Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

QUOTE(Nanita @ 2013 12 10, 17:25)
Gal kas paaiskintu kitaip,kaip megzti sia kepure?Pati bandziau,pagal si paaiskinima Osinka ,
taip pat pagal si http://club.osinka.r...p=564432#564432.
Trys kartus ardziau,nesigauna man taip kaip originale.Pagal pirma nuoroda kai mezgiau,nebuvo to iskilimo(kur persuktos blogos akys).Pagal antra kai mezgu,vel gi kur persuktos akys,gaunasi dideles skyles  g.gif Negraziai atrodo.
user posted image

Kaip nekaip numezgiau pati,visai nieko isejo smile.gif Isskalbta,kai isdzius,pasirodysiu,tik turbut kitoje temoje smile.gif
Atsakyti
Mergaites,prasau pagalbos.Kaip graziai susiaurinti toki rasta(mezgu vyruj kepure)

2 geros,2 blogos - 5 eiles,veliau
2 blogos,2 geros - 5 eiles.

Jau laikas siaurinti,bet kaip pati nebandyciau,vis graziai nesigauna.Ten is kur paemiau schemute,autore apacioje (iskart nepastebejau)parasiusi,kad schema ji nubreize neteisingai doh.gif Kam deti tada doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2014 01 06, 14:05)
Mergaites,prasau pagalbos.Kaip graziai susiaurinti toki rasta(mezgu vyruj kepure)

2 geros,2 blogos - 5 eiles,veliau
2 blogos,2 geros - 5 eiles.

Jau laikas siaurinti,bet kaip pati nebandyciau,vis graziai nesigauna.Ten is kur paemiau schemute,autore apacioje (iskart nepastebejau)parasiusi,kad schema ji nubreize neteisingai  doh.gif Kam deti tada  doh.gif

Na aš siūlyčiau siaurinti dviem būdais:
1) sumegzti dvi blogasias į vieną, paskui ir dvi gerasias į vieną akį.
2) įterpti lygaus arba ripsinio rašto kelias eilutes, kuriose ir susiaurinti
Atsakyti
Reikia pagalbos. 4u.gif
Noriu numegzti toki krasteli su lapeliais:
user posted image

nesuprantu ka reiskia tie uztusuoti langeliai. Kaip suprasti nesvarbu kaip megzti?
user posted image
Man neiseina verysad.gif
user posted image
user posted image
Kazkaip nepavyksta islaikyti vienoda akiu skaiciu ir siaip cia kazkas ne taip. Su paciais lapeliais jau per youtube susiradau kaip megzti, bet kas tas juodas taskas, kaip megzti uztusuotus langelius ir islaikyti vienoda akiu skaiciu? Pradzioje uzsideti 20 akiu ar 17? Ir ten "v" zenkliukas tikrai prideti isvirksia aki? help.gif
Atsakyti
QUOTE(lafan @ 2014 01 09, 14:13)
Reikia pagalbos.  4u.gif

Kazkaip nepavyksta islaikyti vienoda akiu skaiciu ir siaip cia kazkas ne taip. Su paciais lapeliais jau per youtube susiradau kaip megzti, bet kas tas juodas taskas, kaip megzti uztusuotus langelius ir islaikyti vienoda akiu skaiciu? Pradzioje uzsideti 20 akiu ar 17? Ir ten "v" zenkliukas tikrai prideti isvirksia aki?  help.gif

Sveiki smile.gif Tie užtušuoti langeliai nieko nereiškia, jie parodyti tik dėl vaizdumo. T.y., mezgant juos reikia visai praleisti.
O juodas taškas - tai ripsinis mezgimas (abiejose pusėse gerosios akys)
Akių reikia užsidėti 11 (lapelio motyvas) plius dvi kraštinės.
O mezgant tolesnėse eilėse raštas pats išplatėja (plačiausioje vietoje būna iš viso 20 akių).
Papildyta:
QUOTE(lafan @ 2014 01 09, 14:13)
Reikia pagalbos.  4u.gif

Kazkaip nepavyksta islaikyti vienoda akiu skaiciu ir siaip cia kazkas ne taip. Su paciais lapeliais jau per youtube susiradau kaip megzti, bet kas tas juodas taskas, kaip megzti uztusuotus langelius ir islaikyti vienoda akiu skaiciu? Pradzioje uzsideti 20 akiu ar 17? Ir ten "v" zenkliukas tikrai prideti isvirksia aki?  help.gif

Dar pamiršau pridurti, kad "v" ženkliukas reiškia paprastą apmetimą, iš kurio kitoje eilėje reikia išmegzti išvirkščią akį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peckelina: 09 sausio 2014 - 14:26
Peckelina, labai aciu. O tas apmetimas, tai 1nos akies uzdejimas/ pridejimas taip? Visa kita labai aiskiai paaiskinote, eisiu bandyti. Dekui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lafan @ 2014 01 09, 14:52)
Peckelina, labai aciu. O tas apmetimas, tai 1nos akies uzdejimas/ pridejimas taip? Visa kita labai aiskiai paaiskinote, eisiu bandyti. Dekui.  4u.gif

Taip, apmetimas tai paprastas uždėjimas.
Kad tik mačytų biggrin.gif
Atsakyti
Ir dar, kai uzmeti naujas akis, kazkur reikia suimti, kad isliktu tas pats akiu skaicius? Kur?
Papildyta:
Uzsidejau 11 a plius 2 krastines. mezgu: krastine, ripsine akis, gera a.,uzmetimas, gera a., uzmetimas, gera a., isvirkcia akis, 2 ripsines akis ir krastine... nu ir ka man dabar daryti su 4 likusiom? cool.gif
Atsakyti
Pagal mane 9 akys (be kraštinių - 7 akys) unsure.gif

Siaurės ir platės mezgant kitose eilutėse mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lafan @ 2014 01 09, 15:05)
Ir dar, kai uzmeti naujas akis, kazkur reikia suimti, kad isliktu tas pats akiu skaicius? Kur?
Papildyta:
Uzsidejau 11 a plius 2 krastines. mezgu: krastine, ripsine akis, gera a.,uzmetimas, gera a., uzmetimas, gera a., isvirkcia akis, 2 ripsines akis ir krastine... nu ir ka man dabar daryti su 4 likusiom?  cool.gif

Tai aš truputį suklaidinau, atsiprašau. Reiškia, schema jau su kraštinėm akim yra. Ir iš tikrųjų reikia iš viso 9 akis uždėti

Dėmesio! ženkliukas "v" reiškia štai ką:
http://www.part.lt/p...90c5cbf7848.jpg
tik tikriausiai reikia išmegzti išvirkščią akį tarp dviejų akių
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti