Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

QUOTE(ZaliasBalandis @ 2014 01 02, 02:14)
Sveikos mergaites,
Gal galit man paaiskinti ka reiskia skaiciai mezgimo shemose pvz sitoje -->

Labas rytas, su Naujais, mezgėjos!
Skaičiai schemose, tai manau, reiškia centimetrus. Pirmas skaičius - S dydžiui, antras - M, trečias - L.

O aš noriu paprašyti, gal kuri galėtumėte paaiškinti, kaip užbaigti mezginį, kai mezgama stulpeliu(gera-išv.), yra lygtai kažkoks tamprus būdas?
Dėkui
Atsakyti
QUOTE(Aganju @ 2014 01 02, 09:36)
O aš noriu paprašyti, gal kuri galėtumėte paaiškinti, kaip užbaigti mezginį, kai mezgama stulpeliu(gera-išv.), yra lygtai kažkoks tamprus būdas?

Akių nuleidimas adata (itališkasis akių nuleidimas) - Googlėje tikrai rasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aganju @ 2014 01 02, 09:36)
Dėkui

čia
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2014 01 02, 19:45)
Akių nuleidimas adata (itališkasis akių nuleidimas) - Googlėje tikrai rasi 4u.gif

QUOTE(Tomienė @ 2014 01 03, 01:08)

dėkui, merginos. iš pirmo žvilgsnio neatrodo lengva, bet, manau, įveiksiu:)
Atsakyti
Sveikos, su praejusiomis sventemis visas! smile.gif

Turiu problemele, jau senokai esu issirikusi paltuka, kuri noriu nusimegsti, taciau instrukcijos pateiktos rusiskai, o as rusiskai nesuprantu, mamos kazkada prasiau paversti, bet ji mezgimo terminu irgi nemoka, google vertejas isvercia taip kad net juokinga, gal kas galetumete man padeti suprasti instrukcija? Buciau be galo dekinga...

paltuko schema
Atsakyti
Kreipiuosi patarimo. Noriu megzti virbalais su valu. Patarkite, kokio ilgio virbalus reikėtų rinktis, tarkim, suknelei megzti - 60 cm, 80 cm ar ilgesnius? Ir dar, jei mezgama visą laiką ratu, tai gaunasi, kad visada iš gerosios pusės, ar nepradės kreiptis, suktis mezginys? O gal reikia žinoti, kaip užkabinti akis?
Atsakyti
QUOTE(pelkiu_kikimara @ 2014 01 04, 14:28)

gal kas galetumete man padeti suprasti instrukcija? Buciau be galo dekinga...

]

Galėčiau, jei tikrai apsisprendėt megzti smile.gif nes rašymo daug, būtų gaila laiko, jei nemegsit. Parašykit į až, galiu pavertėjauti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aganju @ 2014 01 02, 07:36)
Labas rytas, su Naujais, mezgėjos!
Skaičiai schemose, tai manau, reiškia centimetrus. Pirmas skaičius - S dydžiui, antras - M, trečias - L.

Dėkui

Na nemanau , kad cia dydziai , nes kitose schemose dar daugiau skaiciu pvz --->user posted image
Atsakyti
QUOTE(Red&Red @ 2013 12 29, 20:38)
Sveikos  4u.gif

Gal yra kur nors kalbėta ir galite nukreipti, ar tiesiog žinote kokį puslapiuką, kur išsamiai paaiškinta bent jau anglų kalba (su rusų biški susipykus  doh.gif ) kaip nusimegzti patį paprasčiausią megstuką? nebūtini nei raštai, nei niekas, gali būt kad ir vien gerom akim, bet esmė kaip nuo A iki Ž nuo prisimatavimo, iškarpų susidarymo, iki apsivilkimo? kaip mezgasi dalys ir pan? Būčiau be galo be krašto dėkinga  bigsmile.gif  Mezgimo pagrindus turiu, mezgusi ir šalikus, ir pištines, labai noriu megztuko, bet ką randu - tik apie kažkurią dalį atskirai, o taip norėtųsi konkrečiai ir išsamiai  wub.gif  blush2.gif

