QUOTE(Tecum @ 2011 12 05, 17:54)
Aš tai pritarsiu.
Pradžioje ieškojau modeliukų, kuriuos norėdavau fotografuoti, be atlygio. Visiškai jokio. Vėliau pajutau kad tuo naudojamasi.
Todėl mokestis už fotografavimą manau yra normalus (Jeigu jis atitinka nuotraukų kokybės santykį su kaina) , taipat normalus kaip mokestis už nagų priauginimą, plaukų dažymą ir t.t. Pirmiausia gaištamas laikas fotografuojant, dar vėliau gaištamas laikas tvarkant nuotraukas. Aišku nepritarčiau tam, kad pradedančiojo lygis būtų įvertinamas kaip beveik profo (Bet tikrai būna tokių kas save taip vertina ). Bet kažkoks mokestis turi būt.
Pradžioje ieškojau modeliukų, kuriuos norėdavau fotografuoti, be atlygio. Visiškai jokio. Vėliau pajutau kad tuo naudojamasi.
Todėl mokestis už fotografavimą manau yra normalus (Jeigu jis atitinka nuotraukų kokybės santykį su kaina) , taipat normalus kaip mokestis už nagų priauginimą, plaukų dažymą ir t.t. Pirmiausia gaištamas laikas fotografuojant, dar vėliau gaištamas laikas tvarkant nuotraukas. Aišku nepritarčiau tam, kad pradedančiojo lygis būtų įvertinamas kaip beveik profo (Bet tikrai būna tokių kas save taip vertina ). Bet kažkoks mokestis turi būt.
As dabar darau lygiai ta pati: fotografuoju darzelio renginius, draugu vaiku gimtadienius ir dar isiprasau kokius vaikus pafotkinti ir pan... Kol kas tikrai nepajutau, kad tuo butu naudojamasi, bet darbo tikrai yra. Vakar, po eilinio gimtadienio, manes uzklause viena is sveciu, kiek imu uz fotografavima, sakau "nieko.." ir likau nesuprasta... Draugams galima ir uz dyka pafotkinti, bet is kitu tikrai reiktu imti bent simbolini mokesti.
Is pradziu dziaugiausi, kad galiu pasipraktikuoti, bet dabar apsidziaugiau, kai per labdaros rengini as kepsiu sausainius, o kitas tevelis fotkins
Papildyta:
QUOTE(mamagute @ 2011 12 05, 15:42)
laba
Turiu fotkę "moteriškumo" temai- galvoju, kad tiktų
Šiaip šį lapą- moterį rodžiau beveik prieš metus, kai kas matė, tą, ką ir aš (einanti moteris plazdančiais rūbais ir nešanti rankoje...), kitiems tebuvo tiesiog sudžiuvęs lapas . Perfotkinau . Pakoregavau vos. Aš klevo lapo nebematau, o tik moterį, moterį....
Turiu fotkę "moteriškumo" temai- galvoju, kad tiktų
Šiaip šį lapą- moterį rodžiau beveik prieš metus, kai kas matė, tą, ką ir aš (einanti moteris plazdančiais rūbais ir nešanti rankoje...), kitiems tebuvo tiesiog sudžiuvęs lapas . Perfotkinau . Pakoregavau vos. Aš klevo lapo nebematau, o tik moterį, moterį....
Labai faina! Matau moteri, ne lapa