Sveikos,man pasiule siandien plautki baidarem 5 dienas,poryt isplaukiam ,kazkur netoli zarasu ,plauksim ezerais,veliau kazkokiomis mariomis ir baigsim Sventaja,ties Anyksciais.tai man bus pirmas kartas,labai jaudinuos ar patempsiu tokia ilga kelione
O pirstines tia manau butu neblogai pasiimti,nes jau vien valti kai pairkluoji pora valandzikiu,maudzia rankas
QUOTE("Ramune" @ 2008 07 25, 20:48)
Na dar patarimo prasau..
Skaiciau zurnale kad rekomenduoja pirstines... na kad nepritrintu ranku....
Ar reikia??????
Skaiciau zurnale kad rekomenduoja pirstines... na kad nepritrintu ranku....
Ar reikia??????
Geriau su pirstinem.
kas dėl pirštinių - jeigu neturite specialių, tai visai patogu nusipirkus po litą darbinių nusikirpti pirštelius - puikiai saugo nuo nuospaudų.
Su vaikais plaukti nebijokite, tik rinkitės "patogias" upes, kad nebūtų užvartų ar akmenų.
mes plaukėme šį savaitaglį su vyro bendradarbiais ir nors buvau nelabai nusiteikusi Žeimenos upės atžvilgiu, likau labai patenkinta - upė draugiška, graži gamta, radome puikią stovyklavietę. Žodžiu, ne be reikalo radijas komentuoja, kad lietuvos upės virsta greitkeliais - tai tikrai fantastiškas poilsis
Su vaikais plaukti nebijokite, tik rinkitės "patogias" upes, kad nebūtų užvartų ar akmenų.
mes plaukėme šį savaitaglį su vyro bendradarbiais ir nors buvau nelabai nusiteikusi Žeimenos upės atžvilgiu, likau labai patenkinta - upė draugiška, graži gamta, radome puikią stovyklavietę. Žodžiu, ne be reikalo radijas komentuoja, kad lietuvos upės virsta greitkeliais - tai tikrai fantastiškas poilsis
Sveikos
Sumastem si savaitgali plaukti su baidarem, pernai metais plaukem zarasu rajone, siemet zadam silales raj - jura, akmena, dar kazkokios upes...
Pati plaukti nemoku, o dar ir Tai kazkaip paskaicius jusu postus, kad su baidarem daznai apsiverciama - baisu darosi
Pernai plaukem kajakais, aciu dievui niekas nepasiverte
Kaip jus manot, ar rizikuoti plaukt siaip pati neirkluosiu - sedesiu del grozio , bet labai bijau apsivertimo
Sumastem si savaitgali plaukti su baidarem, pernai metais plaukem zarasu rajone, siemet zadam silales raj - jura, akmena, dar kazkokios upes...
Pati plaukti nemoku, o dar ir Tai kazkaip paskaicius jusu postus, kad su baidarem daznai apsiverciama - baisu darosi
Pernai plaukem kajakais, aciu dievui niekas nepasiverte
Kaip jus manot, ar rizikuoti plaukt siaip pati neirkluosiu - sedesiu del grozio , bet labai bijau apsivertimo
Gal kas yra plaukęs didyjį ratą Ignalinos ežerais? Pasidalinkit įspūdžiais. Kuria priemone geriau plaukti su vaikais šeimynine valtim ar baidare?
esu išbandžiusi baidares ir kanojas. Tai vienareikšmiškai rinkčiausi baidares. jos patogesnės plaukti ir irkluoti. jeigu šeimyninėje valtyje irkluos tik du suagę ir dar didįjį ratą - lengva nebus. Valtis sunkesne ir su ja tikrai padirbėti reikės. Aš imčiau tik baidares. Nors mūsų draugai plaukė šį maršrutą valtimis ir buvo patenkinti . Čia kas kokio poilsio nori
QUOTE(Jouk @ 2008 07 30, 06:07)
esu išbandžiusi baidares ir kanojas. Tai vienareikšmiškai rinkčiausi baidares. jos patogesnės plaukti ir irkluoti. jeigu šeimyninėje valtyje irkluos tik du suagę ir dar didįjį ratą - lengva nebus. Valtis sunkesne ir su ja tikrai padirbėti reikės. Aš imčiau tik baidares. Nors mūsų draugai plaukė šį maršrutą valtimis ir buvo patenkinti . Čia kas kokio poilsio nori
Aš taip pat būčiau už baidares, jeigu plauktume be vaikų Tačiau saugumo sumetimais galvojame nuomotis plastikines valtis. Pati su baidarėmis esu dalyvavusi gal penkiuose žygiuose, iš jų tik viename neapsiverčiau. Mat mano vyrelis labai kirviškos koordinacijos. Baisiai nerangiai ropsčiasi į vidų.
Prajuokinai, Makarska . Iš pradžių perskaičiau, kad tik viename žygyje iš 5 apsivertėt, o tik paskui įmačiau, kad tik viename neapsivertėte .
Gal tuomet nerizikuokite.
P.s. aš, žinoma, nesišaipau - virsti, manau, jokio malonumo.
Gero plaukiojimo. aš pati vis pagalvoju apie didįjį Ignalinios ratą, bet mano šeimyna labai prieš ežerus nusiteikusi - tenka derintis.
Gal tuomet nerizikuokite.
P.s. aš, žinoma, nesišaipau - virsti, manau, jokio malonumo.
Gero plaukiojimo. aš pati vis pagalvoju apie didįjį Ignalinios ratą, bet mano šeimyna labai prieš ežerus nusiteikusi - tenka derintis.
