Tik nuo Kriokšlio, bet nepamirsk, kad teks plaukti per draustinio teritoriją kur būtini leidimai.
Papildyta:
Ne iki galo perskaičiau tavo žinutę . Tai pridursiu, kad būtent ten prasideda visas Ulos grožis. Mano manymu Ula plaukti ta atkarpa arba neplaukti visai. Esu kelis kartus plaukusi Ula ir labai norėčiau dar kartą maršruto nuo Zervynų (arba Kriokšlio) iki Merkio.
Kiek žinau nesikeitė nuo pernai metų - 20 Lt žmogui diena.
Papildyta:
Tik paskutinį kartą kai plaukėme, tai labai giliai ir uodai užkankino, bet gal į tokį laikotaroį papuolėme.
Papildyta:
Tik paskutinį kartą kai plaukėme, tai labai giliai ir uodai užkankino, bet gal į tokį laikotaroį papuolėme.
Prašau, rekomenduokite maršrutą Šventąja 2 - 3 dienoms, planuojam neskubant iki 50km nuplaukti
Sveikos baidarininkės,
jau ruošiasi visos naujam sezonui. Esu plaukusi 2 kartus: pirmas plaukimas buvo Ūla nuo Zervynų ir dar Merkiu nemažas gabaliukas. Tiksliai jau nebepamenu. Patiko nerealiai. Antrą kartą plaukėm Verkne. Vaizdai gal ne tie, trasa gal lengvesnė. O šiais metais sugalvojom organizuoti šeimyninį plaukimą. Ūla turbūt atidėsim kitiems kartams, nes su mažais vaikais tai baisu. Be to, nelabai jau yra ką išsinuomot (buvom naivūs ir galvojom originaliai praleisti Mindaugines ) . Kaip kitur neplaukusi, tai tada linkstu link Verknės.
jau ruošiasi visos naujam sezonui. Esu plaukusi 2 kartus: pirmas plaukimas buvo Ūla nuo Zervynų ir dar Merkiu nemažas gabaliukas. Tiksliai jau nebepamenu. Patiko nerealiai. Antrą kartą plaukėm Verkne. Vaizdai gal ne tie, trasa gal lengvesnė. O šiais metais sugalvojom organizuoti šeimyninį plaukimą. Ūla turbūt atidėsim kitiems kartams, nes su mažais vaikais tai baisu. Be to, nelabai jau yra ką išsinuomot (buvom naivūs ir galvojom originaliai praleisti Mindaugines ) . Kaip kitur neplaukusi, tai tada linkstu link Verknės.
QUOTE(arabeska @ 2009 04 14, 12:33)
Prašau, rekomenduokite maršrutą Šventąja 2 - 3 dienoms, planuojam neskubant iki 50km nuplaukti
mes plaukėm kažkur 20 km, tai nieko ypatingo... na mes tiesiog norėjome tokios upės dėl tam tikrų asmeninių priežasčių, bet šiaip tai rekomenduoti neturiu ko, jei dar turit galimybę, tai persigalvokit, nebent ir jūsų priežastys gana asmeninės tai tada klauskit tų, kurie nuomoja, jie tas vietas išmaišę, geriausiai patars
QUOTE(arabeska @ 2009 04 14, 12:33)
Esam praplauke Sventaja nuo istaku iki Anyksciu, tai ziurint ko norite ar nuotykiu ar ramaus plaukimo placia upe. Jei nebijot slenksciu, uzvartu ir vingiu tai siulyciau plaukt nuo Sventosios istaku Luodzio ez. - labai idomus nenuobodus marsrutas, musu kompanijai labai patiko. Baidares nuomavomes "Degesoj". Iki Sartu ezero plaukem 5 dienas, bet galima baigti prie Antalieptes elektrines tai mazdaug ir butu 3-im dienom. Jeigu pradet nuo Sartu ez. tai upe jau gana plati ir butu ramus pasiplaukiojimas. Seip apie Sventaja yra labai daug aprasymu internete.
[quote=Jurciukas,2009 05 15, 15:03]
Parekomenduokite marsruta baidaremis Zemaitijoje (birzelio pb.).Dubysa ir Jura jau plaukem
Ar nelabai nuobodus plaukimas Dubysa - esame nemažai plaukę, bet šiemet pasirinkome būtent šią upę su nakvyne Lyduvėnuose. Parinkau aš - tai norėčiau žinoti kaip kompaniją nuteikti...
Parekomenduokite marsruta baidaremis Zemaitijoje (birzelio pb.).Dubysa ir Jura jau plaukem
Ar nelabai nuobodus plaukimas Dubysa - esame nemažai plaukę, bet šiemet pasirinkome būtent šią upę su nakvyne Lyduvėnuose. Parinkau aš - tai norėčiau žinoti kaip kompaniją nuteikti...
