Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(bytte @ 2011 12 09, 10:34)
Na jei būtų vienas sijonas, tai tikrai ar geras, ar blogas, sunešiotumėt per metus, Va čia ekonomika gaunas turint gan daug rūbų. Mano močiutė turėjo tokių kur būdama 30-ties įsigijo ir jei būtų man geri, būtų palikimu palikus (aišku čia pliusas, kad visą gyvenimą tą patį dydį nešiojo). Todėl apsimoka pirkti ne vieną ir kokybišką rūbą, bet... kaip sukaupt man juos  g.gif ... aš visą senąją spintą gražiai sudėjus laukiu, gal ateis toks laikas, ir vėl į rūbus tilpsiu... likau nuoga ir negaliu finansiškai iškart visko susipirkt. Tai man matyt todėl kokybiški neatsiperka, nes nespėja susikaupt.

vat ir gera motyvacija savo dydyje išsilaikyti thumbup.gif asmenškai aš po nėštumo tol nešiojau vieninteles kelnes, į kurias tilpau, kol vėl galėjau vilkėti senus rūbus blush2.gif nepirkau nieko didesnio dydžio iš principo schmoll.gif
Atsakyti
Na jei būtų vienas sijonas, tai tikrai ar geras, ar blogas, sunešiotumėt per metus, aš visą senąją spintą gražiai sudėjus laukiu, gal ateis toks laikas, ir vėl į rūbus tilpsiu...

Turiu prisipažinti bent šiuo klausimu man pasisekė, nuo 14 metų dydis nebekito apart nėštumo laikotarpio. bet ir per nėštumą tilpau į visus megztinius, tai teko tik kelnių platesniu liemeniu bei didesnių liemenėlių įsigyti. Išėjau iš ligoninės vėl su priešnėštukiniais rūbais biggrin.gif Jei figūra kistų kas sezoną sukaupti rūbai jokios naudos neduotų.
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2011 12 09, 10:56)
Turiu prisipažinti bent šiuo klausimu man pasisekė, nuo 14 metų dydis nebekito apart nėštumo laikotarpio. bet ir per nėštumą tilpau į visus megztinius, tai teko tik kelnių platesniu liemeniu bei didesnių liemenėlių įsigyti. Išėjau iš ligoninės vėl su priešnėštukiniais rūbais  biggrin.gif Jei figūra kistų kas sezoną sukaupti rūbai jokios naudos neduotų.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Iš neštuminių rūbų turėjau tik džinsus, bridžus ir sijoną, o visą kitą prisitaikiau iš įprastinio garderobo. Tik grįžusi iš ligoninės tilpau į džinsus per visur išskyrus klubus, nes kaulai buvo "išėję" nuo 92 cm iki 100 blink.gif bet užtat po to labai smagu buvo kiekvieną savaitę matuotis ir matyti, kaip sueina atgal lotuliukas.gif po cm kas antrą dieną tongue.gif
Svoris mano nekito nuo kokios 9 klasės, tik formos tapo moteriškesnės, liemuo plonesnis, klubai apvalesni tongue.gif tik krūtinė deja sumažėjo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 09 gruodžio 2011 - 11:02
QUOTE(femme @ 2011 12 09, 11:43)
vat ir gera motyvacija savo dydyje išsilaikyti  thumbup.gif  asmenškai aš po nėštumo tol nešiojau vieninteles kelnes, į kurias tilpau, kol vėl galėjau vilkėti senus rūbus blush2.gif nepirkau nieko didesnio dydžio iš principo schmoll.gif

