Sveikos
Grįžom vakar iš žygio Šalčia Pradėjom nuo Gerviškių,tai praktiškai pelkynais teko plaukt,o jau uodųųųųųųųų Eina peklon jie,nieks nepadėjo,nei autanai,nei laužo dūmai,anei žvakės ,net pavalgyt ramiai negalėjom,krakoviakus teko šokt,lakstyt aplinkui su kąsniais burnoje,laimei,kad bent naktį išsimiegodavom nesuėsti palapinėse Šiaip pradžioj labai daug užvartų,nespėdavom ropštis tai ant kokio rąsto tekdavo patupėt kol vyrai perneš baidas,tai krantan į maurynus lipt Žmogų kokį retai teko išvyst,sutikom vienoj vietoj prie tiltelio tokį tuteišą"bedantį"chronciuką,tas dar prašė pervežt jį į kitą krantą,ale mes jį pamokėm kaip keturiom reik pereit tai ir už tai dėkingas buvo Šiaip pasijunti tarsi ne Lietuvoj,na kaip suprantu, ten palei Baltarusų sieną pradžioj ta upė teka tai jau tas kraštas toks nelietuviškas ir užrašą šalia sodybos praplaukiant matėm"Rakliszki",suprask Rakliškės Ir šiaip jei kokio sutikto žvejo paklausdavom vietovės pavadinimo tai dar tekdavo pasukt galvą ir išsiverst lietuviškai
Nakvynei vietų nelabai yra Pradžioje upė nebuvo labai srauni,ale nuo Žygmantiškių berods ,kad pradėjo nešt,medžių,matyt po to potvynio privirtę,tik spėk įsipaišyt kur reikia,mano mergina nejuokais išsigandusi buvo,mat pernai jau teko priverstinai vandeny išsimaudyt,tai gerą gabalą kelio baidarėj verkė,ale nebuvo kur dėtis,kokias dvi valandas irklavom kol radom vietą išlipt,o jau viltį buvom praradę Tad apsistojom kažkur šalia Daržininkų.Naktį beveik nemiegojom,nes visai netoliese girdėjosi girto jaunimėlio balsai,bet laimei,pasilinksminę išsilakstė jie kas kur Ryte mus pažadino benzopjūklų garsas,mat medkirčių brigada suvažiavo,tačiau jie mums netrukdė,dar pasivaikščiojom po mišką,voveruškų prisirinkom ir ramiai išplaukėm.Upė jau praplatėjo gerokai,atsirado ir akmenų,labai panaši pasidarė į Merkį ir šiaip labai gražu buvo plaukt per senus miškus,šimtametes egles,kažkaip ir nebe taip gilu pasidarė,nes iki tol tai retai kur sekliau būdavo,praktiškai visur tamsus vanduo Po geros valandos mes kelionę baigėm Valkininkuose
Tai va,prirašiau visą litaniją,jei kas norėsit plaukt Šalčia,mielai patarsiu,tiesa,vanduo tai laaabai šaltas,neveltui Šalčia vadinas.Atsigaivint karštą dieną tai labai gerai,bet išsiverst į tokį vandenį tai
Plaukem si savaitgali viena diena per Ula,kita Merkys Tik pradejom plaukti Ula po 15 minuciu apsivertem ,oi dabar kokios melynos mano kojos Uodu nedaug,bet yra ,pries plaukima pasipurskit,o veliau kai darysit sustojimus pakartokit.Ir nebus taip baisu.Antra diena,kai buvo geras oras,pasipurskiem,tai ir visai ju nematem.O taip likom labai patenkinti,tai nepakartojama!!!
[quote=Dianiux,2007 08 06, 14:13]
[quote=marinulia,2007 08 06, 13:27]
Tik pradejom plaukti Ula po 15 minuciu apsivertem
nu cia tu mane prajuokinai kaip sugebejot??? nes mes kiek plaukem neapsiverte dar tpu tpu tpu ir kiek meginom supuotis ne taip lengva apsiverst su jom , o del uodu nuraminai tu cia mane nes zinau koks malonumas kai jie puola
o kokiu marsrutu ula plauket ar patiko???
