Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms, vol. 4

labas merginos, noriu paklausti, as irgi pradedanti tokia smile.gif radau va toki, user posted image
idomu cia staciakampis toks mezgamas o virsuje ineriama sniurelis ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AidaM.K.: 21 vasario 2013 - 11:59
QUOTE(AidaM.K. @ 2013 02 21, 12:59)
labas merginos, noriu paklausti, as irgi pradedanti tokia smile.gif radau va toki,
idomu cia staciakampis toks mezgamas o virsuje ineriama sniurelis ?

Išvirkščiųjų akių "stulpeliai" siaurėja. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 21 vasario 2013 - 18:31
Sveikos,

gal kas galėtumėt paaiškinti, kaip megzt šį raštą? 4u.gif

user posted image

tų simbolių nesuprantu...

jau susiradau simbolių paaiškinimą smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukė: 21 vasario 2013 - 19:07
Labutis, gal ka turite issiverte is rusu "Verena"'os zenklus i lietuviu? 4u.gif
Labai butu didelis aciu! smile.gif
Atsakyti
laba, jau teiravausi reglano rankoviu temoje, bet nesulaukiau jokios pagalbos.

mezgu savo pirma reglana, vaikiska megztuka. Susiradau angliska varianta is garnstudio: http://garnstudio.co...?...448&lang=en
esme tokia, kad iki pazastu numegzti reikia kuno dali, ir atskirai rankoves, tuomet viska suverti ant vieno virbalo ir megzti toliau. Bet as niekaip nesuprantu, kaip ten paskui nuverus ant vieno virbalo megzti. Ta prasme angliskai suprantu, bet nedaeina butent kaip kas.
Gal kas padet galetu?

Slip sleeves on the same circular needle as body piece where cast off for armhole = 184-208-232 (264-280) sts. Insert a marker in all transitions between sleeves and body piece and insert a marker mid front (= 26-30-34 (38-40) sts each side).
READ ALL OF THE FOLLOWING SECTION BEFORE CONTINUING! CIA DAR AISKU, O TOLIAU??
Continue back and forth on needle from the raglan on right front piece (when jumper is worn). Beg by casting off 3 sts on each side of this raglan opening. Continue in M.2 with 1 edge st each side (make sure pattern continues from body piece and sleeves). After 6-6.5-7 (8-8.5) cm of M.2 work M.3 and then complete piece in M.2.
AT THE SAME TIME on first row from RS dec 1 st for raglan on each side of all markers – SEE DECREASING TIP!
Repeat the dec on every other row a total of 13-15-16 (15-16) times and then on every row: 0-0-1 (6-7) times.
AT THE SAME TIME when piece measures 24-26-30 (34-38) cm slip the middle 14-18-22 (22-22) sts on front piece (i.e. 7-9-11 (11-11) sts on each side of marker mid front) on a stitch holder for neck and complete each side separately. Cast off to shape the neckline at the beg of every row from mid front: 2 sts 1 time and 1 st 1 time. After all dec for raglan and neck are complete there are approx 54-58-62 (62-62) sts left on needle and piece measures approx 28-30-34 (38-42) cm up to shoulder.
Slip sts on a stitch holder and work the raglan edges before the neckline
Atsakyti
Sveikos mezgejeles
Man labai reikia pagalbos. Mezgu pavasariska mezgstuka. Visas mezginys mezgasi nuo rankoves iki rankoves. Mezgu svedisku (japonisku) rastu. Man reikia nuleisti is krastu po penkias akis. Visokiais budais bandau, bet nepavyksta, nes gaunasi dideles skyles. Gal kas patartu kaip tai padaryti?
Atsakyti
QUOTE(editule2552 @ 2013 03 06, 14:07)
Sveikos mezgejeles
Man labai reikia pagalbos. Mezgu pavasariska mezgstuka. Visas mezginys mezgasi nuo rankoves iki rankoves. Mezgu svedisku (japonisku) rastu. Man reikia nuleisti is krastu po penkias akis. Visokiais budais bandau, bet nepavyksta, nes gaunasi dideles skyles. Gal kas patartu kaip tai padaryti?

Nesuprantu is kur tos skyles g.gif
Atsakyti
Kada as akis sumezgu kartu ne pacias pirmutines, o pamezgusi kelias akis nuo krastu, man gaunasi dideli tarpai tarp ju (skyles). Svediskas rastas (viena akis ismegzta, o kita su uzmetimu nukelta), jas sumezgus kartu taip ir gaunasi, kad mezgini man atsiranda skyles.
Atsakyti
Man irgi reiktu pagalbos mezgant reglana ax.gif Bet as galvoju gal visasdalis atskirai nusimegst ir paskui susiut g.gif doh.gif
Atsakyti
Reglanas būna įvairus.

Galima megzti atskirais gabalais ir susiūti. Va taip:

user posted image

Galima megzti su kuo mažiau siūlių, pradedant nuo viršaus arba nuo apačios.

user posted image

user posted image šis būdas labai patogus pasimatavimams smile.gif Esminis dalykas - nugaroje reikėtų keletą papildomų centimetrų pamegzti, kad apykaklė gražiau gultų.

T.y. jei bus priekio ir nugaros aukščiai lygūs, kaip čia https://encrypted-tb...zdf05CFZ2-GukAw, apykaklė "lips", o jei kaip čia http://4.bp.blogspot...00/CIMG3595.JPG - guls dailiai smile.gif

DAUG techninės informacijos apie reglaną http://buveine.blogs...8/reglanas.html
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Subalamutino mane is pat ryto, tai nebezinau kur daugiau ieskot skubios konsultacijos.
Ka reiskia sumegzti akis kas antroje eileje? Imant primityvu pavyzdi:
1 eile: geros akys
2 eile: isvirkscios akys (blogoji puse)
3 eile: geros akys
4 eile: isvirkscios akys
5 eile: geros akys
6 eile: isvirkscios akys
ir t.t.

Sumegzti kas antroje eileje butu 1,3,5 ar 1,5, 9?..

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marsiole: 20 kovo 2013 - 09:21
QUOTE(Marsiole @ 2013 03 20, 07:17)
Labas rytas 4u.gif
Subalamutino mane is pat ryto, tai nebezinau kur daugiau ieskot skubios konsultacijos.
Ka reiskia sumegzti akis kas antroje eileje? Imant primityvu pavyzdi:
1 eile: geros akys
2 eile: isvirkscios akys (blogoji puse)
3 eile: geros akys
4 eile: isvirkscios akys
5 eile: geros akys
6 eile: isvirkscios akys
ir t.t.

Sumegzti kas antroje eileje butu 1,3,5 ar 1,5, 9?..

Aciu 4u.gif

Pagal mane,sumegzt kas antroje eileje tai arba 1,3,5... arba 2,4,6...,viskas priklauso pagal rasta.
Atsakyti