Lengva jums kalbėti, mano kūno formos kito visada kaip garmoškė...
Na aš po pirmo nėštumo tilpau į senus rūbus, paskui išvis kritau (daug nervų dėl dukrytės sveikatos)...
po antro gal net priaugau... sunešiojau rūbus likusius kai su pirmu nėščia buvau lotuliukas.gif ir kelis mamos rūbus pribaigiau. Irgi nenorėjau nieko pirkt. Paskui kai nebemaitinau mečiau svorį tvarkingai, numečiau... optimistiškai tikėjausi pastoviai išlaikyt mažą svorį, bet kiek neskaičiavau, visada tekdavo palaikyti labai mažą kcal, antraip svoris iškart augdavo, ko pasekoje ėmė slinkti plaukai... tai mečiau aš tą žaidimą (čia tikrai ne kažkokia kopūstų dieta, skaičiavau kad viską gautų organizmas, valgiau labai įvairų maistą, taip gyvenau apie du metus). Tikėjausi kad pavyks svorį išlaikyt kas pusmetį metant kas priauga, bet pavyko tik kartą, vėliau nuliniai rezultatai. Man kažką valgyti ar nevalgyti labai paprasta, kaip ir mesti rūkyti... bet mankštintis tiek kad būtų rezultatai - be šansų, nekenčiu fizinės veiklos. Treniruokliai nuobodūs, aerobika... jaučiuosi kaip idiotė stripaliodama ir t.t. man fiziniai pratimai sukelia tokį vidinį emocinį nepasitenkinimą kad brrr, net prisimenant ar įsivaizduojant kad darau tai.
Kiek dar storėsiu nežinau... todėl neįsivaizduoju kaip elgtis rūbų atžvilgiu. O taupyti tenka, nes nėra kitos galimybės, kaip sakoma gyvent reikia iš tiek kiek turi.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 12 09, 12:09)
mano kūno formos kito visada kaip garmoškė...

Mano irgi drinks_cheers.gif
Jei įvertinčiau pastartuosius 7 metus: nuo XS dydžio laipsniškai storėjau iki L, vėliau nėštumas, kuomet pavirtau išvis į neaprėpiamą bačką, vėliau pogimdinis lieknėjimas vėl iki XS (tačiau dabartinis XS visgi gerokai pilnesnis, nei anas prieš 7 metus, daugiau probleminių zonų atsirado; sakykim dabar jau visai nesižiūriu su mini sijonais, ką anksčiau galėjau sau leisti), po kelerių metų žadu vėl pastot ir pastorėt biggrin.gif .
Aš net nekalbu apie kardinalius stiliaus ir skonio pokyčius irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 12 09, 11:09)
Lengva jums kalbėti,

bet mankštintis tiek kad būtų rezultatai - be šansų, nekenčiu fizinės veiklos. Treniruokliai nuobodūs, aerobika... jaučiuosi kaip idiotė stripaliodama ir t.t. man fiziniai pratimai sukelia tokį vidinį emocinį nepasitenkinimą kad brrr, net prisimenant ar įsivaizduojant kad darau tai.
Kiek dar storėsiu nežinau... todėl neįsivaizduoju kaip elgtis rūbų atžvilgiu. O taupyti tenka, nes nėra kitos galimybės, kaip sakoma gyvent reikia iš tiek kiek turi.

šiaip išties gal man ir nederėtų kalbėti už kitus doh.gif pati medžiagų apykaita nesiskundžiu, man vis atrodo, kad viską reikia daryti su saiku ir nebus problemų, bet gi viena draugė vasarą man atvėrė akis, kai savaitę kelionėje valgėme tą patį, aš dar sau leisdavau ir daugiau, nepriaugau nei gramo, o ji - net 3 kg blink.gif Tai net nežinau - dar turiu tokią versiją, kad kiekvienas organizmas turi savo iš prigimties užprogramuotą svorį, kurį palaikyti nereikia pastangų, o vat išlaikyti mažesnį, kainuoja labai daug doh.gif o dar nuo dietų išbalansuojamas natūralus organizmo būvis, letėja medžiagų apykaita, organizma ima kaupti kiekvieną papildomą kaloriją blush2.gif Juk ir indai skirsto žmonių kūno tipus pagal Vatos, Pitos ir Kaphos kiekį ir vienas iš prigimties liaunas, kitas - drūtas.
Dėl sporto - pati visiškai nesportuoju tradiciniu supratimu - bet kartais per dieną tiek nusilakstau, kad raumenis skauda doh.gif Savaitgaliais irgi ant sofos negulim, vasarą dviračiai, riedučiai su vaiku, ilgi pasivaikščiojimai.
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2011 12 09, 12:23)
dar turiu tokią versiją, kad kiekvienas organizmas turi savo iš prigimties užprogramuotą svorį, kurį palaikyti nereikia pastangų, o vat išlaikyti mažesnį, kainuoja labai daug

Labai pritarčiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 12 09, 11:09)
Man kažką valgyti ar nevalgyti labai paprasta, kaip ir mesti rūkyti... bet mankštintis tiek kad būtų rezultatai - be šansų, nekenčiu fizinės veiklos.

