Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

QUOTE(Mamyte_Saule @ 2011 12 12, 17:55)
atrodo dalį supratau - reikėjo nerti tol, kol vidinė skiltelė bus iš 4 įdubusių stulpelių (to blyno skersmuo gaunasi apie 19 cm) ir tada tiesiai nepridedant ir neatimant nieko apie 10 eilių nerti. Bet dalis Далее: в следующем ряду провязываем по 2 вм. вогн.ст. в каждом секторе.
В следующем ряду убавляла через сектор, т.е. получилось 3 вогн.ст, галка, 2 вогн.ст, галка.
vis dar neaiški. O google vertimą žodžiui галка duoda "kuosa"  doh.gif .

Manau, autorė "galka" (paukštuku, varnele - kaip žymėjime) vadina tą storų iškilių stulpiukų DARINĮ biggrin.gif O tarp jų kas antrame tarpe mažino stulpelių skaičių.

Šaunu matyt pastangas thumbup.gif O kepurę pamatysim?
Atsakyti
Labas vakaras.Gal galėtumėt paprastais žodžiais ar vaizdais ,ar schemomis užvesti ant kelio kaip pynėmis kreivoti per mezginį- net nežinau kaip čia išsireikšti- tunikos apačioje,ties keliais maždaug (gali būti šonuose) prasideda dvi pynės, ir jos ties bamba turi susieit, o paskui ties apykakle vėl išsiskirt. Kaip tai įgyvendint realiai ir tvarkingai?
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2011 12 13, 02:38)
Labas vakaras.Gal galėtumėt paprastais žodžiais ar vaizdais ,ar schemomis užvesti ant kelio kaip pynėmis kreivoti per mezginį- net nežinau kaip čia išsireikšti- tunikos apačioje,ties keliais maždaug (gali būti šonuose) prasideda dvi pynės, ir jos ties bamba turi susieit, o paskui ties apykakle vėl išsiskirt. Kaip tai įgyvendint realiai ir tvarkingai?

pabandysiu paaiškiinti tarp tu pyniu eina kažkoks tai raštas tai va ta rašta reikia siaurinti o kraštuose už tu pyniu prideti akiu platinti kas kiek eiliu reikia siaurinti reikia pasiskaičiuoti. o siaurinti gražiau gaunasi kai iškart prie pynes esančias akis sumegzsit kartu. nežinau ar supratot?
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2011 12 13, 09:37)
nežinau ar supratot?

user posted image net labai supratau!!!!!! ačiūūūū, nes aš jau galvą sukau kaip ten kas kur kryžiuojasi doh.gif
Atsakyti
Sveikutės, noriu nusimegzti lengvą banguotą šalikėlį (ne garbanotą, o tiesiog banguotais kraštais) virbalais arba šakute. Gal kas turi kokią schemutę arba patarimų, kaip geriausiai tai padaryti g.gif turėjau kažkada paveiksliuką, ale niekur neberandu ... vieną turiu vašeliu, bet vašeliu aš nemėgėja. Lauksiu patarimų aciuks.gif
Atsakyti
sveikutes, gal as tokia beveltiska ar kas yra, kad neisivaizduoju kaip nuo ko pradet numegzti kudykeliui kostiumeli koki. tiek graziu foto, taip norisi numegzt, o nemoku, ziuriu i schemutes, o ten nieko nesuprantu:(
Atsakyti
Noriu ovalia megztuko apykakle apnerti vaseliu, kad butu truputi banguota, t.y.su stulpeliais su uzmetimu. Nezinau ar aiskiai issireiskiau, bet gal patarsite koki varianta?
Atsakyti
QUOTE(indruxx @ 2011 12 12, 17:16)

mergaitei
Atsakyti
QUOTE(kandziulka @ 2011 12 13, 12:28)

sakyčiau gal išsirinkt reiktų kokį modeliuką, raštą, parodyt- patarėjų tada greit atsiras. Aš pvz. mezgu vaikams virbalais su valu, apvaliai, be siūlių, pradedu kelnes nuo klešnių apačios, kartais nuo juosmens, priklausomai nuo rašto. Megztinukus irgi stengiuosi su kuo mažiau siūlių daryt, kitos kitaip daro. Bet reiktų pavyzdžio ko norit Jūs
Atsakyti
O kaip jūs siūlus slepiat?Tarkim nunėriau gėlytę,baigiau-nukirpau siūlą.Ir blogoj pusėj matosi 2 siūliukai(pradinis ir baigtas).Juos tik apkerpat kad mažiau matytųsi ar dar kažkaip kitaip slepiat?
Atsakyti
QUOTE(MIKIENĖ @ 2011 12 13, 14:31)
O kaip jūs siūlus slepiat?

aš tai su vąšeliu paslepiu gan ilgą galiuką, tik tada nukerpu. (Kartais taip paslepiu nuo savęs, kad paskui kai noriu ardyt tai ilgai neina rast doh.gif ). Gėlytėse irgi blogojoje pusėje pakaišioju galiuką, kad patampius neišsprūstų laukan ir nepradėtų irti
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2011 12 13, 14:38)
aš tai su vąšeliu paslepiu gan ilgą galiuką, tik tada nukerpu. (Kartais taip paslepiu nuo savęs, kad paskui kai noriu ardyt tai ilgai neina rast  doh.gif ). Gėlytėse irgi blogojoje pusėje pakaišioju galiuką, kad patampius neišsprūstų laukan ir nepradėtų irti

Reiškias aš tada panašiai darau.Galvojau,gal kur vieną su kitu siūlus raišot ir tada kerpat ax.gif
Atsakyti