[/quote]
Greiciausia plaukem tuo paciu marsrutu As apibudinciau marsruta kaip ramu.
Tiesa,mes plaukem pernai, po tu liuciu,Dubysa buvo patvinusi,net irkluot nelabai reikejo Buvo pora itin smagiu vieteliu....
Gal kai ne tokia patvinusi,tai kitaip.
Mano nuomone-yra smagesniu marsutu.....
[/quote]
Greiciausia plaukem tuo paciu marsrutu As apibudinciau marsruta kaip ramu.
Tiesa,mes plaukem pernai, po tu liuciu,Dubysa buvo patvinusi,net irkluot nelabai reikejo Buvo pora itin smagiu vieteliu....
Gal kai ne tokia patvinusi,tai kitaip.
Mano nuomone-yra smagesniu marsutu.....
Mane labai domina Žemaitija, bet nieko gero kol kas neradau...
Gal kuri parekomenduotų
Gal kuri parekomenduotų
QUOTE(ADA @ 2009 05 15, 15:56)
Mane labai domina Žemaitija, bet nieko gero kol kas neradau...
Gal kuri parekomenduotų
Gal kuri parekomenduotų
Jeigu nori ekstrymo - tai Minija. Tiesa, tai nebūtų tik Žemaitijoj, bet ir Mažojoj Lietuvoj. Dabar ten daug naujų prieplaukų atsiranda. Minija - nenuspėjama, kasmet keičianti savo vagą (tai priklauso ir nuo konkrečios vietos).
Sveiki,
Visada norėjau atitrukti nuo šurmulio ir pasileisti pasroviui keletui dienų upe.
Inernete pilna įvairių firmelių organizuojančių tokias išvykas, bet nemanau, kad jų paslaugų man reik, beto ir kainos nera labai mažos. Praktiškai visa įranga turiu pats. Plaukti planuojam pripučiama 5-viete valtimi.
Visų pirmą norisi pasirūpinti pagrindiniu saugumu t.y. valties eksplotavimu upe.
Upėse pasitaiko ruožų su sėkliomis akmeningomis vietomis, taip pat po tiltais esančiais nelygumais ar sūkuriais. Visa tai gali įtakoti nelaimingus nutikimus. Ko mes tikrai nenorime
Pasisakyti prašyčiau tų kuriems teko plaukti upe ar šiaip turi naudingos informacijos.
Bandžiau internete ieškoti maršrutų kuriais būtų galima plaukti valtimi, bet nedaug ką ir radau.
Kelionės trukmė turėtų būti dvi dienas.
- nuvykstam ir išplaukiam
- keli trumpi išsilaipinimai
- stovyklavietė su nakvyne
- plaukiam link finišo
Kelionės norėtūsi poilsinės, ramios, pasroviui.
Pagrindinis tikslas yra saugaus maršruto radimas plaukimui valtimi (apie išsirinkimą kolkas nėr ko kalbėt, nes nėra variantų).
Bandysui pats testi maršruto paieškas, bet norėčiau ir jūsų prisijungimo.
Manau ne vien aš noriu smagiai papoilgiausi, tuo pačiu ir pakeliauti.
Visada norėjau atitrukti nuo šurmulio ir pasileisti pasroviui keletui dienų upe.
Inernete pilna įvairių firmelių organizuojančių tokias išvykas, bet nemanau, kad jų paslaugų man reik, beto ir kainos nera labai mažos. Praktiškai visa įranga turiu pats. Plaukti planuojam pripučiama 5-viete valtimi.
Visų pirmą norisi pasirūpinti pagrindiniu saugumu t.y. valties eksplotavimu upe.
Upėse pasitaiko ruožų su sėkliomis akmeningomis vietomis, taip pat po tiltais esančiais nelygumais ar sūkuriais. Visa tai gali įtakoti nelaimingus nutikimus. Ko mes tikrai nenorime
Pasisakyti prašyčiau tų kuriems teko plaukti upe ar šiaip turi naudingos informacijos.
Bandžiau internete ieškoti maršrutų kuriais būtų galima plaukti valtimi, bet nedaug ką ir radau.
Kelionės trukmė turėtų būti dvi dienas.
- nuvykstam ir išplaukiam
- stovyklavietė su nakvyne
- plaukiam link finišo
Kelionės norėtūsi poilsinės, ramios, pasroviui.
Pagrindinis tikslas yra saugaus maršruto radimas plaukimui valtimi (apie išsirinkimą kolkas nėr ko kalbėt, nes nėra variantų).
Bandysui pats testi maršruto paieškas, bet norėčiau ir jūsų prisijungimo.
Manau ne vien aš noriu smagiai papoilgiausi, tuo pačiu ir pakeliauti.