Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

QUOTE(nomore @ 2013 08 08, 12:16)
Gal kas galės man pagelbėti. Mezgu šalį banguojančiu raštu, va tokį, jau artėju prie galo, ir galvoju, kaip man užbaigti jį, kad irgi banguotųsi, kaip ir apačia - pradžia?

Ar jau mėginai ir nepatiko rezultatas? mastau.gif Jei akis nuleisi pakankamai laisvai (tai pabrėžta ir aprašyme), kraštas banguosis savaime. Tam galima panaudoti 1-2 numeriais storesnius virbalus, o paties akių nuleidimo būdo kažin ar reikia kokio įmantresnio (būtų paminėtas g.gif ) - manau geriausia tiesiog pertraukiant vieną akį per kitą.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 08 08, 13:52)
Ar jau mėginai ir nepatiko rezultatas? mastau.gif Jei akis nuleisi pakankamai laisvai (tai pabrėžta ir aprašyme), kraštas banguosis savaime. Tam galima panaudoti 1-2 numeriais storesnius virbalus, o paties akių nuleidimo būdo kažin ar reikia kokio įmantresnio (būtų paminėtas g.gif ) - manau geriausia tiesiog pertraukiant vieną akį per kitą.

Ačiū už atsakymą 4u.gif Taip ir bandžiau, nesibanguoja taip, kaip apačia doh.gif Teks tikriausiai bandyti ištampyti po skalbimo, bet bijau, kad šitas siūlas nelaikys formos.
Atsakyti
Perkskaiciau Kate Jacobs "Pektadienio vakaro mezgimo klubas", versus aureus, 2007... ir dar labiau uzsimaniau ismokti megzti... wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 08 08, 13:32)
Patarčiau megzti su reglano rankovėmis, pvz. tokį. 4u.gif

Oj kaip aciu tau, butent tai ko reikia, pirmam meginimui, aiskai viskas aprasyta! Dekui smile.gif

QUOTE(Zydinti Orhideja @ 2013 08 09, 11:44)
Perkskaiciau Kate Jacobs "Pektadienio vakaro mezgimo klubas", versus aureus, 2007... ir dar labiau uzsimaniau ismokti megzti...  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Apsisarvuok kantrybe. As apsisarvavau, ne tik kantrybe bet aplink dar knygom ir zurnalais thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, gal kuri galetu man patarti?

Bandau megzti pirma savo gyvenime megztini. Kad nebutu labai sudetinga, tai bandau megzti be jokiu rastu, kazka panasaus i toki:

user posted image

Siaip jau daugiau maziau reglano principas man aiskus, bet konkreciai siame modelyje nezinau:
1. kokiu budu numegztas sio modelio reglano takelis;
2. kaip isgauti priekine apdailos linija su vertikaliomis skylutemis;
3. ar trumpintas eiles nugaroje reikia pradeti iskart nuo pirmu sio mezginio eiluciu, ar pirma numegzti ripsu kokia 3 eilutes ir tik tada pradeti trumpintas eiles.

Dekui, jei kas patartu bent vienu klausimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 10 rugpjūčio 2013 - 22:12
Merginos, gal galėtumėte paaiškinti, kaip megzti dirželį? man reikėtų, kad jis būtų maždaug 2 cm pločio. tik niekaip nesugalvoju, kaip čia greitai, protingai ir gražiai jį numegzti g.gif
Atsakyti
gal kuri turite nuorodų - apie mezgimą mokykloje?ką nors nesudėtinga
Atsakyti
QUOTE(DRUNE @ 2013 08 15, 13:22)
gal kuri turite nuorodų - apie mezgimą mokykloje?ką nors nesudėtinga

čia kuria prasme apie mezgimą mokykloje? g.gif
Atsakyti
Labas vakaras, auksarankės smile.gif

Dažnai paskaitinėju forumą, pavarvinu seilę, pagaliau susiruošiau megzti ir... sustojau. Nesigauna raštas. Gal kuri pagelbėsit?

Schema čia

7-oje eilėje pritūkstu 2 akių. Visą dieną bandžiau - mezgiau ardžiau, googlinau. Net akyse raibsta jau, o rezultato - 0. Mačiau, kad ne aš viena su ta bėda susiduriu, bet niekur jos sprendimo neradau.

Atsakyti
Po trečios eilės megzt 7-ą, po 11-os -- 15-ą ir t.t. O jei per žemas raštas gaunasi -- pirmas eiles (tas su užmetimais) daryt pora akių platesnes. Vienu žodžiu, megzti "pagal norimą vaizdą", ir tiek smile.gif
Atsakyti
Ačiū, bandysiu dar ir taip smile.gif
Atsakyti
labukas,gal patartumet kaip pradet megs megstuka kad netrauktu apacios.man reikia kad apacia butu 1bl.,2g o megstukakas gerom blogom akim. Aciukas
Atsakyti