Vat taip tik mes is musu kompanijos sugebejom su vyru Vienoi vietoj labai srauni upe ir mus pradejo nest labai i sona,atsitrenkem stipriai i akmeni ir nuo sroves apsivertem Mob.telefonao iki siol remonte ir nezynia ar sutvarkys Oh brangus malonumas mums isejo
Plaukt pradejom pirma diena Ulos upe nuo Zervynu,nakciai sutojom Trakiskiai(16 km)be sustojimu varem slapi,nes oras pirma diena buvo nelabai,tai net vyrai melynot pradejo Antra diena pabaigem Ula ir plaukem Merkiu iki musu galutinio tasko Puvociai Na Merkiu lafa susikabinom baidaremis ir ilsejomes,nera ka ten veikt paliginus su Ula
Uodu yra be ne tiek jau daug,uztenka pasipursk
Kokiu jus marsrutu plauksit?
O su apsivertimu tai patis prisijokem Mano vyras sako tik matau kepure ir uzpakali ir sauke,ne tai kad zmona gelbekit,o irkla ziurek Sesuo isiganduo tai savo vyrui pradejo saukt kad mane gelbetu,o tas pamirso kad pats su mobilu ir raktais ir irgi soko i upe O kitas draugas pradejo daiktus gelbet,nes mes juos sudejom ne i bagazine visus,o dar ir i kojas,tai irgi su visais daiktais issimaude Ir nors butume isgere alkoholio ne taip abidno butu,o cia blaivut-blaivuteliai Bet kai vaziavom namo visi labai patenkinti likom savo pasiplaukojimu ir joko buvo dar ilgai Ir tokiu melyniu kokiu turiu nuo apsivertimu,dar gyvenime neturejau Sijona ir sukne dar ilgam rekes pamirsti
[quote=marinulia,2007 08 06, 13:27]
Tik pradejom plaukti Ula po 15 minuciu apsivertem
nu cia tu mane prajuokinai kaip sugebejot??? nes mes kiek plaukem neapsiverte dar tpu tpu tpu ir kiek meginom supuotis ne taip lengva apsiverst su jom , o del uodu nuraminai tu cia mane nes zinau koks malonumas kai jie puola
o kokiu marsrutu ula plauket ar patiko???
Vat taip tik mes is musu kompanijos sugebejom su vyru Vienoi vietoj labai srauni upe ir mus pradejo nest labai i sona,atsitrenkem stipriai i akmeni ir nuo sroves apsivertem Mob.telefonao iki siol remonte ir nezynia ar sutvarkys Oh brangus malonumas mums isejo
Plaukt pradejom pirma diena Ulos upe nuo Zervynu,nakciai sutojom Trakiskiai(16 km)be sustojimu varem slapi,nes oras pirma diena buvo nelabai,tai net vyrai melynot pradejo Antra diena pabaigem Ula ir plaukem Merkiu iki musu galutinio tasko Puvociai Na Merkiu lafa susikabinom baidaremis ir ilsejomes,nera ka ten veikt paliginus su Ula
Uodu yra be ne tiek jau daug,uztenka pasipursk
O su apsivertimu tai patis prisijokem Mano vyras sako tik matau kepure ir uzpakali ir sauke,ne tai kad zmona gelbekit,o irkla ziurek Sesuo isiganduo tai savo vyrui pradejo saukt kad mane gelbetu,o tas pamirso kad pats su mobilu ir raktais ir irgi soko i upe O kitas draugas pradejo daiktus gelbet,nes mes juos sudejom ne i bagazine visus,o dar ir i kojas,tai irgi su visais daiktais issimaude Ir nors butume isgere alkoholio ne taip abidno butu,o cia blaivut-blaivuteliai Bet kai vaziavom namo visi labai patenkinti likom savo pasiplaukojimu ir joko buvo dar ilgai Ir tokiu melyniu kokiu turiu nuo apsivertimu,dar gyvenime neturejau Sijona ir sukne dar ilgam rekes pamirsti
nu jo smagiai jus cia pasiplaukiojot mes jau si sestadieni plauksim ulos upe marsrutu kriokslys-rudnia-kasetos tai labai laukiu
QUOTE(Dianiux @ 2007 08 08, 13:31)
nu jo smagiai jus cia pasiplaukiojot mes jau si sestadieni plauksim ulos upe marsrutu kriokslys-rudnia-kasetos tai labai laukiu
Kroksly-Rudnia-Kasetos,ar jau anksciau plauket sio marsrutu?
