Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(vilmuke3 @ 2011 12 08, 12:07)
biggrin.gif patiko ir man visai puslapis. jei kam nesunku butu, labai noreciau, kad esme paverstu i lt kalba, nes ten visokie sarasiukai, lenteles yra ir pan, tik kad neviska tiksliai susigaudau. blush2.gif

Bandysiu šiek tiek paverst blush2.gif

Kaip pradėti planuoti kapsulę.

Kas sudaro kapsulę.
Vaskas, ko jums prireiks - sijonai, kelnės, švarkeliai, topai ir suknelės.

Paprastai kapsulė apsiriboja 2 spalvom, kurias galima maišyti. Kiekvieno rūbo modelis turi derėti prie kitų rūbų modelių, taip kad kiekvienas švarkas tiktų prie kiekvieno sijono, kelnių ir gal net suknelės.

Nei viena kapsulė negali būti universali, tad jums reikės suformuoti kelias: darbui, socialiniams renginiams, kelionėms, namams ir tt.

Lentelėje paminėti 2 švarkai, 3 sijonai, 4 palaidinės, 2 megztiniai, 1 suknelė, taip pat batai, rankinės, diržai, šalikai, papuošalai.

Prieš planuodami kepsulę, jūs turite pasirinkti spalvas. Darbinei kapsulei jūs tikriausiai pasirinksite tamsų vienspalvį sijoną, prie jo derantį švarką, šviesesnį antrą sijoną ir švarką, galbūt raštuotą. Spalvos ir medžiagos turi būti panašios, kad tarpusavy derėtų.

Suknelė taip pat turi derėti prie pasirinktų 2 spalvų, taip kapsulė bus universalesnė.

Švarko modeliai gali būti skirtingi, bet jie abu turi tikti prie abiejų sijonų. Skirtingi modeliai duos didesnę įvairovę. Vienas gali būti trumpesnis iki liemens, kitas ilgesnis, iki klubų. Tas pats ir su sijonais, vienas gali būti tiesūs siauras, kitas klostuotas su sagom.

Suknelė gali būti raštuota, spalvos pagrindinės dvi, įliemenuota, su siauru sijonu.

Palaidinės: viena šviesi, kitos spalvotos, tinkančios prie sijonų ir kelnių.

Megztiniai: vienas vienspalvis kardiganas, tinkantis prie visų sijonų ir palaidinių, kitas - megztinis su v iškirpte, tinkantis ir ant palaidinių, ir ant nuogo kūno prie sijono.

Atsakyti
Dar vienas straipsnis iš ten pat, mano galva, naudingesnis 4u.gif

Planuojame biudžetą rūbams.

Biudžeto planavimas užtikrina kapsulės metodo sėkmę. Kai jūs planuojate savo garderobą, įtraukite į planą kažką iš turimų daiktų. Atrinkite tuos rūbus, kurie tikrai jums patinka ir kuriuos jūs mėgstate vilkėti, atmeskite tuos, su kuriais jaučiatės nepatogiai. Atrinkti rūbai yra jūsų naujojo garderobo pagrindas. Turėkite omeny, kad priklausomai nuo tų atrinktų rūbų spalvų jūs turite pagrindą galbūt kelioms būsimoms kapsulėms. Suvokdami galutinį savo įvaizdį jūs galite papildyti turimus rūbus trūkstamais, taip, kad susidarytų kapsulės. Jums reikia sudaryti trūkstamų daiktų sąrašą.

Pirmiausia jums reikia apskaičiuoti, kiek pinigų jūs galite skirti rūbams kasmet. Galbūt jūs jau žinote savo biudžetą, o gal reikės prisėsti ir jį apskaičiuoti. Kiek jūs išleidote rūbams pernai? Kai jau turėsite tą skaičių, galėsite padalinti jį taip: 50 % stambiems pirkiniams (žieminis paltas, kostiumėlis, suknelės ir švarkelio komplektas) ir 50 % smulkiems pirkiniams ir vasariškiems rūbams. Tai tik pasiūlymas, atsižvelkit į savo situaciją.

