Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 12 12, 16:50)

Labai miela foto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 12 09, 11:44)
Sveikos,
ar kas fotkinot Vilniaus zakse? Kaip ten su šviesa? Man ryt vestuvės ir kaip bebūtų keista, nesu dar zakse nė vienos santuokos fotkinusi, tik Bažnyčioj..

Laukine, kaip praėjo tau vestuvės? Ir apskritai, susidraugavai su blicu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sofija2: 12 gruodžio 2011 - 20:50

"Ką tu? " lotuliukas.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 12 gruodžio 2011 - 21:19
QUOTE(sayonara @ 2011 12 12, 20:35)
nesurežisuoti kadrai

Visiškai sutinku, bet Tu paminėjei tris mano galva skirtingas fotografijos rūšis:
1. Režisuoti kadrai komercijai, tarkim spaudai, reklamai, blogui, ar sau būtent kai norisi režisuotos situacijos foto.
2. Kai fotkini buitiaką. Čia vėlgi yra dar du papildomi puntai:
-kai buitiakas fotkinamas bile kaip
-kai buitiaką fotkina fotografiją jaučiantis asmuo
3. Kai fotkinama darant meną bet neįdedant tam pastangų. (na, šio punkto pvz yra kūdikis su tarkim apelsinais ar plunksnelėmis)

Nemanau, kad galima šiuos punktus suplakti ir vertinti visus vienodai. Man buitiakas irgi labai mielas, netgi mieliausias, bet kartais labai norisi ir vieno kito tvarkingesnio kadro, todėl jį darau sąmoningai to siekdama ir tą parodydama nuotraukoje. Faktas, kad jei kalbėt apie mano foto, tai nei vaikai tešlą susiminkė, nei darė tuos sausainius, nei jų padaryti sausainiai ten toje paskutinėje foto.. Bet jie nuoširdžiai dalyvavo mano kiek pakoreguotame procese biggrin.gif Čia nesiteisinu, nes nėra ko teisintis, sakau, sutinku su say nuomone, tik nemanau, kad galima lyginti šiuos fotkinimo tikslus ir rašyti bendrą balą.

QUOTE(Sofija2 @ 2011 12 12, 20:49)
Laukine, kaip praėjo tau vestuvės? Ir apskritai, susidraugavai su blicu?

Vestuvės kaip praėjo.. Jaukūs žmonės, viskas su vestuvėmis gerai, siaubingai nuskilo oras, tai praktiškai blykstės nė nereikėjo, fotkinau iki 15,30 dar patalpoj, išsisukau su ISO kėlimu.
Bet kiek teko fotkint vestuvių, nesu užsirovusi ant zakso. Ir po šių vestuvių supratau viena: daugiau jei reiks ten eit, atsisakysiu fotkint iš vis. Nu žinokit klaikesys. Jaunosios per tą laiką nemačiau nė vienos "normalios", o ten viso sumoj praleidom apie porą val, tai tų jaunųjų pasikeitė belenkiek, turint omeny, kad visa tuoktuvių ceremonija trunka 15min. Jaunosis su tortinėm sukniom, plastmasinėm broškėm, karūnom, pūkeliais, karolėliais, banteliais ir pan.. Visos jaunosios nėščios. Žodžiu aš buvau lengvai sukrėsta to vaizdelio. Mano jaunoji buvo kukli, tai man pasisekė, čia kalbu apie tas, kurias mačiau tenai jau... Jaunieji, vyrukai irgi atatinkami: ir be dantų ir nesuprantamom šukuosenom, svečių tarpe mačiau ir su treningais atėjusių.. Jaunoji viena nešėsi pvz mėlynų chrizantemų puokštę.. Kitos puokštės irgi su karoliukais, bantais.. Manau, Loreta ten širdies smūgį tikrai gautų, jei jau aš vos negavau.
Tikiu, kad ten ateina normalių porų, ypač jei leliukas beldžiasi ir tenka skubiai susirašyt.. bet tai ką aš ten pamačiau... daugiau jei galima rinktis, nebenoriu to pamatyti smile.gif
O mano vestuvės tai buvo viskas ok, viena kas- teko fotkint siaubingai mažose patalpose. Kai suėjo vienu metu visi svečiai sveikint, tai buvau kaip sausakimšame troleibuse, nei apsisukt nei ką.. Dariau keletą kadrų, bet išėjo tik nugaros.. Po to važiavom į Belmontą, ten aplinka graži, salė graži labai, bet tokia mažutė,- vėl vos ne vienu kampu teko fotkint. Dėl to tai gaila.. Bet kadangi vestuvės mažutės, tai ir salė atitinkamai nedidukė. Na, manau šiemet vestuvių daugiau nebefotkinsiu. Jau laukiu kitų metų biggrin.gif

O čia, jei kas ir režisuota, tai betvarkė- natur produkt laugh.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 12 gruodžio 2011 - 21:30
Merginos, kurios darot mokamas fs, reikia man jūsų help'o 4u.gif
Kaip geriau pasielgti su foto kiekiu atidavimui? Ta prasme, pvz atrenku, sutvarkau 30-50 vnt foto. Bet vat būna klientų, kurie įkyriai reikalauja įrašyt visas, jiems tinka ir raw formatas. Ar jūs atidavinėjat, įrašot visas foto?
Atsakyti
QUOTE(Sofija2 @ 2011 12 12, 21:33)
Merginos, kurios darot mokamas fs, reikia man jūsų help'o  4u.gif
Kaip geriau pasielgti su foto kiekiu atidavimui? Ta prasme, pvz atrenku, sutvarkau 30-50 vnt foto. Bet vat būna klientų, kurie įkyriai reikalauja įrašyt visas, jiems tinka ir raw formatas. Ar jūs atidavinėjat, įrašot visas foto?

apsikakoja tegul biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sofija2 @ 2011 12 12, 22:33)

ne,atiduodu tik sutartą kiekį foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sofija2 @ 2011 12 12, 21:33)

NIEKADA neatidavinėju smile.gif Iš anksto pasakau kiek bus maždaug smile.gif bet yra buvę atvejų kai susitarėm, atrodo suprato, bet po fotosesijos vistiek kaulijo visų nuotraukų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 12 12, 22:02)
"Ką tu? "  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif o koks amziaus skirtumas tarp tavo vaikuciu?
Atsakyti
QUOTE(Egzo @ 2011 12 12, 22:38)
lotuliukas.gif  o koks amziaus skirtumas tarp tavo vaikuciu?

ji beje rimtai taip sako lotuliukas.gif Skirtumas metai ir 4mėn. blush2.gif
Atsakyti
Kokia gera ideja vaikuciu ir seneliu namus sujungti.Mes kai buvom nuvyke i seneliu namus,tai vienas kolega pasieme savo pagalbininka 5 metu sunu,tai puse seneliu norejo su juo nusifotografuoti doh.gif ir fotografavosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 12 12, 23:02)
"Ką tu? "  lotuliukas.gif

Bet jau dukrytes roza thumbup.gif
Atsakyti