Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ievukis @ 2011 12 07, 12:33)
"Mama,o kada eglute puosim?"

Gruodzio 7-oji,iki Kaledu liko 17 dienu  mirksiukas.gif

Nu labai smagiai Ieva 4u.gif
Atsakyti
Aciu labai mergaites mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 12 07, 11:33)
"Mama,o kada eglute puosim?"

oi kaip fainai!!! bigsmile.gif
Atsakyti
Ievuki, patiko labai thumbup.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 12 07, 08:55)
gotte, apie Tavo foto. jei atvirai, man asmeniškai nepatinka tai, kad ji išsipuošusi, ryškiai išsidažiusi (ypač lūpos man BUM schmoll.gif ), visur pozuoja, daug visokių detalių ir beveik niekur nėra dirbta su šviesa. Moteris fotogeniška, laisvai besijaučianti prieš objektyvą, o jos asmenybės nuotraukose nėra nė gramo - tik aksesuarai, makiažas, rūbai ir pan. 4u.gif

Taip taip...lūpos ir man neaaa schmoll.gif išsipuošusi irgi pagal save...pozuoja - tikrai taip...aj tiesa, toje foto, kur lūpas dažosi - tikrai nepozuoja, aš netikėtai čia ją pagavau, kol ji darė paskutinius štrichus..kol pamačiusi pradėjo pozuoti, aš tiesiog nebefotkinau.
Aš nieko jai nepatarinėjau dėl išvaizdos...aj tokios buvo aplinkybės.. nesigilinkim..

O su šviesa tai jo, čia mano svajone išmokti to reikalo...silpnų silpniausia mano pusė verysad.gif šį kartą ir fotografavimo aplinka ribojo, bet aišku tai nepasiteisinimas.

Dėkui tau už komentarą...

Bliamba, kaip norėčiau rasti kokią pagyvenusią moteriškę savo idėjoms įgyvendinti...kokią charizmatišką...ir dar raukšlėtą... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 07 gruodžio 2011 - 12:24
Sveikos, jau kokius 3 mėn. seku temą ir esu tyli temos stebėtoja. Per tą laiką daug skaičiau, domėjaus, rinkausi fotiko modelį, stebėjau ką komentuojat, kokių klaidų nedaryt ir pan. Pagaliau šią sav. gavau ilgai lauktą fotiką (laimės pilnos kelnės, džiaugiuos kaip maža mergaitė kalėdų senelio sulaukus blush2.gif ). Atrodo viskas n kartu išstudijuota, perskaityta, sukramtyta, nusistatau A rėžimą, pasireguliuoju diafragmą, kokios reikia ir "pyškinu" g.gif . Bet pasirodo nė velnio! doh.gif Neklauso manęs, taip kaip aš įsivaizdavau doh.gif Krūva mygtuku, ratukų, meniu kol kas painus... Atsisiunčiau lietuvišką instrukciją - 348psl. doh.gif Bandysiu susidraugaut thumbup.gif Fotkint galiu tik vakare po darbo prie dirbtinio apšvietimo doh.gif Čia kelios foto iš pirmų bandymų:
bandymas 1
bandymas 2
bandymas3
Gal galite patarti kaip užmušt tą geltona spalvą ir neiškraipyt akių spalvos. Fotkinau kambary, kurio tiek sienos, tiek grindys, tiek užuolaidos geltono atspalvio, o ir pats katino kailis irgi gelsvas. Stumdžiau su Curves, bet labai iškraipo akių spalvą (o norėjau, kad akių spalva būtų būtent tokia kokia realiai yra).
P.S. Atsiprašau, kad įdėjau ne nuotraukas, o nuorodas, nes darbe neturiu kaip sumažint.
Tikiuosi priimsit ir mane į savo gretas 4u.gif Labai noriu išmokt fotografuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilguna: 07 gruodžio 2011 - 12:28
QUOTE(Smilguna @ 2011 12 07, 14:26)

4u.gif
As saltinciau spalvas blush2.gif Nors su dirbtiniu apsvietimu prasti popieriai ir man, tad stengiuos nebefotkint vakare.

SBM, grazi juostine foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilguna @ 2011 12 07, 12:26)
Gal galite patarti kaip užmušt tą geltona spalvą ir neiškraipyt akių spalvos. Fotkinau kambary, kurio tiek sienos, tiek grindys, tiek užuolaidos geltono atspalvio, o ir pats katino kailis irgi gelsvas.

