Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

IKI KALĖDŲ LIKO 19 DIENŲ
Visos mažos svajonės kada nors virsta realybe.
Linkiu kiekvienam iš mūsų turėti po mažą svajonę, šildyti ją savo širdies šiluma, auginti ir brandinti, kol vieną dieną mūs maža svajonė įgaus apčiuopiamą prasmę...

user posted image

Ps, nemoku įkelti į žaidimą...į grupę įkėliau, o toliau???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratike13: 05 gruodžio 2011 - 09:15
QUOTE(juratike13 @ 2011 12 05, 10:10)

Ps, nemoku įkelti į žaidimą...į grupę įkėliau, o toliau???

Labai patiko nuotraukyte ir palinkejimas koks grazus 4u.gif
O ikelti visai paprasta, atsidaryk savo nuotrauka flickr, nukopijuok adresa puslapio ir rasydama zinute zaidimo temoje idek ji tarp lauztiniu skliaustu...
Va taip [http://www.flickr.com/photos/55493782@N03/6458034253/in/contacts/]

4u.gif
Atsakyti
Maija, ačiuka...
nesigauna man "blondinei"
[http://farm8.staticflickr.com/7155/6458034253_32cdc94c7e_z.jpg]
kai nukopinu adresa va taip va man meta...įdedu tarp laužtinių skliaustų.

Įkėliau kitaip... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratike13: 05 gruodžio 2011 - 09:59
QUOTE(canbera @ 2011 12 04, 23:28)
Sveikos,
sorry, kad ikisu savo nosi biski ne i tema, bet.... Rugsejo 1 dienai 2011 ieskau fotografo vestuvems. Gal kas noretu pasipraktikuoti ? Daugiau per az.

cia pokstas? rolleyes.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 12 04, 23:45)
Kas ta abėjotina firma? smile.gif

cia klausi firmos pavadinimo,ar paaiskinimo? biggrin.gif
Atsakyti
Kokios visos saunuoles su kaledinem nuotraukelem.... Dziugu ziureti smile.gif
QUOTE(eurik@.k @ 2011 12 04, 21:00)

o tu cia juosta fotografavai ?

Ne ne, cia ne juosta.... Vien jau is spalvu matosi, kad ne juosta. Komercijai vel pasiemiau skaitmena. smile.gif

QUOTE(Gintarija86 @ 2011 12 04, 21:42)
Labas smile.gif
Kokios smagios Kaledines nuotraukos, taip ir norisi, kad Kaledos greicau ateitu smile.gif
O pas mane Kaledu senis jau apsilanke, atnese trikoji biggrin.gif tai siandien isbandziau, beliko dar pultelio sulaukti, nes be jo labai jau sunku smile.gif
Dedu savo ir Saules Kaledini auto  hihihi.gif

Visu pirma tai norisi spalvu. siuo atveju JB pilkokas, nera idomesnes sviesos.
Bet manau sulauksim dar tavo bandymu smile.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 12 04, 22:09)
norejau paklausti apie blykstes, i ka reikia atkreipti demesi, renkantis blykste? ax.gif

Priklauso nuo to kokiom reikmem tu ja naudosi.
Uzsikrovimas kas 5sekundes yra labai letai smile.gif deja. pati pagalvok, jei fotikas kaip minimum padaro 3k/s, tai tavo blykste sugebetu tik kas 15 kadru uzsikrauti....
SIaip jei galvoji tik pasizaidimams imti, tai uzteks, bet jei rimciau ja ruosiesi naudoti, tai pagalvok apie geresne....
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2011 12 05, 11:28)
cia pokstas? rolleyes.gif

Kodel pokstas? smile.gif Zmones iesko nemokamo fotografo smile.gif O kad anksti iesko tai protingai daro, nes po to visi jau tures susiplanave savo laika ir noredmi rasti fotografa moketi tures daug. Kai paskutine savaite paskambina ir teiraujasi ar imanoma butu nufotkint savaitgali kokia svente kaina isauga, nes visi supranta, kad nelabai jau turi pasirinkima.