Atsakyti
ACIU ACIU ACIU DONTSTOP 4u.gif 4u.gif 4u.gif
as kaip tik norejau apie biudzeta pasakyt kad turetu but daugeliui naudinga smile.gif

Atsakyti
Dar toks prieštaringas dalykas: ėmiau pirkti tik geros kokybės daiktus, ne visada labai brangiai, bet kartais tikrai brangiau, bet žinau, kad nešiosiu kokius 2–4 metus, tai kaip ir tas pats gaunasi, kartais net pigiau. Neturiu daug laiko apsipirkti, o ir nemėgstu keisti gerų daiktų. Kai perki, lyg neatrodo taupu, bet kai nešioji kelintus metus ir džiaugiesi, tai malonu smile.gif Tiesa, geros kokybės daiktų galima ir per išpardavimus nusipirkti: nešioju žieminę pūkinę striukę trečius metus, nesimato beveik, kad nešiota biggrin.gif 120 lt.
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2011 12 08, 12:29)
Pirmiausia jums reikia apskaičiuoti, kiek pinigų jūs galite skirti rūbams kasmet. Galbūt jūs jau žinote savo biudžetą, o gal reikės prisėsti ir jį apskaičiuoti. Kiek jūs išleidote rūbams pernai? Kai jau turėsite tą skaičių, galėsite padalinti jį taip: 50 % stambiems pirkiniams (žieminis paltas, kostiumėlis, suknelės ir švarkelio komplektas) ir 50 % smulkiems pirkiniams ir vasariškiems rūbams. Tai tik pasiūlymas, atsižvelkit į savo situaciją.

thumbup.gif
Atsakyti
Man labai nesiseka apskaičiuot ko ir kiek man reikia ax.gif
Pradžiai apsiribojau visišku minimu... vieni džinsai + sijonas apačiom
pora plonų megztukų ir liemenė jei šalta... paskui nusprendžiau stebėjimo metodu žiūrėt ko trūksta, bet ne ko norisi
Loxxy kaip jūs manot kuriam socialiniam sluoksniui nepriimtina pardavinėti devėtus daiktus Lietuvoje? aš turiu tokį įtarimą kad toks pardavinėjimas ar nepardavinėjimas susijęs labai su vadinamu ubago sindromu... arba snobizmu... kokiame sluoksnyje tokio sindromo daugiau čia jau klausimas... Nedėvimų rūbų pardavimas ar atidavimas tiesiai į rankas yra labai ekologiškas požiūris į vartojimą, ir todėl galvoju kad tai labai sveikintina.
Aš perku devėtus rūbus kuistukuose, nes ten randu geresnės kokybės daiktus, nei kartais už aukšta kainą parduodamus rūbus. Tiesa pasakius išvis retai LT randu padorios kokybės daiktus... nesuprantu skirtumo tarp fufaikės tam pačiam Newyorker ir nepamenu kokioje ten prabangių kostiumų parduotuvėje, kur ta fufaikė kainavo nei daug nei mažai 1275 Lt... nu niekaip nesueina man galvelėj kaip ji tiek gali kainuoti... net ne pūkinė... fasonas irgi nuvalkiotas tiek kiek senai vyrai dėvintys kostiumus matyt... ir išvis koks kostiumuotas save gerbiantis gerai finansiškai stovintis vyras gali dėvėti tokią fufaikę... aš perku nesvarbu iš kur, randu tokios pat kokybės ir moku 60 Lt... nematau jokio skirtumo tarp kažkokio brendo daiktų kokybės... Tam pačiam Newyorkery pirkom vyrui šortus... ir jau trečia vasara nieko net į tą pusę nerandam nei kokybės, nei fasono atžvilgiu... taip tragiškai sukirpti visi doh.gif o ir kokybė doh.gif ...tik kainos lyg gerų daiktų.
Ar kas esat iš azijos pirkę medvilnines timpas ar pėtkelnes? prisivežę nemažai... kainos po 18-15 Lt...
Papildyta:
QUOTE(groovy @ 2011 12 08, 14:24)
Tiesa, geros kokybės daiktų galima ir per išpardavimus nusipirkti: nešioju žieminę pūkinę striukę trečius metus, nesimato beveik, kad nešiota biggrin.gif 120 lt.
Papildyta:

