man tai buvo pirmas zygis ir dar buvome vienintele merginu baidare, tai mojavome dvigubai, kad spetume doh.gif

Neislipdavome i kranta net pavalgyti diena- pasiimdavome i baidares laukneselius. Gavosi tokia sportine-religine kelione. Bet labai i nauda man isejo - visos depresijos isgaravo. Grizau mirtinai pavargusi, bet dvasiskai labai pasikrovusi.

Musu dienotvarke

rytas

*Mus pazadina. Apsiziurime, kad visi palapines jau susikrove, todel paskubom, vos praplesusios akis pakuojames ir mes.
* Pusryciu ruosimas. Valgymas. Pietu susiruosimas.

DIENA

*plaukimas islipant tik prispaudus labai reikalui(gamtiniam)
*valgymas baidareje

VAKARAS

*Tinkamos vietos paieska(apie 21val)
*issilaipinimas
*palapines statymas (daznai jau su prozektoriais)
*Misios. Jos vyko kiekviena diena, nes plauke 2 kunigai. Labai geras jausmas jose alyvauti,kai salia teka upe , sviecia pilnatis ir kuna dar tebesupa nuo baidariu, net krante..
*Lauzo kurimas,Vakariene
*Miegas.

KITA DIENA VEL TOKIA PAT.
Tik paskutine nakti spontaniskai kolegos surado pirtele senovine, pasipraseme i ja ir peremes, maudemes senovineje , samanomis kimstoje pirtyje.

Nereali kelione, nors ir nelengva(per diena padarydavome 3 dienu kilometraza). Noriu dar...

Atsakyti
plaukėm, plaukėm, tik nėr kada parašyti blush2.gif
Mes plaukėm vėl Ūla 12, 13 dienom. Pirmą dieną dzūkijoje lijo. Visi suvažiavo iš Klaipėdos ir sėdo į baidares. Trasa buvo nesudėtinga, bet visi plaukė pirmą kartą(išskyrus mus su vyru), tai prasiplaukimui buvo thumbup.gif Kas įdomu, kad taip pliant sutinki gulbes, antis, o čia sutikom karvę vidury upės wink.gif Parplaukėm į Krošlį visi sušlapę, tai lėkėm kuo greičiau į pirtelę thumbup.gif
Antrą dieną švietė saulė. Buvom numatę plaukti iki Rudnios. Prisišokinėjom nuo skardžių, prisivalgėm mėlynių, bruknių. Vieną kompaniją išlydėjom namo , o patys iš Rudnios išplaukėm į Kašėtas. Vaizdai buvo dar gražesni, dar labiau mus užbūrė ... plaukė ir vaikai 7 m, 9m, tai plaukdami pradėjom visokias istorijas kurti su slibidais , gražiosiomis bruknelėmis hihihi.gif Ir kai liko gal 2km iki mūsų kelionės pabaigos nupylė stiprus lietus. Ir vel buvome kaip .... šlapi, bet laaaaaaaaaabaaaaaaaaaaaai laimingi. šILDĖMĖS VĖL PIRTELĖJE.
Visa kompanija buvo labai patenkinti ir planuojam kitais metais perplaukti visą Ūlą mastau.gif ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(nerami @ 2006 08 22, 11:59)
ogo! o tai tu pirteliu prie ulos daug ar jus is anksto susitare buvote? kokia ten sistema?

Viską nuomavom iš vienų šeimininkų ir buvom užsakę iš anksto. O pirtelė buvo super, neskai grįžom šlapi doh.gif buvo kur sušilti ir rūbus išsidžiovinti. Ir šeimininkai nuveža, parveža, tai reikia patiem tik plaukti ir džiaugtis vaizdais. Kaip jau anksčiau rašiau mes nuomavom iš www.uloskrantas.lt 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ketinu ir as kada prikalbinti savo seima paplaukioti su baidaremis.
Tik Mano dukryte dar truputi maza, jei dar tik 4 metukai. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabimik @ 2006 08 22, 20:21)
Sveikos,

Kalbink ir kuo greičiau atsipalaiduosi ir pailsėsi nerealiai.mes su vyru ir lera kompanija jau 6 metai kaip kiekvieną vasarą plaukiam(aišku galima plaukti ir žiemą).Plaukė ir mūsų sūnus ir jam buvo kaip tik suėję 4 metai,davė gelbėjimosi liemenę, ir į upę(aišku su baidare į ją įdeda per vidurį papildomą kėdutę)miegojo palapinėj su mumis įlindęs į miegmaišį ir net nezyzė kad per kieta.Reikia tik apsauga nuo uodų pasirūpinti.nenoriu gasdinti bet mes kaip tyčia niekada nevirtę su vaiku apvirtom,svarbu nepasimesti ir viskas bus gerai.Ovaikui nauji įspudžiai,grynas oras ir t.tlabai laukia kada vėl galės plaukti.Sėkmės

Atsakyti
QUOTE(Gabimik @ 2006 08 22, 18:21)

Manau, kad tikrai ne maža mirksiukas.gif Mes plaukėm su dviem vaikais - vienai dukrytei 6, kitai - greitai 3 metukai 4u.gif Geriau aišku, trivietėje baidarėje, tada jau laisvai visi tilpom ir dar daiktų krūva wink_3.gif Bet vienas vaikas puikiausiai telpa su tėvais dvivietėje baidarėje. O palukimas vaikams - neišdildomi įspūdžiai, gamta, grynas oras thumbup.gif Tik neužmirškit gelbėjimosi liemenės - mes pirkom senukuose pripučiamą vaikišką mirksiukas.gif
Atsakyti