As pavyzdziui dabar noreciau surasti jaunuosius kurie sia ziema tuokiasi ir atsiduotu mano idejoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2011 12 05, 11:33)
1.Priklauso nuo to kokiom reikmem tu ja naudosi.
Uzsikrovimas kas 5sekundes yra labai letai smile.gif deja. pati pagalvok, jei fotikas kaip minimum padaro 3k/s, tai tavo blykste sugebetu tik kas 15 kadru uzsikrauti....
SIaip jei galvoji tik pasizaidimams imti, tai uzteks, bet jei rimciau ja ruosiesi naudoti, tai pagalvok apie geresne....

2.Kodel pokstas? smile.gif Zmones iesko nemokamo fotografo smile.gif O kad anksti iesko tai protingai daro, nes po to visi jau tures susiplanave savo laika ir noredmi rasti fotografa moketi tures daug. Kai paskutine savaite paskambina ir teiraujasi ar imanoma butu nufotkint savaitgali kokia svente kaina isauga, nes visi supranta, kad nelabai jau turi pasirinkima.

1. dekui, tada reiks taupyt pinigelius,na ir jei kas uzmatytu padeveta gera varianta skelbimuose, duokit zinia 4u.gif

2. as del datos klausiau, ar pokstas rolleyes.gif 2011 rugsejo 1 buvo pries 3 men biggrin.gif
bet dabar dar taip pagalvojau, as tarkim apsiimciau kad ir nemokamai fotografuoti vestuves,pagal dabartini fotografavimo lygi,bet kas zino,per metus as galiu taip istobuleti,kad man nebus noro fotkinti uz dyka,ir tas pasipraktikavimas jau nebebus praktika, o tiesiog pazado vykdymas rolleyes.gif taigi ieskoti pries metus laiko praktikanto vestuvineje fotografijoje manau yra labai klaidinga g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 05 gruodžio 2011 - 10:44
Labas rytas biggrin.gif
Aciu uz komentarus mano auto biggrin.gif Ryoj pultelis atkeliaut turetu, tai bus lengviau fotkinti, negu, kad dabar, uzstatai ta laika ir lauki... ir dar vaika laikyt bandai, kad nepabegtu, nes dar neina susitart, kad truputi ramiai pasedetu biggrin.gif
Man paciai nespalvota labiau patiko smile.gif Bet idedu ir spalvota smile.gif

user posted image

Juratikes kokia grazi nuotrauka su palinkejimu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 12 05, 11:39)
2. as del datos klausiau, ar pokstas rolleyes.gif  2011 rugsejo 1 buvo pries 3 men biggrin.gif
bet dabar dar taip pagalvojau, as tarkim apsiimciau kad ir nemokamai fotografuoti vestuves,pagal dabartini fotografavimo lygi,bet kas zino,per metus as galiu taip istobuleti,kad man nebus noro fotkinti uz dyka,ir tas pasipraktikavimas jau nebebus praktika, o tiesiog pazado vykdymas rolleyes.gif  taigi ieskoti pries metus laiko praktikanto vestuvineje fotografijoje manau yra labai klaidinga  g.gif

Data speju sumaise.... Ir nezinau is tikro ar praktikanto iesko smile.gif Gal ir mokesti nori... Tiesiog del tu pasizadejimu, jau taip ir buna... prisizadi ir turi vykdyti pazada, kad taip susiranda ir jei tu iki tiek patobuleji, tai nerealiai pasiseka zmonems.

O klaidenga bus nebent is tavvo puses, jei tu pasizadesi ir labai istobulesi... Nes tikrai dings noras uz dyka fotkinti....

SIaip mano tokia ziauri nuomone, kad netgi praktikuojantis negalima fotografuoti uz dyka. Nes pirmiausiai tai tavo laikas yra brangus, o visu antra technika devisi, po to visi post procesinimai, o jei dar neduok die koki objektyva sudauzai... tai isvis nuostolis.
Papildyta:
QUOTE(Gintarija86 @ 2011 12 05, 11:53)
Labas rytas  biggrin.gif
Aciu uz komentarus mano auto  biggrin.gif Ryoj pultelis atkeliaut turetu, tai bus lengviau fotkinti, negu, kad dabar, uzstatai ta laika ir lauki... ir dar vaika laikyt bandai, kad nepabegtu, nes dar neina susitart, kad truputi ramiai pasedetu  biggrin.gif
Man paciai nespalvota labiau patiko smile.gif Bet idedu ir spalvota smile.gif

Juratikes kokia grazi nuotrauka su palinkejimu  wub.gif

Dabar taip... Mane erzina ta sviesa is priekio. sekanciam auro, tau uzduotis, pasistatyti egle arciau lango, su dukryte imituoti koki zaisliuku kabinimas o folika statyti kitam kambario gale. kontrazuras, siluetai, daug labiau pagyvintu nuotrauka, gal tada ir jb labiau ziuretusi, jei suzaistum linijom.....

Ir nesakyk, kad su skaitmena sunku auto darytis... Ne velnio.... Va su juostiniu laksciau prie fotiko uzvedinejau taimeri ir dar nezinojau kokie rezultatai bus... Taip pat su savo vaiku dariausi auto.. va cia jau buvo sioks toks extrymas.... O su skaitmena, kadrai neriboti ir paziuret gali , kur pasukt fotika, kaip pasikreipt, kokia expozicija teisingesne smile.gif wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.B.M.: 05 gruodžio 2011 - 11:03
laba smile.gif

Turiu fotkę "moteriškumo" temai- galvoju, kad tiktų 4u.gif
Šiaip šį lapą- moterį rodžiau beveik prieš metus, kai kas matė, tą, ką ir aš (einanti moteris plazdančiais rūbais ir nešanti rankoje...), kitiems tebuvo tiesiog sudžiuvęs lapas doh.gif. Perfotkinau . Pakoregavau vos. Aš klevo lapo nebematau, o tik moterį, moterį.... biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2011 12 05, 09:33)
Kokios visos saunuoles su kaledinem nuotraukelem.... Dziugu ziureti smile.gif

Ne ne, cia ne juosta.... Vien jau is spalvu matosi, kad ne juosta. Komercijai vel pasiemiau skaitmena. smile.gif

taip ir maniau kad su skaitmena, bet galvoju gal mazum su juostinuku taip nufotografai , jau buciau klausius kokia juostele naudojai biggrin.gif

zirze gal sumaise moteriske metus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2011 12 05, 11:53)
Labas rytas  biggrin.gif

na va,is karto geriau, spalvota geriau ziurisi rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2011 12 05, 11:01)
SIaip mano tokia ziauri nuomone, kad netgi praktikuojantis negalima fotografuoti uz dyka. Nes pirmiausiai tai tavo laikas yra brangus, o visu antra technika devisi, po to visi post procesinimai, o jei dar neduok die koki objektyva sudauzai... tai isvis nuostolis.

Aš tai pritarsiu.
Pradžioje ieškojau modeliukų, kuriuos norėdavau fotografuoti, be atlygio. Visiškai jokio. Vėliau pajutau kad tuo naudojamasi.
Todėl mokestis už fotografavimą manau yra normalus (Jeigu jis atitinka nuotraukų kokybės santykį su kaina) , taipat normalus kaip mokestis už nagų priauginimą, plaukų dažymą ir t.t. Pirmiausia gaištamas laikas fotografuojant, dar vėliau gaištamas laikas tvarkant nuotraukas. Aišku nepritarčiau tam, kad pradedančiojo lygis būtų įvertinamas kaip beveik profo (Bet tikrai būna tokių kas save taip vertina biggrin.gif ). Bet kažkoks mokestis turi būt.
Aš tai dabar išvis nefotografuoju unsure.gif doh.gif Technika turima nebetenkina, mano pačios darbai atrodo neįdomūs, atsibodę ir t.t. biggrin.gif
Bet žinau, kad čia mano pačios bėda.
Atsakyti