thumbup.gif

o mano matosi (pirktas už 400)... arba aš nešiot nemoku, arba neužtaikau normalių paltų... atseit geros kokybės (audinys tikrai atrodė kokybiškas tiek pagal sudėtį, tiek pagal audimą) paltuką nudrengiau visiškai per pustrečių metų iki skuduro... įsigijau praitais metais pūkinį... tas pats š... kyla įtarimas kad reikia pradėt ieškoti per išpardavimus kitiems metams naujo... kad vėl nereikėtų nesulaukus išpardavimų pirkt... man kažkaip piniginė neišneša...
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 12 08, 13:34)
Loxxy kaip jūs manot kuriam socialiniam sluoksniui nepriimtina pardavinėti devėtus daiktus Lietuvoje?

Gali būti priimtina visiems 4u.gif Jei neatkreipėte dėmesio tai užakcentuotas buvo padėvėtų rūbų kurių vertė vos keli ar keliolika litų pardavimas. Be pelno ar su labai menku (kalbu apie sugaištą laiką, mano atveju kurą iki pašto, atimtą dėmesį iš savo vaiko, ir t.t.) žaisti dėl kelių litų tikrai nėra prasmės. Nes aš apskritai nemėgstu užsiimti turgine prekyba (pardavinėjau pora daigtų per SM, ir su niekuo kitu kaip su turgum to daugiau negalėčiau palyginti) ir uždirbti 5 ar 10 litų nekeis mano gyvenimo kokybės, o veikla nesuteiks malonumo. Todėl manau, kad tokia galėtų užsiimti tik tie, kam iš esmės tokia prekyba smagu, arba kam tie keli uždirbti litai turi kažkokį svorį. g.gif
Ir atleiskite jei vėl kažką įžeidė mano pamastymai. Jei ką juos išprovokavo bytte tongue.gif , nes kai į mane kreipiasi, jaučiu pareigą atsakyti blush2.gif
Dėl kuistukų, nemoku juose rasti lobių verysad.gif , bet jei jau randu tai tas daiktas tikrai negali būti lyginamas su Newyorker'io kokybe. Milijoną kartu geriau, nes tie kas atiduoda užsienyje rūbus labdarai (būtent iš čia ateina rūbai į kuistukus, apgaunant aukojančius ir darant iš to verslą) perka rūbus iš kitokių parduotuvių, gal dar todėl, kad Newyorke'io prekės tiesiog neišgyvena iki atidavimo, na man max tris skalbimus unsure.gif Bet gal aš ir ten lobių ieškoti nemoku, bet turiu prisipažinti kad maximos rūbų skyriuje kokybė mano akimis geresnė nei mūsu aptartam prekės ženkle smile.gif
Tad kuistukų prekių kokybei aš neturiu tiek priekiaštų kiek nedėvėtų prekių parduotuvių. Ir sutinku su jumis kad ir už 1000lt pas mus nekokybiško š.... su kreivom siūlėm į valias. 4u.gif
Atsakyti
Nėra New Yorkeris toks jau blogas smile.gif Vyras penktą žiemą nešioją šiltą striukę iš šios parduotuvės, jokių nešiojimo požymių dar nerasta. Aš ketvirtus metus nešioju rudeninę striukę, irgi nesiskundžiu. Iš to, ką pirkau sau, nepatiko tik apatiniai: vienas dalykas, kad jie visi tik sintetiniai, kitas dalykas, kažkaip nepatogiai pasiūti, o gal tik taip pataikiau. Fishbone linija man geresnė, nei Amisu, daugiau medvilninių rūbų, Amisu visgi daug sintetikos; ypač patinka Fishbone kelnės, nes itin tinka mano figūrai, lieknina nesvarbu kokio modelio būtų, turėjau ir džinsus, ir laisvalaikio kelnes, ir treningus, ir bridžus. Dabar kai reikia kelnių, pirmiausia ieškau būtent New Yorkery smile.gif Iš Amisu linijos daug kartų pirkau proginius rūbus, topus, tinkančius į naktinį klubą ar pan, jų ten geras pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
