Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

sveikos, panos smile.gif

mezgime neesu visai naujokė, bet tik dabar pabandžiau megzti spalvotus raštus ir ... neko nesigauna verysad.gif nesigauna pirmoji akis, išmezgama kita spalva. gal aš ne taip kažką darau?... kai reikia keisti spalvą pirmą kartą aš tiesiog prie pagrindinio siūlo pririšu antrą spalvotą siūlą ir megzdama jau kabinu tą antrąjį siūlą. bet gaunas negerai, nes kraštinės rašto akys suka į mezginio vidų, bet ne del įtempto siūlo, nes bandžiau visaip. tas sukimas toks kaip ir tiesiog viso mezginio pirmų akių, o mezginio viduryje tai atrodo ne kaip normali akis, o tik kaip jos pusė.

gal galit parašyti kaip ištiesų reikia pradėti raštą kita spalva?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axioma: 19 gruodžio 2011 - 21:18
Sveikutes
Gal labiau patyrusios galesit man paaiskint kaip nunarplioti didesnes kasas kur is 9akiu,ir rombai g.gif
user posted image

user posted image

noriu dukrai kepure su ilgom'' ausym'' suraizgyt,pradzioj atrode niekis ,bet kai uzsidejau ant virbalu akis ir stop
Atsakyti
QUOTE(axioma @ 2011 12 19, 22:16)
sveikos, panos smile.gif

mezgime neesu visai naujokė, bet tik dabar pabandžiau megzti spalvotus raštus ir ... neko nesigauna  verysad.gif  nesigauna pirmoji akis, išmezgama kita spalva. gal aš ne taip kažką darau?...  kai reikia keisti spalvą pirmą kartą aš tiesiog prie pagrindinio siūlo pririšu antrą spalvotą siūlą ir megzdama jau kabinu tą antrąjį siūlą. bet gaunas negerai, nes kraštinės rašto akys suka į mezginio vidų, bet ne del įtempto siūlo, nes bandžiau visaip. tas sukimas toks kaip ir tiesiog viso mezginio pirmų akių, o mezginio viduryje tai atrodo ne kaip normali akis, o tik kaip jos pusė.

gal galit parašyti kaip ištiesų reikia pradėti raštą kita spalva?

Mezginio viduryje matyt perdaug įtempi siūlą, o dėl kraštinės akies nelabai supratau klausimo.

Apie mezgimą skirtingomis spalvomis (#438 žinutė)

user posted image
Atsakyti
Norėjau paklaust, kokiu būdu galima užbaigti mezginį, megztą raštu 2g 2b, kad jis gale pačiam taip baisiai nesigarbanotų? Ar čia tik vienas variantas - išskalbus gerai ištampyti tą raštą, kad jis gulėtų išsiplojęs ir nesusitrauktų? Bet kartais tai nesinori ištampyti, norisi, kad liktų toks elastingas...
Papildyta:
QUOTE(almara @ 2011 12 20, 00:25)
Sveikutes
Gal labiau patyrusios galesit man paaiskint kaip nunarplioti didesnes kasas kur is 9akiu

Kasos tai visai kaip pynės paprastos, tik sukeist akis vietom vienai ir kitai pusei reikia skirtinguose "aukščiuose". Ai, bet gal nežinot, kaip pynę megzt? Jei iš trijų akių gija, tai prieinat pynę, pirmąsias tris akis nuimat nuo virbalo (ant kito virbalo), išmezgat sekančias tris, o po to išmezgat nuimtąsias. Priklausomai nuo to, kur dedat nuimtas akis, ar į mezginio priekį, ar į galą, pynė žiūrės arba į vieną, arba į kitą pusę. O tas likusias tris reikia paprastai išmegzt. Tada kelias eilutes paprastom gerom akim, priklausomai nuo to, kokio 'tvirtumo' kasos norit, kol prieisit tą vietą, kur reikia kryžiuoti šešias akis jau kitoje pusėje, nei patį pirmą kryžiavimą darėt (tai pagal mano aiškinimą čia būtų kairėje pusėje, jeigu pirmą kartą kryžiavot dešinę...).

Nors nežinau, gal man aiškinimu neužsiimt. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gil: 20 gruodžio 2011 - 13:32
Gil, aiškiai parašei thumbup.gif Šaunuolė.