Sveikos
Man tai ežerais plaukti nepatinka,ypač jei vėjas didelis,tada labai nesaugiai jaučiuosi
Roza,plaukėm prieš du metus Šventąja,visi sakė,kad neįmanoma ten apvirsti,ale apvirtom Kažkur už dviejų akmeninių slenksčių yra staigus posūkis į kairę ir stiproka srovė,o ten kairėje dar rąstai ties galvos lygiu bjaurūs išsikišę,o dešinėje akmenys dideli,tai mes(tiksliau aš išsigandus ) per daug į vieną pusę pagrėbliavau ir suskersavusią mūsų baidą srovė apvertė,nu nesmagu buvo,nes ir akmenys aplink,ir gilu ,ir srovė stipri,atsimenu, tik dukra nesuprato kas darosi,ji tuomet barankas graužė,tai kai atsidūrė po vandeniu,vyras ją ištraukė taip ir bekramtančią anas Ale po to baidarę sunkiai atvertėm atgal,labai jau stipri srovė ten buvo
Makarska,dėl virtimo sėdint į baidarę,tai visų pirma reikia teisingai įsėsti Iš pradžių keli vieną koją,tada dedi užpakalį į baidą,o tik po to kiši antrą koją.Va,tada niekad neapsiversi
Sėkmės visiems plaukiant
Man tai ežerais plaukti nepatinka,ypač jei vėjas didelis,tada labai nesaugiai jaučiuosi
Roza,plaukėm prieš du metus Šventąja,visi sakė,kad neįmanoma ten apvirsti,ale apvirtom Kažkur už dviejų akmeninių slenksčių yra staigus posūkis į kairę ir stiproka srovė,o ten kairėje dar rąstai ties galvos lygiu bjaurūs išsikišę,o dešinėje akmenys dideli,tai mes(tiksliau aš išsigandus ) per daug į vieną pusę pagrėbliavau ir suskersavusią mūsų baidą srovė apvertė,nu nesmagu buvo,nes ir akmenys aplink,ir gilu ,ir srovė stipri,atsimenu, tik dukra nesuprato kas darosi,ji tuomet barankas graužė,tai kai atsidūrė po vandeniu,vyras ją ištraukė taip ir bekramtančią anas Ale po to baidarę sunkiai atvertėm atgal,labai jau stipri srovė ten buvo
Makarska,dėl virtimo sėdint į baidarę,tai visų pirma reikia teisingai įsėsti Iš pradžių keli vieną koją,tada dedi užpakalį į baidą,o tik po to kiši antrą koją.Va,tada niekad neapsiversi
Sėkmės visiems plaukiant
QUOTE(roza_roza @ 2008 07 31, 14:29)
Papildyta:
O koks mazdaug gylis buvo kai apvirtot??? Gal ir durnas klausimas, bet baidare vertesi ant sono, ar aukstyn galva
Prigąsdinau turbūt be reikalo Svarbu nepanikuoti,nieko ten baisaus,be to,per tuos du metus gal ir pasikeitė ta vieta,nors matosi,kad būtent ten pakrantės žolės išbraidytos,matyt ne mes vieni tokie buvom O gylis man virš galvos buvo,virtom visiškai žemyn galva,t.y. panirom staigiai Gaila neatsimenu tos vietovės,gal jūs iki jos visai ir neplauksit,bet mes plaukėm nuo Užpalių iki Anykščių,tai vertėmės atrodo 2-ą dieną
QUOTE(Baltupyte @ 2008 07 31, 15:41)
Prigąsdinau turbūt be reikalo Svarbu nepanikuoti,nieko ten baisaus,be to,per tuos du metus gal ir pasikeitė ta vieta,nors matosi,kad būtent ten pakrantės žolės išbraidytos,matyt ne mes vieni tokie buvom O gylis man virš galvos buvo,virtom visiškai žemyn galva,t.y. panirom staigiai Gaila neatsimenu tos vietovės,gal jūs iki jos visai ir neplauksit,bet mes plaukėm nuo Užpalių iki Anykščių,tai vertėmės atrodo 2-ą dieną
O musu marsrutas Sartu ezeras - Uzpaliai. Bijau nerealiai apsiverst, nes as nemoku plaukt Bet gal mes neapvirsim..... Tiesa, kur geriau sedet, prieki ar gale???
As irgi siandien grizau is zygio,plaukem per ezerus ir sventosios upe,pradejom nuo luodzio,kai kada buvo vietu kur reikejo persikelt baidares,tai kazkur prie hidro elektrines ir paskui prie zuvu veisimo tvenkiniu,sventji nera labai idomi upe,gale prie sartu tokia nesvari ,sunku irkluot kiek zoliu visokiu,bet buvo tarpas netrumpas,kai su nuotykiais plaukem,nuo hidro elektrines,svarutis vandenelis prafiltruotas ,daug posukiu,nuvirte medziai,akmenys,tai pavairuot reikejo,va sita atkarpa man labiausiai ir patiko,ezerais irkluoti sunkoka,ypac kai didelis vejas,galvojom plaukti iki uzpaliu,bet apsistojom kazkur sartu ezero gale,pernakvpjom,susikrovemm daiktus,grizom i ezero pradzia ir pridavem baidares .zodziu buvo pirmas kartas,bet tikrai labai patiko,prisikvepavau gryno oro,pasigrozejau nerealiais Lietuvos vaizdais,radom vietu,kur zmogaus nepaliesta,nustabios