Į kuistukus atkeliauja rūbai ne visai labdariniai. Šiuo metu jau ir LT yra punktų kur surenkami tokiu principu rūbai, tiesa, turiu nuojautą kad jie nukeliauja į svartyną. Taigi tiesiog yra spec. konteineriai į kuriuos žmonės "išmeta" devėtus rūbus. Tuos rūbus visus veža į įmonę, kurioje dezinfekuojami jie ir presuojami į konteinerius (tokie kvadratiniai maišai), paskui tuos konteinerius perka kas nori. Niekas jų už dyką nedalina mano žiniomis. Antraip tos įmonės visos būtų remiamos kažkokių organizacijų ar valstybės, kuri būtų suinteresuota kad pasiektų pagal paskirtį pakuotės (tokias siuntas Klaipėdoje gauna liuteronų bendruomenė iš Vokietijos)
Kas netingi perka konteinerius ir pardavinėja vienetais. Kiekvieno tinklo ar pardavėjo reikalas kaip jis ir už kiek prastums gautą prekę. Būna konteinerių pilnų visiško š (suplyšę skudurai ir batai), kas neparduodama turi atsipirkti parduodant gerąsias prekes... antraip iš ko gyvensi užsiimdamas tokia veikla, plius atlyginimai, nuoma ir t.t.
Esu dirbus pardavinėjant tokius rūbus... tekdavo atsiskaityti už gautus rūbus, plius kažkiek suprekiautos sumos, o kas lieka atseit tavo... aš į minusą variau lotuliukas.gif
Sakau, tai visiškai ekologiškas verslas, galim sakyt šiukšlių mažinimas, arba būdas jas utilizuoti. Todėl manau dėvėtų rūbų pardavinėjimas internetiniame ar tikrame komise gali būti ekologinio požiūrio į daugiavartotojiškumą išdava, nebūtinai siekiant kažkokio pelno. Rūbų sutvarkymas ir pardavinėjimas gali būti auklėjimo būdas, siekiant kad vaikas turėtų siekį saikingai vartoti, neteršti papildomomis šiukšlėmis ir pan. tai galima atlikti kartu ir linksmai... kaip makulatūros rinkimas ar plastikinių butelių (juk moksleiviai rinkdami juos nieko neuždirba, o laiko išleidžia daug). Viskas priklauso tik nuo požiūrio 4u.gif Nejau manot kad žvelgiant iš tokios pozicijos yra geriau "išmest" į spec. konteinerį (kur neaišku ar ne į šiukšlyną nukeliaus) mirksiukas.gif aš kai ten dedu pakankamai naujus ir gerus rūbus labai blogai jaučiuosi kad nesugebu surasti jiems naujų šeimininkų... bet turiu gana stiprų ubago sindromą, be to esu bloga prekybininkė ir negaliu jų parduot.
Papildyta:
Pagal ką sprendžiat ar striukė ar tokio tipo paltas ilgai laikys... ta prasme kad yra kokybiškas? Man kažkaip tik su vaikiškais pasisekdavo... matyt netyčia...
MB trūks plyš reikia nusipirkt jau šiemet... aš siūlau jam investuot į odinę, bet vėlgi, tektų siųstis internetu... bijau... dažnai striukės ir švarkai ant jo kažkaip pūpso, juokauju kad viskas matyt vyrams su pilvais siuvama.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 12 08, 14:57)
Į kuistukus atkeliauja rūbai ne visai labdariniai.

