Mes praeitą savaitgali plaukem kajakais Šventaja, nuo Luodžio ež. iki Antalieptės (nuomavomes Degesoj - kažkas auksčiau klausė ar jie turi liemenes - taigi suaugusiems turi, iskaičiuota į baidarių kainą, bet vaikiškų liemenių neturi).
Plaukėm su mažvaikiais (jauniausiam 9mėnesiai ), kai kurie net su dviem mažvaikiais - todel ėmėm kajakus, nors aš pirmenybę duočiau baidarėms-geriau slysta yra lengvesnės, manevringesnės ir man patogiau baidarinis irklas, bet kajakai talpesni, yra 4viečių.
Kelionė buvo šauni (nepatenkintų nebuvo nei tarp vaikų, nei tarp suaugusių). Maršrutas asmeniskai man sakyčiau vidutinis - plaukiant ežeru nėra srovės, o jei dar priešpriešas vėjas, tai reikia intensyviai irkluot, be to atviram plote labai kepina saulė (kas plauksit nepamirskit kremo ); iplaukimo i upe reikia paieškot -neįgudusi akis jo švendrėse gali ir nepastebėt : (nepamirškit žemėlapio ); Šventosios ištakose srovės irgi nėra, yra ruožų kur plauki per švendres, pasitaikė užvartų, kai kuriais momentai prireikė išlipti ir savo laivus pratraukti (nepamirškit patogių batų tipo crocsu ar spes vandens batu, nes dugnas - daug dumblo arba kriauklyčių, beje prieš išlipant įsitikinkit koks gylis, nes galit apsigaut - atrodo iki kauliuku, o ten dar + dumblo iki saulės); linkmiausia vieta šiame maršrute yra prie malūno, kai persinešit laivus būtinai pasimaudytit po srovėm ).
Taigi tokie mano sausi pasisakymai apie ka tik buvusią kelionę. Kaip sakiau patiko, o dukra 4metų visa kelią namo verkė, kad dar nori pasilikt , dabar jau kitos laukiam bus Merkiu
plaukaim savaitgali Sventaja, nuo Anyksciu, niekad sia upe neplaukus, gal kas turi kokiu pasakojimu?
QUOTE(urtele @ 2009 07 01, 17:44)
plaukaim savaitgali Sventaja, nuo Anyksciu, niekad sia upe neplaukus, gal kas turi kokiu pasakojimu?
nuo Anyksčių aš irgi neplaukus, mes plaukdavom iki Anyksčių, man tai viena gražiausių upių. Plaukimas lengvas - yra laiko į aukštus, smėlėtus skardžius pažiopsot, aisku kiekvienais metais upė biski keičiasi - kiek šiemet bus kliūčių, užvartų galėsit papasakot grįžę . Paprastai plaukiant nuo žemiau irklavimas lengvėja - nereiks irkluot ,galėsit dainuot
aš pirmą ir kol kas vienintelį kartą plaukiau basa, tiesa ir išlipt patraukt baidarę reikėjo tik kartą aišku, tada ir paslydau ant akmens ir išsimaudžiau o šiemet planuoju plaukt su paprastom sportinėm basutėm
QUOTE(Mergelė @ 2009 07 02, 12:22)
Labai ačiū už pasakojimą. Šis malonumas mūsų laukia šeštadienį. O apie kokį žemėlapį tu kalbi? Jau dabar sunerimau dėl batų, kad mes jų tokių net neturim. Turim tik tapkutes ir tiek. Tai gal dar palėkti iki MAXIMOS ar JYSK nupirkti nors vaikui, nes stengėmės keliauti kuo minimalesnėm išlaidom . Nes nėra per daug iš ko išlaidauti. Atsiprašau
Žemelapius dave Degesoj (bet musu chebra kas masinoj paliko prieš išplaukiant, kas šiaip kur nukišę buvo ) tad turekit plaukiant lengvai prieinamoj vietoj, gali prireikt
Batus reikia tureti butinai - gali būti pvz crocsai is turgaus, "spec" vandens pigių yra TomPhilips (cia as apie Kauną), puikiai tinka ir paprasti medziaginiai sportbaciai (tik jie paprastai per nakti neišdžiūsta ir ryte tenka lipti į šlapius), principe gali būti bet kas ko negaila ir kas nekrenta nuo koju,
o vat įsispiriamos tapkes nelabai, nes labai jau greit plyšta, bet aišku jau geriau su jom negu visai basom
QUOTE(Shusha @ 2009 07 01, 14:54)
Na, jei jau išsirinkot Ūlą, tai tuomet net ne dėl baidarių gali būti problemų, o dėl leidimų. Nebent plauktumėt ne savaitgalį arba ne nac.parko teritorijoj .
