Oi, kaip smagu man.. Taip dėl tų auto džiaugiuosi, negaliu
Ačiū už komentarus, nors ištiesų tikiuosi, kad kada nors padarysiu gerokai geriau, čia tik visiškai pirmas auto gyvenime. Bet labai ačiū.
Dabar bandau atgamint ką dariau: visų pirma fotkintis nusprendžiau sėdint ant kėdės, nes kaip jau sakiau: vistiek nesuprantu kaip sufokusuoti orą 1,6m aukštyje, vietoj, kur maždaug būtų veidas. Tai nusprendžiau kad sėdom. Ant kėdės atlošo dėjau savo rankenuką, sufokusuoju su S fokusu į jį, tada perjungiu ant C fokuso ir einu sėst. Parametrų nerašysiu, exifai visi yra. Bet kadangi fotkinau ant trikojo, tai išlaikymą mažinau belenkiek. Ale kažkaip man vistiek nelabai patiko.. ir fokusą daug kur pamesdavau. Tada mane aplankė EUREKA, žiūriu, šalia stalo stovi lempa- toršeras ir ji dar visaip pas mane lankstosi, tai man puikiai pasitarnavo fokuso nustatymui, ji iki mano ūgio gali išsitiesint, žodžiu, puikioji.. Nu ir tada pabandžiau fokusuot ant M ir nebeperjunginėt. Ateinu, paspaudžiu paleidimo mygtuką ir sėdu vieton. Turėčiau mygtuką (dar vis neatėjo), nereikėtų iš vis sėdimosios kelt, galima būtų belenkiek fotkint, o dabar biškį sportas po kiekvieno kadro eit vėl spaust iš naujo
Ir dar nustačiau ne vieną fokuso tašką bet kelis (tokia svirtelė ant fotiko stumdosi). Tai va ir viskas, gavosi. Labai smagu. Kas fainiausia, kad yra smagumo dvi priežąstys- paklusnus modelis, galėsiu praktikuotis ir kad pagaliau turėsiu bent kelias savo foto, nes esu batsiuvys be batų