Va straipsnis apie Jūsų minėtus konteinerius.
http://verslas.delfi...s.d?id=44476213
Jie toli gražu skirti ne perpardavinėtojams, o perdirbėjams. Tų rūbų jau nieks neturėtų pardavinėti, o perdirbti ir gaminti naujus. Kur atkeliauja iš užsieno tai kiek aš žinau, vien labdariniai. gal pastebėjote spaudoje, nesenai anglijoje sulaikė gaują lietuvių, kurie vaiksčiojo po prabangius rajonus, prašė labdaros, o vėliau tuo bizniavo, juos jau nuteisė cool.gif O mano uošvijoje (ten vienintelė vieta kur prasibėgu po kuistukus) su tuo suėmimu baigėsi rūbai iš anglijos, dabar veža skandinaviškus lotuliukas.gif O dar jei netingite kokiam alio pažiūrėkit darbo skelbimus užsienyje, kas antras dalinti bukletus su prašymu padėti varguoliams ir surinkinėti po to rūbus. Labai lietuviška, bet labai nemiela, nes tikrai būtu gera, jei ta labdara ir pasiektų savo tikslinį vartotoją ir be jokio užmokesčio.
Aš kaip ir jūs nemoku prekiauti ir man tokia veikla nemiela. Todėl didžiąją dalį daiktų tiesiog atiduodu. Ką gėda atiduoti (pastebima, kad buvo dėvėta) metu lauk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 08 gruodžio 2011 - 15:19
QUOTE(dontstop @ 2011 12 08, 08:43)
Ryšium su tos temos atidarymu, gal nustosim čia nagrinėti spalvinius tipus? 

Matot, as pvz manau, kad jus teisi, sakydama, kad tipo nustatymas yra tik dalele "teisingo" garderodo formavimo proceso, bet ta dalele yra bene pati sudetingiausia. Todel, kad jai negalima pritaikyti jokiu schemu, tai ne 2 sijonai+1 kelnes+3maikutes. Tai zymiai sudetingiau, daug faktoriu, daug individualiu dalyku. Todel taip uzsikabinama ir diskutuojama. Nes nei viena nenori turbut susipirkti pvz viso naujo garderobo ir po to issiaiskinti, kad jis netinkamu spalvu biggrin.gif Jei spalvos butu nesvarbu, tada paprasta- perkam juoda kostiumeli su kelnem ir sijonu, nes "juoda visiem tinka", prie jo kazkiek priedu ir vualia.
Gal per dau issipletem vienu momentu, nes visoms knietejo issiaiskinti, bet dabar kai dgmz viskas aisku, manau tookiu diskusiju nebus. Bet be sitos potemes tema nebutu kokia yra smile.gif IMHO

QUOTE(Loxxy @ 2011 12 08, 09:26)
Ir liekam tik prie dažymosi įpatumų aptarimo? Nes iš esmės čia patariami tik splavinia tipai ir kosmetika bei jos panaudojimo galimybės 

As pvz galiu pasakyti, kodel man asmeniska eiti i Kosmetikos temas nelabai unsure.gif nes ten kiekvienam pudros potipiui kita tema, panos operuoja zodynu, kurio kas 3 zodzio nezinau biggrin.gif Na nenaudoju as tokio kosmetikos arsenalo. Dontstop man 2 pasisakymais aiskiai viska sustate i vietas ir nukreipe, toliau susiieskojau pati. Uz tai jai esu labai dekinga 4u.gif ir ateity jei turesiu klausimu geriau krepsiuos i ja per AZ blush2.gif 4u.gif nei bandysiu susigaudyti kosmetininkiu pasaulyyyje tongue.gif

QUOTE(dontstop @ 2011 12 08, 09:40)
Man būtų įdomiau ir naudingiau, jei diskusijos pakryptų nuo spalvinių tipų link:
kur, kokiose parduotuvėse pirkti pigiau
kur kokios nuolaidos ir akcijos vyksta
kokie yra universalūs rūbai, kurie padeda sumažinti rūbų skaičių spintoje
kokie psichologiniai metodai padeda susilaikyti nuo pagundų  biggrin.gif

Na jei temos turinys butu toks, tada man asmeniskai beveik kaip ir nera cia ka veikti, gali kraustytys is sitos smelio dezes i kita tongue.gif

QUOTE(Perfect @ 2011 12 08, 10:28)
Asmeniškai man patinka Shanos dedami koliažai (na, kad ir iš interneto platybių, nesvarbu). Kitos, kaip pastebėjau, irgi ploja rankomis - oi, kaip gražu, kaip gerai, kaip patinka. Ir vėl kalba netyčia sukasi link makiažo laugh.gif
Tačiau kaip ten bebūtų, tema man patinka, kad ir apie ką kalbėtume.