Bet niekur nesu girdėjus, kad vien dietomis galima palaikyti kūno svorį. Visur pabrėžiama, kad tik procedūrų, maisto ir treniruočių dėka tai įmanoma.
Aš sutinku, kad kiekvienas turim ir kažkokį gamtos kodą, ir visi vieno sukirpimo su vienodom pastangom tikrai nebūsim, bet ir gyvensena lemia labai daug. Aš dievinu sportą, galėčiau visą dieną praleisti sporto salėje ir labai liūdžiu, kad dirbu ,mamauju ir normaliam sportui laiko nebelieka. Bet ilgi pasivaikščiojimai, dviračiau, riedučiai man neatsiejama laisvalaiko dalis.
Jei nesat aktyvaus sporto mėgėja dabar yra visokie pilates pratimai, joga ir pan. kur labiau atsipalaidavimo pratimai, bet labai padeda palaikyti formą, gal juose rastumėte džiaugsmą. Galiausiai galima pamėgti pirties procedūras, ar dar bala žino ką. Kad ir vaiksčiojimo pėstute po parduotuves biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 09 gruodžio 2011 - 12:25
Nekenčiu bet kokio mankštinimosi, galiu padėkot fizinio lavinimo programai ir mokytojams.
Na, o kad tik nuo vaikščiojimo po parduotuves sukūst biggrin.gif ... jei aš sugebėdavau po 12 val. lauko darbų (žemių kasimas, vežimas, kratymas, grėbliavimas ir galima sakyti tai darant bėgomis), kur mažai kas išvis fiziškai pakelia, nė kiek nesukūst irnesakyk.gif
Dar yra toks dalykas kad skirtingai skirtingiems žmonėms reikia maitintis. Va dukros trenerė (jau kiek ji sportuoja, niekad jokiam sporto klube eilinė moteris neprisisportuos), tai ji pastebėjo kad kai jos vyras ėmė pilnėti (maniškiam taip pat buvo, nekeičiant nei gyvenimo būdo, nei mitybos ėmė svoris augt, priaugo apie 20 kg), tai jie ėmė valgyt vietoj bulvių ryžius, kiek jis sublogo, tiek ji pasitaisė.
Apie lieknėjima esu apsiskaičius en, ir kadangi esu labiau matematikė, tai visada visą informaciją analizuoju, darau visokias išvadas ir pan. Kūno svoris priklauso tik nuo kiek gauni kcal ir kiek jo sudegini, viskas. Tiesa yra visokie dalykėliai, nuo kurių priklauso kiek kcal sudegina, kiek nueina į kūna, vienas iš jų - fizinis krūvis, kaip ir kūno temperatūros palaikymas, bet visos tos procedūros ir reklaminiai preparatai - pinigų melžimo būdas ir tiek. Sauna visai kitu aspektu naudinga, ji svorio metimo neįtakoja iš esmės, ypač jei po kaitinimosi neprisiverti į šaltą vandenį įlysti.

Taigi, kaip ekonomiškai elgtis jei figūra nepastovi g.gif kaip suprantu donstop gebėjimas įsigyti, panešioti ir parduoti/atiduoti teisingiausias g.gif o jei tavo rūbai nepaklausūs (stilius daugeliui moterų pavyzdžiui nepriimtinas)? g.gif Gal yra kokių fasonų kurie leidžia daugiau ar mažiau keistis dydyje? aišku atsižvelgiant į figūros tipą...
Atsakyti
Ačiū už pasidalinimus, kur ir kaip perkat rūbus 4u.gif Labai man aktuali ir naudinga tokia informacija.