Kiek žinau šiemet leidimai nėra labai didelis deficitas, nebent tai būtų ilgasis savaitgalis. Mums paprastą savaitgalį baidarių nuomotojai leidimus išpirko kelios dienos prieš plaukimą
ruošiames plaukti rugpjūčio 1-2 dieną, apskambinom šian krūvą nuomotojų - ne toks jau ir deficitas tos baidarės, jei neplauki Ūla ten viskas užimta, bet ir tai radom vienus mes norėjom plaukti nuo Kriokšlio ir iki kur nuplauksim, o jei pasiūlė nuo Zervynų ir pabaigti Merkiu, ko aš nelabai noriu, nes Merkys didelė, gili upė, tai aš jausiuos nejaukiai taigi, gal atsiras kas patartų, kas geriau:
1) Ūla (Zervynos-Žiūrai-Puvočiai)
2) Lakaja (Juodieji Lakajai-Liūlinė)
3) Virinta-Šventoji
1) Ūla (Zervynos-Žiūrai-Puvočiai)
2) Lakaja (Juodieji Lakajai-Liūlinė)
3) Virinta-Šventoji
QUOTE(zuzla @ 2009 07 06, 11:17)
kaip norėtusi, kad kas nors plaukęs atsilieptų nes apie Virintą temoj nei vieno post'o nemačiau
mažai ekstremalių mamyčių
"Upė pilna priverstų medžių ir nepraplaukiamų lieptelių. Tad priešingai norams, išsimaudėme beveik visi. Pirmieji vandens skonį išbandė Tomas su Jurga, užkliuvę už nemažo slenksčio, per kurį mes (trivietė fuksų baidarė) net neišdrįsome plaukti.
Upės vingių, rąstų, šakų, lieptelių ir kitų "malonių" dalykų tikrai užteko. Temstant priplaukėm užlietą pievą, už kurios ir kaimas. Bet kai siaura upės vaga dailiai ją išvingiuoja, kelias tampa dešimteriopo ilgio. Atrodo, vis plauki apie vieną sodybą, kurios šunys lydi pagreitindami tavo plaukimo tempą. Tik tamsoje atplaukėme į sustojimo vietą."
VIRINTA (Šventosios intakas)
Upė vingiuota ir srauni. Trasos ilgis 68 km., Molėtų ir Anykščių rajonai, trukmė 4-6 d., sezonas: balandis gegužė, rugsėjis spalis. Vasarą upė praplaukiama tik po didesnio lietaus. Upės vidutinis nuolydis 1,48 m/km. Kliūtys: staigūs posūkiai sūkuriai, rėvos, užtvankų slenksčiai, užvartos. Todėl tokia kelionė yra žygis, gerų vietų nakvynei nedaug. Vanduo švarus. Upė turi 2-os sudėtingumo kategorijos rodiklių.
Mes jau po zygio Oras - pasitaike si savaitgali nuostabus . Lijo mazai trasa Sventosios upe nesudetinga,
Tik va plaukdama jau 7 karta pastebejau kad plaukimo atstumas optimaliausias- iki 15 km. Jei atstumas didesnis- plaukti jau pabosta
Pasirodo ir mes plaukeme ne nuo Anyksciu o nuo Mickunu iki Anyksciu .....Trasa kaip jau minejau labai nesunki, todel galima plaukti ir su mazesniais vaikais.
Zuzla , as rekomenduociau jau daug kartu isbandyta Ula
Tik va plaukdama jau 7 karta pastebejau kad plaukimo atstumas optimaliausias- iki 15 km. Jei atstumas didesnis- plaukti jau pabosta
Pasirodo ir mes plaukeme ne nuo Anyksciu o nuo Mickunu iki Anyksciu .....Trasa kaip jau minejau labai nesunki, todel galima plaukti ir su mazesniais vaikais.
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 07 06, 15:48)
"Upė pilna priverstų medžių ir nepraplaukiamų lieptelių
o bože čia šių metų atsiliepimai?? 4 plauks pirmą kartą, tai prakeiks mus nors tam tinklapy, kuris siūlo plaukt Virinta, rašo taip:
"Pradedantiems rekomenduoju leistis į nuotykių kelionę nuo Ukmergės-Utenos plento.... Sraunumą keičia beveik nejudanti srovė, kuomet teks pasisukioti nesibaigiančiais posūkiais žaliuojančių medžių paunksmėje.... Kelionė ligi stovyklavietės neskubant užtrunka 4 valandas.... Kitoje atkarpoje nuo stovyklavietės ligi Šventosios upės plaukianat Virinta kairiajame krante atsiveria graži kvarcinio smėlio atodanga, dar toliau Vėtygalos atodanga. Šventosios upėje srovė žymiai ramesnė, todėl netgi galima pasukti ir prieš tėkmę. Paplaukus apie porą valandų, pasieksite poilsiavietę dešiniajame krante. Tereikia paėjėti 100 metrų ir jūs jau prie Puntuko akmens. Tęsiant plaukimą pasroviui, Kavarsko užtvankos kryptimi, maždaug už valandos priplauksite didelę poilsiavietę, pasitinkančią kairiajame krante... Čia atvažiuojama jūsų paimti. Pažengusiems ir mėgstantiems sportą siūlome plaukti nuo Trakinių kaimo. Nuo ten ligi stovyklavietės užtruksite apie 7 valandas"
tai gal tie Tomas su Jurga plaukė tuo maršrutu patyrusiems
QUOTE(urtele @ 2009 07 06, 15:58)
Ūla asmeniškai aš dar nesu plaukus, o visi giria trasą nuo Kriokšlio, o ten jau baidarių nebėra dar stabdo ir tai, kad, jei jau ant tiek nėra baidarių, tai ten bus autostrada turiu omeny ne upės dydį, o plaukiančiųjų ja skaičių