DROPS DESIGN puslapis, n+k išsamių schemų (ir drops siūlus galima gi pirktis visoje EU) http://www.garnstudi...ri_oversikt.php

QUOTE(Aganju @ 2014 01 02, 08:36)
Dėkui

Nuotraukomis, tamprus užbaigimas http://knitty.com/IS...9/FEATjssbo.php

Dar galima užbaigti 2-jų akių i-cord (superinis būdas).

QUOTE(Cinita @ 2014 01 04, 19:21)
Kreipiuosi patarimo. Noriu megzti virbalais su valu. Patarkite, kokio ilgio virbalus reikėtų rinktis, tarkim, suknelei megzti - 60 cm, 80 cm ar ilgesnius? Ir dar, jei mezgama visą laiką ratu, tai gaunasi, kad visada iš gerosios pusės, ar nepradės kreiptis, suktis mezginys? O gal reikia žinoti, kaip užkabinti akis?

80cm valas patogus, jei mezgamas mezginys iki 95-100 cm (klubai/krūtinė).
Atitinkamai 100 cm valas - didesniam mezginiui (arba maxi skarų mėgėjoms), 60 ir 40 cm - rankovių mezgimui ratu (man asmeniškai patogiau jas 5 virbalais megzti, turiu karbonz http://www.kasiulai....1144.html:wub:).

Akių kabinimas - individualus reikalas, būna, reikia persitvarkyti.

Sėkmės mezginuose!
Atsakyti
QUOTE(Cinita @ 2014 01 04, 19:21)

60 cm trumpučiai. Pradėti galima su 80 cm ir reikalui esant pereiti prie ilgesnio. Yra prisukami valiniai virbaliukai, tai tik valą ilgesnį reiktų prisukti ir psio. O suktis, kas turima minty, skersuos gaminys? Tai čia nuo siūlų priklauso. Akys uždedamos įprastai ir mezgama įprastai 4u.gif

QUOTE(ZaliasBalandis @ 2014 01 04, 19:37)
Na nemanau , kad cia dydziai , nes kitose schemose dar  daugiau skaiciu pvz

Tai, kad cm rašė, kurie dydžius atitnka, pvz., 1- S, 2- M, 3- L, ir t.t. O antram pavyzdy jau šešių dydžių cm ( dar gali būti coliai, bet tokiu atveju kitokie skaičiai turėtų būti).
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 04, 19:27)
60 cm trumpučiai. Pradėti galima su 80 cm ir reikalui esant pereiti prie ilgesnio. Yra prisukami valiniai virbaliukai, tai tik valą ilgesnį reiktų prisukti ir psio. O suktis, kas turima minty, skersuos gaminys? Tai čia nuo siūlų priklauso. Akys uždedamos įprastai ir mezgama įprastai  4u.gif
Tai, kad cm rašė, kurie dydžius atitnka, pvz., 1- S, 2- M, 3- L, ir t.t. O antram pavyzdy jau šešių dydžių cm ( dar gali būti coliai, bet tokiu atveju kitokie skaičiai turėtų būti).

Tai to as ir nesuprantu jei 6 dydziai, tai kazkaip skaiciu didejimo tvarka neatitinka , tas pats ir su coliais... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ZaliasBalandis @ 2014 01 04, 20:41)
Tai to as ir nesuprantu jei 6 dydziai, tai kazkaip skaiciu didejimo tvarka neatitinka , tas pats ir su coliais...  verysad.gif  verysad.gif

Oi biggrin.gif išsimatuokit savo dydžius ir kreipkite dėmesį tik į artimiausiai tinkančio dydžio skaičius - kitus palikit ramybėj. Be to, šiek tiek turi likti laisvumui mirksiukas.gif
Atsakyti