Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Cheles @ 2011 12 13, 15:48)
As kaip negavusi dar mainu foto ir siuncianti pastu daug siuntiniu ispesiu - pastas siaaaubingai apkrautas ir "priority" siuntinukai keliauja savaite  doh.gif  tai nedelskit tikedamos, kad gaus pries kaledas wink.gif

pritariu,nes pati vakar siunčiau tai stovėjau eilėse doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2011 12 13, 10:39)
Kas galit padėti apsispręsti?  4u.gif

Išvažiuoju mėnesiui atostogauti. Turiu 16 ir 4 GB korteles.  Visada fotkinau tik raw.
Perkelti nuotraukas galimybės nebus.

Turiu klausimą.  Kokiu formatu fotkinti, kad tilptų viso mėnesio fotkės ir kad tilptų visos? Labai sumažinti nesinori.
Ar tiesiog dar kortelių įsigyti?

rolleyes.gif

jeigu korteliu isigijimas yra "tiesiog" (zinant, kad CF 16GB kastuoja ~300 pinigu ir pan), tai aisku, geriausias variantas wink.gif O siaip, gali jpegu kalt, nebent planuoji daryti Large editus.

QUOTE(Crystalia @ 2011 12 13, 11:51)
o tarkim pakoregavus foto, jūs RAW failą vistiek saugotės?
Nes šiaip kai persikelia į pc, tai eprsikelia du failai, veinas .jpeg kitas .raw... prieš pora dienų tik pradėjau fotografuoti .raw, tai klausimų "n"  doh.gif

RAW failas nesisaugoja, saugosi pakeitimai atskiram faile. Padarius pakeitimus gali eksportuoti i jpg ar pan. Tavuoju atveju kiek suprantu tiesiog fotografuoji "RAW+Jpeg" rezimu, ir fotikas sukuria du failus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 13 gruodžio 2011 - 15:29
QUOTE(brumbrumai @ 2011 12 13, 13:42)
gi rasiau tau 'dekui' ir kad reik tikru biggrin.gif

Tai mačiau smile.gif Bet pamaniau pasiteirausiu ar po visų foto gausos ir tos raudonai imbierinės info dar gyva biggrin.gif Reikėtų gal kokį bomžą mestelt foruman? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 12 13, 17:31)
Tai mačiau smile.gif Bet pamaniau pasiteirausiu ar po visų foto gausos ir tos raudonai imbierinės info dar gyva  biggrin.gif Reikėtų gal kokį bomžą mestelt foruman?  biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif Tokį Kalėdinį, pasipuošusį smile.gif Su kokiu mėlynu žaisliukų po akim drinks_cheers.gif

Pakėlėt nuotaiką lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilguna: 13 gruodžio 2011 - 16:38

QUOTE(Cheles @ 2011 12 13, 15:48)
As kaip negavusi dar mainu foto ir siuncianti pastu daug siuntiniu ispesiu - pastas siaaaubingai apkrautas ir "priority" siuntinukai keliauja savaite  doh.gif  tai nedelskit tikedamos, kad gaus pries kaledas wink.gif

Mmmjjooo..As vakar savaja issiunciau...siunciau su parasu...tai, sake nukeliaus po 4d. Tai penktadieni turetu buti pas zmogiuka!Tikiuosi, taip ir bus, o jei ne, tai dar visa savaite iki svenciu... tai, nepergyvenu, kad veluos g.gif Tik tikiuosi, isgirsiu, kad nuotrauka jau nukeliavusi blush2.gif
QUOTE(Kikirike @ 2011 12 13, 15:59)
pritariu,nes pati vakar siunčiau tai stovėjau eilėse  doh.gif

As irgi...bet, kadangi, cia eBay'aus karalyste, tai nieko keisto, kai stovi priesais zmogus su dviem dideliausiais siuksliu maisais ir traukia po vokeli puse dienos ir sveria, ir siuncia doh.gif biggrin.gif Ir nereikia priessventinio laikotarpio..bet dabar dar ilgesnes eiles, nes ir mociutes, ir anukai, ir visokio plauko zmogeliukai bruzda paste biggrin.gif

Na, o kiek jus imat kapitalo uz fotosesijas? Na, jei fotkinate viena zmogu?Jei seima?Jei temine, jei be temos? Ar yra kokie kainu skirtumai?Mmm...smalsauju...Na, kaip Sofija sake, kad klientai derasi del nuotrauku, laksto su telefonais ir fotkina viena kita (kas cia per klientes laugh.gif ) nu tai kam tada ta fotosesija uzsisako, jei ir pacios su telefonu gali nusifotografuoti? Tai del kainu gal irgi derejosi? lotuliukas.gif

