Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Tiga @ 2011 12 12, 21:37)
NIEKADA neatidavinėju smile.gif Iš anksto pasakau kiek bus maždaug smile.gif bet yra buvę atvejų kai susitarėm, atrodo suprato, bet po fotosesijos vistiek kaulijo visų nuotraukų  doh.gif

Tai vat ir aš niekada neatidavinėjau daugiau, +- sutartą kiekį. Bet dabar jau antra klientė, nu tokios įkyrybės, nebesuprantu ką su jom daryt. Jau nekalbant, kad per vienos sesiją vaikščiojo jos draugė ir viską fotkino su telefonu, tai dabar dar ir nori visų nuotraukų.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(neiste @ 2011 12 12, 22:45)
Bet jau dukrytes roza thumbup.gif

ja ja,ji daug mimikų moka, atsigimė į mamą lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sofija2 @ 2011 12 12, 22:45)
Tai vat ir aš niekada neatidavinėjau daugiau, +- sutartą kiekį. Bet dabar jau antra klientė, nu tokios įkyrybės, nebesuprantu ką su jom daryt. Jau nekalbant, kad per vienos sesiją vaikščiojo jos draugė ir viską fotkino su telefonu, tai dabar dar ir nori visų nuotraukų....  doh.gif

mano patarimas būtų netylėti. Klientas visada teisus, bet iki tam tikro lygio. Neužsileisk sau ant galvos. Vyksta fotosesija, ok. Fotografuoji tik tu. Sutartį būtinai sudarinėkit, kurioje būtų paminėta kiek foto atiduosi. Reikalauja daugiau, atkiši sutartį. Na būkit padėties šeimininkais ir jei labai pinigai nespaudžia, atsisakykit tokių žmonių, jei matosi, kad bus problematiški.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 12 gruodžio 2011 - 21:50
QUOTE(Laukine25 @ 2011 12 12, 21:24)
Vestuvės kaip praėjo..

lotuliukas.gif gerai tu čia apie tą zaksą lotuliukas.gif
paskutiniu metu irgi truputį esu įtraukta į vestuvių madas ir pan, mat pusseserė išteka, tai visur mane tempiasi - į suknelės paieškas, susitikimus su fotografais ir pan. Pritariu, žiauriai daug suknių blizgančių, išsiuvinėtų karoliukais, pūstų... Bet matyt yra ir paklausa tokiems "grožiams"
Atsakyti
QUOTE(Sofija2 @ 2011 12 12, 21:33)

Kaip geriau pasielgti su foto kiekiu atidavimui?

Rawų niekada neduodu. Tik sutartą kiekį arba daugiau, jei matau kad yra gerų foto virš sutarto kiekio. Šiaip, dažniausiai daugiau atiduodu, bet visas tik sutvarkytas.
Atsakyti
Labos 4u.gif

kokių grožių čia pridėjot wub.gif O vaikučių gražumas, o Kalėdų laukimo foto irgi laaabai wub.gif (nu negalėjau be wubikų ax.gif sorry 4u.gif ).
Mano fotikas tai dulka truputį. Nedaug fotografuoju ir nieko rimtesnio ax.gif mandarinus kurią dieną čia fotkinau tik
user posted image

Laukine, Tu man pasakyk, kokio dydžio pas Tave virtuvėj langai, kad taaaip šviesu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 12 12, 22:29)

Laukine, Tu man pasakyk, kokio dydžio pas Tave virtuvėj langai, kad taaaip šviesu? bigsmile.gif

smile.gif Langai tai nuo žemės iki lubų, bet stalas buvo atstumtas nuo lango toliau dar nei būna įprastai, kad galėčiau visais kampais fotkint smile.gif Tu gerau exif pažiūrėk biggrin.gif ISO kai kur 4000-6400 laugh.gif Nemoku dar su expo susitvarkyt, vis bijau ISO kelt, užtai sumažinu kitus parametrus, tada šviesinu su PS ir lenda triukšmai. Kas sergat ta pačia liga, tai nedarykit tos klaidos: geriau ISO aukštesnis, nei palikta foto tamsi, su mintism: PS pataisysiu. PS taisoma tamsi foto labiau triukšmaus nei sukeltas teisingai ISO. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 12 12, 21:24)
O čia, jei kas ir režisuota, tai betvarkė- natur produkt  laugh.gif user posted image

Kaip man sita patinka... thumbup.gif

Ir Kikirikes "Ka tu" labai liuks smile.gif

Netirpstu ir neaikcioju niekad del vaiku nuotrauku, bet va tokias mielai ziuriu, nesigilindama, ar menas cia, ar buitiakas ar reportazinis zanras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 12 12, 23:40)
Kaip man sita patinka...  thumbup.gif

Ir Kikirikes "Ka tu" labai liuks  smile.gif

Netirpstu ir neaikcioju niekad del vaiku nuotrauku, bet va tokias mielai ziuriu, nesigilindama, ar menas cia, ar buitiakas ar reportazinis zanras  ax.gif

dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 12 13, 00:37)
smile.gif Langai tai nuo žemės iki lubų, bet stalas buvo atstumtas nuo lango toliau dar nei būna įprastai, kad galėčiau visais kampais fotkint smile.gif Tu gerau exif pažiūrėk  biggrin.gif ISO kai kur 4000-6400  laugh.gif Nemoku dar su expo susitvarkyt, vis bijau ISO kelt, užtai sumažinu kitus parametrus, tada šviesinu su PS ir lenda triukšmai. Kas sergat ta pačia liga, tai nedarykit tos klaidos: geriau ISO aukštesnis, nei palikta foto tamsi, su mintism: PS pataisysiu. PS taisoma tamsi foto labiau triukšmaus nei sukeltas teisingai ISO. 4u.gif

Nebuciau pagalvojus, kad sios sesijos taip Iso uzkeltas. Mano fotikas su 1600 sunkiai susitvarko, ka apie aukstesni kalbet doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 12 gruodžio 2011 - 23:38
QUOTE(neiste @ 2011 12 12, 23:15)
Nebuciau pagalvojus, kad sios sesijos taip Iso uzkeltas. Mano fotikas su 1600 nebesusitvarko, ka apie aukstesni kalbet doh.gif

Čia fotkinta vakar, o diena juk tamsi buvo, be to jau ėmė temt kol pagaliau susiruošiau, tik ISO ir išgelbėjo.
Va čia dar kelios foto www.laukinesfoto.lt Vsio, jau pačiai bloga ir nuo tų nuotraukų ir nuo sausainių doh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(maija @ 2011 12 12, 16:22)
Atbėgau pasigirti smile.gif Jau gavau mainų nuotraukytę iš Dianciko. Ačiū tau labai labai  4u.gif  Taip gražu, negaliu atsidžiaugti  wub.gif 
Diancikai - parodyk visiems nuotraukytę ir į flickr įdėk smile.gif Dar kartelį ačiū  4u.gif

Ačiū labai. Bijojau, kad nebūtų per saldu... Modelis labai aikštijosi, neleido man kito sumanymo įvykdyti...

QUOTE(Laukine25 @ 2011 12 12, 23:40)
Čia fotkinta vakar

Labai gražu, Laukine. tavo visos foto apgalvotos iki smulkmenų, jokių nereikalingų detalių.

Kikirikės - irgi smile.gif Faini vaikiukai, ypač kai apie juos jau buvau girdėjusi smile.gif
Atsakyti