QUOTE(Loxxy @ 2011 12 09, 09:33)
Parskaičius suskaičiavau, kad mano mėgstamiausias rudas sijomas, jau 7 metus skaičiuoja  blink.gif Oi seniena, ir ką dabar daryt  cool.gif O tada suma kurią paklojau atrodė grėsminga, bet per šitiek metų atitarnavo su kaupu. Ir tikrai jei išsirenku man prilimpantį ir kokybišką rūbą nešioju metų metus  drinks_cheers.gif

Iš čia neseniai užrodyto puslapio man patiko, kad ten skaičiuoja ne rūbo kainą, o "nešiojimo kainą" - tipo jei sijonas kainavo sakykim 200 Lt, o jį užsidėjai 200 kartų iki nusidėvėjimo, tai vieno apsirengimo kaina - 1 Lt. Jeigu pirkai už 20 Lt ir užsidėjai 10 kartų - tai jų kaina iš esmės vienoda smile.gif

QUOTE(femme @ 2011 12 09, 10:30)
čia matyt reakcija į mano postą, tai paaiškinsiu, kad kaip jau sakiau - rūbai pas mane pamažu kaupiasi per eilę metų. Jei perki kokybiškus daiktus ir nesivaikai vienadienių madų - ale purvinto džinso rūbų, švarkų su užtrauktukais ir visokiomis detalėmis - o kiekvieną žiemą nusiperki pvz. vieną kostiumėlį ar kitokį derinį, priklausomai nuo stiliaus, tai pamažu jų susikaupia gana nemažai, jei figūra nesikeičia hihihi.gif

aha, va pas mane matyt bėda tame, kad rūbai nesikaupia. Nusiperku kokybišką daiktą, tai zulinu vos ne kasdien, o paskui stebiuosi, kodėl tik sezoną atgyveno smile.gif

O šilkinių šalikėlių nežinau kiek nesu mačius... kažkada su mama užtikom skuduryną pilną sariu šilkinių, tai visus pasičiupom...

Aha, man irgi vieną kartą taip nuskilo biggrin.gif Iki dabar turiu puikų šilkinį šaliką, tik vis jo nepritaikiau. Dabar į žiemos kapsulę įkišau, nes jis tokios superinės teal spalvos wub.gif

QUOTE(bytte @ 2011 12 09, 13:30)
Taigi, kaip ekonomiškai elgtis jei figūra nepastovi g.gif kaip suprantu donstop gebėjimas įsigyti, panešioti ir parduoti/atiduoti teisingiausias  g.gif  o jei tavo rūbai nepaklausūs (stilius daugeliui moterų pavyzdžiui nepriimtinas)? g.gif  Gal yra kokių fasonų kurie leidžia daugiau ar mažiau keistis dydyje? aišku atsižvelgiant į figūros tipą...

1.Panešioti-parduoti-pirkti naujus
2.Pirkti pigius, kurie greit susinešioja
3.Rinktis tokius drabužius, kurie prisitaiko prie figūros pokyčių g.gif Čia iš dalies įmanoma, bet tik jei toks stilius priimtinas. Tipo perki drabužius "one size fits all", ir gali storėti/kūdėti kiek tik patinka smile.gif
Atsakyti
Keli koliažai smėlio laikrodžio tipo figūrai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Obuolio tipo figūai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Kriaušytėms:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 12 09, 08:36)
Paramos skyrely ima ir be jokių nuotraukų. Man atrodo, jei Loxxy pamatytų, kaip graibsto tuos rūbus, kiek būna norinčių (per pirmą valandą lūžta a.ž., yra prašančių ir į kitus miestus siųsti, yra siūlančių primokėti, kad tik jiems atiduočiau, o ne kietiems  doh.gif ), kaip paskui žmonės nuoširdžiai dėkoja per a.ž., gavę panešiotus akivaizdžiai rūbus, kaip paskui po kiek laiko vėl ir vėl rašo, klausdami, ar neturiu vėl ką nors atidavimui. Turėjau tokią etatinę paėmėją, tai po antro karto atnešė saldainių dėžę  smile.gif  Žodžiu, kažkam tie panešioti rūbai labai labai reikalingi, ir jokia gėda tokius atiduoti, kai mataiu, kiek tai suteikia kažkam džiaugsmo ir naudos  smile.gif

Galima nuorodą? blush2.gif
Atsakyti