Is istraukos Baidaremis Ulos upe:
Zemiau Krokslio pro aukstus vaizdingus skardzius upe teka gilesniu sleniu.Vagoje nemazai nuvirtusiu medziu.Tai viena is neramiausiu atkarpu.ir t.t
Ta labai man idomu,jei mes savo ramiausiu marsrutu apsivertem,kas butu is musu po neramiausio?
[quote=marinulia,2007 08 08, 15:01]Kroksly-Rudnia-Kasetos,ar jau anksciau plauket sio marsrutu?
Zemiau Krokslio pro aukstus vaizdingus skardzius upe teka gilesniu sleniu.Vagoje nemazai nuvirtusiu medziu.Tai viena is neramiausiu atkarpu.ir t.t
Ta labai man idomu,jei mes savo ramiausiu marsrutu apsivertem,kas butu is musu po neramiausio?
aha mes tuo marsrutu jau esame plauke bet mums juo plaukti ne tik kad labai patinka, laaabai vaizdingi krantai,kliuciu yvairiausiu(apvirtusiu medziu) nu zodziu yra ka veikti,bet ir labai patogu nes galine stotele yra kasetos o ten mano tevu sodyba tai mums labai patogu apsistoti ,tai vat...o merkys tai man nea kazkaip tikrai kad nera ten ka veikti na nebent senatvei pasiplaukioti tai gal ir nieko bus bet nera ko lyginti su vingiuota ula o del to apvirtimo tai tikrai man labai keista,nes vienas pazystamas pasakojo kad prigeres siubavo issidirbinejo ir tai vos apvirto niu tiesiog jums buvo lemta issimaudyti nesiltame ulos vandenelyje o srove dar gal labai stipri pasitaike ir tiek... na bet uztat kiek yspudziu neuzmirstamu
ydomumo deliai kiek mokejote uz baidares???
aha mes tuo marsrutu jau esame plauke bet mums juo plaukti ne tik kad labai patinka, laaabai vaizdingi krantai,kliuciu yvairiausiu(apvirtusiu medziu) nu zodziu yra ka veikti,bet ir labai patogu nes galine stotele yra kasetos o ten mano tevu sodyba tai mums labai patogu apsistoti ,tai vat...o merkys tai man nea kazkaip tikrai kad nera ten ka veikti na nebent senatvei pasiplaukioti tai gal ir nieko bus bet nera ko lyginti su vingiuota ula o del to apvirtimo tai tikrai man labai keista,nes vienas pazystamas pasakojo kad prigeres siubavo issidirbinejo ir tai vos apvirto niu tiesiog jums buvo lemta issimaudyti nesiltame ulos vandenelyje o srove dar gal labai stipri pasitaike ir tiek... na bet uztat kiek yspudziu neuzmirstamu
[quote=Dianiux,2007 08 08, 15:3
Ten kur mes apsivertem,sake kad daug kam nepasiseka-labai srove didele Po musu plauke kompanija is 9 baidariu(tiesa jie buvo labai padagine)tai is 9 baidariu,6-os baidares-apsiverte Kliuciu pas mus buvo labai daug ir net per daug,nes vyras net sako:nera kada grozetis gamta O del Merkio tai sutinku,su Ula nepaliginsi
Viena baidare nuo sestadienio ryto iki sekmadienio vakaro 120lt,plius Ulos kai plauki mokestis uz diena po 6 lt.Dar uz nuvezima ir atvezima ima pinigelius.Bet uztad kiek ispudziu
O kiek jums kainoja baidares?