Iš tiesų tai reiktų baltos spalvos balansą nustatinėti.. atlik namų darbus ir bus viskas aiškiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 12 07, 13:35)
Iš tiesų tai reiktų baltos spalvos balansą nustatinėti.. atlik namų darbus ir bus viskas aiškiau  mirksiukas.gif

Namų darbai pirmame psl.,čia tarpkitko ax.gif ,aš taip PAT galvojau kad viską moku viskas išeina,o pasirodo ne velnio,pakolkas sustojau ties antru namų darbu,kapstausi...
Dabar pasiruosimas sventems,grazus žaidimas,nuotraukos visu labai gražios,smagu laukt Kalėdų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilguna @ 2011 12 07, 12:26)

Namų darbai Tau labai padės. Ypač po 5-ojo turėtum pradėti suprasti kas ne taip. Beje, turbūt skaitei, kad dažna mūsų fotografuoja RAW formatu. Tai irgi labai padeda susitvarkyti su spalvomis. smile.gif
Atsakyti
SBM, gražūs užkulisiai.
Aš šiemet matyt neparuošiu nieko šventinio. Nors idėją turiu. Laiko tik jei kas papildomo duotų. O ir naktį nebeišeitų ruoštis. Einu su vištom tupti...
Atsakyti
QUOTE(Smilguna @ 2011 12 07, 13:26)
Sveikos, jau kokius 3 mėn. seku temą ir esu tyli temos stebėtoja. Per tą laiką daug skaičiau, domėjaus, rinkausi fotiko modelį, stebėjau ką komentuojat, kokių klaidų nedaryt ir pan. Pagaliau šią sav. gavau ilgai lauktą fotiką (laimės pilnos kelnės, džiaugiuos kaip maža mergaitė kalėdų senelio sulaukus blush2.gif ). Atrodo viskas n kartu išstudijuota, perskaityta, sukramtyta, nusistatau A rėžimą, pasireguliuoju diafragmą, kokios reikia ir "pyškinu"  g.gif . Bet pasirodo nė velnio!  doh.gif Neklauso manęs, taip kaip aš įsivaizdavau  doh.gif Krūva mygtuku, ratukų, meniu kol kas painus... Atsisiunčiau lietuvišką instrukciją - 348psl.  doh.gif  Bandysiu susidraugaut  thumbup.gif Fotkint galiu tik vakare po darbo prie dirbtinio apšvietimo  doh.gif Čia kelios foto iš pirmų bandymų:
bandymas 1
bandymas 2
bandymas3
Gal galite patarti kaip užmušt tą geltona spalvą ir neiškraipyt akių spalvos. Fotkinau kambary, kurio tiek sienos, tiek grindys, tiek užuolaidos geltono atspalvio, o ir pats katino kailis irgi gelsvas. Stumdžiau su Curves, bet labai iškraipo akių spalvą (o norėjau, kad akių spalva būtų būtent tokia kokia realiai yra).
P.S. Atsiprašau, kad įdėjau ne nuotraukas, o nuorodas, nes darbe neturiu kaip sumažint.
Tikiuosi priimsit  ir mane į savo gretas 4u.gif Labai noriu išmokt fotografuot.

Kas susitvarkyti su spalvom reikia zaisti su WB fotoaparate, o ne po to galvoti kaip JPG faila sutvarkyti. Tam yra penktas namu darbas pirmame puslapyje.

AUto WB prie dirbtinio apsvietimo nesitvarko, pusiau automatiniai taip pat sunkiai, nes taupiu lempuciu temperatura daznai skiriasi, o ten viena kazkuri nustatyta. Bandyk daryti ND su WB ir tada suprasi kaip reguliuoti. Fotkink ant Raw, taip pat bus paprasciau sutvarkyti spalvas.

QUOTE(neiste @ 2011 12 07, 13:30)
SBM, grazi juostine foto 4u.gif

Dekui smile.gif, Bet cia ne juosta... Tik siaip paminejau, kad pasiilgau juostiniu kadru... smile.gif

Yvette, dekui.... Tikiuosi ir pas tave pries sventes atsiras daugiau laiko wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.B.M.: 07 gruodžio 2011 - 13:24
QUOTE(Ka @ 2011 12 07, 14:07)
Namų darbai Tau labai padės. Ypač po 5-ojo turėtum pradėti suprasti kas ne taip. Beje, turbūt skaitei, kad dažna mūsų fotografuoja RAW formatu. Tai irgi labai padeda susitvarkyti su spalvomis.  smile.gif

Ačiū visoms už komentarus 4u.gif Jau nežinau kelintą pradžiamokslių temą gliaudau. Kartais toks jausmas, kad jus pažįstu lotuliukas.gif Ir namų darbus pasidariau pirmus tokius elementarius dėl supratimo, bet 5-to dar nespėjau. Čia kol kas nekelsiu, savaitgalį gal ką sugalvosiu idomiau, tada įdėsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilguna: 07 gruodžio 2011 - 13:47