4u.gif
drinks_cheers.gif

QUOTE(groovy @ 2011 12 08, 13:24)
Dar toks prieštaringas dalykas: ėmiau pirkti tik geros kokybės daiktus, ne visada labai brangiai, bet kartais tikrai brangiau, bet žinau, kad nešiosiu kokius 2–4 metus, tai kaip ir tas pats gaunasi, kartais net pigiau.

drinks_cheers.gif
As beveik pasirasyciau po Groovy sarasu dalyku, kuriu ismoko. Man tema labai sutvarke visa "vizija" galvoje, spintoje dar iki galo neigyvendinta, bet pasistumeta labai.

Vilmuke, nzn kiek laiko skaitote, bet garderobo sudarymo "schemu" informacijos buvo nemazai senesnese temose mirksiukas.gif

O del devetu rubu pirkimo/pardavimo tai yra manau mentaliteto dalykas kazkiek, ziurekit vienose salyse visokie garage sale ir tokio tipo turgeliai egzistuoja, labai populiarus ir visiems priimtinas dalykas, kitose salyse visai beveik nera g.gif
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2011 12 08, 15:06)
Pagal ką sprendžiat ar striukė ar tokio tipo paltas ilgai laikys... ta prasme kad yra kokybiškas? Man kažkaip tik su vaikiškais pasisekdavo... matyt netyčia...
MB trūks plyš reikia nusipirkt jau šiemet... aš siūlau jam investuot į odinę, bet vėlgi, tektų siųstis internetu... bijau... dažnai striukės ir švarkai ant jo kažkaip pūpso, juokauju kad viskas matyt vyrams su pilvais siuvama.

Bytte, turiu vyriska striuke pardavimui, jau daugiau kaip puse metu ruosiuosi nufotkinti. biggrin.gif Parsisiuntem ir biski per maza (vyras be pilvo bet aukstas). Ziurekit, gal ir mane sita tema ismokys ko nors ir nors viena daikta prastumsiu lotuliukas.gif

QUOTE(Loxxy @ 2011 12 08, 15:12)
Todėl didžiąją dalį daiktų tiesiog atiduodu. Ką gėda atiduoti (pastebima, kad buvo dėvėta) metu lauk.

Man patinka atiduoti, kai zinai kur keliauja. Pas mus cia britai ar vokieciai pensininkai (dazniausiai) prikure tokiu visokiu organizaciju, remia pvz beglobius gyvunus, ar renka pinigus kokiam tikslui. Dazniausiai maziukes parduotuvukes, kur patys tie pensininkai viska tvarko, mielos tokios. Tai mes jiems atiduodam ir rubus ir siaip kokius daiktus smile.gif

Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 08 gruodžio 2011 - 15:46
QUOTE(Loxxy @ 2011 12 08, 16:12)
Va straipsnis apie Jūsų minėtus konteinerius.
http://verslas.delfi...s.d?id=44476213
Jie toli gražu skirti ne perpardavinėtojams, o perdirbėjams.

Įdomu kodėl prašo supakuot g.gif aš kažkaip manau, kad net į perdirbimą jie nepakliūna, bet sunešiotus rūbus vis tiek ten nešu, vaikų rūbus atiduodu... o savus netinkamus gero stovio sandeliuoju lotuliukas.gif
Visokių ten būna tų surinkėjų... renkant rūbus labdarai konteinerių parduoti negalima, nebent renkami konteineriai, siekiant surinkt lėšų kažkam, bet mūsiškiai visur sukas kaip gali.

Shana o koks TB ūgis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bytte: 08 gruodžio 2011 - 15:48
Shana, ką dėjai unsure.gif
Nesimato.
Įtariu, vėl gražuolius koliažus. rolleyes.gif
Atsakyti