Ten kur mes apsivertem,sake kad daug kam nepasiseka-labai srove didele Po musu plauke kompanija is 9 baidariu(tiesa jie buvo labai padagine)tai is 9 baidariu,6-os baidares-apsiverte Kliuciu pas mus buvo labai daug ir net per daug,nes vyras net sako:nera kada grozetis gamta O del Merkio tai sutinku,su Ula nepaliginsi
Viena baidare nuo sestadienio ryto iki sekmadienio vakaro 120lt,plius Ulos kai plauki mokestis uz diena po 6 lt.Dar uz nuvezima ir atvezima ima pinigelius.Bet uztad kiek ispudziu
[quote=marinulia,2007 08 08, 16:03]
[/quote]
mes uz sestadieni uz viena baidare mokam 50lt,dar nuvezimas bet mazai nes ten salia nuvesti,nes nuomotojai salia gyvena,o mokescio nereikia nes kiek zinau nuo zervynu ar nuo pausupes kaimo jau reikia mokesti moketi,nu zodziu iki kasetu nereikia mokescio tai va planuojam sestadieni pasiplaukioti o vakare ir sekmadieni
[/quote]
mes uz sestadieni uz viena baidare mokam 50lt,dar nuvezimas bet mazai nes ten salia nuvesti,nes nuomotojai salia gyvena,o mokescio nereikia nes kiek zinau nuo zervynu ar nuo pausupes kaimo jau reikia mokesti moketi,nu zodziu iki kasetu nereikia mokescio tai va planuojam sestadieni pasiplaukioti o vakare ir sekmadieni
Nu ka si savaitgali ir mes praplaukem pagaliau nerealiai faina buvo del uodu tai arba todel kad tepemes preimonemis arba jau ju istikruju maziau bet neturejom problemu zmuoniu buvo daugiau nei uodu bet tuo tik fainiau buvo nes vis susidarydavo prie nukritusiu medziu kamsciai tai prisijuokdavom visi, nu zodziu laaabai faina mes dar kai plaukem didele kompanija tai ir su dainom ir su lenktynem labai smagu buvo jau ir vel planuojam
QUOTE(marinulia @ 2007 08 16, 00:14)
Saunoliai
Turbut ir pasideginot ir pasimaudet! Ar buvo neplanotu maudyniu,kaip ir mums? Ar buvo labai pavojingu vietu,kur kaip ir mes apsivertem(iskirus nukritusius medzius) ?
zinok jo nudegem nors ir nesideginom ir maudemes gal 4kartus nes karsta diena buvo ir seip visa kompanija kartu vieningai tiek kartu sokdavo i vandeni,o priverstiniu maudyniu tai nebuvo nors maciau kai akyse zmones lindo po medziu ir taip pasviro kad tikrai jau butu apvirte bet maniskis islipo i vandeny(taip akinius nuo saules savo mylimiausius pamete i vandeni ) ir padejo jiems perlysti nes butu ilgam strige visi ten paskui juos o taip tai yra tu vieteliu pavojingu bet kazkaip susitvarkem
as ir si savaitgali plaukiau su draugais baidarem Minijos upe. pirma karta gyvenime:) o draugaiu jau nuo vaikystes...bet upe nesrauni, ramu. tai toks ramus pasiplaukiojimas su alkoholio vartojimu uodu tai siaubingai daug. bet draugai ir geras oras...smagu..noreciau dar
Pradejom rinktis plaukimo marsruta, gal kas esat plauke Nemunelio upe? Jis teka per Latvijos-Lietuvos siena. Seniau reikedavo leidimu, bet dabar kai esam Sengeno erdvej manau nebereikes.