Tiesa, del mainu nuotrauku! Bizyte, Sofia, Diancik, greitai rodykites, kokias issiuntet cool.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 12 13, 16:28)
jeigu korteliu isigijimas yra "tiesiog" (zinant, kad CF 16GB kastuoja ~300 pinigu ir pan), tai aisku, geriausias variantas wink.gif O siaip, gali jpegu kalt, nebent planuoji daryti Large editus.
RAW failas nesisaugoja, saugosi pakeitimai atskiram faile. Padarius pakeitimus gali eksportuoti i jpg ar pan. Tavuoju atveju kiek suprantu tiesiog fotografuoji "RAW+Jpeg" rezimu, ir fotikas sukuria du failus.

tarkim eskportuoju į jpeg, o tą raw failą ar kaip jį pavadinti galiu ištrinti ar jį saugoti (dėl trynimo galvoju, nes jis nemažai vietos užima), bet jei ištrinsiu, ir kada prireiks vieną ar kitą foto pakoreguoti kitaip, nebegalėsiu to daryt kokybiškai, taip suprantu?

dėkui už ats
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2011 12 13, 17:00)

Na, o kiek jus imat kapitalo uz fotosesijas? Na, jei fotkinate viena zmogu?Jei seima?Jei temine, jei be temos? Ar yra kokie kainu skirtumai?Mmm...smalsauju...Na, kaip Sofija sake, kad klientai derasi del nuotrauku, laksto su telefonais ir fotkina viena kita (kas cia per klientes laugh.gif ) nu tai kam tada ta fotosesija uzsisako, jei ir pacios su telefonu gali nusifotografuoti? Tai del kainu gal irgi derejosi? lotuliukas.gif

Aš neturiu didelės patirties, kol kas tik bandau skintis kelią. Pasitaikė pora kartų, kad per fs lakstė draugės su telefonais, buvo nelabai malonu. Bet kai gauna mano nuotraukas, matyt įtinku, eina ir antrą, trečią kartą fotografuotis, tada jau draugių nebebūna.
Aš pati žiauriai savim nepasitikiu - fotografuot labai noriu, bet tas pinigų klausimas - man galvos skausmas. Gi būna, kad padarai fs, o ji tokia š.. viena kita tik nebloga foto, o kitą sesiją žėk beveik visos nuotraukos nerealios. O kaina tai ta pati....
Papildyta:
QUOTE(Crystalia @ 2011 12 13, 17:12)
tarkim eskportuoju į jpeg, o tą raw failą ar kaip jį pavadinti galiu ištrinti ar jį saugoti (dėl trynimo galvoju, nes jis nemažai vietos užima), bet jei ištrinsiu, ir kada prireiks vieną ar kitą foto pakoreguoti kitaip, nebegalėsiu to daryt kokybiškai, taip suprantu?

dėkui už ats

aš asmeniškai niekada raw neBEtrinu. Vasarą turėjau neblogą fs, visas foto a la patvarkytas išsaugojau jpeg, o raw pratryniau. Dabar norėčiau kitaip jas patvarkyt, bet va...
Atsakyti
QUOTE(Sofija2 @ 2011 12 13, 18:30)

Aš pati žiauriai savim nepasitikiu - fotografuot labai noriu, bet tas pinigų klausimas - man galvos skausmas. Gi būna, kad padarai fs, o ji tokia š.. viena kita tik nebloga foto, o kitą sesiją žėk beveik visos nuotraukos nerealios. O kaina tai ta pati....

va va, butent..kartais puikiui ir kokybiskai, o kartais taip pati buni nusivylusi, jog net nesinori atiduoti tu nuotrauku doh.gif (nors as ir nefotkinu dar uz pinigus, turbut ir nefotkinsiu, nors niekad negali zinoti) O kiek laiko jau uzsiimat fotografija, kadtaip nedrasiai blush2.gif As turbut prideciau i kelnes uz pinigus fotografuodama lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
smile.gif faina, kad gaunat mainų foto. aš ir jau pradedu laukti smile.gif Taip smalsu nuo ko ir kokia.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 12 13, 19:56)
smile.gif  faina, kad gaunat mainų foto. aš ir jau pradedu laukti  smile.gif Taip smalsu nuo ko ir kokia.

nu aš irgi laukiu ir kiekvieną dieną paštą tikrinuosi blush2.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Pasigirsiu ir as smile.gif Gavau ir as jau nuotrauka! bigsmile.gif wub.gif O jau laimes buvo, kai radau rasteli pasto dezutej!!! biggrin.gif Labai labai aciu jokubaite 4u.gif Nuotrauka labai patinka wub.gif Tik gaila, kad truputi remelis apsigadino, bet labai nedaug smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2011 12 13, 10:39)
Kas galit padėti apsispręsti?  4u.gif

Išvažiuoju mėnesiui atostogauti. Turiu 16 ir 4 GB korteles.  Visada fotkinau tik raw.
Perkelti nuotraukas galimybės nebus.

Turiu klausimą.  Kokiu formatu fotkinti, kad tilptų viso mėnesio fotkės ir kad tilptų visos? Labai sumažinti nesinori.
Ar tiesiog dar kortelių įsigyti?

rolleyes.gif

as veziausi loptopa. jei kitaip negaleciau, pirkciau extra korteliu smile.gif
Atsakyti