2 g 2 b gali užbaigti 2 sumegztos 3 sumegztos kaitaliojimu, jei tau reikia būtent netampraus krašto. ARba užbaiginėti plonesniais virbalais. Yra užbaigimas supertamprus, naudoju šalikams ir nuo peties mezgamoms rankovėms, štai toks http://www.youtube.c...h?v=bc8dvYVsMMU .
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2011 12 20, 15:12)
Gil, aiškiai parašei thumbup.gif Šaunuolė.

2 g 2 b gali užbaigti 2 sumegztos 3 sumegztos kaitaliojimu, jei tau reikia būtent netampraus krašto. ARba užbaiginėti plonesniais virbalais. Yra užbaigimas supertamprus, naudoju šalikams ir nuo peties mezgamoms rankovėms, štai toks http://www.youtube.c...h?v=bc8dvYVsMMU .

Ačiū, tikrai kuris nors vienas tiks.
Atsakyti
QUOTE(Gil @ 2011 12 20, 14:31)
Norėjau paklaust, kokiu būdu galima užbaigti mezginį, megztą raštu 2g 2b, kad jis gale pačiam taip baisiai nesigarbanotų?

Galima užbaigti adata itališkuoju būdu.
Atsakyti
QUOTE(Red&Red @ 2011 12 18, 15:14)
Sveikos  4u.gif  niekaip nerandu tokios temos, gal jos net ir nėra  g.gif norėčiau paklausti, gal kas turi tokią schemą. Reikėtų bent jau kačiuko, o ne visos pirštinės schemos  ax.gif  Labai dėkoju iš anksto  4u.gif

user posted image

tik tiek pavyko rasti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gil @ 2011 12 20, 14:31)

Papildyta:
Kasos tai visai kaip pynės paprastos, tik sukeist akis vietom vienai ir kitai pusei reikia skirtinguose "aukščiuose". Ai, bet gal nežinot, kaip pynę megzt? Jei iš trijų akių gija, tai prieinat pynę, pirmąsias tris akis nuimat nuo virbalo (ant kito virbalo), išmezgat sekančias tris, o po to išmezgat nuimtąsias. Priklausomai nuo to, kur dedat nuimtas akis, ar į mezginio priekį, ar į galą, pynė žiūrės arba į vieną, arba į kitą pusę. O tas likusias tris reikia paprastai išmegzt. Tada kelias eilutes paprastom gerom akim, priklausomai nuo to, kokio 'tvirtumo' kasos norit, kol prieisit tą vietą, kur reikia kryžiuoti šešias akis jau kitoje pusėje, nei patį pirmą kryžiavimą darėt (tai pagal mano aiškinimą čia būtų kairėje pusėje, jeigu pirmą kartą kryžiavot dešinę...).

Nors nežinau, gal man aiškinimu neužsiimt.  lotuliukas.gif

Aiskiau ir but negali,begalo dekinga ,jau meginelis rankose ir viskas puikiai gaunasi ACIU 4u.gif tik dar su rombais issiaiskinti liko gal ir jiems kokiu minciu turit ax.gif
Atsakyti
Labi neblogas varijantas net neįgudusiai mezgėjai, sakyčiau biggrin.gif

https://lh6.googleus...4/mezginiai.jpg
https://picasaweb.go...704673645822914
ką jau galiu parašyt apie pastebėjimus mezgant- megzti paprastais virbalais kažkaip nepatiko, nes pynių raštas kiekvienoje eilėje keičiasi, ir gražiai nesigauna (bent man), o vat virbalais su valu thumbup.gif , ir tos pynės be perkeitimų laaabai gražiai atrodo, ir visai nestorina mezginio (kas, manyčiau tik privalumas tokiai suknelei). Tad jei kas rizikuos tokią narpulint- tai arba kitokiom pynėm jei iš atskirų dalių, arba su valu. Žiūrisi laabai fainai, jau sprindis geras yra, bet labai knieti daugiau ir daugiau, o šias pynes tai jau dabar daugiau kur pritaikysiu- gėris nerealus. Gal dar kas užmatėt tokių panašių, tik kad be sukryžiavimų visokių būtų?
Atsakyti
QUOTE(almara @ 2011 12 20, 23:45)
Aiskiau ir but negali,begalo dekinga ,jau meginelis rankose ir viskas puikiai gaunasi ACIU 4u.gif tik dar su rombais issiaiskinti liko gal ir jiems kokiu minciu turit ax.gif

Gal galit tą nuorodą su rombais iš naujo įdėti, nes ši man neišsididina ir nelabai matosi. smile.gif Su pynėm tai išsididino...
Atsakyti
user posted image

Reikia pagalbos, prašau gal galit paaiškinti kaip reikia numegzti tokią apykaklę?
Atsakyti